Lelkizős

A csodák szigete: Reunion

 Azt hiszem, hogy egyszer ide mindenképp el kell mennem. Szép, szép ez a videó, de ezt a tájat mélyebbről meg kell ismerni: beszívni illatát, érinteni a fákat, és nézni a határtalan kék eget egy kicsit. Talán haza sem jönni egy ideig...

Megszentelt tájakon

A Föld számos csodás tájat tartogat. Egyes vidékek lenyűgöző szépségük, hatalmas arányaik miatt csodálatosak, míg mások természeti kincseik, érintetlen élőviláguk miatt értékesek. De vannak olyan helyek is, amelyekhez az emberi tevékenység nem elvett, hanem hozzátett: amik spirituális szempontból fontosak egy népnek vagy egy vallásnak.

Miért jó az utazás?

Miért utazunk? Miért kel útra a fél ország nyáron a déli határaink felé? Miért indulnak neki egy szál hátizsákkal és minimális költségvetéssel a messzeségnek az igazán elszánt kalandorok? Az utazás két véglete, a cél mégis hasonló: máshol lenni, ünnepnek megélni a hétköznapokat, életre szóló élményeket szerezni, igazán pihenni.

Budapest: az öröm városa

Fiantok Dániel tökéletes filmje, Budapest legszebb arcát mutatja be: a Critical Mass idején készült képek a kerékpáros szabadság himnusza is lehetne. Jó tekerést mindenkinek!

Induljunk el...

Komótosan indul a hétfő reggel a városban. Nem kifejezetten az a mediterrán nyugalom, de nem érezhető az a szokásos tülekedés, ami általában.

Az Island Peak megmászása

Lassan araszolok közel 5000 méteren, a völgy álmosan nyújtózik Dingboche és Chukhung között. Az égbolt tiszta! Jobb kéz felől a majdnem hétezer méter magas Ama Dablan (6814m) félelmetes gránitpiramisa tör az ég felé; közvetlenül előttem túránk célpontja, a hatezres Island Peak (6189m) emelkedik ki a Chukhung-völgyből, baloldalon a Lothse hírhedt jégfalát is látom. – Még tíz perc!

Utazzunk el!

Szomorú idők járnak. Nem csak a tél, nem csak a köd miatt. Ránk fér egy kis napsütés, valahol. Egy kis remény, egy kis csodavárás. Mert szorongásban, abban jók vagyunk. Van akit a napi gondjai nyomasztanak, van, aki sikeres, mégsem tiszta a lelkiismerete, van akit észre sem veszi a hétköznapi emberek gyarló kis gondjait: az istenek szabadsága után vágyakozik.

Köszönet az aggódóknak

Levél az itthon maradottaknak

József Attila: Gyémánt

Mindenkor idejük van a zsoltároknak. Gyémánthegyen állunk,
De zsebünkben kavicsok vannak.
Nagyon elfelejtettük, hogy angyalok voltunk,
Kövér vánkosokba tömtük fehér szárnyaink.
Most könyörgések szomjazzák erőnket
És térdünk alatt lyukassá kopnának a kövek,

Őszintén az ezerarcú Indiáról

India hosszú évek óta egyedül volt azon a listán ahova utaztam volna, de mégis féltem tőle. A félelem egészen megmagyarázhatatlan volt, mert jártam már néhány olyan országban, ahol elég sanyarú sorban éltek emberek, de valahogy India a hatalmasságával, a mérhetetlenségével, a számokkal, amikkel leírható felfoghatatlannak és így félelmetesnek tűnt…

Oldalak

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!