pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Oroszország térkép
Oroszország cikkek

» Szilveszteri utazások
» Karácsonyi utazások
találat
Főoldal EurópaOroszország

Oroszország repülőjegy 61.900 Ft/főtől - Szentpétervár (oda-vissza)

Részletes találati lista

Moszkva és nevezetességei

Moszkva sokáig ellentmondásos városnévként élt az emberek fejében, hiszen a XX. század nagy részében egy totalitárius rendszer főhadiszállása volt, a saját maga által kreált eszmerendszer minden külsőségével: a szürke, monumentális, uniformizált, falanszter városképpel. Ez több részletében is fedi a valóságot, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az orosz kultúra korábbi századai számtalan említésre méltó, páratlan alkotással hagytak nyomot a történelemben, a XX-XXI. század fordulója pedig szédítő iramú, a nyugati világot is megszégyenítő fejlesztésekkel járult hozzá Oroszország fővárosának modernizálásához. Ennek következtében Moszkva ma egy igazán izgalmas, lenyűgöző, turistabarát úti cél, mely bár télen a legszebb, amikor a hóborította város festői látványt nyújt, de a gyakori szélsőséges hideg miatt ősszel, vagy tavasszal a legkellemesebb odalátogatni. 

...

Olvasson tovább! >>>

A kilenc legszennyezettebb hely a Földön

Ólom, kadmium, higany, piszkos levegő és radioaktivitás: vannak helyek a Földön, ahol az emberek pokollá tették saját környezetüket – és egyúttal beteggé saját magukat. A Blacksmith Institute nevű amerikai környezetvédő szervezet nemrég összeállított egy listát, melyen a világ legszennyezettebb helyszíneit rangsorolták.
A nem túl előkelő listába való bekerülés egyik kulcsszempontja volt az intézet vezetője szerint, hogy milyen típusú káros anyag uralja a térséget. A legsúlyosabb rongálást a nehézfémek – az ólom, a króm és a higany -, illetve a makacs organikus anyagok okozzák. Az érintett helyeket az ipari kizsákmányolás, a gondatlan szemétlerakás vagy az ipari balesetek következményeinek eluralkodása tette veszélyessé. Egy tanulmány szerint egyes városokban a fentiek következtében a várható élettartam olyan, mint a középkorban, és “természetesek” a különböző születési rendellenességek.

...

Olvasson tovább! >>>

10 hely, ahová soha nem juthatsz el

Az ember élete során szeret minél több helyre eljutni, már csak azért is, hogy elmondhassa – Ő ott volt. Vannak viszont Földünknek olyan pontjai, ahová nem pénz, vagy származás kérdése az, hogy valaha is megfordulhatunk-e, vagy sem. Ezeket a helyeket jó esetben is csak fényképen láthatjuk, eljutnunk oda pedig kész lehetetlenség.

Mezhgorye (oroszul Межгорье)

Mezhgorye (oroszul Межгорье) egy teljesen zárt város Oroszországban. 1979-ben alapították, az Ural-hegység legnagyobb, 1650 méter magas Yamantaw hegy vonzáskörzetében. A kilencvenes évek végén, Borisz Jelcin idején, amerikai műholdak nagyméretű ásatások nyomait észlelték ezen a területen. A hegységgel kapcsolatosan feltett számos kérdésre az oroszok csak annyit válaszoltak, hogy ez egy orosz kincseket, élelmiszereket őrző övezet, valamit egy atomháború esetén a vezetőség részére fenntartott bunker is található a térségben.

...

Olvasson tovább! >>>

Elbrusz, Kaukázus, Európa legmagasabb hegye

A Kaukázus főgerincétől e csúcs  a kontinens felé esik. Így  Európa legmagasabb pontját képviseli ez a kialudt vulkán. A Hegy Oroszországban, azon belül is Kabardo-Balkáriában található, a legközelebbi reptér Mineralnye Vody, ahová vonattal is érkezhetünk, 3 napos zötykölődés után a Keletiből, Kijev és Harkov érintésével.

Itt kisbuszokba vagy taxiba szállva érhető el Terszkol faluja, ahol utoljára alszunk ágyban, majd irány Azau és a felvonó. Innen 3600 méterre visz a lanovka, a MIR állomásig, az innen a Barrels-ig vezető, lávatörmelékes ösvényt is ki lehet hagyni, ha a kis ülős felvonót vesszük igénybe, a kezelő a hátizsákunkat az utánunk következő ülőkébe helyezni. 3800 on kiszállva már érezzük a magasságot, ha csak előtte nem akklimatizálódtunk a közeli Cheget hegyen tett túrával. Innen könnyű séta visz 4200 méterre az egykori Prijut 11 menedékház romjai mellett álló Disel...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!