vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

London egyedi hangulata

London nyüzsgő metropoliszának városrészei mind sajátos arculattal rendelkeznek. A belváros emblematikus helyei, mint a Tower vagy a Parlament, a híres Westminster apátság ugyanolyan ismert épületek, mint a Trafalgar tér vagy a Szent Pál székesegyház. De egyes városrészek is legendás vonzerővel bírnak, mint a Soho negyed végy épp a bohém Camden - a csatornák és a színes házak hippi hangulata éles kontrasztot képviselnek a City öltönyös sürgés-forgásához képest.  [utazom:teaser:40478]

Egy londoni utazás képei

Az Egyesült Királyság fővárosa a nagyon nagy királyság fővárosa. London nyüzsgésének és világvárosi hangulatának forgószele még azokat is elragadja, akik egyébként nem érzékenyek a legújabb trendekre. [utazom:csikkep:40709] Londont bejárni olyan, mintha az egész világot beutaznánk egyetlen hatalmas városon belül: a multikultúra szivárványának összes színe megfér egymás mellett. [utazom:teaser:38417] A következő kisfim egy londoni utazás vidám perceit eleveníti fel: Visiting London from Adam Quesada on Vimeo.  

London - szeretjük!

London - a világváros állandó pörgése gyorsan magával ragadja az egyszerű hazánkfiát. A londoni látnivalók és szórakozóhelyek, változatos városnegyedek és az egész város olyan élmény, amit kár lenne kihagyni. A londoni nevezetességek is feltűnnek ebben a hangulatos kisfilmben: I ♥ London from Oliver Astrologo on Vimeo.  

London ünnepi fényben

London: a vibráló metropolisz az év minden napján elvarázsolja az ide érkezőket. Így van ez karácsonykor is, amikor az egyébként is látványos díszkivilágítás mellett még ünnepi fénybe is öltözik a város. Ezt a hangulatot mutatja be a következő kisfilm. Is Xmas Time - A London Time Lapse film from Mattia Bicchi Photography on Vimeo.

London olimpiai lázban

London: igazi világváros, nyüzsgő metropolisz, amiben azért elférnek a hangulatos és csendes negyedek is a híres városrészek árnyékában. A XXX.(juj) nyári olimpiai játékok idején az egész világ figyelme itt összpontosul: hogyan szerepelnek a nemzeti csapatok a legmagasabb szintű megmérettetésen. Mi is lázban égünk: az irodában folyamatosan megy a közvetítés, és néha billentyűzetet, térképet és utiterveket félredobva teljes szívvel szurkolunk a magyar csapatért.

Egy tündéri kis település Angliában: Bibury

Gyermekkoromban még néztem tévét, volt is egy kedvenc sorozatom, a Vidéki Anglia címmel. Gyönyörű tájakat mutattak be, fantasztikus, az egzotikus élőhelyekről szóló természetfilmek minőségében és technikájával fogattak filmet, szenzációssá téve egy virágos rétet vagy a vörösbegy életét. Akkor vágytam nagyon ide, körülbelül ilyennek képzelve egy hangulatos, 600-700 éves kőházakkal, apró utcákkal, virágos kertekkel telehintett települést, mint Bibury. A falucskáról most egy rövidfilm ad közelebbi képet számunkra:

Londoni emlékek

London. A metropolisz nyüzsgő központjában szinte az egész világ megelevenedik- tengernyi nép és kultúra találkozik itt. Az esős-ködös nagyváros az Egyesült Királyság büszkesége: látnivalói felkeresésével hónapokat is eltölthetünk. Londonnak különleges hangulata van: ennek töredékeit ez a kisfilm is jól megragadja: LONDON FRAGMENTS from nicola bozzo on Vimeo.  

London képekben

A gyakran ködös Egyesült Királyság folyton nyüzsgő fővárosa London. A világvárosok minden előnyével és az összes hátrányával megáldott Londont lehet utálni vagy nagyon szeretni - de az biztos, hogy mindenkire hatással van. Egy londoni utazás mindig nagy élmény - ha jó az idő, felszállhatunk a London Eye-re, ha kicsit szemerkél, akkor még mindig van egy csomó fedett látnivaló, mint a híres Tower erőd vagy a Parlament. Ha süt a Nap, kivonatozhatunk Greenwich-be, vagy elfogyaszthatunk egy fish'n'chips-t a Trafalgar téren vagy a Temze parton, a HMS Belfast-al átellenben.

12 hely, melyekről sosem gondolnád, hogy az Egyesült Királyságban vannak

Az Egyesült Királyság valóban nagyon színes, változatos tájakkal büszkélkedik, kezdve a hófödte Ben Nevis csúcstól, Cornwall trópusi hangulatú, fehér homokos strandjaiig. Ha az időjárás is kegyes az emberhez, nem is kell a Maldív-szigetekig, vagy Új-Zélandig utazni… 1. A Maldív-szigetek? Nem kell hosszú útra készülni, és a naptejről is megfeledkezhetünk, ez a csodás hófehér homokos part valójában Seilebost Beach a Külső-Hebridákon, Skóciában. 2. A Mont Blanc?

Az Egyesült Királyság TOP 15-ös látnivaló-listája

Egy ismét különleges erőfeszítést kívánó lista, hiszen az Európa északnyugati csücskében fekvő szigetország is olyan sok természeti és kulturális szépséggel büszkélkedik, hogy azokat nehéz rangsorolni; annál is inkább, mivel az országnak 28 UNESCO Világörökségi helyszíne van, melyek közül ezúttal „csak” tíz került be felsorolásunkba. Így csakis személyes, szubjektív megítélés alapján vehetjük őket sorba, ezért érdemes inkább egyfajta ajánlásnak tekinteni. 15. Oxford

Látnivalók Londonban: Gyakori kérdések

Mikor utazzunk Londonba? - Éghajlat London éghajlata mérsékelt övi, melegnek mondható. A nyarak mérsékelten melegek, a telek ritkán hidegek, a csapadék viszont gyakori. Havazás ritkán van. A szigetország éghajlatát erősen meghatározza a tengerek közelsége és a Golf-áramlás, amely felmelegíti a levegőt. E miatt a nyugati part csapadékosabb és melegebb is, mint a keleti. Mennyi az idő Londonban? - Időeltolódás

Látnivalók Londonban: A British Múzeum

Valahogy úgy voltam a British Museummal, ahogy Alice lehetett Csodaországgal. Sosem voltak elvonási tüneteim, ha egy villámlátogatás alatt nem néztem meg minimum 8-10 múzeumot, de azért a kötelező intézmények mindig sorra kerültek, hisz sosem lehet tudni, mikor jár arra legközelebb az ember. Nos, a British Museum London egyik ilyen kötelező programja, már csak azért is, mert kizárt, hogy a 13 millió darabot számláló gyűjteményből egy se érdekelje az embert. Ha pedig ezt az egyet láthatjuk, már megérte elfáradni oda.

London időjárása

Az angol főváros, sőt az egész ország időjárásáról, éghajlatáról számos jellemző – vagy kevésbé jellemző – szókapcsolat forog közszájon, mint például a „ködös Albion”, de valahol az is sztereotípia, hogy London esős város. Mert ez nem egészen így van.

Látnivalók Londonban: séta a Sohoban és Chinatown-ban

London egyik legpezsgőbb, legszínesebb és legizgalmasabb része a Soho, amely éjszakai életéről, jazz klubjairól, meleg bárjairól, szex üzleteiről, és alternatív életstílusáról nevezetes. Hangulatát az itt megforduló, etnikailag rendkívül színes tömeg is emeli. Területi elhelyezkedését nehéz meghatározni, nagyjából a Piccadilly Circus, Shaftesbury Avenue, Cambridge Circus (délen), Charing Cross Road (keleten), Oxford Street (északon), és a Regent Street (nyugaton) határolják.

Látnivalók Londonban: a Liberty áruház

London csak úgy bővelkedik a híres, különleges (és meglehetősen borsos árú) üzletházakban. Az 1875-ben alapított Liberty bár nem rendelkezik olyan széles körű kínálattal, mint a Harrods, patinás múltja, lenyűgöző mock-Tudor (ál-Tudor) stílusú épülete és luxus minőségű árucikkei mindenképpen megérnek egy betérőt. Ha másért nem, legalább hogy gyönyörködhessünk bennük…

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.3
20 értékelés alapján
5 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel***

5 napos hosszú hétvége Londonban

Dág
3.6
A programot és a túravezetést nem számítanám bele, mert saját magunk oldottuk meg.
A szervezésről: az elutazás előtti napon délután kaptam meg az utolsó dokumentumot (előre rendelt belépőjegyek voucher), későnek találtam.
A kommunikációjuk megfelelő, minden feltett kérdésre válaszolnak, és gyorsan.
Szállás: a szállás minősége jó, (a zuhanykabin egy magasabb és/vagy megtermettebb embernek kicsi). A szállás amúgy egy arab negyedben van, ez meglátszik a reggelin is, ahol minden nap, paradicsomos bab, hasábburgonya, párolt gomba, tükörtojás+csirkekolbász közül lehetett választani - kicsit egyhangú az 5. napon...
A szálláshoz való utazásról: hétvégente kb. májusig nem megy a TfL train, így metróval+busszal, vagy busszal lehet megközelíteni. A környéken sokféle bolt/üzlet található. Esetleg erről tájékoztatót adhatnak az utasoknak.
Javaslom az előre megváltását minden belépőjegynek, ahova menni szeretne valaki, mert akár több órás sorban állástól kíméli meg magát.
4 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel**

4 napos utazás Londonba - Hotel**

Budapest, XIV. kerület
4.3
Először jártunk Londonban és úgy gondolom nem utoljára voltunk itt. Képtelenség bejárni a nevezetességeket 4 nap alatt. A hotel reggelijére mit is mondjak? Nagyon szegényes volt, minden nap ugyanaz a kínálat volt sajnos. Viszont jó helyen helyezkedett el és tulajdonképpen ez volt a lényeg, mert próbáltunk minél több nevezetességet megtekinteni. Erre alkalmas volt.

London városnézés magyarnyelvű idegenvezetéssel

Budapest, XVII. kerület
4.4
Anetta jól felkészült idegenvezető volt. Igyekezett minél több ismeretet átadni nekünk, amit sok gyakorlati ismerettel is bővített. Rengeteg praktikus tanáccsal is ellátott minket ami segített a városban való eligazodásban. Köszönönjük!
6 napos buszos körutazás Angliában

London Gazdagon - Repülővel (Oxford, Stratford, Windsor, Stonehenge, Canterbury)

Szombathely
4.6
repülős utasként gördülékenyen ment minden, nagy segítség volt a reptéri transzfer megszervezése. A szálloda egyszerű, de jó a megközelíthetősége a városba és a személyzet segítőkész. A z idegenvezető felkészült volt és figyelmes, a sofőrök rutinosak.
6 napos buszos körutazás Angliában

London Gazdagon - Repülővel (Oxford, Stratford, Windsor, Stonehenge, Canterbury)

Zsámbék
4.4
Mindenkinek ajánlom a London gazdagon utat. Nagyon sok látnivalót tudtunk megnézni, tényleg gazdag volt a program. Kiemelném az idegenvezetőnket, Tasnádi Tibort, aki nagy szakértelemmel , Műveltséggel rendelkezett.


London - élő történelem, fényűző paloták és egy megunhatatlan életérzés

Szolnok
4.2
Tartalmas program. Felkészült, csoportot jól összetartó, de részletekre is figyelő, empatikus, segítőkész, rutinos idegenvezető. Szállás: építkezés miatt ablaktalan szoba! Igénytelen olasz étterem: reggelinél koszos leszedetlen asztalok. A la carte: fagyasztott pizza, Spaghetti carbonara: avas maradék szalonnával.

London - élő történelem, fényűző paloták és egy megunhatatlan életérzés

Budapest
4.8
Nagyszerű utazás volt,kiváló idegenvezetővel. Szívből ajánlom ezt az utat bárkinek,aki szeretné Londont felfedezni.
7 napos buszos körutazás Angliában

Angliai Mozaikok

Budapest, XXII. kerület
4.0
Az úttal összességében elégedettek voltunk, nehézséget okozott a buszon való hosszú és kényelmetlen utazás. Utolsó előtti sorban ültünk, de a lábunk alig-alig fért el. Borzalmas volt egy-egy pihenőnél lábra állni.
A buszsofőrök türelmesek és toleránsak voltak az utasokkal. Egészségügyi szüneteket igény szerint tartottak, sőt a buszon lévő toalett helyiséget is lehetett használni szükség esetén.
Külön kiemelném Wildanger Tamás idegenvezető szakmai tudását és emberi hozzáállását. Sokan, sokféle igénnyel és habitussal indultunk az útra, s ő megpróbálta mindenki kíváncsiságát és óhaját kielégíteni. Profi módon kezelte a felmerülő problémákat. A végtelennek tűnő utazást filmekkel tette elviselhetőbbé. Számos információt szerezhettünk az adott ország kultúrájáról és szokásairól. Kiváló munkát végzett!!!
Az iroda felé érdemesnek tartanám jelezni, hogy az esetlegesen felmerülő problémák az utakon tapasztalható több órás lezárásokból és útjavításokból eredtek, mert ilyen esetekben csúsztak egyes programok vagy kihagyásra kerültek nevezetességek. Talán lehetne előre tájékozódni valahogyan ezekről a vis major jelenségekről, hogy ne az úton kelljen az idegenvezetőnek exkuzálnia magát, s a kevésbé toleráns útitársak is előre fel legyenek készítve erre. Amúgy rengeteg program és nagyon klassz látnivalók tették felejthetetlené utunkat. Legközelebb is szívesen tartunk irodájukkal, de lehet, hogy inkább repülővel...
7 napos buszos körutazás Angliában

Angliai Mozaikok

Gödöllő
4.8
Az idegenvezető rugalmasan próbált alkalmazkodni a nem várt körülményekhez, igazán jól és szakszerűen végezte a dolgát. Igazán tartalmas volt az út, talán egy megjegyzésem van, a félpanziós ellátás az árához képest a külső étteremben nagyon alacsony színvonalú volt, oda nem terveznék több vacsorát. A későbbiekben is szívesen veszem igénybe az Önök által kínált utakat. üdv Kata
5 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel***

5 napos hosszú hétvége Londonban

Budapest, XVIII. kerület
4.3
Minden az elvárásainknak megfelelő volt. Csak ajánlani tudom.

London városnézés magyarnyelvű idegenvezetéssel

Demecser
5.0
Köszönjük a szervezést! Nagyon jól éreztük magunkat. A reptéri transzferhez és a kirándulásokhoz igénybe vett autóbuszok is kényelmesek voltak, időben érkeztek. A szállodai szolgáltatások színvonala is mindenben megfelelt. Az idegenvezetésünk nagyon remek volt, széleskörűen tájékozott volt, állandóan információkkal látott el minket, fáradhatatlan volt, mindenben segítségünkre volt. A programok összeállítása is tökéletes volt. Egyedül a Tower közös megtekintését hiányoltam. Persze egyénileg megnézhettük volna... ;-) Tetszett, h lehetőség volt az egyéni programokra is. Az esti pubos vacsorát is ajánlom mindenkinek. Ill. valamennyi fakultatív programon való részvételt is! Napi átlagban 10 km-t gyalogoltunk. De nem kell ettől sem megijedni, észre sem vettük. :-)

London városnézés magyarnyelvű idegenvezetéssel

Dunaújváros
5.0
Nagyon szép emlékekkel tértünk haza a nyaralásból. A szervezéssel és az idegenvezetéssel is nagyon meg voltunk elégedve. Ha bármilyen problémánk volt, Ildihez nyugodtan fordulhattunk, mindenben a rendelkezésünkre állt. A szállásunk is megfelelő volt, igaz a mi szobánk ablaka a belső udvarra nézett, így nem zavart minket az esti élet, hangoskodás.
4 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel**

4 napos utazás Londonba - Hotel**

Szeged
4.0
Jól éreztük magunkat, köszönjük a szervezést.
4 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel**

4 napos utazás Londonba - Hotel**

Budapest, XXIII. kerület
4.6
Köszönjük szépen minden nagyon jo volt jol éreztük magunkat. Királynő szulinapi ünnepsége csak ráadás volt .kicsit abba is belecsoppentunk.a szállással először volt egy kis gond de az megoldódott .ill a reggeli kissé érdekes volt mindig csak tojás es vm halas kukoricás krémes dolog volt de ez se baj mert volt finom kávé es vajas pirítós.:) az idő ugyan rövid volt de élménnyel teli.nagyon köszönjük Bischoff Alexa es Kozma Ágnes
4 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel**

4 napos utazás Londonba - Hotel**

Budapest, XXIII. kerület
3.8
A reggeli elég silány volt es mind 3 nap ugyanaz.3 fele kemény tojás,tojás összetörve se íze se....ill. Vm halkonzer kukoricával osszekeverve.nem volt bizalom gerjesztő!csak vajas kenyeret ettem.amugy más jo volt.ill a szoba kicsit koszos volt. Először 2 kor egy ki nem takarított szobát adtak oda majd szólni kellett h adjanak egy másikat .az ugyan elvileg takarított volt de a tisztaságáról kicsit más fogalmunk van.de úgy probléma más nem volt. Köszi
5 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel**

5 napos utazás Londonba Hotel**

Budapest
3.5
A szállás elfogadható volt azonban a Hotel személyzete nem volt túl segítőkész. Az angliai utazásoknál jó lenne figyelmeztetni az utasokat hogy vigyenek dugasz átalakítót mert különben semmit sem fognak tudni feltölteni.

London városlátogatás *** 4 nap egyénileg

Budapest, XIX. kerület
4.0
A szállás és az utazást és egy fakultatív programot szervezett az iroda a többit mi magunk, végül is minden úgy történt ahogy a programban szerepelt, azt kaptuk amit vártunk köszi.
5 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel**

5 napos utazás Londonba Hotel**

Budapest, XI. kerület
4.0
Első látogatásom Londonba jól sikerült, rengeteg élményt, tapasztalatot gyűjtöttem.

Köszi
4 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel**

4 napos utazás Londonba - Hotel**

Budapest, XV. kerület
4.5
Nagyon kellemes napokat töltöttünk Londonban. A város teljesen elvarázsolt minket sokszínűségével.
Az kiutazás során sajnos a reptéri transzfer buszt nem értük el, mert a gép késett és nagyon sokat kellett várnunk az úti okmány ellenőrzésnél (itt szeretném megjegyezni, hogy a szükség esetére kapott ügyeleti telefonszámot hiába hívtuk, mert nem vették fel.). Így elbuktuk az előre megvásárolt jegyet, vehettünk újat, de ez nem vette kedvünket. A szálláshely (King Solomon Hotel) közlekedés szempontjából kifogástalan volt, miután feltekertük a radiátort és megfejtettük a konnektorok működését már a szobával sem volt problémánk. Wifi hozzáférés 24 órára 5 fontba került, ezért az összegért egy készüléken lehetett netezni. A reggelit a szomszéd épületben található kóser étteremben szolgálták fel, számunkra kicsit szegényes volt a választék, de éhen nem maradtunk.
Csak ajánlani tudom az utazást, minden programra sikerült eljutnunk, a belépőkkel nem volt probléma. Tél lévén nem volt sehol tömeg, sorbaállás.
Túravezetés nem volt az utazásunkon.

London városlátogatás *** 4 nap egyénileg

Budapest, VI. kerület
4.4
<szöveg nélkül>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!