Róma látnivalói

Ha Rómában egyetlen ókori romot, világhírű múzeumot, vagy ismert nevezetességet sem láthatnánk, akkor is érdemes lenne ellátogatni az Örök Városba utánozhatatlan hangulatáért. Az évszázados, ütött-kopott vakolatú épületek, a tetőteraszokra telepített buja kertecskék, a méregzöld zsalugáterek, a látóhatár fölött őrködő kupolák, a Tevere álmosan kanyargó vonala, mely felett ódon hidak ívelnek keresztül, az utakat övező tányérlombú pineák, vagy az ég felé törő ciprusok, az utakon moszkitóként száguldozó kismotorok – maradjunk stílusosak: Vespák – berregő hada mára védjegyévé váltak Rómának, mely épp ettől az eklektikus egyvelegtől oly menthetetlenül romantikus.  Az alábbiakban összeszedük a 10 leghíresebb látnivalót, amit Rómában járva kötelező megnézni!

3 napos városlátogatás Rómában - Hotel **

Nincs ár információ. Kérje egyedi ajánlatunkat! >>>
egyéni városnézés repülővel

Kihagyhatatlan élmény megkóstolni a Város leghíresebb fagylaltját vagy a Trastevere negyed egyik hangulatos trattoriájában meginni egy cappuccinót (a gasztronómiai kínálat lépten-nyomon kísértésbe ejti a látogatót. Családias vendéglőktől kezdve 3-Michelin csillagos étteremig széles a kínálat). Egy kávézó teraszánál keresve sem találhatnánk alkalmasabb helyet a bámészkodásra. Róma pompás lakói hangosan, hevesen gesztikulálva, büszkén haladnak el az asztalunk előtt. A feltűnő ékszereket, a kasmírt és a méregdrága designer darabokat olyan természetességgel viselik, mintha ebben születtek volna. Míg ráérősen kortyolgatjuk illatos kávénkat, élvezzük a hamisítatlan római dolce vitát és stílust. A sarkon beforduló kukásautóról lepattanó narancssárga overallos srác akár egy divatfotózás modellje is lehetne, olyan lezser eleganciával hordja munkaruháját, utolsó divatnak megfelelő napszemüvegét és trendi frizuráját.

3 napos városlátogatás Rómában - Hotel **

Nincs ár információ. Kérje egyedi ajánlatunkat! >>>
egyéni városnézés repülővel

Két kuka között arra is jut ideje, hogy utána kiáltson egy szép lánynak. Mert Rómában még a kukásfiúnak is van stílusa. Egy egész világ próbálja ellesni, hogyan csinálják, de az igazság az, hogy a felállított gallér, a zokni nélküli mokaszin csak nekik áll jól. Hiába, a rómaiaknak – ahogy persze Itália más lakóinak is – veleszületett adottsága a jó ízlés. Azt mondják, az olaszok fizetésük nagy részét öltözködésre költik. S bár lehet, hogy ez költői túlzás, azért az tény, hogy stílusosan tudnak megjelenni, és ez nem csak a ruhákra vonatkozik. Egyszerűen a vérükben van a lezser elegancia.

Ezért sokan – ha már itt járnak – útba ejtik a híres divattervezők üzleteit is, melyekből bőséges választék várja az olasz divat szerelmeseit a Piazza di Spagna mellett, a Via Condottin (Prada, Gucci, Dolce & Gabbana, Bulgari, Ferragamo, és Valentino) vagy a Via Borgognonán („Fendi Street”). 2005-ben a Fendi egy egész üzletházat nyitott a közeli Largo Goldonin – persze hol máshol, mint egy XIX. századi palazzóban? Persze olcsóbb, de szintén jó minőségű ruhákat másutt is kapunk, sőt, akár még piacokon is mazsolázhatunk, biztosan találunk egy-két jó darabot. Ne lepődjünk hát meg a rómaiak e stílus iránti vonzalmán, hiszen ha jobban visszagondolunk, az olasz csizma – s benne Róma – mindig is a művészet és a kultúra bölcsője volt, ahol a legbőkezűbb patrónusok jóvoltából a legnagyobb művészek éltek és alkottak, s mint ilyen, Olaszországban szinte már kötelező a dizájn, a finom anyagok, a stílus iránti rajongás.

Azzal a felvetéssel kezdtem a római ismertetőt, hogy ha egyetlen ókori romot, múzeumot, vagy nevezetességet sem láthatnánk, akkor is érdemes lenne ellátogatni az Örök Városba. Nos, ez igaz. De persze Rómában bőven találunk ilyen csodákat is, méghozzá rengeteget, melyeket a Város színes és izgalmas történelmének köszönhet. Persze hogy az emberek többsége mégiscsak e világhírű nevezetességek miatt érkezik az olasz fővárosba, melyeket az életben egyszer mindenképpen látni kell! De azok se keseredjenek el, akik már sokadszori visszatérők, mert Róma annyi csodát rejt, hogy azok felfedezésére egy élet sem elég. Én például a kevésbé ismert, de kedves történeteket mesélő emlékeket keresem, amik romantikusan kopott utcasarkokon, névtelen sikátorokban vagy eldugott tereken rejtőznek. Fontossági sorrend nélkül lássuk akkor, hogy melyik az a Top10, amit az utazom.com feltétlenül ajánl, s melyek kevés közlekedéssel is könnyen útba ejthetők: Róma legjellegzetesebb védjegye a Colosseum ellipszise, az amphiteátrumé, amit a világon mindenütt ismernek. A híres épületet 2007-ben ’A világ hét új csodája’ közé választották, s bizony nem véletlenül! De nagyon híres a Via Appia vagy az Argentína tér épületegyüttese is. Róma szívében találjuk a Forum Romanumot, mely templomaival, középületeivel és diadalíveivel az ókorban a Város legfontosabb köztere volt. Az Angyalvár fenséges tömbje izgalmas, borzalmas és évezredes történeteket mesél, miközben falai között bolyongunk. Az ókori Pantheon nem csak építészetileg érdekes, de több hírességet is eltemettek falai között, feltétlenül érdemes megnézni, ahogy az évezredek során mindig megújuló Capitoliumot is csodálatos múzeumaival, illetve a romantikus Spanyol-lépcsőt, ez utóbbi a nyári hónapokban szebb látványt nyújt virágzó azáleáival. A Vatikán önálló államként működik az Örök Városban, ahonnan a pápa (Róma püspöke, a katolikus egyház feje) kormányoz. Legfontosabb látnivalói a Vatikáni múzeumok, a Szent Péter bazilika és a Szent Péter tér. A világ egyik legszebb és leghíresebb kútja is Rómában van, ha itt járunk, kötelező útba ejteni a Trevi-kutat. A Város egyik leghíresebb köztere a Piazza Navona, mely hangulatos éttermekkel, kávézókkal, gyönyörű kutakkal és izgalmas, szellemes történetekkel teli palazzókkal van körbevéve. Az egykori munkásnegyed, a bohém, hangulatos Trastevere mára a turisták egyik kedvelt úti célja lett, ha itt járunk, semmiképpen ne hagyjuk ki valamelyik kockás terítős ristorantét. De ez csak a tíz legfontosabb nevezetesség, Róma azonban egy életre is elegendő titkot rejt, ha már a fent felsoroltakat kipipáltuk, jöhetnek a következők.  

Az Örök Város további látnivalóiról a Látnivalók Rómában című oldalon olvashat többet.   

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» 4 napos városlátogatás Rómában - Hotel *** - 4 nap
» 4 napos városlátogatás Rómában - Hotel **** - 4 nap
» 5 napos városlátogatás Rómában - Hotel *** - 5 nap
» 5 napos városlátogatás Rómában - Hotel **** - 5 nap
» 6 napos városlátogatás Rómában - Hotel *** - 6 nap

Szállás ajánlatok

» Laguna Grande Apartmanház - Bibione (Spiaggia) 13.503 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Splendid E Salisburgo Apartmanház - Bibione (Pineda) 15.190 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Del Sole Apartmanok - Bibione (Spiaggia) 18.573 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Riviera Beach Apartman - Lignano (Riviera) 18.987 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Lignano / Olasz Adria
» Frontemare Apartmanok - Bibione (Spiaggia) 20.255 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria

Információs oldalak

» 4 napos utazások
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Rómában
» Buszos körutazások Olaszországban
» Hosszú hétvége Rómában
» Kalandtúra, aktív utazás
» Advent - Karácsonyi vásárok forgatagában
» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Velencében
» Látnivalók Amszterdamban
» Utak Március 15. idejére
» Karneváli utazások
» Húsvéti utazások
» Adventi utak
» Látnivalók Párizsban
» Látnivalók Londonban
» Síelés Olaszországban
» Toszkána
» Tengerparti Nyaralás - 2015
» Utazás Szicília nyaralás...

Cikkeink

» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila
» Róma képekben - Kovács Attila
» Látnivalók Rómában: Caracalla thermái - Sólyom Márk
» Látnivalók Rómában: A Svájci Gárda - Etédi Alexa
» Látnivalók Rómában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa

Utazások

» Advent Bécsben és a Schönbrunn-i kastély - 1 nap
» Erdély: Nagyvárad adventi csillogásban - 1 nap
» Kassa és Eperjes Adventi Csillogásban - 1 nap
» Advent Miskolcon és Miskolctapolcán - 1 nap
» Budapest, Budapest, de csodás ... Adventkor is - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!