10 varázslatos hely a nagyvilágból

A nagyvilág szebbnél szebb tájait járva gyakran megállunk egy pillanatra, mert alig hiszünk a szemünknek: számtalan csodát láttunk már, rengeteg gyönyörű táj tárult a szemünk elé, mégis van olyan köztük, ami valamiért sokkal közelebb áll a szívünkhöz. Egy hangulat, egy illat, egy emlék néha örökké odaköt egy vidékhez. A világ talán legszebb tájai közül most összeszedtünk egy csokorra valót, hogy képzeletben újra bejárhassuk ezeket a vidékeket:
 
Cinque Terre, Ligúria, Olaszország
 
A Cinque Terre falucskái között gyönyörű kilátást kínáló ösvényeken sétálhatunk a tenger látványával, olivaligetekkel és teraszos szőlőföldekkel kísérve:
 

Olaszország ékessége: a Cinque Terre

A Cinque Terre Ligúria, de talán Olaszország egyik legnevezetesebb látnivalói között van: a tengerparti sziklákra tapadt kis falvak, mint Vernazza vagy a Monterosso al mare vagy a meredek hegyoldalon kialakított teraszos művelésű földek, kabócadaltól hangos olívaligetek és a mélykék tenger- megkapó látvány.
 
Big Sur, Kalifornia, Egyesült Államok
 
Ezt a vadregényes vidéket nagy becsben tartják az errefelé túrázók: a természeti szépségek ebben a kisfilmben kerülnek bemutatásra:
 

Kalifornia tájain...

Kalifornia az az állam az Amerikai Egyesült Államok területén, ami az egyik legvonzóbb célpontot jelenti az utazók számára. Bár Oregon, Montana és Alaska hegyei is csodálatosan szépek, de ezen a földdarabon nagyon sok természeti szépség és gyönyörű táj zsúfolódott össze változatos és izgalmas vidéket alkotva. Az Atlanti-óceán partvidéke Los Angelestől 190 kilométerre északra valódi kincseket rejt. A Big Sur elnevezésre hallgató tájegység is ezek közé az értékek közé tartozik: a most következő kisfilm hűen bemutatja leghíresebb szépségeit és egyedülálló hangulatát:
 
Milford Sound, Új Zéland
 
Mintha csak egy álombéli vidék elevenedne meg, de a tenger hűvöse felfrissíti- ez a valóság, még akkor is, ha úgy tűnik, mint egy fantasy-film díszlete... íme:
 

Új Zéland: a déli sziget tájain

Új-Zéland tőlünk legtávolabbi és talán a legvonzóbb sziget a Földön. Már számtalan csodás kisfilmet láthattunk erről a tájról a utazom.com oldalain, most is egy remek alkotás következik, amely a Déli Sziget egyedülálló vidékeit mutatja be. A gyalogtúra és a biciklitúra szerelmesei keresve sem találhatnak jobb terepet szenvedélyüknek, mint ezt a földöntúli szépségű, kellemes éghajlatú szigetet. Scenic South Island New Zealand - Timelapse from Jody Brown on Vimeo.
 
Oia, Santorini, Görögország
 
A görög szigetvilág egyik legnépszerűbb tagja Santorini- a hatalmas katasztrófában elpusztult vulkán kalderájára most fehér falvak tapadnak- Oiából a legszebb a naplemente:
 

Santorini, a félreismert görög sziget

A hosszú kompúttól kissé megtörten feszegeted fel álmos pilláidat a taton. Mögötted a reggeli tenger horizontjának sóillatú végtelenje, a hajókürt átható hangja vert fel épp a legjobb résznél álmodból. De mintha nem is a valóságban térnél magadhoz: úgy tűnhet, hogy az álomkép nem foszlik szét: a hatalmas hajó eltörpül a világos és az éjfekete, tűzvörös és vajszínű sziklák között.
 
Pico Ruivo, Madeira, Portugália
 
Az örök tavasz szigetének is hívott Madeira legmagasabb pontjáról elén táruló kilátás egészen egyedülálló - mintha egy ősi földtörténeti korból származó tájon néznénk szét:
 

A Pico Ruivo megmászása, Madeira

Madeira legmagasabb csúcsa az 1862 méter magas Pico Ruivo. A hegyvonulat(ami valójában egy több mint ötezer méter magas tenger alatti vulkán vízből kiálló része) a sziget központi régiójában terül el, a szomszédos Pico Areeio közúton megközelíthető. innen kell gyalogolni a csúcsig, kiválóan kiépített túraútvonalon, gyönyörű panorámával kísérve a környező hegyvidékre. A csúcs alatt kis turistaházban frissíthetjük fel magunkat, a csúcsról pedig az egész szigetet beláthatjuk.
 
Everest Alaptábor, Nepál
 
A Föld harmadik sarka lenyűgöző pompával és félelmetes sziklapiramissal magasodik a Khumbu-gleccser fölé. Gyere és nézd meg a saját szemeddel ezt a csodát:
 

Nepáli utazás: a Mount Everest alaptábor, magashegyi túra a Himalájában

Utazás Nepálba: egy valódi kaland kezdete. A Mount Everest alaptábor gyönyörű magashegyi túra, az egyik legszebb a világon. Az ösvény a felhők felett csodálatos alpesi tájon vezet, a Himalája elképesztően szép vidékén. Az út célja az Everest alaptábora, végig apró falvakon gyalogolunk keresztül, bepillantást nyerve a sherpák életébe. Felejthetetlen kalandokban lesz része annak, aki nem csak a kifogásokat keresi, hanem belevág élete egyik legizgalmasabb utazásába.
 
Los Glacieres Nemzeti Park, Patagónia, Argentína
 
Patagónia szélfútta tájain gyönyörű hegyeket talál az elszánt utazó, aki nem riad meg az időjárás viszontagságaitól. Nézd meg, milyen szép is lehet a vadság Argentínában:
 

Patagónia tájain

Patagónia a Föld legszebb tájainak egyike. Nagyon messze van, de megéri a hosszú utat az a rengeteg csodálatos táj, amit itt bebarangolhatunk. A világ végén túrázni: ez volt az álmom, amikor útra keltem. A képek között feltűnik az Aconcagua is, Argentína, a déli és a nyugati félteke legmagasabb hegye: egy sikertelen csúcsmászásnak "köszönhetően" jutottam el ide először. A Chile és Argentína területén fekvő Patagónia zord és távoli vidék, még az országon belül is napokat buszozhatunk, ha ezt a közlekedési módot választjuk. 
 
Lac Blanc, Chamonix, Franciaország
 
A varázslatos Chamonix-völgy egyik legszebb túrája vezet fel ehhez a pici hegyi tóhoz: szemben a Mont Blanc tömbje fehérlik:
 

A Chamonix-völgy legszebb túrái: a Lac Blanc

Ha a Chamonix-völgyben keresünk szép kilátással rendelkező, ám nem túl nehéz útvonalat, amit akár gyerekekkel is lehet teljesíteni, akkor alig van jobb választás a Lac Blanc tavacskáihoz vezető ösvénynél. Felvonóval Las Prazból a Flegere állomáshoz kell feljutnunk, innentől pedig egy panoráma útvonal vezet fel a hegyoldalban.
 
Val d' Orcia, Toszkána, Olaszország
 
Toszkána egyet jelent a szépséggel, etruszk városokkal, mennyei ízekkel és a hamisítatlan olasz hangulattal, de ezt belső vidékeket még nem lepték el a turisták. Járd be Te is Toszkána eldugott zugait:
 

Toszkána járatlan útjain

Toszkána, de a világ legszebb tájaihoz úgy kerülhetünk a legközelebb, ha letérünk a kitaposott ösvényről és a turisták városnéző hadát magunk mögött hagyva felfedezőútra indulunk. Kerékpár nyergében vagy gyalogszerrel bejárva a falvakat és a dombvidéket valódi csodákra lelhetünk.
 
Csobánc, Balaton-felvidék, Magyarország
 
Nagyon sok világviszonylatban is szép táj található határainkon belül is. Nem lenne ősznte ez a felsorolás, ha egy olyan gyönyörű vidéket, mit a Balaton-felvidék kihagynánk belőle:
 

Kilátás a csobánci várból...

A Balaton-felvidék egyik legszebb kilátása tárul a szemünk elé, ha felmászunk a tanúhegyek egyik legszebbjére: a 378 méter magas Csobánc várral koronázott tetejére. Nyári estén, a nyugati égbolton a látóhatárt karcoló nap még a sümegi várhegyet kontúrjait is a horizontra rajzolja, de tiszta időben nem csak a Badacsony és a szigligeti vár, mögötte pedig a Balaton, hanem még a csodálatos borokat érlelő Somló-hegy is feltűnik  a messzeségben.
 

 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Arad és Temesvár adventi hangulatban - 1 nap
» Adventi Varázslat Bécsben - 2 nap
» Cseh és Morvaország rejtett kastélyai - 2 nap
» Graz adventi hangulatban - Zotter csokoládégyár. Thal Swarovski kristály temploma és Arnold Schwarzenegger! - 2 nap
» Hétvége a Plitvicei-tavaknál - 2 nap

Szállás ajánlatok

» Atollo Apartmanház - Bibione (Lido dei Pini) 36.835 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Laguna Grande Apartmanház - Bibione (Spiaggia) 38.964 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Frontemare Apartmanok - Bibione (Spiaggia) 41.797 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Villaggio Planetarium Resort - Bibione (Spiaggia) 56.105 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Residenza Delle Terme Apartman - Bibione (Spiaggia) 57.496 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria

Információs oldalak

» Egzotikus utak
» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Látnivalók Londonban
» Incentive utazások - üzleti utaztatás
» 4 napos utazások

Cikkeink

» "A Föld tele van jó emberekkel” - vallja az egyetlen ember, aki a világ összes országában járt - Etédi Alexa
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa
» Tájak a Baktértő alatt... - Kovács Attila
» 10 dolog, ami hiányzik Magyarországról - Kovács Attila
» A 20 legszebb naplemente - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!