vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Moszkva és nevezetességei

Moszkva sokáig ellentmondásos városnévként élt az emberek fejében, hiszen a XX. század nagy részében egy totalitárius rendszer főhadiszállása volt, a saját maga által kreált eszmerendszer minden külsőségével: a szürke, monumentális, uniformizált, falanszter városképpel. Ez több részletében is fedi a valóságot, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az orosz kultúra korábbi századai számtalan említésre méltó, páratlan alkotással hagytak nyomot a történelemben, a XX-XXI.

Kerékpárkölcsönzők nyíltak Moszkvában

Kerékpárkölcsönzők nyíltak a hétvégén az orosz fővárosban, és már az első nap szinte valamennyi biciklit bérbe vették a moszkvaiak. Ha valaki 16 éves elmúlt és ismeri a közlekedési szabályokat, valamint rendelkezik bankkártyával, akkor ezentúl bérelt kerékpárral közlekedhet az orosz fővárosban. Emellett - mint azt egyes orosz híroldalak megjegyzik - italosan nem szállhat senki még kölcsönbiciklire sem.

A kilenc legszennyezettebb hely a Földön

Ólom, kadmium, higany, piszkos levegő és radioaktivitás: vannak helyek a Földön, ahol az emberek pokollá tették saját környezetüket – és egyúttal beteggé saját magukat. A Blacksmith Institute nevű amerikai környezetvédő szervezet nemrég összeállított egy listát, melyen a világ legszennyezettebb helyszíneit rangsorolták.

10 hely, ahová soha nem juthatsz el

Az ember élete során szeret minél több helyre eljutni, már csak azért is, hogy elmondhassa – Ő ott volt. Vannak viszont Földünknek olyan pontjai, ahová nem pénz, vagy származás kérdése az, hogy valaha is megfordulhatunk-e, vagy sem. Ezeket a helyeket jó esetben is csak fényképen láthatjuk, eljutnunk oda pedig kész lehetetlenség. Mezhgorye (oroszul Межгорье)

Séta a Vörös-téren

A világhatalommal kérkedő egykori Nagy Medve, Oroszország fővárosa a hatalmas Moszkva. Színes elegye található itt a cári időkből származó építészeti emlékeknek, a szocialista idők vonalzóval rajzolt tömb-monstrumainak, és a modern idők felszínes csillogásának.

Elbrusz, Kaukázus, Európa legmagasabb hegye

A Kaukázus főgerincétől e csúcs  a kontinens felé esik. Így  Európa legmagasabb pontját képviseli ez a kialudt vulkán. A Hegy Oroszországban, azon belül is Kabardo-Balkáriában található, a legközelebbi reptér Mineralnye Vody, ahová vonattal is érkezhetünk, 3 napos zötykölődés után a Keletiből, Kijev és Harkov érintésével.
Vélemények, értékelések
4.7
20 értékelés alapján

4 napos városlátogatás Szentpéterváron - Hotel***

Gyömrő
5.0
<szöveg nélkül>

5 napos városlátogatás Szentpéterváron - Hotel***

Telekgerendás
4.8
A repülőjegyet és a szállodát foglaltuk az ,Utazom com,-mal.
Ezeket rendben megkaptuk. A szálloda nagyon kényelmes, igényes és patyolat-tiszta volt. Minden nap takarítottak, törölközőket cseréltek, kedves segítőkész volt a személyzet. A reggeli is bőséges volt, akár 11 óráig is fogadtak.
A programokat mi szerveztük, 10 órától éjfélig úton voltunk, de mindent megnéztünk, ami fontos volt. Gyönyörű, tiszta város, februárban nyugodtabb, nincs tömeg.
Nagyon jól éreztük magunkat, visszamennénk!

Az arany kupolák városa **** 5 napos

Fót
5.0
Csodás város,tisztaság mindenhol,jó ételek.
Az idegenvezetőnk,József mindent megtett
annak érdekében,hogy jól érezzük magunkat!
Kicsit hideg volt,aki fázós,jobban fel kell
öltözni!

Moszkva és Szentpétervár

Nyiregyháza
5.0
A túravezetők igen tapasztalt, magas felkészültségűek. Kiváló utazás volt. Köszönöm!!!!
Észak Velencéje, Szentpétervár

Észak Velencéje - Szentpétervár ***+

Budapest, III. kerület
5.0
Köszönjük ezt a tartalmas programot ebben a csodálatos városban. A gyönyörű látnivalók és az idegenvezetők szakmai hozzáértése és kedvessége mellett külön ajándék volt az általunk kifogott kellemes időjárás is.

Az arany kupolák városa **** 5 napos

Pákozd
5.0
Mindennel tökéletesen elégedett voltam.

Szentpétervár gazdagon

Nagykovácsi
4.2
Az alapvetően jó összképből nagyon kiemelkedett az idegenvezető teljesítménye.
Minden apró, de fontos részletre kiterjedő figyelme, folyamatos, ámde nem tolakodó gondoskodása, tanácsai zökkenömentes utazást biztosított.
Művészeti, történelmi és helyismetete kimagasló tudást tükrözött, melyet élvezezesen osztott meg velünk, ezzel feledhetetlenné téve a látogatást.
Az orosz cárok fővárosai (Szentpétervár, Puskin, Pavlovszk, Moszkva)

Az orosz cárok fővárosai 3*+ (Szentpétervár, Moszkva)

Budapest
4.4
A 8 nap során mindent láthattunk, amit Szentpéterváron és Moszkvában meg lehetett nézni. Minden nevezetességnél ott voltunk, korrekt vezetéssel és információkkal ellátva. A megérkezéstől az elutazásig volt idegenvezető mellettünk, aki próbált minden helyzetben segítségünkre lenni.
A program tartalmas, érdekes, mindenféle érdeklődést kielégített. (Viszont azzal számolni kell, hogy az Ermitázs impresszionisták kiállítása és a Tretyakov Képrtár XX. századi művészek munkái nem fértek bele a 8 napba.)
A leendő utasoknak kellemes, élménydús utazást kívánok! Amennyiben "Az orosz cárok fővárosai " programot válasszák, élmények sokasága jön szemben az utazóval csak meg kell ragadni azokat!

A Balti-tenger országai és Szentpétervár

Budapest, II. kerület
4.8
A kirándulás remekül szervezett volt térben és időben. Az autóbusz vezetői biztonságosan, szakértelemmel vezettek. Jó hogy ketten voltak, így nem kellett kényszerpihenőket beiktatni. Az uazás nagyszerűségét Komenda István idegenvezetőnek köszönhető elsősorban, aki remek felkészültségével, fáradhatatlanságával, figyelmességével, kellemes humorával felejthetetlenné tette az utat - remélem - valamennyiünk számára.
Talán a rigai DODO hotelt kellene jobbra cserélni.
Az orosz cárok fővárosai (Szentpétervár, Puskin, Pavlovszk, Moszkva)

Az orosz cárok fővárosai 3*+ (Szentpétervár, Moszkva)

Szeged
4.8
Az egész szervezés nagyon profi volt,habár egy kicsit erőltetted mennetben haladtunk végig a programokon és így elég fárasztó volt.De érthető,hogy ennyi gyönyörűséget nem lehet lassabb tempóban megnézni!Az idegenvezetőnk(Ljuba)pedig maga volt a csoda!!!Türelmes,mindig mosolygós,segítőkész volt végig velünk és fantasztikus tudással rendelkezik.Nagyon megszerettük ezalatt a 8 nap alatt és a szívünkbe zártuk!
Észak Velencéje, Szentpétervár

Észak Velencéje - Szentpétervár ***+

Budapest
4.6
Nagyszerű utazás volt, sajnos hiányzott hogy a repülő úton is végig kísér az idegenvezető.
Az idegenvezetés tökéletes és alapos/részletes volt. A lehető legkényelmesebb kiszolgálást kaptuk, mindenhová busszal vittek.
A fakultatív programok drágának mondható viszont 100% tökéletes.
Észak Velencéje, Szentpétervár

Észak Velencéje - Szentpétervár ***+

Budapest, IX. kerület
4.6
Nagyon szép, jól szervezett út volt, a város csodálatos. Mi meghagytunk egy szabad napot magunknak, amikor nem regisztráltunk fakultatív programra, ez jó döntésnek bizonyult, mert különben nagyon sok látnivaló van.
Észak Velencéje, Szentpétervár

Észak Velencéje - Szentpétervár ***+

Budapest
4.8
Tisztelt Utazom.com!

Észak Velencéje – Szentpétervár társas utazás nagyon színvonalas, tökéletesen megszervezett kirándulás. A rövid idő ellenére rengeteg információban, élményben volt részünk.
Köszönet az 1000 Út utazási irodának a szervezésért. Külön köszönet az idegenvezetőnek Udaltsova Ljubának, aki hihetetlen nagy tudású, kedves, figyelmes, előadásával az érdeklődést folyamatosan fenntartotta. A történelem mellett a napi életről, különlegességekről, érdekességekről egyaránt képet kaphattunk.
Nagyon sok szépséggel gazdagodtunk. A szállás és az ellátás is teljesen rendben volt.
Felejthetetlen élmény volt a márciusi tél Szentpéterváron. Köszönet érte!

Az orosz cárok fővárosai (Szentpétervár, Puskin, Pavlovszk, Moszkva)

Az orosz cárok fővárosai 3*+ (Szentpétervár, Moszkva)

Budapest, VII. kerület
5.0
A látott építészeti, művészeti gyönyörűségek mellett az idegenvezetőktől kapott bőséges információ, lelkes, fáradhatatlan egyéniségük felejthetetlenné teszi az utazást!
Észak Velencéje, Szentpétervár

Észak Velencéje - Szentpétervár ***+

Lébény
4.6
Tisztelt iroda!
Nagyon kellemes 5 napot töltöttünk az Önök szervezésében Szentpéterváron és Moszkvában. A két idegenvezető fantasztikus tudással, empátiával kedves határozottsággal vezette a csoportot. minden meghirdetett program megvalósult. a két városról rengeteg információval, látvánnyal eltelve tértünk haza. Köszönjük.
Észak Velencéje, Szentpétervár

Észak Velencéje - Szentpétervár ***+

Budapest, XIV. kerület
5.0
Kiváló, alapos szervezés, változatos programok, remek ellátás.
Az orosz cárok fővárosai (Szentpétervár, Puskin, Pavlovszk, Moszkva)

Az orosz cárok fővárosai 3*+ (Szentpétervár, Moszkva)

Vésztő
4.4
Nagyon jól éreztük magunkat nagyon jó idegenvezető volt főleg Sz.Péterváron.

Moszkva és Szentpétervár

Budapest, XVI. kerület
3.0
T.Iroda!
Több mindennel elégedetlen vagyok. A szentpétervári szállás nagyon gyenge , színvonal alatti. Az itthoni idegenvezető profi, felkészült, segítőkész, 5 pont.
A helyi idegenvezetők viszont túl sokat beszélnek., a történelemben össze-vissza ugrálnak, követhetetlen, fárasztó, a túl sok információból semmi nem marad meg, a kevesebb több lett volna. De még egyszer hangsúlyozom, Bernadett munkája remek.
Az Ermitázs élvezhetetlen a nagy tömeg , a levegőtlenség és a lökdösődés miatt.
Az út során feszített tempó volt, de egy ilyen út ezzel jár, semmi baj nincs ezzel.
Felháborítónak tartom, hogy nem veszik figyelembe a belépőknél a nyugdíjas és diákkedvezményeket. Miért kell teljes árat fizetni mindenhol? Az Ermitázsban diákoknak ingyenes a belépő, ehhez képest az iroda fejpénzt kér, ilyet még nem tapasztaltam máshol.
Szerencsére a sok látnivaló kicsit feledtette a hiányosságokat.
üdvözlettel.

Észak Velencéje Szentpétervár, moszkvai városnézéssel

Várpalota
4.8
A rendkívül feszített program a rövid idő ellenére átfogó képet tudott adni a két városról.
Köszönjük a profi munkát.

Moszkva és Szentpétervár

Budapest
4.4
Szentpétervár szoba /ágy / használhatatlan volt. Ez felejthető, a program kárpótolt mindenért.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!