vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Európa legveszélyeztetettebb műemlékei

Júniusban derül ki, hogy az erdélyi Verespatak és környéke bekerül-e Európa leginkább veszélyeztetett örökségei közé. Az európai örökségvédelemmel foglalkozó Europa Nostra szervezet kiválasztott 14 történelmi jelentőségű épületet, amelyek közül kerül majd ki a földrész 7 legveszélyeztetettebb műemléke. 40 jelölés közül választotta ki a most megnevezett tizenhetet egy nemzetközi szakértői zsűri. A végső, hét nevet tartalmazó listát június 16-án hozzák nyilvánosságra az Europa Nostra 50. jubileumi kongresszusán.
Vélemények, értékelések
4.4
20 értékelés alapján

Albánia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina

Csömör
5.0
<szöveg nélkül>

Albánia, a Balkán titokzatos ékköve

Budapest
4.8
"Albánia, a Balkán titokzatos ékköve" programon 2019. 09.02.-09.08. között vettem Csáky Ágnes idegenvezetővel. A program nagyon jól szervezett volt, gyönyörű helyeken jártunk. A túravezető nagyszerűen felkészült volt, aki az út során meglátogatott helyszínekről rengeteg új és érdekes információt osztott meg velünk, segítőkész, barátságos volt. Az utazás kényelmes volt, a buszsofőrök is elismerést érdemelnek! A néha embert próbáló út- és közlekedési viszonyok között is nagyszerűen, biztonságosan vezettek. Az utasokhoz udvariasak, szolgálatkészek voltak.

Albánia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina

Kóka
4.4
Rendkívül gazdag, változatos program volt, remek idegenvezetővel. A szállodák és az ellátás is kiváló volt. Az útvonal megtervezésénél érdemes lenne az ismétlődések kikerülésére törekedni, illetve fontos lenne annak figyelembevétele, hogy a csúcs-szezonban a haladás nem lehet ugyanolyan tempójú, mint a csendesebb idengenforgalmi időszakban.

Albánia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina

Nógrád
5.0
Nagyon tetszett

Hotel Bonita **** Durres

Kistelek
3.4
A tengerpart és a szállás nagyon jó, az étel választék egysikú és a választék nem nagy, éhezni nem lehet, szó nincs róla, de a más országok all inclusive szolgáltatásaihoz képest! A szállodában semmi program , a hely nagyon unalmas!

Hotel Germany **** Durres

Nagytarcsa
4.3
Sajnos zuhanyzásnál nem találtunk szappan ill.tusfürdő tartót és a világítás is gyenge volt a fürdőszobába.Az ételek elég egyhangúak voltak.

Albánia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina

Bakonytamási
4.2
Sok élménnyel gazdagodva tértem haza. Idegen vezetőnk nagyon felkészült volt, mindent megtett annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat és minél többet megtudjunk egy-egy országról.
Ajánlani tudom az utat, nem fognak csalódni.

Hotel Germany **** Durres

Durres
4.3
Csalódás nem ért, mert előzetesen elolvastam a korábbi véleményeket. Aki befizet, az kb. azt kapja, mintha Riminibe utazott volna, 2/3 árért (tavaly voltam). Vizet inni tilos, még mosott salátát is csak módjával. Az egyetlen Tirana-Kluje kirándulás remek volt, de több a kis csoport miatt nem jött össze. Amit korábban írtak értékelők igaz. A WiFi van, de főidőben gyenge, a konyha jó(húsokban), de unalmas, a kiszolgálás udvarias, de késre várni kell. A parti kiszolgálás nagyon jó (all incl.), de két utcányi (aki jobbat akar menjen az Adriatic-ba 20%-kal drágábban). Kisgyerekeseknek ajánlanám, ha nem isznak a kissé krómos , de tiszta tengervízből.

Észak-Albánia - Túrázás az Albán-Alpokban

Gödöllő
4.0
A közös szállások miatt értékelem "csak" jónak a túrát. Tiranában nem igényeltünk volna 4 csillagos hotelt, elég lett volna 3 csillagos is.

Hotel Marina **** Durres

Kiskunhalas
4.6
Mindennel elégedettek voltunk! Nagyon jól éreztük magunkat.

Albánia Nagykörút

Budaörs
4.8
Nagyon érdekes , szép s elképesztően fejlődő országot ismertünk meg.
Minden jól és szervezetten ment , sztem nem volt semmilyen komolyabb probléma.
Személy szerint a kötelező vacsorával nagyon elégedetlen voltam / ha ilyenről szó van , volt , mindig elégedetlen vagyok / , mert csirke és sertés ételt itthon is eszek éppen eleget , azonban amely országba megyek , szeretném azt enni , amit az ott élők esznek / jelen esetben hal , bárány stb /. Noch dazu : jelen esetben minden további nélkül lehetett volna egyénileg is vacsorázni , mert rengeteg lehetőség volt s azzal nem "borítottuk " volna fel a csoport programját .

Európa utolsó titka: Albánia

Budapest, V. kerület
5.0
A Balkán kis államain végig utazni nagyon nagy élmény és ezt biztosította az összeállított program valamint a nagyon felkészült és figyelmes idegen vezető.

Albánia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina

8581 Németbánya Tiszafa utca 22
4.8
Elégedettek voltunk, azt kaptuk, amit igértek, jól éreztük magunkat.

Albánia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina

Budapest, V. kerület
4.8
Bemegyek az utazási irodába és elmondom. :)

Albánia körutazás tengerparti üdüléssel

Bócsa
3.8
Volt szálloda ahol még építkeztek-Durres-,aholvalójában tengerpart közeli volt a szálloda, Vlore,de a strand busszal 5 kmre volt.
Étkezés:a foglalt szállodák étkeztetésre nincsenek felkészülve. A reggelik úgy ahogy elfogadhatók ,de a félpanziós vacsorák kritikán aluliak.Amikor már harmadik napja az esti menü - különböző szállodákban - ugyanaz volt lázadosztunk. /Csirke ragu leves,saláta, sült csirke/.Még a tányérokat is lisingelték./Tirana/.

Az ország nagyon szép,.az emberek kedvesek, az éttermek jók és olcsók. Ezért nem indokolt az ilyetén félpanzió

A szomszéd hegye mindig zöldebb

Soltvadkert
4.4
Jó lett volna Dubrovnikban legalább egy egy rövid séta.

Európa utolsó titka: Albánia

Budaörs
3.6
Európa utolsó titkát megismerhettük és nem bántuk meg. Albánia kellemes meglepetés és a a sok eső sem csökkentette a kíváncsiságunkat. Ez utóbbi és az idősebb utas korosztály miatt összezsúfolódtak a programok, (no meg az utak minősége is fokozta a csúszásokat). Az idegenvezetőnk pedig "könyörtelenül" betartotta a programot. Ez egyrészt jó volt ,másrészt nagyon elfáradt a társaság.
Ohrid ,Berat, Gijokasztra, Butrinti Skodra és Budva volt nekem a csúcs, Tiranát akár ki is hagyhattuk volna.Az emberek barátságosak, de a tengerparti sáv kivételével sajnos sok a szemét. Tivat-ban 1 órát vártunk a szobára a recepción, mert nem volt este 7 .-kor átadható állapotban. (csak mi ketten) A szállások szobái nagyok ,a fürdőszobák nem mindig tiszták ,az ágynemük Sarajevóban cigarettafüstösek.
Ami az egyébként jó utastársaság mellett kicsit zavaró volt, az a gépkocsivezetők viselkedése ill. hozzá állása . Nem tudhatom ,de kívülről úgy tűnt ,mintha ,valamiért meg lettek volna sértődve az egész út alatt .Érezhető volt ,hogy az idegenvezetővel sincsenek teljes szinkronban.Ami fontos volt :a buszt nagyon jól vezették.
Ősszefoglalva , természetesen nagyon jól éreztük magunkat.


Európa utolsó titka: Albánia

Százhalombatta
3.8
A napi programok egy részét hosszú utazás előzte meg aznap. Ezen lehetne javítani. Javaslom is ezt, mert délelőtt a legaktívabbak a turisták. Késő délután már kevésbé érdeklődőek - ilyenkor lehet hosszabb utaztatást szervezni.
A szállások (minden nap más szállás volt) és az ellátás változó színvonalú volt. Luxus és elfogadható színvonal helyett jó közepes állandóság jobb lett volna!
Az idegenvezető kiváló volt, rajta nem múlott semmi.
Az utazás kényelmes volt (busz).

Albánia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina

Budapest, I. kerület
5.0
Köszönhetően a felkészült, határozott, türelmes idegenvezetőnek és a nyugodt, magabiztos sofőröknek, szuper út volt. A Balkán meg örök szerelem... :-D
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!