A 15 +1 legszebb tó Európában

A tavak, tengerek partján tudjuk a legjobban kipihenni magunkat - a szemnek és a szellemnek is szüksége van a távolba vesző horizont látványára. A lélek megnyugszik egy hullámzó tó partján, mert a hegyek között csillogó víztükör megkettőzi az eget és benne úsznak tovább a felhők... Íme Európa 15 + 1 legszebb tava...

1. Balaton

Bárki bármit mond, számunkra akkor is a Balaton marad a legszebb tó Európában:

Az ország egyik legszebb kilátása: Badacsony

Magyarország bővelkedik csodálatos tájakban. A Duna-kanyar vagy a Zemplén éppen olyan gyönyörű, mint Börzsöny vagy a Bükk egyedülállóan szép tájai. A Balaton-felvidék azonban kiemelkedik még a legszebbek közül is. A Káli-medence csodálatos helyei, mint Köveskál vagy a szentbékkállai kőtenger, valamint a salföldi kolostor olyan mesebeli tájak, mint Sajkod, esetleg Tihany vagy a kilátás a csobánci várból, még egy világszínvonalú megmérettetésben is megállnák a helyüket.

2. Königsee, Németország

Ez a gyönyörű hely is benne van a 15 legszebb németországi látványosságban:

Németország TOP 15-ös látnivaló-listája

Németország valamilyen rejtélyes oknál fogva kevésbé „felkapott” a hazai utazóközönség számára, pedig számos csodálatos hellyel büszkélkedik, amit mi sem bizonyít jobban, mint 38 UNESCO Világörökségi helyszíne. Nehéz is közülük választani, mi azonban megpróbáltuk. Íme az utazom.com top 15-ös listája az ország legszebb, legizgalmasabb bakancslistás helyszíneiről. 15. Drezda

3. Bledi-tó, Szlovénia

A kedvenc szlovén tavunk további képeken:

A bledi tó szigete

Szlovénia bővelkedik gyönyörű természeti tájakban, elég csak a Triglav Nemzeti Parkra, a Postojnai cseppkőbarlangra, Bovecre vagy a Bohinji-tóra gondolnunk. De olyan ékszerdoboz, mint a varázslatos Bled városa és a tó, amelynek a partján fekvő város adta a nevét még itt is különlegességnek számít. A csodálatos panorámával rendelkező vár és a tóban található sziget gyönyörű látványosság. A kis szigetre a híres pletna evezősökkel tudunk áthajózni, a hosszú lépcsőn feljutva pedig megnézhetjük a kedves kis templomot és meghúzhatjuk a kívánságot teljesítő harangot is.

4. Bacinska-tavak, Dalmácia

Nézegess képeket a Bacinska-tavakról:

A Bacinska-tavak, Horvátországban

Makarska és Dubrovnik között az országúton autózva feltűnik egy csodálatos tóvidék. Egymással összeköttetésben álló, kékvízű tavak látszódnak mindenfelé a karsztvidéken.

5. Comoi-tó, Olaszország

A gyönyörű alpesi tóvidéken található Lago di Como meseszép tájakat tartogat:

Villa del Balbianello - a Comoi-tó gyöngyszeme

Lenyűgöző villa, s még pompásabb kert terül el a festői Comói-tó partján, Lenno városka (Lombardia) mellett. A gyönyörű birtok egy kicsiny, fákkal teleültetett félszigeten helyezkedik el, a tó délnyugati ágának nyugati partján. A loggiáról lélegzetelállító kilátás nyílik egyik oldalon a Tremezzina-vidékre, amely Olaszország egyik legdrágább ingatlanainak gyüjtőhelye, másfelől a bájos Comacina-szigetecskére.

6. Piltvicei-tavak, Horvátország

A mészkővidéken romboló és építő munkát végző elem, a víz csodálatos tájat alakított ki. A Plitvicei-tavak a világ egyik csodája...

További képek a Plitvicei-tavakról:

Türkiz csoda: A Plitvicei-tavak

A zöld és a kék összes árnyalatában pompázik a szomszédos Horvátország talán legszebb természeti csodája, a Plitvicei-tavak környezete. Ha ezt valaki azelőtt mondta volna nekem, mint ahogy a saját szememmel is láttam, azt mondtam volna, hogy túloz. De nem, valóban ilyen színpompás csodavilág fogadja az odaérkező turistákat: zölden burjánzó növényzet, a smaragd, a türkiz és az azúr minden árnyalatát felvonultató kisebb-nagyobb tavacskák, melyek olyan tiszták, hogy a legapróbb halakat is könnyűszerrel kivehetjük a fenekén.  

A Plitvicei-tavak, Horvátország egyik legszebb természeti értéke

Horvátország talán legszebb nem tengerparti természeti látványossága a híres Krka Nemzeti Park látványos vízesései mellett a Plitvicei-tavak vidéke. A lenyűgöző tórendszer a mészkő különleges tulajdonságainak köszönheti a létét: a vízben oldott kalcium-karbonát a folyóba hulló fákra, kövekre mésztufa-vékony réteget: így évezredek alatt  természetes gátrendszer, gyönyörű vízesések és türkiz színű tavak sokasága jött létre.

7. Genfi-tó, Svájc

 

8. Garda-tó, Olaszország

Sirmione, Arco, Riva del Garda: csak néhány azok közül a csodás olasz kisvárosok közül, amelyek ezt a gyönyörű vidéket díszítik, az azúrkék Garda-tó csillogó drágaköve mellett.

A Garda-tó a magasból:

Gyalogtúra a Garda-tó felett

A Garda-tó Olaszország egyik legszebb fekvésű alpesi tava. Az Alpok magas gerincei között rejtőzik ez a jég által vájt völgy, amelyet az utolsó jégkorszak után feltöltött a csapadék a gleccser végmorénájának természetes gátja mögött megrekedve. A tó partján gyönyörű várak állnak, mint Sirmione vagy Arco, hangulatos városokat fedezhetünk fel a környéken. De nem csak a vízpart érdekes: a Garda-tó felett emelkedő magas sziklafalakon kalandos via ferrata ösvények vezetnek, igazi erőpróbát kínálva a bátraknak.

9. Hallstatti-tó, Ausztria

A sóbányájáról is híres település és a hasonló nevű tó egy vadregényes hegyvidék, a Dachstein északi peremén fekszik. Meglátogatása életre szóló élmény, jó itt kipihenni egy gyalogtúra fáradalmait.

Képek erről a csodás helyről:

Ékszerdoboz Ausztriában - a festői Hallstatt

Hallstatt gyönyörű kisváros a hasonló nevű tó partján: Ausztria egyik leglátogatottabb települése. Aki már járt itt, az tudja, hogy ez bizony nem véletlen: a hegyek és a tópart közé épült városka, évszázados házak között vezető keskeny utcák, hangulatos terek, csodálatos kilátással a tó és a hegyek felé. Utazások Hallstatt városába. Hallstattba érdemes korán és gyalogosan érkezni: ha turistaszezonban jövünk, nehezen találunk majd parkolóhelyet és sokat kell majd az ázsiai turistákat kerülgetni: nekik akkora szenzáció ez a település, hogy haza is vittek belőle...

10. Lago di Braies, Dolomitok

A Dolomitok csodakertjének egyik legszebb gyöngyszeme, Bolzano városától egy órányira ez a csodás tavacska.

További képek innen:

Gyönyörű tó a Dolomitokban - Lago di Braies

A Dolomitok az egyik legszebb hegyvidék az Alpokban, Olaszország ékessége. A magas csúcsok között mély völgyek szabdalják a tájat, ezekben a jég és az erózió vájta teknőkben vagy évezredekkel ezelőtti földcsuszamlások következtében türkiz vízű tavak rejtőznek. A Lago di Baries, németül Pragser Wildsse Tirol egyik legendásan szép természeti látványossága. Az, hogy a tavat néhány száz méterre meg lehet közelíteni gépjárművel, vagy növeli értékét vagy éppen csorbítja szépségét - ezt mindenki döntse el maga.

Gyöngyszem a Dolomitokban - Lago di Braies

Olaszország legszebb tájainak egyike a meseszép Dolomitok. Dél-Tirol hatalmas hegyei között, Bolzano városától 97 kilométerre, meredek mészkőfalak ölelésében található a Lago di Braies, egy igazi gyöngyszem, az Alpok szépséges tavainak egyike. A turisták által kedvelt látványos tó egy hegyomlásnak köszönheti születését: a felette emelkedő hegyoldalból lezúduló kőtörmelék elzárta a völgyet és az így képződött természetes gát mögött gyűlt fel a tó kristálytiszta vize. Barangoljunk egy kicsit ezen a tájon:  Lake Braies - Dolomites Italy from FEB Productions on Vimeo.  

 

11. Annecy-tó, Franciaország

Túrázz velünk az Annecy-tónál:

Francia-Alpok gyalogtúra

Nincs ár információ. Kérje egyedi ajánlatunkat! >>>
9 napos gyalogtúra Briancon és Annecy környékén

12. Loch Duitch, Skócia

A legendás Skócia legszebb tájain:

A legendás Skócia

Skócia legendákkal teleszőtt, vad és kopár vidék. A mesebeli tájon barangolva jól fel kell öltöznünk az zord időjárás ellen védekezve: cserébe viszont olyan vidékeket járhatunk be, melyeket ősi kastélyok, mély tavak díszítenek, tündérek és manók népesítenek be. A ezen a csodálatos tájon vezet körbe a most következő kisfilm: "Amazing Scotland" the Film from MaxDreamCreator on Vimeo.  

13. Shkodrai-tó, Montenergo

Montenegro vadregényes vidékéről ez a hatalmas és világhíres madárvilággal rendelkező tó Albánia területére is átnyúlik:

További képek innen:

Rijeka Crnojevica - csodás természeti táj Montenegroban

Rijeka Crnojevica a Shkodrai-tó egyik szegletében található apró folyóvölgyi település. A falucska hangulata egyedülálló: mintha egy mesevilág közepén találnánk magunkat. Az ide vezető keskeny utak csodás kilátást kínálnak a tó és a folyó kanyarulata felé, de fokozott körültekintéssel vezessünk és főleg igen óvatosan álljunk meg fotózni: semmiképp ne egy beláthatatlan kanyarban álljunk meg megörökíteni a táj szépségét. Ha Montenegróban járunk, és kényelmes szállodánkból kirándulást tervezünk, mindenképp látogassunk el ide!

14. Saimaa-tó, Finnország

15. Gyilkos-tó, Erdély

Utazások Erdélybe...

+1. Luzerni-tó, Svájc

Svájc gyönyörű tájain:

Utazás a Bernina-vasúton

Az UNESCO Világörökség Bernina-vasút Svájc és Olaszország csodálatos hegyvidékeit fűzi fel egy felejthetetlen vonatozásra. Hatalmas hágókon, izgalmas viaduktokon keresztül halad át a hegyvidéken, minden kanyarban újabb és újabb lélegzetelállító panorámával kápráztatva el az utasokat. Ha élőben most nem tervezzük beutazni ezt a vonalat, akkor nézzünk meg egy kisfilmet, ami lehet meghozza a kedvet az utazáshoz! The Bernina Way from Gerard Kevorkian on Vimeo.
Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Biloba Apartman - Bibione (Lido dei Pini) 43.377 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Atollo Apartmanház - Bibione (Lido dei Pini) 44.161 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Laguna Grande Apartmanház - Bibione (Spiaggia) 47.316 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Frontemare Apartmanok - Bibione (Spiaggia) 48.893 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Residenza Delle Terme Apartman - Bibione (Spiaggia) 62.186 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria

Információs oldalak

» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Látnivalók Londonban
» 4 napos utazások

Cikkeink

» Provence levendulái - Kovács Attila
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter
» A nyári ég csodája - Kovács Attila
» A fagyott buborékok tava Finnországban - Kovács Attila
» Cesky Krumlov hangulata - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!