Francia-Alpok gyalogtúra

Francia-Alpok gyalogtúra

9 napos gyalogtúra Briancon és Annecy környékén

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Káprázatos kirándulásra indulunk a Francia-Alpokba. A Romanche-folyó völgyében és az Écrins Nemzeti Park területén túrázunk. Szállásunk La Grave településen lesz egy fantasztikus természeti környezetben fekvő, folyóparti kempingben a Meije-csúcs árnyékában. Innen Franciaország legtisztább tavához, az Annecy-tó partjára utazunk, ahol pihenünk, fürdőzünk, túrázunk, biciklizünk...
Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Ferenczi Anita
Anita óvodás kora óta sportol, fut, kerékpározik, és persze rendületlenül túrázik két lábon és/vagy két keréken. Egy- és többnapos gyalogtúráinkon, hótalpas utakon találkozhatsz...

Nehézség:

Egész napos gyalogtúrákra kell számítani. A napi távok 12-18 kilométer a szintemelkedések 700-1100 méter között váltakoznak. (részleteket lásd a napi programoknál). Azoknak akik viszonylag rendszeresen túráznak középhegységeinkben, vagy heti rendszerességgel sportolnak, nem okoz különösebb gondot a végigjárásuk. A kezdő túrázók az egyes szakaszokat megerőltetőnek is érezhetik, a szintemelkedések miatt. Egy-egy gyalogtúra ki is hagyható a programból. A hegyekben igen változékony az időjárás, hirtelen kerekedhet eső és/vagy szél, ami nehezítheti a körülményeket. A túrák során nem rohanunk, több alkalommal állunk meg pihenni, szinte minden túra során érintünk menedékházakat, ahol ehetünk-ihatunk. A túrák fantasztikus alpesi területeken vezetnek, a látvány mindenkit kárpótol a fáradalmakért! A programváltozás jogát fenntartjuk!

TÉLI AKCIÓ!

Az első 15 fő jelentkező 16 % kedvezményben részesül!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- tapasztalt túravezetők
- maximális odafigyelés
- hangulatos, jól felszerelt kempingek
- kényelmes, szervezett buszos utazás
 

Részvételi díj tartalmazza

az utazást autóbusszal, hét éjszaka szállást kempingben, és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, az esetleges belépőket, fakultatív programok árát, valamit a biztosításokat.

Hossz: 
9 nap
Létszám: 
20-40 fő

Szállás

Kempingekben töltjük az éjszakákat, saját sátrainkban.  Sátorról, hálózsákról és matracról a résztvevőknek kell gondoskodni! (sátor irodánktól korlátozott számban bérelhető, 800 Ft/nap/sátor). Szállásaink pazar természeti környezetben fekszenek. Az első négy éjszakát La Grave kisváros folyóparti kempingjében töltjük, az utazás utolsó három éjszakáját az Annecy-tó partján fekvő kempingben. A kempingekben, vagy közvetlen közelükben található élelmiszerbolt és étterem. 

Program: » Részletes program

1. nap - Budapest, Francia-Alpok
2. nap - Briancon/La Grave
3. nap - La Grave, Villar d’ Aréne, Aréne-menedékház, Col d’ Arsine, Le Casset
4. nap - La Grave, Briancon, Croix de Toulouse, Briancon
5. nap - La Grave, Puy-tó, Evariste Chancel menedékház
6. nap - La Grave, Annecy-tó: Talloires
7. nap - Annecy-tó: Fier-kanyon kirándulás, Talloires: gyalogtúra, pihenés, fürdőzés
8. nap - Annecy-tó: pihenés, fürdőzés vagy kerékpártúra
9. nap - Annecy-tó, Budapest

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap
» Schneeberg (2076 méter) - 1 nap
» Gyalogtúra a Garda-tónál - 6 nap / 3 nap szabadság

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Francia Alpok

Az esti órákban indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozó 19.30-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 20 órakor. 1200 kilométert kell buszoznunk túránk kiindulópontjára. Végig autópályákon haladunk, Ausztrián és Olaszországon keresztül. Éjszaka a buszon. 

2. nap: Briancon/La Grave

Késő délelőtt  érkezünk meg a síterepeiről híres Briançon közelében fekvő La Grave településre. A Romanche-folyó völgyében fekvő hangulatos városka kempingjében lesz az alaptáborunk az elkövetkező napokban, ahol négy éjszakát töltünk. A panoráma fenséges; gleccserek ereszkednek le a völgybe, virágba burkolózó alpesi legelők, mesebeli fenyvesek díszítik a tájat, amerre a szem ellát. Fölöttünk magasodik a híres Meije-csúcs, amely épphogy nem került be az Alpok négyezres csúcsainak táborába.(3982 méter). Elfoglaljuk szállásunk, majd a délután hátralévő részét pihenéssel tölthetjük kempingünk medencéjének partján, vagy egy rövidebb gyalogtúrán vehetünk részt. Egy meredek szerpentinen a közeli La Chazalet faluba utazunk, majd egy panoráma ösvényen ereszkedünk le a Romanche-folyó völgyében fekvő kempingünkbe.
Táv gyalogosan: 6 km. Szint le: 300m.
Szállás: kemping La Grave

3. nap - La Grave, Villar d’ Aréne, Aréne-menedékház, Col d’ Arsine, La Casset

Kempingünkből a szomszédos Villar d’ Aréne településre utazunk. Innen veszi kezdetét gyalogtúránk. A Romanche-folyó forrása felé vesszük az irányt. Kezdetben egy széles folyómeder mellett kígyózik a GR54 számú ösvényünk, majd egy szűkebb völgyben halad érintve sok apró tengerszemet éri el az Aréne-menedékházat (2077m). Az alpesi házban megpihenünk, megkóstolhatjuk a francia hegyi konyha finomságait. Innen mintegy 300 méter szintet kell megtennünk gyalogtúránk legmagasabban fekvő pontjára, az Arsine-hágóba (2340m). A látvány leírhatatlan, körülöttünk ég felé törő alpesi csúcsok pompáznak. A hágóból leereszkedünk a Briancon-völgy irányába. La Casset (1510m) településen fejezzük be mai túránkat.
Innen busszal utazunk vissza szállásunkra.
Táv gyalogosan: 18 km. Szint fel: 720m, le: 850m.
Szállás: kemping La Grave

4. nap - La Grave, Briancon, Croix de Toulouse, Briancon

Reggel buszra szállunk és átkelve a Lautaret-hágón (2057 méter) a Briancon-völgybe ereszkedünk le. Rövid utazás során érjük el mai gyalogtúránk kiindulópontját, Briancon településnél. Innen panoráma útvonalon túrázunk a Croix de Toulouse kilátóponthoz. Elképesztő a kilátás Európa legmagasabban fekvő városára, Briançonra! Megpihenünk, eszünk-iszunk, majd egy meredek cikk - cakk ösvényen ereszkedünk le a városba. A délutánt a Déli-Alpok szívében lévő városkában töltjük. Óvárosa a szűk utcákkal, a kis éttermekkel, valamint a középkori várral tökéletesen harmonizál a környező tájjal. A kora esti órákban térünk haza kempingünkbe.
Táv gyalogosan: 12 km. Szint fel: 800m, le: 800m.
Szállás: kemping La Grave

5. nap - La Grave, Puy-tó, Evariste Chancel menedékház, Fakultatív rafting: Romanche-folyó

A mai nap a kempingünk fölé magasodó Meije-csúcs tömbjére kapaszkodunk fel. Meredek ösvény vezet a völgyből, mesebeli fenyveserdőkön, alpesi legelőkön haladunk fantasztikus panorámával a völgykatlanra és a környező hegycsúcsokra! Mintegy 2 ,5 óra gyaloglás során érjük el a Puy-tengerszemet, ahonnan már csak karnyújtásnyira fekszik az Evarista-menedékház. A ház teraszán megpihenünk, elfogyasztjuk jól megérdemelt ebédünket, majd egy másik túraútvonalon ereszkedünk vissza táborunkba. A mai napon lehetőség van egy fakultatív raftingtúrára a kempingünk melett lévő Romanche-folyón. A túrát egy helyi francia cég szervezi, a kempingből indul és a túra végén, ide szállítják vissza a résztvevőket. A raftingra a mai gyalogtúra helyet (délelőtt), vagy a gyalogtúrát követően a délutáni órákban van lehetőség. Jelentkezni a helyszínen lehet a túravezetőinknél, vagy közvetlen a raftingcég irodájában. 
Táv gyalogosan: 13 km. Szint fel: 750m, le: 800m.
Szállás: kemping La Grave

6. nap - La Grave, Annecy-tó: Talloires

Reggel összepakoljuk felszerelésünket és Nyugat-Európa legtisztább vizű tavához, az Annecy-tó partjára utazunk. A déli órákban egy tóparti kempingben állítjuk fel sátrainkat. A nap hátralévő részét fürdőzéssel, pihenéssel töltjük. A késő délutáni órákban a közeli Annecy városkába buszozunk, ahol felfedezhetjük a település zeg-zugos utcáit, eldugott éttermet, és hangulatos part menti sétányait. Az éjszakát Talloires mellett lévő kempingünkben töltjük.
Szállás: kemping Annecy-tó 

7. nap - Annecy-tó: Fier-kanyon kirándulás, Talloires: gyalogtúra, pihenés, fürdőzés

Buszra szállunk és a közeli Fier-folyó szurdukához utazunk. Szűk mederben vezet a sétautunk, jól kiépített pallókon járjuk be a csodaszép folyó völgyét.
Délután kempingünkből indulunk túrázni. A tó fölé magasodó hegygerincre kapaszkodunk fel. Túránk csodaszép alpesi mezőkön, erdőkön vezet fantasztikus kilátással az Annecy-tóra.
Táv gyalogosan: 8 km, szint fel-le: kb. 400 m.
A nap hátralévő részét pihenéssel, fürdőzéssel tölthetjük. Délután, vagy az elkövetkezendő nap lehetőség van egy életre szóló kalandra: tandem siklóernyő segítségével madártávladból csodálhatjuk meg a vidéket.
Szállás: kemping Annecy-tó

8. nap - Annecy-tó: pihenés, fürdőzés vagy kerékpártúra

A mai napon két lehetőség között tudsz választani.
1.opció: A napot pihenéssel, nyaralással töltöd a tóparton.
2.opció: Egy félnapos kerékpártúrát szervezünk a tó körül. A tóparton kerekezve, nagyrészt bringautakon haladva kerüljük meg Európa legtisztább állóvizét.
Távolság kerékpárral: 44 km.
Szállás: kemping Annecy-tó

9. nap - Annecy-tó, Budapest

Korán reggel összepakoljuk táborunkat és hazaindulunk. Érkezés a késő esti órákban Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, hét éjszaka szállást kempingben, és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, az esetleges belépőket, fakultatív programok árát, valamit a biztosításokat.

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív rafting program Romanche-folyó:40 euró/fő

Fier-szúrdok belépő: 5,5 euró/fő

Fakultatív tandem siklóernyő program Annecy-tó: 75-120 euró/fő (az ár választott időtartam függvénye)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Várható költőpénz szükséglet: 
150 - 250 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
 
Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Sátor (ha nincs irodánktól tudsz bérelni: 800 Ft/nap, kétszemélyes sátor), matrac, hálózsák; túracipő/túra bakancs; esőkabát; esőnadrág; meleg felső ruházat; túra nadrág; sapka/kalap a nap ellen; elemlámpa; napvédő krém; papucs, törölköző,  fürdőruha (a kempingekben van medence és az Annecy-tóban is lehet fürödni!)

Sportcipő nem a legmegfelelőbb a gyalogtúrák során! Kényelmes túracipőt, vagy bakancsot javaslunk. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben még nyáron is hűvös lehet! 
A jó minőségű túracipő, esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! 
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 

A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, étteremben ebédelni, vacsorázni. Mivel Franciaország hazánknál drágább ország, érdemes itthonról vinni élelmiszert! Élelmiszer árak: 1.5 l ásványvíz: 1 euró; fél kg kenyér: 2 euró; korsó sör: 5 euró; ebéd: 20-25 euró. Amit érdemes hoznod: Csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit a hosszú út során majd elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a gyalogtúrák során. Ezeket érdemes hoznod, de olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat kérünk, ne hozz az utazásra. Műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konyharuha, szalvéta, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs jó szolgálatot tesz a napi étkezések lebonyolítása során.

Időjárás: 
Bár nyár derekán kelünk útra, de hegyekben leszünk, így hűvösebb napokra kell számítani, mint az itthon megszokott. A völgyekben 20-25 C fok várható a magasabb hágókon akár 10 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára útlemondási biztosítást tartalmaz.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.4
35 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.7
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
3.8
Francia-Alpok gyalogtúra
Budapest, XIII. kerület
4.8
Anitával, Cinivel és Petyával utaztunk, remekül mozgatták a csoportot, kitűnő hangulatot teremtettek és a közösségi programok is jól sikerültek. (Cini egy született "túravezető-őstehetség")
Százhalombatta
4.6
Szépséges helyek,csodás táj, gyönyörű idő, jó társaság ,kitűnő túravezetők ..ha tehetem máskor is szívesen csatlakozom az Utazom.com túrákra.
Dozmat
4.4
A túravezetők kiemelkedően jók!
Isaszeg
4.4
Összességében jó volt az egész út. A túravezetők nagyon kedvesek, segítőkészek, felkészültek voltak. A La Grave melletti tábor csodálatos volt, akár csak a környékbeli túrák.
Negatívumként, csak az Annecy tó melletti táborhelyet említeném, ahol a kemping egy nagyon nagy forgalmú út mellett volt,éjjel-nappal mentek az autók, a csapat nem volt olyan szinten elszeparálva, mint az előző táborhelyen, közénk voltak vegyítve külföldiek. Az Annecy tó csodálatos, de mivel teljesen körbe van építve úgy lakóházakkal mint kempinghelyekkel + szórakozóhelyekkel, ezért aki nyugodt, csendes kikapcsolódásra vágyik (mint pl:én is), az nem biztos, hogy itt úgy ki tud kapcsolódni mint az előző helyen!
Budapest
4.8
Gyönyörű helyeken jártunk, sokszor lélegzetelállító szépségeket láthattunk. A túrák nem voltak túl nehezek, így mindenki - velem együtt- teljesíthette. A szervezés jó volt, a társaság pontos, minden gördülékenyen ment. Köszönet a túravezetőknek a vezetésekért, az odafigyelésért. Még az időjárás is kegyes volt hozzánk. Maradandó, szép élményekkel lettem gazdagabb.
Budapest, X. kerület
4.2
Fantasztikusan szép utazáson vehettünk részt férjemmel az utazom.com jóvoltából: csodálatos helyeken jártunk, jó társasággal, remek túravezetőkkel, akik kiválóan szervezett programokkal tették felejthetetlenné utunkat. Ezúton is köszönjük a csodás élményeket!!! Az egyetlen kivetnivalót a buszútban találtuk: mivel majdnem végig egy sofőr vezette (meglehetősen komótos tempóban) a buszt, ezért gyakrabban meg kellett állnunk, ezzel nyújtva az amúgy sem rövid utazást Franciaországba, illetve onnan hazafelé, ráadásul a hajnali 5 órás indulás (és így a másnap hajnali 3 órás érkezés) sem volt túl praktikus...Ha ezen az egy dolgon sikerül változtatni, akkor már tényleg semmi sem múlja fölül ezt a túrát!:)
Budapest
4.6
Kedves Szervezők,
örülök, hogy részt vehettem a túrán. Maximálisan elégedett voltam a szervezéssel, a programmal és a vezetőkkel. Annak ellenére, hogy egy ilyen jellegű szervezett utazásnál a résztvevők köre esetleges, a társaság szintén nagyon jól összeállt, ami szintén hozzátesz az élményhez.
Az utazás viszont nem volt megnyugtató számomra, mivel (egy rövid szakasz kivételével) a több mint 20 órás úton folyamatosan vezetett a buszunk sofőrje (ha éppen nem a mi buszunkat, akkor autóval kísért minket). Ráadásul a csúszás miatt a megérkezéskor már a biztosításunk sem volt érvényes.
Üdvözlettel,
Judit
budapest
4.2
A helyszin, a turak, a turavezetok felkeszultsege tokeletesen jo volt, de a busz ut rettenetesen faraszto, rettenetesen lassu. Odafele 21 ora alatt, visszafele 22 ora teljesitettuk a tavot, papiron ket soforrel, a valosagban inkabb eggyel (valahol Ausztriaban hat óra vezetes utan -ejjel kettokor - leszallt az elso sofor, felszallt a masodik, aki termeszetesen addig is vezetett, csak nem buszt hanem autot, es a fennmarado 15 orat ő vezette vegig. Visszafele ugyanez tortent. Hát.... Osszegezve magan a turan nagyon jol ereztem magam, remek program, remek tarsasag, de ilyen buszútra mégegyszer nem indulnék el.
Százhalombatta
4.4
Élmény volt veletek utazni ! A hegyekről nem beszélek, lenyűgöző volt a táj. Cini földrajzóráit élvezettel hallgattam, illetve lihegtem végig, Anita türelme, kedvessége a hátsó szekcióval szintén említésre méltó. A pozitívumokról tovább nem is beszélnék, mert nem győzném sorolni, inkább megemlítenék néhány - remélem építő jellegű - kritikát.
Már a tavalyi Dolomit túra után is említettem, hogy nem ártana hoznotok mondjuk két leharcolt régi ( NDK -s ) kemping sátrat közösségi sátornak. Esőben a legtöbben jobb híján a sátrukban kuporogtak. Az Annecy melletti kempingben az akkuk töltése nem igazán megoldott. És a legfontosabb : a sokat emlegetett reggel ötórai indulás.Az indulást egy 17-18 órai budapesti érkezéshez kéne igazítani. Gondolni kéne a nem BP-en élő utasokra is, akik 18-20 órás buszozás és a "késő esti órákban" ( éjszakai) érkezés után már nem tudnak tovább utazni, és az egész éjszakát a pályaudvaron kénytelenek tölteni. Ezek voltak a kritikák, és mint már említettem összességében nagyon jó volt a túra, legközelebb is veletek megyek !
üdv: Imi
Budapest, I. kerület
3.8
Köszönöm!
4.4
Minden remek volt, klassz program, lelkes túravezetők, gyönyörű helyek. A buszt lehetett volna viszont kissé noszogatni, mert csigalassan ment szinte mindig. A hazautazást pedig praktikusabb lett volna éjszakára szervezni, mert így őrjítően hosszú volt az utazás. Értem én a kötelező állásidőt, de hátha lehetne találni erre valami megoldást.
4.0
Bármennyire is mesterkéltnek tűnik néha, de jó lett volna egy ismerkedési est, ahol a túravezetők megismerhetik a csoportot és természetesen mi is az utastársakat.
Nem mindig kaptunk tájékoztatást a következő napi programról vagy egyáltalán csak arról, hogy miért nem tudnak pontos tervvel szolgálni. Sokszor csak szóbeszédekből tudtuk meg, hogy mit terveznek, így pl. a hazautazás pontos időpontja is így derült ki.
Ezen kívül természetesen kedves és segítőkész embereket ismerhettünk meg a túravezetők személyében.
3.8
Jól éreztem magam, gyönyörű helyeken jártunk! Tetszett a túravezetők rugalmassága adott helyzetekben.
Javaslatként említeném, a program ismertetőben közölni az útvonalat, felszállási lehetőségeket (mint vidéki résztvevő). Idén a programleírásban nem szerepelt pl. a hazaindulás időpontja (5 óra), csak annyi, hogy kora reggel. Indulás előtti nap szájról-szájra terjed az információ. Ez még az indulás előtt kapott "részletes" ismertetőben sem szerepelt.
Egymás megismerésére egy ismerkedési est lehetősége is jó lenne, ahol pár mondatot mondana mindenki magáról, pl. a nevét.
Köszönöm, hogy veletek utazhattam.
4.0
Utazás: a távolság sok, emiatt nehéz élvezni, de ezen nem lehet változtatni (nem tudom mekkora az igény rá, de talán egy közeli reptéri találkozó pontot érdemes ilyen hosszú utaknál felajánlani. Ami nagyobb gond, hogy eddigi tapasztalatom szerint a sofőrök valami oknál fogva nem használják ki a megengedett maximális sebességet és az útvonalat illetően sem a legideálisabb verziót használják (ld. ebben az esetben Goricia vs Trieszt - egy órás kapus sorban állást Triesztnél és pár km-t spórolhattunk volna.

Egy másik észrevétel, bár én magam sem kedvelem, de hasznosságát elismerem és mindig jól sült el eddig, hogy érdemes valamiféle ismerkedési programot beépíteni az első estére. Emiatt adtam "csak" jó értékelést a szervezésre.

Köszönöm a lehetőséget és a szervezést!
4.8
Nagyon jó volt a szervezés, a vezetők nagyon jól rögtönöztek, amikor rossz napot fogtunk ki.
Nagyon tetszett a hozzáállásuk, közvetlenségük.
Maga a hely csodálatos volt, összességében nincs semmi kifogásolni valóm.
4.6
Amit feltétlenül szeretnék kiemelni sz Cini elméleti felkészültsége. Lenyűgöző volt. Egyébként mindkét túravezető maximálisan segítőkész és nagyon barátságos volt.
Hazautazásnál ugyanúgy lehetett volna egy éjszakai utazás, semmi értelmét nem láttuk a néhányórás alvásnak és az éjszakai sátorbontásnak. Szerintünk simán indulhattunk volna este vagy késő este és akkor nem az éjszaka köepén érkeztünk volna haza.
4.4
Összességében tökéletes út volt, a táj egyszerűen fenomenális :)

A második szállás (Annecy-tó) nem volt olyan bizalomgerjesztő..a környezete, és a mosdók tekintetében.

Picit hiányzott egy csoportot összehozó "ismerkedési est", de tényleg összességében nagyon szuper volt :)
4.4
A túravezetők nagyon kitettek magukért, kizárólag pozitív dolgokat mondhatok róluk. Külön szimpatikus volt, hogy az esős idő miatt elmaradt hosszabb gyalogtúra helyett is szerveztek többfajta programot.
Nagyon jó volt, hogy kétszer is volt lehetőség nagyobb élelmiszerüzletben vásárolni.
Budapest
4.8
<szöveg nélkül>
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!