vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Túra a Fassa-völgy felett - Sas de Adam, Dolomitok

A Dolomitok gyönyörű tájait szebbnél szebb túraútvonalak mentén felfedezhetjük fel. A legszebbek azok az ösvények, ahol nem csak a völgy mélyében gyalogolva ámulhatunk a felettünk magasodó sziklaóriásokra, hanem egy gerincet járnak be hosszában, így akár több irányban és magaslati pozícióból élvezhetjük az elénk táruló kilátást.

Kisváros Tirolban - Bressanone(Brixen)

Dél-Tirol egyedülállóan szép tájain, útban Bolzano felé találjuk Bressanone kisvárosát. A várost az Habsburg-birodalom részeként még Brixen-ként ismerték, de már a középkorban is fontos vallási székhelynak számított -  még zsinatot is tartottak itt.  

A mesés Dolomitok - a Rosengarten

A Dolomitok csodás vidékei között is előkelő helyet foglal el a Val di Fassa. A völgy végében magasodik a Dolomitok királynője, a hatalmas Marmolada, szemben vele húzódik a látványos Viel del Pan ösvény. A Val di Fassa völgy délről határolja a lenyűgöző szépségű Rosengarten-csoportot.

Könnyű túra a Dolomitokban - Viel dal Pan

A Dolomitok gyönyörű hegyeit számtalan perspektívából felfedezhetjük. Vagy a völgyekben túrázva, vagy gyönyörű tavak tükrében megcsodálva - mint a Karersee vagy a híres Lago di Braies. De fel is mászhatunk a mesés csúcsok oldalán - via ferrata útvonalak vezetnek a dolomitsziklák taraján, meredek szirtjein. A hegyek legszebb arcát a látványos gerinctúrákon mutatja meg a Dolomitok - az egyik leghíresebb ezek közül a Fedaia és a Pordoi-hágó között húzódó Viel dal Pan, a lenyűgöző természeti szépségekkel rendelkező Fassa-völgy végében.

A csodálatos Dolomitok - a bolzanoi földpiramisok

Dél-Tirol mesebeli vidékei közül is kiemelkedik Bolzano környékének természeti csodákban bővelkedő tartománya. Sokan a Latemar-csoport gyönyörű túrái vagy a Fassa-völgy vagy a Rosengarten Naturpark szépségeinek meglátogatása céljából, esteleg a Schlern(Sciliar) impozáns tömbjének látványáért zarándokolnak el ide.

Meseszép tó a Dolomitokban - a Karersee avagy a Lago di Carezza

A Dolomitok legendás hegyei gyönyörű alpesi tavakat rejtenek. A Lago di Braies mellett a másik csodálatosan szép víztükör Bolzano városától 25 kilométerre található Lago di Carezza, leánykori nevén Karersee. Az 1520 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő tó a festői Latemar-csoport sziklatornyait kettőzi meg, a világoskék éggel és a felhőkkel keretezve. A tó partja népszerű kirándulóhely - szerencsére a lacikonyha és az ajándékvására a parkolóban, a Karerpassba vezető út túloldalán ragadt, és a fenyvesek közt teljes nyugalomban sétálhatunk a türkiz színű víz mentén.

Látványos túra a Dolomitok hegyei közt - a Latemar-csoport

A Dolomitok gyönyörű tájai szebbnél szebb mészkőhegyeket rejtenek. A Sella és a Rosengarten-csoport mellett találjuk a magasba törő Latemar-tornyokat, ahol dolomitszikla-óriások között sétálhatunk és magaslati rétek szabadságát élvezhetjük. A kiváló elhelyezkedésű Latemar-csoportból számos híres sziklacsúcs látszik - ha tiszta időben járunk erre, akkor lélegzetelállító panorámát élvezhetünk. A Karersee avagy Lago di Carezza valószínűtlenül kék vizében tükröződő hegycsoport nem csak a tópartról képez gyönyörű látványt.

A Marmolada felülről

A Dolomitok királynőjeként tisztelt Marmolada csodálatosan szép hegy. Felmászni rá vagy túrázni a lábainál egyaránt kiváló időtöltés: válassza mindenki a kalandvágyának és fizikai teljesítőképességének megfelelő kihívást, biztosan életreszóló élményben lesz része. Azok a bátrak, akik nem félnek a levegőbe emelkedni, ilyen elképesztő felvételeket készítenek erről a hegyről. De ha élőben néznéd meg egy kiváló túra keretében, tarts velünk!   Marmolada from robert schwarzenbacher on Vimeo.

Szárnyalás a Dolomitok felett

A Dolomitok csodálatos szépségű, vad hegyvidék - Olaszország egyik legszebb magashegyi tájait találjuk itt. Nyáron mi is rengetget kalandozunk errefelé, gyalogtúra és via ferrata ösvényeket járunk be, a lenyűgöző panorámában gyönyörködve. [utazom:csikkep:458] De ha megmászunk egy magas sziklatornyot, akkor nem ezzel a kétségtelenül hatékony módszerrel ereszkedünk le róla: Dolomites, Italy from CANI.TV on Vimeo.

A lenyűgöző Dolomitok

Az Alpok legszebb hegyeit a Dolomitok fehéren ragyogó csúcsai közt találjuk. A gránitból álló, vagy a gleccserpalásttal fedett csúcsok is méltóságteljesek, de olyan megrázóan drámai sziklaóriásokat, mint a Dolomitok lenyűgöző tájain a felhőket ostromló oszlopokat sehol máshol nem találunk.  Ez a vidék télen és nyáron is megbabonázza a hegyek szerelmeseit - gyalogtúrák és via ferráták vezetnek legszebb sziklaalakzatain, sípályák húzódnak a hallgatag óriások tövében. 

Gyönyörű tó a Dolomitokban - Lago di Braies

A Dolomitok az egyik legszebb hegyvidék az Alpokban, Olaszország ékessége. A magas csúcsok között mély völgyek szabdalják a tájat, ezekben a jég és az erózió vájta teknőkben vagy évezredekkel ezelőtti földcsuszamlások következtében türkiz vízű tavak rejtőznek. A Lago di Baries, németül Pragser Wildsse Tirol egyik legendásan szép természeti látványossága. Az, hogy a tavat néhány száz méterre meg lehet közelíteni gépjárművel, vagy növeli értékét vagy éppen csorbítja szépségét - ezt mindenki döntse el maga.

Dolomitok via ferrata 2015

Az augusztusi  hosszú hétvégét a Dolomitok csodálatos sziklavilágában csavarogtuk végig. Az égiek kegyesek voltak és fantasztikus napokat töltöttünk el a Dolomitok szívében!

A Dolomitok lenyűgöző vidékei

A Dolomitok csipkés csúcsai, mesebeli tájai Olaszország, de talán az egész Alpok legszebb vidékei közé tartoznak. Az egykor a tenger mélyén összegyűlt, mészvázas egysejtűek vázából álló, organikus hegybirodalom csodálatos, földöntúli látvánnyal szolgál az ezen óriások lábaihoz elzarándokoló, gyalogtúra vagy hegymászás közben a lenyűgöző panorámát csodáló földi halandók számára.

Gyöngyszem a Dolomitokban - Lago di Braies

Olaszország legszebb tájainak egyike a meseszép Dolomitok. Dél-Tirol hatalmas hegyei között, Bolzano városától 97 kilométerre, meredek mészkőfalak ölelésében található a Lago di Braies, egy igazi gyöngyszem, az Alpok szépséges tavainak egyike. A turisták által kedvelt látványos tó egy hegyomlásnak köszönheti születését: a felette emelkedő hegyoldalból lezúduló kőtörmelék elzárta a völgyet és az így képződött természetes gát mögött gyűlt fel a tó kristálytiszta vize. [utazom:csikkep:590] Barangoljunk egy kicsit ezen a tájon:  Lake Braies - Dolomites Italy from FEB Productions on Vimeo.  

Varázslatos völgy a Dolomitokban - Val di Funes

A Dolomitok varázslatos hegyvidéke meseszép tájakat rejt. A Bolzano városától keletre fekvő Val di Funes igazi magashegyi paradicsom - gyönyörű hegyi falvak és alpesi rétek, égbe törő dolomit-csúcsok között sétálhatunk. A csodás magashegyi este fénypontja, mikor vad sziklagerinceket vöröses színűre fest a lenyugvó Nap... DJI S800 Fly Over The Val di Funes in Italy from DJI on Vimeo.  

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.7
20 értékelés alapján
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Győr
5.0
Első alkalommal utaztam az irodával, de biztos nem utoljára :-) Személy szerint nagyon meg vagyok elégedve az úttal, a szervezéssel. A túravezetők kedvesek, rugalmasak, segítőkészek voltak, jó volt a hangulat. A "töltősátor" ötlete is tetszett tőlük. A szállás a menedékházban is jó volt, illetve a kemping is nagyon jól felszerelt és tiszta volt. A túrák teljesíthetőek voltak, nem voltak nehezek. És olyan gyönyörű helyeken vezettek, amiket mindenképpen érdemes megnézni.
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Szeged
4.8
Lelkes, kezdő túrázóként nagyon élveztem az utazást és a túrákat is. A túravezetők kedvesek, közvetlenek és türelmesek voltak. Mindenkinek megfelelő alternatívát tudtak nyújtani, így mindenki megtalálhatta, amit keres. A kemping nagyon kulturált, és jól felszerelt volt. Csak ajánlani tudom ezt a túrát mindenkinek, aki érdeklődik a szép helyek iránt.

Szegedről feljutni a hajnali indulásra komoly kihívás volt :). TIPP: A jövőben jó lenne olcsó szálláslelhetőségek közt is böngészni az indulás előestéjére :)

Köszönöm a túrát! Salve!
Misi.
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Kiskunhalas
4.8
A Dolomitok gyalogtúrán már másodszor vettem részt, ezúttal a párom is jött. Szuper volt!! Gyönyörű időben, csodaszép helyeken jártunk - ismét. A túravezetők - Csongor és Helga - kedvesen, türelmesen, nagy tapasztalattal vezettek bennünket végig ezeken a csodaszép helyeken. Probléma? Nem volt..... Csak gratulálni tudok a szervezéshez, a lebonyolításhoz...no meg a túratársakhoz is ! :)
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Kalocsa
4.8
A gyalogtúra vezetői nagyon profik, készségesek, türelmesek. Köszönet nekik ezúton is.
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Budapest, IX. kerület
5.0
Csak jókat tudok mondani erről a programról. A szervezés, a túravezetők, a kemping de még az időjárás is zseniális volt! A Dolomitokat egyszerűen nem lehet megunni. Sokadik alkalommal jártam itt, de Csongor még mindig tudott újat mutatni és mondani, lélegzetelállító helyekre jutottunk el. Még mindig a föld fölött lebegek 1 méterrel :-)
Külön kiemelném, hogy a busz az átlagosnál kényelmesebb volt a nagy lábhelyeknek köszönhetően, máskor is jó lenne ilyen szuper busszal utazni.
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Dunakeszi
5.0
Minden tökéletes volt, változatos program, profi túravezetők, kellemes camping, no meg csodaszámba menő esőmentes időjárás, így a Dolomitok lenyűgöző világában végig napsütésben gyönyörködhettünk. Felejthetetlen élményt nyújtott ez az öt nap, köszönet mindenért.

Márti
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Budapest, XXI. kerület
4.6
Nagyon jól éreztem magam a túra alatt, gyönyörű helyeken jártunk. A túra vezetők profik voltak és oda figyeltek az emberekre.
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

gyor
4.8
Egyszerun super volt csak igy tovább.
Dolomitok via ferrata

Dolomitok sziklaalakzatai

Üröm
5.0
A via ferratasok a gyalogtúrásokkal párhuzamosan vettek részt a programon. Aki elfáradt vagy szeretett volna gyengébb túrán részt venni, az elmehetett a gyalogtúrásokkal is. Szállás pazar, túravezetők jó fejek, társaság király.
Erősebb ferratakhoz kisebb-nagyobb erőnlét szükséges.
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Budapest, XIV. kerület
4.4
Csodálatos helyek és idő. A szállások jók. Csongor ismét remekelt. :) Köszönöm.

Tirol, Bajor kastélyok és a Dolomitok I.

Debrecen
4.4
Érdekes volt a program, kitűnő volt az idegenvezető.
A Dolomitok Varázsa

A Dolomitok Varázsa

Nagybánya
5.0
Mindig vannak meglepetesek!A szervezes rendkivuli volt,ennek titka az iroda munkatarsain kivul a jol felkeszult idegenvezeto volt aki feladatat HIVATASNAK tekintette.Jenei Gyongyirol van szo aki nagyon sok erdekes informaciot kozolt velunk.Mindig tudta hol kell megszakitsa a tortenelmi informaciokat es atterjen egy kellemes mosolyt csalogato tortenetre ami lehet,hogy soha nem volt igaz de jellemzo volt a videkre ahol epp akkor jartunk.Kedves ,udvarias volt velunk akiknek mar 80%-a idos ember volt.Mindenkinek ajanlom az ilyen 4-5 napos jol megszervezett utakat.Azt vettem eszre,hogy masodik napon mar a gyogyszeradagok felere csokkentek,a vernyomas normalizalodott,a fejfajas kimaradt......mindenki jol erezte magat.Csak a szepet lattuk es volt is mit latni.....A Dolomitok teljes pompaja gyonyorkodtette szemunket es szivunket.......az idojaras is szep volt .....4 napon at napsuteses ido
Arra kerek mindenkit, aki teheti batran induljon el egy ilyen utra
Koszonet a szervezoknek es jenei Gyongyi idegenvezetonek
Dr.Konyicska-Egresi Juliana
Nagybanya
A Dolomitok Varázsa

A Dolomitok Varázsa

Győr
4.2
Miden tetszett, habár a bolzanói kitérő nem érte meg.

A Keleti-Dolomitok és Velence II.

Budapest, XVII. kerület
4.8
Az út gyönyörű volt, az idegen vezető nagyon kedves, jól felkészült igazi utasbarát!
A gépkocsivezető szintén, biztonságban éreztük magunkat a hegyi utakon is.
A programban minden benne volt amit érdemes volt megnézni szép és maradandó élményben volt részünk. köszönöm
Dolomitok via ferrata

Dolomitok sziklaalakzatai

Tata
4.6
Mindennel nagyon elégedettek voltunk,a sátrunk nem volt az igazi,de az a mi hibánk,no meg az időjárás sem volt felhőtlen :-)
Nagy élmény volt!Csak ajánlani tudjuk mindenkinek!
Köszönjük!!!
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Kiskunhalas
4.4
Kissé tartva, de elszántan indultam neki a Dolomitok túrának, nem tudtam , mire számíthatok, de nagyon kellemes élményekkel tértem haza. Csodálatos helyeken jártunk, Papp Csongor a gyalogtúrák vezetője türelemmel, kedvesen, jókedvvel vezetett minket csodálatosabbnál csodálatosabb helyeken. A sátrazás kissé nehézkesen ment, de nem volt elkeserítő élmény, s még az esőket is bírta. Ami a campingben hiányzott az az ülőhely: nagyon kevés ülőalkalmatosság volt a camping területén, gondolom az étterem marketingjének részét képezve. Összegezve: nagyon jól éreztem magam, a túrák szép helyekre vezettek, a túravezetők maximálisan felkészültek, rugalmasak voltak, s megemlíteném még a sofőröket, akik rutinosan, profi módon szállították a csoportot. Gratulálok mindenkinek, akinek része volt a túra szervezésében, s annak is, aki részt vett rajta. :)
Dolomitok via ferrata

Dolomitok sziklaalakzatai

Budapest, III. kerület
4.8
Kiváló túravezetők, jó program, biztonságos mászás. Köszönöm.
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Budapest
4.2
Azzal kezdeném, hogy a túra után is elmondhatom: nagyon örülök, hogy elmentem :-) Jó társasággal nagyon szép helyeket barangoltunk be a gyaloglók túravezetőjének profi támogatásával. Összességében elégedett vagyok mind a szervezéssel, a programokkal és a túravezetőkkel is.

Mivel az előttem lévők már leírták a pozitív vonulatokat (melyekkel egyetértek), így én inkább építő jellegű kritikákat fogalmaznék meg:

1) Via ferrátások vs. gyalogtúrások: Ne legyen kétségünk, a gyalogtúrázók a tápláléklánc legalja. A tájékoztatások nagy része a ferrátásoknak szól, amit persze a gyalogtúrások is végighallgatnak, csöndben reménykedve, hogy a tájékoztatás végén esetleg rájuk is kitérnek majd. Lehet ez azért van, mert 4 vs 1 a túravezetők aránya a ferrátások javára, így egyszerűen elnyomják szegény gyalogtúrás vezetőt.

2) Közösségépítés hiánya: Ami a legjobban hiányzott, az a via ferrátások + gyalogtúrások vegyítése. Hiányoltam az első napból egy ismerkedős estét. Esetleg iszogatás, teázgatás, vagy valami, akármi, bármi. Volt például olyan ferrátás (sőt túravezető is!) akivel egy szót sem váltottam az 5 nap alatt. Így a leírásban szereplő „esti élménycsere” is elmaradt a kempingben (ahol szintén nem nagyonv olt gyülekezésre alkalmas kényelmes hely).

3) Nagyon hosszú utazás: Ne tévesszen meg senkit a google útvonaltervezője: hiába ajánlja fel a 734 km-es útvonalat (Mo-Maribor-Graz-Klagenfurt-Olaszország), a buszon ülők bizony Salzburgon keresztül fogják megközelíteni Cortina-t (mely nagyjából +200 km-t jelent). Egy 11 órás buszút egyébként annyira talán még nem is lenne megterhelő, ha az ember tudna közben aludni. Ezt viszont a „kötelező filmek” nem teszik lehetővé. Javaslom a közvélemény kutatást mielőtt ráengedném a filmeket a busz dolby surround hangrendszerére. Véleményem szerint 1 film/ út teljesen elég lenne. Aki akkora filmes, hogy ennyi időt nem bír ki kedvenc színészei nélkül az úgyis hozni fog magával hordozható lejátszót…

Remélem senki nem veszi zokon a fenti kritikákat, inkább tanulnak belőle a szervezők, és a túra még jobb lehet a jövőben :-)
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Pusztazámor
4.4
Jó lenne, ha mint lehetőség szerepelt volna nem sátras szállás lehetősége is!
Dolomitok via ferrata

Dolomitok sziklaalakzatai

Budapest, XII. kerület
4.2
Utolsó napi túra az éjszakai eső miatt lefújva. Egy konkurens magyar iroda a túrázóit elvitte.
Lehet, h ők voltak meggondolatlanok..?
Vagy mi voltunk túlbiztositva..??
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!