vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Londoni emlékek

London. A metropolisz nyüzsgő központjában szinte az egész világ megelevenedik- tengernyi nép és kultúra találkozik itt. Az esős-ködös nagyváros az Egyesült Királyság büszkesége: látnivalói felkeresésével hónapokat is eltölthetünk. Londonnak különleges hangulata van: ennek töredékeit ez a kisfilm is jól megragadja: LONDON FRAGMENTS from nicola bozzo on Vimeo.  

London olimpiai lázban

London: igazi világváros, nyüzsgő metropolisz, amiben azért elférnek a hangulatos és csendes negyedek is a híres városrészek árnyékában. A XXX.(juj) nyári olimpiai játékok idején az egész világ figyelme itt összpontosul: hogyan szerepelnek a nemzeti csapatok a legmagasabb szintű megmérettetésen. Mi is lázban égünk: az irodában folyamatosan megy a közvetítés, és néha billentyűzetet, térképet és utiterveket félredobva teljes szívvel szurkolunk a magyar csapatért.

Egy tündéri kis település Angliában: Bibury

Gyermekkoromban még néztem tévét, volt is egy kedvenc sorozatom, a Vidéki Anglia címmel. Gyönyörű tájakat mutattak be, fantasztikus, az egzotikus élőhelyekről szóló természetfilmek minőségében és technikájával fogattak filmet, szenzációssá téve egy virágos rétet vagy a vörösbegy életét. Akkor vágytam nagyon ide, körülbelül ilyennek képzelve egy hangulatos, 600-700 éves kőházakkal, apró utcákkal, virágos kertekkel telehintett települést, mint Bibury. A falucskáról most egy rövidfilm ad közelebbi képet számunkra:

London egyedi hangulata

London nyüzsgő metropoliszának városrészei mind sajátos arculattal rendelkeznek. A belváros emblematikus helyei, mint a Tower vagy a Parlament, a híres Westminster apátság ugyanolyan ismert épületek, mint a Trafalgar tér vagy a Szent Pál székesegyház. De egyes városrészek is legendás vonzerővel bírnak, mint a Soho negyed végy épp a bohém Camden - a csatornák és a színes házak hippi hangulata éles kontrasztot képviselnek a City öltönyös sürgés-forgásához képest.  [utazom:teaser:40478]

Egy londoni utazás képei

Az Egyesült Királyság fővárosa a nagyon nagy királyság fővárosa. London nyüzsgésének és világvárosi hangulatának forgószele még azokat is elragadja, akik egyébként nem érzékenyek a legújabb trendekre. [utazom:csikkep:40709] Londont bejárni olyan, mintha az egész világot beutaznánk egyetlen hatalmas városon belül: a multikultúra szivárványának összes színe megfér egymás mellett. [utazom:teaser:38417] A következő kisfim egy londoni utazás vidám perceit eleveníti fel: Visiting London from Adam Quesada on Vimeo.  

London - szeretjük!

London - a világváros állandó pörgése gyorsan magával ragadja az egyszerű hazánkfiát. A londoni látnivalók és szórakozóhelyek, változatos városnegyedek és az egész város olyan élmény, amit kár lenne kihagyni. A londoni nevezetességek is feltűnnek ebben a hangulatos kisfilmben: I ♥ London from Oliver Astrologo on Vimeo.  

London ünnepi fényben

London: a vibráló metropolisz az év minden napján elvarázsolja az ide érkezőket. Így van ez karácsonykor is, amikor az egyébként is látványos díszkivilágítás mellett még ünnepi fénybe is öltözik a város. Ezt a hangulatot mutatja be a következő kisfilm. Is Xmas Time - A London Time Lapse film from Mattia Bicchi Photography on Vimeo.

London képekben

A gyakran ködös Egyesült Királyság folyton nyüzsgő fővárosa London. A világvárosok minden előnyével és az összes hátrányával megáldott Londont lehet utálni vagy nagyon szeretni - de az biztos, hogy mindenkire hatással van. Egy londoni utazás mindig nagy élmény - ha jó az idő, felszállhatunk a London Eye-re, ha kicsit szemerkél, akkor még mindig van egy csomó fedett látnivaló, mint a híres Tower erőd vagy a Parlament. Ha süt a Nap, kivonatozhatunk Greenwich-be, vagy elfogyaszthatunk egy fish'n'chips-t a Trafalgar téren vagy a Temze parton, a HMS Belfast-al átellenben.

12 hely, melyekről sosem gondolnád, hogy az Egyesült Királyságban vannak

Az Egyesült Királyság valóban nagyon színes, változatos tájakkal büszkélkedik, kezdve a hófödte Ben Nevis csúcstól, Cornwall trópusi hangulatú, fehér homokos strandjaiig. Ha az időjárás is kegyes az emberhez, nem is kell a Maldív-szigetekig, vagy Új-Zélandig utazni… 1. A Maldív-szigetek? Nem kell hosszú útra készülni, és a naptejről is megfeledkezhetünk, ez a csodás hófehér homokos part valójában Seilebost Beach a Külső-Hebridákon, Skóciában. 2. A Mont Blanc?

Az Egyesült Királyság TOP 15-ös látnivaló-listája

Egy ismét különleges erőfeszítést kívánó lista, hiszen az Európa északnyugati csücskében fekvő szigetország is olyan sok természeti és kulturális szépséggel büszkélkedik, hogy azokat nehéz rangsorolni; annál is inkább, mivel az országnak 28 UNESCO Világörökségi helyszíne van, melyek közül ezúttal „csak” tíz került be felsorolásunkba. Így csakis személyes, szubjektív megítélés alapján vehetjük őket sorba, ezért érdemes inkább egyfajta ajánlásnak tekinteni. 15. Oxford

Látnivalók Londonban: Gyakori kérdések

Mikor utazzunk Londonba? - Éghajlat London éghajlata mérsékelt övi, melegnek mondható. A nyarak mérsékelten melegek, a telek ritkán hidegek, a csapadék viszont gyakori. Havazás ritkán van. A szigetország éghajlatát erősen meghatározza a tengerek közelsége és a Golf-áramlás, amely felmelegíti a levegőt. E miatt a nyugati part csapadékosabb és melegebb is, mint a keleti. Mennyi az idő Londonban? - Időeltolódás

Látnivalók Londonban: A British Múzeum

Valahogy úgy voltam a British Museummal, ahogy Alice lehetett Csodaországgal. Sosem voltak elvonási tüneteim, ha egy villámlátogatás alatt nem néztem meg minimum 8-10 múzeumot, de azért a kötelező intézmények mindig sorra kerültek, hisz sosem lehet tudni, mikor jár arra legközelebb az ember. Nos, a British Museum London egyik ilyen kötelező programja, már csak azért is, mert kizárt, hogy a 13 millió darabot számláló gyűjteményből egy se érdekelje az embert. Ha pedig ezt az egyet láthatjuk, már megérte elfáradni oda.

London időjárása

Az angol főváros, sőt az egész ország időjárásáról, éghajlatáról számos jellemző – vagy kevésbé jellemző – szókapcsolat forog közszájon, mint például a „ködös Albion”, de valahol az is sztereotípia, hogy London esős város. Mert ez nem egészen így van.

Látnivalók Londonban: séta a Sohoban és Chinatown-ban

London egyik legpezsgőbb, legszínesebb és legizgalmasabb része a Soho, amely éjszakai életéről, jazz klubjairól, meleg bárjairól, szex üzleteiről, és alternatív életstílusáról nevezetes. Hangulatát az itt megforduló, etnikailag rendkívül színes tömeg is emeli. Területi elhelyezkedését nehéz meghatározni, nagyjából a Piccadilly Circus, Shaftesbury Avenue, Cambridge Circus (délen), Charing Cross Road (keleten), Oxford Street (északon), és a Regent Street (nyugaton) határolják.

Látnivalók Londonban: a Liberty áruház

London csak úgy bővelkedik a híres, különleges (és meglehetősen borsos árú) üzletházakban. Az 1875-ben alapított Liberty bár nem rendelkezik olyan széles körű kínálattal, mint a Harrods, patinás múltja, lenyűgöző mock-Tudor (ál-Tudor) stílusú épülete és luxus minőségű árucikkei mindenképpen megérnek egy betérőt. Ha másért nem, legalább hogy gyönyörködhessünk bennük…

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.2
20 értékelés alapján

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel ***

London
4.8
Az utazást és a szállást szervezték meg. Mindkettő hibátlan volt. Maga az önmagunknak szervezett városlátogatás is nagyszerű volt. Így elmondható, hogy tökéletesen zajlott a nyaralásunk.

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel ***

Szeged
5.0
Az irodától minden segítséget megkaptunk.
A repülőutunk tökéletes volt.
A szállás nagyon tetszett, a reggeli kifogástalan volt.
3 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel***

3 napos városlátogatás Londonban - Hotel ***

Dabas
4.3
Meg voltunk elégedve mindennel. Szuper volt.
4 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel****

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel ****

Dunaújváros
4.8
Az egész program kiválóan sikerült, valamennyi megrendelt szolgáltatás a rendelkezésünkre állt. A szálloda nem üti meg a 4 csillagos minősítést, de rendkívül jó helyen van. A közvetlenül előtte lévő buszmegálló és az 5-6 perc sétára lévő metró nagy előny. Sok kisebb üzlet található a környéken.
5 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel****

5 napos városlátogatás Londonban - Hotel ****

Budapest, VII. kerület
4.8
Az utazás remek volt. Minden megfelelt az utazási ajánlatnak. Legközelebb is az utazom.com -ot fogom igénybe venni.

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel ***

Pécs
4.7
Az utazásunk teljesen rendben volt, egy észrevétel a szálláson az ágy mérete kissé szűkös volt 2 felnőtt részére de minden más rendben volt!
London - Oxford - Stonehenge (Straford, Windsor, Salisbury, Cantenbury)

London - Oxford - Stonehenge

Budapest, I. kerület
2.8
A buszos utazással olyan hosszú és fárasztó a kirándulás, hogy jelentősen rombolja a kirándulás sikerét. Javasolom a repülős utazás kihangsúlyozását, mint alternatívát!

A transzfer szállások tiszták és színvonalasak voltak. Az Angliai szállás tisztaság terén nem volt kielégítő.

Az angol vacsorák nagyon gyengére sikerültek. Hiányolom, hogy nem volt leírva, hogy mi lesz a menü, kérdésre még a felszolgáló sem tudta elmondani, hogy milyen ételt fogyasztunk. Ha tudom, hogy ilyen gyenge lesz, önellátást választottam volna.

London városlátogatás

Őrbottyán
4.0
Azon szerencsés emberek közé sorolom magam, akik úgy indulnak el egy utazásra, hogy azt élvezni akarja.
A Windsorba történő látogatásra négyen maradtunk, ennek ellenére az Idegenvezető elvitt minket.
A Hotel szolgáltatásában hiányolom a reggeli változatosságát. Nem vagyok nagy igényű, de minden reggel ugyan az a ,,választék" volt.
Jól éreztem magam, sok élményben volt részem.
Köszönöm!
8 napos buszos körutazás Angliában

London Gazdagon

Budapest, XV. kerület
4.0
A tranzitszállások kifogástalanok voltak, míg a londoni szállás meglehetősen rossz (drogos, stb) környéken, a szoba kimondottan szűk volt. A szálloda falai, padlózata és födémje "papírból" volt, a reggeli jónak nevezhető. (A németországiak pedig kitűnőek). Vezetőink mindhárman udvariasak és szakmailag kiválóan képzettek voltak, így az összbenyomásunk kellemesnek mondható.
8 napos buszos körutazás Angliában

London Gazdagon

Budapest
4.2
Élményekben gazdag út volt, kitűnő idegenvezetővel.
5 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel****

5 napos városlátogatás Londonban - Hotel ****

Budapest, XII. kerület
4.7
Az Iroda által szervezett utazás, szállás és a választott programhoz a jegyek beszerzése remek volt. A hölgyek, (akikkel kapcsolatba kerültem, nagyod kedvesek, segítőkészek és profik voltak. Köszönöm!
7 napos buszos körutazás Angliában

Angliai Mozaikok

Budapest
4.0
Az út megfelelt a programban megadottaknak, az utazás szervezett volt, sajnos a kiszámíthatatlan forgalom miatti csúszások, a korai zárási időpontok miatt, egyes programpontok lerövidülését vagy kimaradását okozták. Ez azonban természetesen nem róható fel az idegenvezetőnek, aki igyekezett a legjobbat kihozni a helyzetekből.
5 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel**

5 napos városlátogatás Londonban - Hotel **

Makó
4.8
Tiszta szállás,finom és bőséges reggeli.Mindennel elégedettek voltunk.
4 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel**

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel **

Sopron
3.7
A szálloda alkalmazottai nagyon segítőkészek és barátságosak voltak ami egy kicsit ellensúlyozta a szálláson tapasztaltakat. Egy kis karbantartás ráfért volna a szobára. Pl. lógott a csap, az ablakot sem lehetett kinyitni és nyikorgott az ajtó. A reggeli elég egyszerű volt de ehhez az árhoz megfelelő és jól lehetett lakni. A szálloda elhelyezkedése szerintem teljesen rendben van, mivel a buszmegállótól csak pár lépésre helyezkedik el., és a metró is csak pár megállóra van. Alapjában véve megfelelőnek találtam, az ár érték arányban volt. Viszont a repülőúttal voltak gondok. A két és fél órás késés szerintem egy fapados légitársaságnál sem normális!
5 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel***

5 napos városlátogatás Londonban - Hotel ***

Szombathely
4.0
Ár-érték arányban nagyon jó..A szállás kicsi, de tiszta, sajnos messze a központtól de a közlekedés jó. A fapados járat olcsó, a kényelemnek ára van. Az iroda szervezése és kapcsolattartása kiváló!
5 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel***

5 napos városlátogatás Londonban - Hotel ***

Várpalota
3.5
Ok.
4 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel**

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel **

Szombathely
3.6
Az utazom.com oldaláról minden tökéletesen zajlott életünk első utasszállítós repülésével egybekötött Londoni látogatásunkon. A 2**-os Hotel is megfelelő volt. Visszafele voltak gondok a Ryanair légitársaságnál, több mint 3 órát késtünk, de ez semmilyen mértékben nem csökkentett a kirándulás élményéből. Nagyon sokszor volt, hogy utazás előtt felhívtam telefonon az utazom.com-ot, és mindig nagyon kedvesen segítettek, másnak is ajánlom őket, és én is biztos a jövőben is igénybe veszem a szolgáltatásaikat.
4 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel**

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel **

Debrecen
3.5
A szállással nagyon meg voltunk elégedve: a szobánk kifogástalan állapotú volt. Tiszta, rendes, újszerű, napi takarítással és kiváló svédasztalos reggelivel.

A London Pass kártyával a Hop On Hop Off szolgáltatást is igénybe tudtam venni. Sajnálom, hogy az iroda nem figyelmeztetett, mivel a Hop On Hop Off utazásra külön is megvettem a jegyet, így ezért ezért a szolgáltatásért kétszer fizettem.. Majdnem így jártam a Shard belépőve isl, de még itthon észrevettem, hogy a London Passal ingyenes a belépés, és azt még időben vissza tudtam mondani.

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel ***

Diósd
3.5
A szoba nagyon kicsi volt, de tiszta.A fürdőszoba kényelmetlenül kicsi.Sajnos a földszinti szobák nagyon közel vannak a konyhához és az étkezőhöz (4méter) így a 6 órás ébresztő és a konyhaszag garantált.Az indiai tulajdonosok és barátaik nincsenek tekintettel a vendégek éjszakai nyugalmára így összességében nagyon fáradtan jöttünk haza.
5 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel***

5 napos városlátogatás Londonban - Hotel ***

Budapest, II. kerület
4.4
A szállás jó volt, mivel nagyrészt csak alvásra használtuk, így minden igényünknek megfelelt. A zuhanyzásnál kellett megtanulni kezelni a panelt, de a fürdőszoba is rendben volt, tiszták a szobák. A személyzet is kedves volt, az english breakfast isteni volt, csak ajánlani tudom.
A város nagyon nyüzsgő, izgalmas. Rengeteg a látnivaló, és ami különösen tetszett, hogy egymástól mennyire eltérő negyedei vannak (épületek, emberek, boltok stb.), érdemes minél többet felkeresni.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!