vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

London - szeretjük!

London - a világváros állandó pörgése gyorsan magával ragadja az egyszerű hazánkfiát. A londoni látnivalók és szórakozóhelyek, változatos városnegyedek és az egész város olyan élmény, amit kár lenne kihagyni. A londoni nevezetességek is feltűnnek ebben a hangulatos kisfilmben: I ♥ London from Oliver Astrologo on Vimeo.  

Egy londoni utazás képei

Az Egyesült Királyság fővárosa a nagyon nagy királyság fővárosa. London nyüzsgésének és világvárosi hangulatának forgószele még azokat is elragadja, akik egyébként nem érzékenyek a legújabb trendekre. [utazom:csikkep:40709] Londont bejárni olyan, mintha az egész világot beutaznánk egyetlen hatalmas városon belül: a multikultúra szivárványának összes színe megfér egymás mellett. [utazom:teaser:38417] A következő kisfim egy londoni utazás vidám perceit eleveníti fel: Visiting London from Adam Quesada on Vimeo.  

London ünnepi fényben

London: a vibráló metropolisz az év minden napján elvarázsolja az ide érkezőket. Így van ez karácsonykor is, amikor az egyébként is látványos díszkivilágítás mellett még ünnepi fénybe is öltözik a város. Ezt a hangulatot mutatja be a következő kisfilm. Is Xmas Time - A London Time Lapse film from Mattia Bicchi Photography on Vimeo.

Az Egyesült Királyság TOP 15-ös látnivaló-listája

Egy ismét különleges erőfeszítést kívánó lista, hiszen az Európa északnyugati csücskében fekvő szigetország is olyan sok természeti és kulturális szépséggel büszkélkedik, hogy azokat nehéz rangsorolni; annál is inkább, mivel az országnak 28 UNESCO Világörökségi helyszíne van, melyek közül ezúttal „csak” tíz került be felsorolásunkba. Így csakis személyes, szubjektív megítélés alapján vehetjük őket sorba, ezért érdemes inkább egyfajta ajánlásnak tekinteni. 15. Oxford

London olimpiai lázban

London: igazi világváros, nyüzsgő metropolisz, amiben azért elférnek a hangulatos és csendes negyedek is a híres városrészek árnyékában. A XXX.(juj) nyári olimpiai játékok idején az egész világ figyelme itt összpontosul: hogyan szerepelnek a nemzeti csapatok a legmagasabb szintű megmérettetésen. Mi is lázban égünk: az irodában folyamatosan megy a közvetítés, és néha billentyűzetet, térképet és utiterveket félredobva teljes szívvel szurkolunk a magyar csapatért.

Londoni emlékek

London. A metropolisz nyüzsgő központjában szinte az egész világ megelevenedik- tengernyi nép és kultúra találkozik itt. Az esős-ködös nagyváros az Egyesült Királyság büszkesége: látnivalói felkeresésével hónapokat is eltölthetünk. Londonnak különleges hangulata van: ennek töredékeit ez a kisfilm is jól megragadja: LONDON FRAGMENTS from nicola bozzo on Vimeo.  

Egy tündéri kis település Angliában: Bibury

Gyermekkoromban még néztem tévét, volt is egy kedvenc sorozatom, a Vidéki Anglia címmel. Gyönyörű tájakat mutattak be, fantasztikus, az egzotikus élőhelyekről szóló természetfilmek minőségében és technikájával fogattak filmet, szenzációssá téve egy virágos rétet vagy a vörösbegy életét. Akkor vágytam nagyon ide, körülbelül ilyennek képzelve egy hangulatos, 600-700 éves kőházakkal, apró utcákkal, virágos kertekkel telehintett települést, mint Bibury. A falucskáról most egy rövidfilm ad közelebbi képet számunkra:

London egyedi hangulata

London nyüzsgő metropoliszának városrészei mind sajátos arculattal rendelkeznek. A belváros emblematikus helyei, mint a Tower vagy a Parlament, a híres Westminster apátság ugyanolyan ismert épületek, mint a Trafalgar tér vagy a Szent Pál székesegyház. De egyes városrészek is legendás vonzerővel bírnak, mint a Soho negyed végy épp a bohém Camden - a csatornák és a színes házak hippi hangulata éles kontrasztot képviselnek a City öltönyös sürgés-forgásához képest.  [utazom:teaser:40478]

London képekben

A gyakran ködös Egyesült Királyság folyton nyüzsgő fővárosa London. A világvárosok minden előnyével és az összes hátrányával megáldott Londont lehet utálni vagy nagyon szeretni - de az biztos, hogy mindenkire hatással van. Egy londoni utazás mindig nagy élmény - ha jó az idő, felszállhatunk a London Eye-re, ha kicsit szemerkél, akkor még mindig van egy csomó fedett látnivaló, mint a híres Tower erőd vagy a Parlament. Ha süt a Nap, kivonatozhatunk Greenwich-be, vagy elfogyaszthatunk egy fish'n'chips-t a Trafalgar téren vagy a Temze parton, a HMS Belfast-al átellenben.

12 hely, melyekről sosem gondolnád, hogy az Egyesült Királyságban vannak

Az Egyesült Királyság valóban nagyon színes, változatos tájakkal büszkélkedik, kezdve a hófödte Ben Nevis csúcstól, Cornwall trópusi hangulatú, fehér homokos strandjaiig. Ha az időjárás is kegyes az emberhez, nem is kell a Maldív-szigetekig, vagy Új-Zélandig utazni… 1. A Maldív-szigetek? Nem kell hosszú útra készülni, és a naptejről is megfeledkezhetünk, ez a csodás hófehér homokos part valójában Seilebost Beach a Külső-Hebridákon, Skóciában. 2. A Mont Blanc?

Látnivalók Londonban: Gyakori kérdések

Mikor utazzunk Londonba? - Éghajlat London éghajlata mérsékelt övi, melegnek mondható. A nyarak mérsékelten melegek, a telek ritkán hidegek, a csapadék viszont gyakori. Havazás ritkán van. A szigetország éghajlatát erősen meghatározza a tengerek közelsége és a Golf-áramlás, amely felmelegíti a levegőt. E miatt a nyugati part csapadékosabb és melegebb is, mint a keleti. Mennyi az idő Londonban? - Időeltolódás

Látnivalók Londonban: A British Múzeum

Valahogy úgy voltam a British Museummal, ahogy Alice lehetett Csodaországgal. Sosem voltak elvonási tüneteim, ha egy villámlátogatás alatt nem néztem meg minimum 8-10 múzeumot, de azért a kötelező intézmények mindig sorra kerültek, hisz sosem lehet tudni, mikor jár arra legközelebb az ember. Nos, a British Museum London egyik ilyen kötelező programja, már csak azért is, mert kizárt, hogy a 13 millió darabot számláló gyűjteményből egy se érdekelje az embert. Ha pedig ezt az egyet láthatjuk, már megérte elfáradni oda.

London időjárása

Az angol főváros, sőt az egész ország időjárásáról, éghajlatáról számos jellemző – vagy kevésbé jellemző – szókapcsolat forog közszájon, mint például a „ködös Albion”, de valahol az is sztereotípia, hogy London esős város. Mert ez nem egészen így van.

Látnivalók Londonban: séta a Sohoban és Chinatown-ban

London egyik legpezsgőbb, legszínesebb és legizgalmasabb része a Soho, amely éjszakai életéről, jazz klubjairól, meleg bárjairól, szex üzleteiről, és alternatív életstílusáról nevezetes. Hangulatát az itt megforduló, etnikailag rendkívül színes tömeg is emeli. Területi elhelyezkedését nehéz meghatározni, nagyjából a Piccadilly Circus, Shaftesbury Avenue, Cambridge Circus (délen), Charing Cross Road (keleten), Oxford Street (északon), és a Regent Street (nyugaton) határolják.

Látnivalók Londonban: a Liberty áruház

London csak úgy bővelkedik a híres, különleges (és meglehetősen borsos árú) üzletházakban. Az 1875-ben alapított Liberty bár nem rendelkezik olyan széles körű kínálattal, mint a Harrods, patinás múltja, lenyűgöző mock-Tudor (ál-Tudor) stílusú épülete és luxus minőségű árucikkei mindenképpen megérnek egy betérőt. Ha másért nem, legalább hogy gyönyörködhessünk bennük…

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.6
20 értékelés alapján

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel ***

Esztergom
4.6
Nagy jól éreztük magunkat

London Szilveszter

Dunakeszi
5.0
<szöveg nélkül>

Londoni séták

Budapest, XIII. kerület
5.0
<szöveg nélkül>

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel ***

Eger
4.0
A szálloda nagyon hangulatos tiszta szép volt viszont a reggeliben hianyoltam egy kis változatossagot.

Londoni séták

5.0
<szöveg nélkül>
London, Stonehenge, Oxford - csillagtúra Dél-Angliában

London, Stonehenge, Oxford - csillagtúra Dél-Angliában

Zalaegerszeg
4.0
T. Cím !

Nagyon jó volt az út , nagyon sok helyen jártunk, igazi élmény volt. Talán ha nem lenne ennyire zsúfolt a program, szerintem még jobb lett volna.
London, Stonehenge, Oxford - csillagtúra Dél-Angliában

London, Stonehenge, Oxford - csillagtúra Dél-Angliában

Budapest, XVIII. kerület
4.0
A londoni szállás távolsága a várostól sok felesleges utazást jelent reggel és este, emiatt kevesebb idő marad a nevezetességek megtekintésére és egyáltalán nincs szabadidő /szükségletek elvégzésére néhány perc, uzsonna beszerzésre szinte semmi/
A szállás és az élelmezés megfelelő. Kiváló, jól felkészült kedves humorú idegenvezető.
5 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel****

5 napos városlátogatás Londonban - Hotel ****

5.0
Csodálatos London. A repülővel utazás 5 nap Londonban, köszönet a szerveződnek. Szállás, utazás egy helyen lerendeződött. Szuper volt a szállodai ellátás, a programokat magunk szerveztük. Első naptól az ötödikig minden percét élveztük.
Csak ajánlani tudom az utazom.com által szervezett utakat

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel ***

Budapest
4.3
Az utazás a vártnak megfelelően nagyon jó volt, rendben volt a repülés és a szállás is. Utóbbi nagyon tetszett, kedvesek, segítőkészek voltak, a szálloda jó elhelyezkedésű volt, könnyen megközelíthető. A programjainkat magunk szerveztük.

London, 3*-os szálloda (Londoni városlátogatás)

Budapest
4.8
Nagyon színvonalas programunk volt,a szállás remek,az idegenvezetőnk felkészültsége, segítőkészsége páratlan,csupa csupa jót tudok mondani az útról, nagyon szépen köszönöm!

London városlátogatás

Balatonendréd
4.6
A londoni városnéző program érdekes és élménydús, az idegenvezető Ratkai János rendkívül felkészült volt.

A repülőgép indulásának megváltoztatása miatt (6:00 óra helyett 15:20 )az első napi programokat a második napon kellett bepótolnunk.

Ez miatt mindenre elég kevés idő maradt.

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel ***

Budapest
4.8
A szervezés teljesen rendben volt, a repülőjegyeket időben megkaptuk, a szállást is megszervezték. A Royal National Hotelben szálltunk meg, teljesen meg voltunk vele elégedve.
4 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel****

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel ****

Szigetszentmiklós
4.2
Az utazási iroda munkatársai maximálisan segítettek minden felmerülő kérésnél! Az igyekezetük és a gyorsaságuk minden igényt kielégítő, szuper volt. Köszönet érte!
Az utazás a Wizzair-rel nem tetszett, nagyon igyekeznek a kézi poggyászokért pénzt kérni, Luton pedig Londontól messze van... Ha valaki Budapestre akar jönni, nem fogom Székesfehérvárnál kitenni...
A szállás jó volt, de ez a külváros (3. zóna) - London belvárosa 1.-2. zóna.- A szállodától a belváros 45-60 perc. A környék külvárosi, szemetes, lehangoló... Minden éjszaka négerek randalíroztak, hangoskodtak az utcán. 13 éve is voltam Angliában, akkor még elvitte őket a rendőr.
Összességében az utazási irodával nagyon meg voltam elégedve, máskor is szívesen utazom az utazom.com-mal!

London városlátogatás

Budapest
4.0
Jól éreztük magunkat, hasonló utat a későbbiekben valasztanánk.

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel ***

Pomáz
4.7
Családommal töltöttünk 4 napot Londonban. Az iroda részéről az ügyintézés tökéletes volt (szállás és repülőjegyek foglalása), mindent időben megkaptunk.
A szállás tiszta, csendes, kedves, segítőkész személyzettel. A reggeli bőséges és változatos volt. Összességében nagyon jól sikerült a városlátogatás.
Köszönjük!
7 napos buszos körutazás Angliában

Angliai Mozaikok

Tiszakécske
4.2
Program, utazás Jó. idegenvezetés prima.
Adminisztrációs nehézségek adódtak.
Összességében, az elvártnak megfelelt.

London, 3*-os szálloda (Londoni városlátogatás)

Pilis
4.8
A programok tartalmasak voltak.Az idegenvezető jól felkészült,segítőkész volt az egész utazás alatt.A szállás tiszta, rendezett volt.A reggelikkel is megvagyunk elégedve.

London, 3*-os szálloda (Londoni városlátogatás)

Tiszaújváros
5.0
Óriási élmény volt a londoni utazás. A 4 napban a lehető legtöbbet láttuk. Az idegenvezetőnk Kalcsó Szilvia óriási lexikális tudással rendelkezik., amit igyezett át is adni. Minden menetrend szerint , pontosan zajlott Szilvia olyan energiával rendelkezik, hogy nem bírtuk vele az iramot tartani. A gyönyörű idő csak hab volt a tortán. Részemről nagy köszönet !
5 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel****

5 napos városlátogatás Londonban - Hotel ****

Budapest, II. kerület
5.0
Az ötnapos londoni városlátogatás során csak az utazást és a szállást szervezte meg az iroda, mind a kettővel messzemenően elégedettek voltunk.

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel ***

London
5.0
Feledhetetlen kaland volt utazásunk, ami a londoni húsvét ezerarcú forgatagán vezetett át. A napi tízórányi gyaloglás utáni édes pihenést kipárnázta a bájos és kényelmes bázisul szolgáló családias panzió, a Rosalee, amit csak még szerethetőbbé tett a kedves és előzékeny személyzet. Feleségem 30. születésnapjára tökéletes ajándéknak bizonyult a londoni városlátogatás. Köszönjük a kiváló szervezést!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!