A Tóti-hegy kincse - az Istvándy-pincészet és étterem

A Balaton-felvidék legszebb tájai a Káli-medence és a Badacsony. Épp e két gyönyörű táj határán találjuk a Tóti-hegy és a Gulács testvércsúcsait - előbbin egy csodálatos borászatot és éttermet találunk, amelynek napsütötte teraszán kiválóan elmélázhatunk az élet nagy dolgairól.

A Magyar Tenger felől érkezve a termelői piacáról híres Káptalantóti felé haladjunk, majd a kis "hágóban" az út szélére támasztott piros kerékpárnál forduljunk élesen jobbra - nemsokára megérkezünk az ízek és illatok szentélyébe. Szemben Fonyód és a Balaton vize csillog, a látképet a kék ég és a szőlőtőkék keretezik.

A kiváló borok mellett isteni ételeket fogyasztathatunk itt: a mangalicából készült orjaleves, a meggyleves diós mentahabbal és aszalt meggyes túrószigetekkel mennyei kezdés - de a szürkemarha vadasan egészen felemelő folytatás.

A házi szörpök mellett megkóstolhatjuk az Istvándy-család több mint kétszáz éves múltra visszatekintő borász-tapasztalatának eredményeit - az illatos, szép fényű borok már nem is italok, hanem maga a palackba zárt költészet.

Az elhivatottságukról tanúskodjon ez a csodás kisfilm:

Egy Balaton-felvidéken vezető gyalogtúra vagy biciklitúra közben kiváló és ajánlott megálló ez a családias, játszótérrel és nagy, puha füvű réttel ellátott árnyas varázskert - semmiképp se hagyjuk ki!

Szállást is foglalhatunk itt. További képek:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Cikkeink

» Gasztrokocsma a Balaton-felvidéken - Neked Főztem, Zánka - Kovács Attila
» A Balaton-felvidék ősszel - Kovács Attila
» Őrszem a Káli-medence felett - a Fekete-hegy - Kovács Attila
» Vízitúrák a Balatonon - Nyéki Roberta
» Balatoni hangulat - Nyéki Roberta
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!