A 10 legjobb vidéki étterem - szerintünk

Magyarország szebbnél szebb vidéki tájait látva egészen meglepő helyeken botlunk bele jobbnál jobb éttermekbe. Néha még fővárosi mércével mérve is megdöbbentően jók az ételek és a kiszolgálás minősége.

A nagyváros rohanásában, a turisták lehúzására számító belvárosi helyek mellett vidéken a legtöbbször még ma is tiszta tekintettel áll elénk a séf vagy a vendéglős: neki nem csak percekre, hanem akár generációkon át kell a kiváló szolgáltatást nyújtani: jó hírneve és becsülete a legjobb befektetés. A most olvasható lista természetesen teljesen szubjektív: ha más véleményen van a Tisztelt Olvasó, vagy újabb éttermeket ajánlana a felsorolásba, csak tessék: a vélemény szabad, a komment-doboz üres, várjuk a további jelölteket!

Kővirág, Köveskál

Az egyik kedvencem ez a családias hangulatú, gyönyörűen berendezett étterem a varázslatosan szép Káli-medencében. Terasza és az étterem is kiváló hely arra, hogy egy balatoni nyaralás vagy felvidéki biciklitúra alatt itt töltsünk egy vagy több kellemes estét, hódolva a kulináris örömöknek. A vajon párolt fogas és a túrógombóc zseniális, a ház kiváló borával kísérve a fogásokat biztosan olyan élményekben lesz részünk a Kővirágban, ami újabb és újabb visszatérésre ösztönöz majd.

Nézegess még képeket Köveskálról:

Köveskál: a Káli medence fővárosa

Egészen kis kamasz voltam, mikor először Köveskálra vitt a jósors meg az általános iskolai vándortábor. Akkor eszméltem arra, hogy a Balaton több mint a keletnémet fókatelep a boglári strandon: őszinte kíváncsisággal fedeztem fel a pannon táj derűs hangulatát, jártam be széles rétjeit, templomromjait, hajóztam kőtengerein, hallgattam a fürjek pitty-palattyolását.

Anyukám mondta, Encs

Az Anyukám mondta-ról a HVGben is olvashatunk, de sokkal jobb, ha vesszük a fáradtságot, mint Travellina és elzarándokolunk erre a helyre, ha már nem vagyunk a sors kegyeltjei, hogy Encsen szülessünk újra, az ízek és illatok eme fellegvárának tőszomszédságában. Tanulságos történet, hogyan lehet odafigyeléssel és kitartással, folyton a magas minőségre törekedve sikerre vinni egy vállalkozást: akár egy vidéki településen is. Nagyon kellemes ízélmények kötnek ehhez a helyhez, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Nézegess még képeket  varázslatos magyarországi vidékekről:

15+1 hely hazánkban, melyekről nehéz elhinni, hogy léteznek!

Azt hinné az ember, ha csodás képződményeket, mesebeli tájakat, és elképesztő látványosságokat akar látni, messzire kell indulni. Pedig ez nem így van, kis hazánk is számtalan lenyűgöző geológiai jelenséggel, izgalmas vidékkel és elragadó nevezetességekkel büszkélkedhet. Ezekből gyűjtöttünk egy csokorra valót. 1. Aggteleki cseppkőbarlang
Elképesztő barlangokért, hatalmas és szép formájú cseppkövekért nem kell világgá mennünk, hiszen Magyarországon is találunk ilyet. Az Aggteleki cseppkőbarlang hazánk egyik UNESCO Világörökségi védelme (1995) alatt álló nevezetessége.

Ráspi étterem, Fertőrákos

Horváth József csodaországába lép be az, aki a Ráspi étterem és pincészet Fertő-tó melletti szentélyébe zarándokol: egyedülálló hangulatú, kiváló minőségű éttermet és különleges borokat talál a gasztrokalandor. Stílusosan berendezett terek, udvarias kiszolgálás, minőségi alapanyagok és szenvedélyes, kompromisszumot nem tűrő konyhaművészet várja az ide érkezőket, meg marha pofahús pörkölt szalvétagombóccal... jesszusom. Ha megkóstoljuk a mester borait jobban tesszük, ha szállást is foglalunk, mert garantáltam hosszú lesz az este, és színvonalas a szórakozás.

Nézegess további képeket a Fertő-tó körbebringázásáról és az étteremről:

Neked Főztem Gasztrokocsma, Zánka

A Neked főztem ügyesen helyezkedik - ahogy a 71-es főútról a Hegyestű emblematikus csúcsát irányjelzőnek használva épp lefordulnánk a gasztrofőváros, Köveskáfelé, de még ki sem értünk Zánkáról, lassítsunk le még jobban a kanyarban, a Gyógynövény-völgy magasságában - mert éppen ott találjuk a Neked Főztem kiváló terasszal rendelkező, hangulatos éttermét.

Egy kis kedvcsináló a Neked Főztem Gasztrokocsma meglátogatásához:

Gasztrokocsma a Balaton-felvidéken - Neked Főztem, Zánka

A Balatonon jobbnál jobb éttermeket találunk - különösen igaz ez az északi partra, a csodálatos Balaton-felvidékre. Nem csak túrázni, bringázni, hanem finom ételekkel vagy borokkal kapcsolatos élmények szerzésése okán is érdemes elhagyni a vízpartot és végigkalandozni a Felvidéket.

Gusteau, Mád

Nehéz elfogultság nélkül írni erről a helyről... Pontosan ez az, amit a felkapott messzi tájakban, Provence-ban, Toszkánában olyan sokra értékelünk, itthon pedig alig tudjuk megvalósítani, vagy nem vesszük észre, ha más megcsinálja. A magas színvonalon végzett vendéglátás, igényes környezet, finoman kidolgozott részletek, folyamatos és kiváló programok: a Gusteau Műhely példaértékű vállalkozás. Nem is szaporítom tovább a szót, csak ennyit mondok: tanyasi csirkemell supreme, kecskesajtos rétessel és laskagombával. Ez már nem étel, ez költészet.

Nézegess még képeket a környékről és vegyél részt a Bor Mámor Bénye fesztiválon:

Tokaji borok, zempléni ízek, koncertek és gyermekprogramok az idei Bor, mámor… Bénye fesztiválon

Az erdőbényei borászok idén is megnyitják kertjeiket a látogatók előtt a Tokaji borvidék legizgalmasabb gasztro-kulturális eseményén, a „Bor, mámor… Bénye” fesztiválon. Augusztus 16-18. között Tokaj-Hegyalja legjobb éttermei, borai és kézműves mesterei, valamint koncertek, kiállítások és gyermekprogramok várják a családokat, borbarátokat és a komótos gasztronómiai élvezetek híveit. Fesztivál az erdőbényei kertekben

Istvándy Pincészet, Tóti-hegy

A Magyar Tenger felől érkezve a termelői piacáról híres Káptalantóti felé haladjunk, majd a kis "hágóban" az út szélére támasztott piros kerékpárnál forduljunk élesen jobbra - nemsokára megérkezünk az ízek és illatok szentélyébe. Szemben Fonyód és a Balaton vize csillog, a látképet a kék ég és a szőlőtőkék keretezik. 

A kiváló borok mellett isteni ételeket fogyasztathatunk itt: a mangalicából készült orjaleves, a meggyleves diós mentahabbal és aszalt meggyes túrószigetekkel mennyei kezdés - de a szürkemarha vadasan egészen felemelő folytatás.

Nézegess még képeket az étteremről:

A Tóti-hegy kincse - az Istvándy-pincészet és étterem

A Balaton-felvidék legszebb tájai a Káli-medence és a Badacsony. Épp e két gyönyörű táj határán találjuk a Tóti-hegy és a Gulács testvércsúcsait - előbbin egy csodálatos borászatot és éttermet találunk, amelynek napsütötte teraszán kiválóan elmélázhatunk az élet nagy dolgairól. A Magyar Tenger felől érkezve a termelői piacáról híres Káptalantóti felé haladjunk, majd a kis "hágóban" az út szélére támasztott piros kerékpárnál forduljunk élesen jobbra - nemsokára megérkezünk az ízek és illatok szentélyébe. Szemben Fonyód és a Balaton vize csillog, a látképet a kék ég és a szőlőtőkék keretezik.

Chateau Visz, Berencepuszta:

Az emberléptékű, felesleges urizálást nélkülöző,  de a főúri ízlés minden kívánalmának megfelelő kastély a gasztronómia igazi fellegvára: többszörösen díjnyertes konyhája messze földről várja a vendégeket. A mesterszakács által irányított konyha már számos különféle díj és nemzetközi elismerés büszke birtokosa: de a legjobban akkor győződhetünk meg ezen eredmények megalapozott voltáról, ha személyesen is ellátogatunk erre a csodálatos helyszínre.

Nézegess még képeket a kastélyról:

Chateau Visz - kastély a Balaton déli partjához közel

Az elnevezés francia eleganciát sugall: a Visz mégsem provencei településnév: a Balaton déli partjától néhány kilométerre fekszik ez a csodás kis falu, melynek határában, az egyik legnagyobb magyarországi vadászterület közvetlen közelében található ez a csodálatos kastély. Az emberléptékű, felesleges, talmi csillogást nélkülöző, de a főúri ízlés minden kívánalmának megfelelő kastély a gasztronómia igazi fellegvára: többszörösen díjnyertes konyhája messze földről várja a vendégeket.

Schieszl Vendéglő, Budakalász

A sváb konyha nagyon egyszerű és nem túl wellness ételei közel állnak az intenzív ízeket és élményeket kedvelők ízléséhez. Schlieszl Konrádok harmadik generációja 1911 óta teszi azt, amihez a legjobban ért: színvonalas és családias vendéglátást biztosít a történelmi vendéglőbe betérőknek. A ház borai külön dicséretet érdemelnek a szorgos svábok konyhaművészeti hagyományainak ápolása és népszerűsítése mellett. A Pilisben vagy a Visegrádi-hegységben tett túra után ide betérni és visszapótolni az elégetett kalóriákat... 

A 10 legolcsóbb horvátországi hotel

A horvátországi nyaralás során a leggyakrabban apartmanokban szállunk meg, de választhatunk kempinges szállást is. Azonban abban az esetben, amikor a spórolás kényszerét felülírja a kényelem és a kellemes környezet esetleg a saját strand és a félpanziós ellátás igénye, akkor jobban járunk, ha egy olcsóbb szállodát választunk. Összeszedtük a közelben található, legolcsóbb szállodákat: Hotel Delfin, Porec

Walter vendéglő, Perbál

Már jó ideje szerettem volna ellátogatni Perbál hangulatos kis sváb falujába de nem a tűzoltószertár és nem is a pincesor miatt: a Walter vendéglő hírneve késztetett a kirándulásra.

A világ legkedvesebb dolga egy szőlőlugassal díszes teraszon üldögélni: így egyértelmű volt, hogy nem az étterem letisztult berendezésű, a régi és a modern stílusú tárgyak ízléses vegyítésétől különleges hangulatú belső részében, hanem az udvaron kialakított szabadtéri részben fogunk helyet foglalni.

További képek:

Kiváló vidéki étterem - Walter vendéglő, Perbál

A 10 legjobb vidéki étterem sorozatunkat  10 újabb étteremmel szeretnénk kiegészíteni. A sort kezdjük egy régóta várt élménnyel- már jó ideje szerettem volna ellátogatni Perbál hangulatos kis sváb falujába de nem a tűzoltószertár és nem is a pincesor miatt: a Walter vendéglő hírneve késztetett a kirándulásra.

Maros Étterem, Nagymaros

Sorsok, szerelmek, barátságok jönnek-mennek az életünkben, egy huzatos folyosóban dideregve próbálunk valami állandót találni mindennapjaink átjáróházában. Nehéz megkapaszkodni egy élményben, egy hangulatban, amiben sohasem csalódunk, ami újra és újra hozza azt az otthon-meleget, azt nyugalmat, ami miatt újra visszatérünk - kicsit kifújni magunkat a lét viharzónáitól távol. Nagymaros egy ilyen hely, a Duna kényelmes tempóban sodorja tovább a történelem múló évszázadait. Az egykori hajóállomás most Mészáros András konyhájának és éttermének ad otthont: az ételek és a kiszolgálás is kiváló, de a teraszról elénk táruló kilátás a Szentendrei-szigettől a Salamon-tornyon át a  visegrádi fellegváron keresztül  egészen a Prédikálószékig: az országban is egyedülálló...

A kilátás egy szelete:

Egy kiváló túra a Duna túlpartján:

Egynapos kirándulás Dömösről: a Vadálló-kövek és a Prédikálószék

A reggel már a Dunakanyarban ért. Jobb itt magamhoz térni, mint a Belvárosban nyüzsgésétől körülvéve. Felemelő érzés a dömösi "korrekt árak és udvarias kiszolgálás"-sal csábító vendéglátó-ipari egység teraszán legyűrni a diós patkót. Majd elindulunk felfelé, a kis kápolna tövében található forrástól intenzív szívdobogás kíséri a kapatót, de az első kilátópontnál kifújjuk magunkat.

Kedves Olvasó! Sok fáradságos percbe került eme összeállítás megalkotása, de hát valakinek ezt is meg kell csinálni... Szívesen vesszük véleményét és hozzászólását, várjuk az újabb ajánlatokat ebbe a felsorolásba! Megígérjük, hogy azokat a helyeket is kipróbáljuk és a honlapon hírt adunk élményeinkről!

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Biloba Apartman - Bibione (Lido dei Pini) 39.033 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Atollo Apartmanház - Bibione (Lido dei Pini) 39.745 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Laguna Grande Apartmanház - Bibione (Spiaggia) 42.584 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Frontemare Apartmanok - Bibione (Spiaggia) 44.008 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Residenza Delle Terme Apartman - Bibione (Spiaggia) 55.970 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria

Információs oldalak

» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Látnivalók Londonban
» 4 napos utazások

Cikkeink

» Egyszerű csónaktúrának indult... De amit utána láttak, soha sem felejtik el... - Kovács Attila
» Az ősz színei - Kovács Attila
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter
» Egy nap Veronában - Kovács Attila
» Budapest a magasból - lenyűgöző felvételek - Kovács Attila

Utazások

» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi csúcsok, Hochlantsch - 1.nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!