vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

A legendás Skócia

Skócia legendákkal teleszőtt, vad és kopár vidék. A mesebeli tájon barangolva jól fel kell öltöznünk az zord időjárás ellen védekezve: cserébe viszont olyan vidékeket járhatunk be, melyeket ősi kastélyok, mély tavak díszítenek, tündérek és manók népesítenek be. A ezen a csodálatos tájon vezet körbe a most következő kisfilm: "Amazing Scotland" the Film from MaxDreamCreator on Vimeo.  

London - szeretjük!

London - a világváros állandó pörgése gyorsan magával ragadja az egyszerű hazánkfiát. A londoni látnivalók és szórakozóhelyek, változatos városnegyedek és az egész város olyan élmény, amit kár lenne kihagyni. A londoni nevezetességek is feltűnnek ebben a hangulatos kisfilmben: I ♥ London from Oliver Astrologo on Vimeo.  

Egy londoni utazás képei

Az Egyesült Királyság fővárosa a nagyon nagy királyság fővárosa. London nyüzsgésének és világvárosi hangulatának forgószele még azokat is elragadja, akik egyébként nem érzékenyek a legújabb trendekre. [utazom:csikkep:40709] Londont bejárni olyan, mintha az egész világot beutaznánk egyetlen hatalmas városon belül: a multikultúra szivárványának összes színe megfér egymás mellett. [utazom:teaser:38417] A következő kisfim egy londoni utazás vidám perceit eleveníti fel: Visiting London from Adam Quesada on Vimeo.  

London ünnepi fényben

London: a vibráló metropolisz az év minden napján elvarázsolja az ide érkezőket. Így van ez karácsonykor is, amikor az egyébként is látványos díszkivilágítás mellett még ünnepi fénybe is öltözik a város. Ezt a hangulatot mutatja be a következő kisfilm. Is Xmas Time - A London Time Lapse film from Mattia Bicchi Photography on Vimeo.

Az Egyesült Királyság TOP 15-ös látnivaló-listája

Egy ismét különleges erőfeszítést kívánó lista, hiszen az Európa északnyugati csücskében fekvő szigetország is olyan sok természeti és kulturális szépséggel büszkélkedik, hogy azokat nehéz rangsorolni; annál is inkább, mivel az országnak 28 UNESCO Világörökségi helyszíne van, melyek közül ezúttal „csak” tíz került be felsorolásunkba. Így csakis személyes, szubjektív megítélés alapján vehetjük őket sorba, ezért érdemes inkább egyfajta ajánlásnak tekinteni. 15. Oxford

London olimpiai lázban

London: igazi világváros, nyüzsgő metropolisz, amiben azért elférnek a hangulatos és csendes negyedek is a híres városrészek árnyékában. A XXX.(juj) nyári olimpiai játékok idején az egész világ figyelme itt összpontosul: hogyan szerepelnek a nemzeti csapatok a legmagasabb szintű megmérettetésen. Mi is lázban égünk: az irodában folyamatosan megy a közvetítés, és néha billentyűzetet, térképet és utiterveket félredobva teljes szívvel szurkolunk a magyar csapatért.

Londoni emlékek

London. A metropolisz nyüzsgő központjában szinte az egész világ megelevenedik- tengernyi nép és kultúra találkozik itt. Az esős-ködös nagyváros az Egyesült Királyság büszkesége: látnivalói felkeresésével hónapokat is eltölthetünk. Londonnak különleges hangulata van: ennek töredékeit ez a kisfilm is jól megragadja: LONDON FRAGMENTS from nicola bozzo on Vimeo.  

Skóciában...

 Szeles táj, végtelen horizontokkal és elképesztő időjárással: ez Skócia. 

Egy tündéri kis település Angliában: Bibury

Gyermekkoromban még néztem tévét, volt is egy kedvenc sorozatom, a Vidéki Anglia címmel. Gyönyörű tájakat mutattak be, fantasztikus, az egzotikus élőhelyekről szóló természetfilmek minőségében és technikájával fogattak filmet, szenzációssá téve egy virágos rétet vagy a vörösbegy életét. Akkor vágytam nagyon ide, körülbelül ilyennek képzelve egy hangulatos, 600-700 éves kőházakkal, apró utcákkal, virágos kertekkel telehintett települést, mint Bibury. A falucskáról most egy rövidfilm ad közelebbi képet számunkra:

Skócia tájain

A Skót Felföld legendás és vadregényes vidék. A fátlan, szeles fennsíkok, középkori kastélyok és mély tavak titokzatos vidékén mesebeli tájon érezhetjük magunkat. A különleges hangulatú tájon élménydús utazást tehetünk - ha az időjárás kegyes hozzánk és megmutatja Skócia szépségeit, fellebbentve róluk a ködfátylat:   Scotland from Jonathan Haring on Vimeo.  

Skócia öröksége

Skócia a legendásan szép és magányos tájairól is híres. A mesebeli vidéken kastélyok és tavak, szélfútta ormok és komor városok között vezet utunk - de ha nyitott szemmel és szívvel járunk, megérthetjük a táj nyers szépségét.  E kisfilm Skócia számos örökségét mutatja be nekünk: Scotland's Heritage from MaxDreamCreator on Vimeo.  

London egyedi hangulata

London nyüzsgő metropoliszának városrészei mind sajátos arculattal rendelkeznek. A belváros emblematikus helyei, mint a Tower vagy a Parlament, a híres Westminster apátság ugyanolyan ismert épületek, mint a Trafalgar tér vagy a Szent Pál székesegyház. De egyes városrészek is legendás vonzerővel bírnak, mint a Soho negyed végy épp a bohém Camden - a csatornák és a színes házak hippi hangulata éles kontrasztot képviselnek a City öltönyös sürgés-forgásához képest.  [utazom:teaser:40478]

Wales: mindig esik, de a helyiek szeretik! Tények és érdekességek Walesről

Wales a corgik, a várak, a nárciszok hazája. Nemzeti jelképük a póréhagyma, ami természetesen a walesi konyha alappillére is. A póréhagyma mellett létezik még két sarkalatos pont Walesben: a rögbi, mint nemzeti sport és a mindenhez fogyasztandó bab. A különösen aranyos megjelenésű, jellegzetesen rövid lábú corgi kutyus nemcsak a walesiek, de II. Erzsébet kedvence is. Gyakran fotózzák kedvenc corgijaival a Walesben is hivatalosan uralkodói státuszban lévő Erzsébetet.

Hegymászás bringával - Danny MacAskill a Cullin gerincen

Danny MacAskill világhírű bringás, Skócia szülötte. Számtalanszor döbbentette meg a közösségi videómegosztók nézőit egyedi stílusával és gyönyörű kisfilmjeivel [utazom:teaser:37677] A híres, Skócia gyönyörű tájait is bemutató videója után most Skye szigetén akrobatikázza végig az egyébként a hegymászók terepeként ismert Cullin gerincet - még nézni is félelmetes, amit művel. De a táj szépsége egyedülálló.

York, Anglia legrégibb városa

York az Egyesült Királyság északkeleti részén található. A legrégebbi városnak is szokták nevezni.  Gyönyörű és egyben nagyon sok látványossággal van tele ez a páratlannak mondható város.  Számtalan régi emlék épségben megőrizte jellegzetes mivoltát.  York középkori városfallal van, körülvéve ahol a turisták körbejárhatják a várost.  Ahogyan az útikönyv írja - „4 kilométernyi városfal nagy része bejárható.”  Továbbá megtalálhatjuk Shambles, régen a mészárosok utcáját ahol telis tele vannak, boltokkal ki-ki maga kedvére vásárolhat kis ajándékokat. 

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.5
20 értékelés alapján

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel ***

Esztergom
4.6
Nagy jól éreztük magunkat

London Szilveszter

Dunakeszi
5.0
<szöveg nélkül>

Londoni séták

Budapest, XIII. kerület
5.0
<szöveg nélkül>

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel ***

Eger
4.0
A szálloda nagyon hangulatos tiszta szép volt viszont a reggeliben hianyoltam egy kis változatossagot.

Londoni séták

5.0
<szöveg nélkül>
London, Stonehenge, Oxford - csillagtúra Dél-Angliában

London, Stonehenge, Oxford - csillagtúra Dél-Angliában

Zalaegerszeg
4.0
T. Cím !

Nagyon jó volt az út , nagyon sok helyen jártunk, igazi élmény volt. Talán ha nem lenne ennyire zsúfolt a program, szerintem még jobb lett volna.
London, Stonehenge, Oxford - csillagtúra Dél-Angliában

London, Stonehenge, Oxford - csillagtúra Dél-Angliában

Budapest, XVIII. kerület
4.0
A londoni szállás távolsága a várostól sok felesleges utazást jelent reggel és este, emiatt kevesebb idő marad a nevezetességek megtekintésére és egyáltalán nincs szabadidő /szükségletek elvégzésére néhány perc, uzsonna beszerzésre szinte semmi/
A szállás és az élelmezés megfelelő. Kiváló, jól felkészült kedves humorú idegenvezető.
5 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel****

5 napos városlátogatás Londonban - Hotel ****

5.0
Csodálatos London. A repülővel utazás 5 nap Londonban, köszönet a szerveződnek. Szállás, utazás egy helyen lerendeződött. Szuper volt a szállodai ellátás, a programokat magunk szerveztük. Első naptól az ötödikig minden percét élveztük.
Csak ajánlani tudom az utazom.com által szervezett utakat

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel ***

Budapest
4.3
Az utazás a vártnak megfelelően nagyon jó volt, rendben volt a repülés és a szállás is. Utóbbi nagyon tetszett, kedvesek, segítőkészek voltak, a szálloda jó elhelyezkedésű volt, könnyen megközelíthető. A programjainkat magunk szerveztük.

Skócia vadregényes tájain 2019.09.13-16.

Úrhida
5.0
Nagyon meg vagyunk elégedve mindennel.Sok szépet láttunk,hallottunk.A túra vezetőnk remek,nagyon felkészült ember.Biztos vagyok benne hogy még találkozunk.

Skócia vadregényes tájain 2019.09.13-16.

Budapest, XV. kerület
4.4
Szép és jó volt az út, az idegenvezető, Oppelt Csaba pedig egyenesen kiváló volt.

London, 3*-os szálloda (Londoni városlátogatás)

Budapest
4.8
Nagyon színvonalas programunk volt,a szállás remek,az idegenvezetőnk felkészültsége, segítőkészsége páratlan,csupa csupa jót tudok mondani az útról, nagyon szépen köszönöm!

Skócia körutazás - Skye-sziget

Budapest, V. kerület
4.2
Kitűnően éreztük magunkat, jól szervezett, jó programokat és rengeteg látnivalót nyújtó körutazáson vettünk részt,, mindenkinek jó szívvel ajánljuk! Külön kiemelnénk az idegenvezető, Horváth Zoltán személyét: fantasztikus felkészültséggel, hatalmas tárgyi tudással, lenyűgöző profizmussal avatott be bennünket a részletekbe, és olyan élményekkel ajándékozott meg bennünket, amelyekre a korábbi útjainkon nem volt példa. Köszönjük neki az odaadó, lelkes és információ gazdag idegenvezetést!

Skócia körutazás - Skye-sziget

Budapest
4.8
Életünk legjobb utazásán vettünk részt, csodálatos tájakon jártunk, rengeteg mindent láttunk, hallottunk!
Zoltán, az Idegenvezetőnk kimagasló teljesítményt nyújtott, hatalmas tudása csodálatraméltó, emellett emberközpontú, mindenkire odafigyelt, jó humorú. Nagyon tetszett a zenei aláfestés, a film bejátszások, egyszóval minden!

Skócia körutazás - Skye-sziget

Budapest, III. kerület
4.8
Ami kifogásolható az egyrészt a repülögépeken az együttutazók szétültetése, gondolom nem lenne probléma erre odafigyelni, valamint a szállodák szinvonala. Horváth Zoltán idegenvezető elsőrangú volt, köszönet érte.

London városlátogatás

Balatonendréd
4.6
A londoni városnéző program érdekes és élménydús, az idegenvezető Ratkai János rendkívül felkészült volt.

A repülőgép indulásának megváltoztatása miatt (6:00 óra helyett 15:20 )az első napi programokat a második napon kellett bepótolnunk.

Ez miatt mindenre elég kevés idő maradt.

Nagy skót körút

Csorna
4.4
Az utazással összefüggésben mindent tudtam interneten intézni, ami nagyban megkönnyítette a dolgomat, nem kellett utazgatnom, várakoznom, hogy le tudjam foglalni.
A programmal kapcsolatban: alapjában véve tetszett, bár a Britannia jachtot és New Lanarkot nyugodtan kihagyhattuk volna, helyettük szívesebben néztem volna meg alaposabban Edinbughot.
Az idegenvezetőnk szuper volt, szerintem nála jobbat nem is találhattak volna.
Az ellátásról: jó, hogy kértem félpanziót, mert gyakran volt olyan szállásunk, ami távol esett a településektől. Az étel a magyar ízekhez szokott embernek kicsit ízetlen, de el lehet fogyasztani.

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel ***

Budapest
4.8
A szervezés teljesen rendben volt, a repülőjegyeket időben megkaptuk, a szállást is megszervezték. A Royal National Hotelben szálltunk meg, teljesen meg voltunk vele elégedve.
4 napos London városlátogatás (Budapest - London) - Hotel****

4 napos városlátogatás Londonban - Hotel ****

Szigetszentmiklós
4.2
Az utazási iroda munkatársai maximálisan segítettek minden felmerülő kérésnél! Az igyekezetük és a gyorsaságuk minden igényt kielégítő, szuper volt. Köszönet érte!
Az utazás a Wizzair-rel nem tetszett, nagyon igyekeznek a kézi poggyászokért pénzt kérni, Luton pedig Londontól messze van... Ha valaki Budapestre akar jönni, nem fogom Székesfehérvárnál kitenni...
A szállás jó volt, de ez a külváros (3. zóna) - London belvárosa 1.-2. zóna.- A szállodától a belváros 45-60 perc. A környék külvárosi, szemetes, lehangoló... Minden éjszaka négerek randalíroztak, hangoskodtak az utcán. 13 éve is voltam Angliában, akkor még elvitte őket a rendőr.
Összességében az utazási irodával nagyon meg voltam elégedve, máskor is szívesen utazom az utazom.com-mal!

London városlátogatás

Budapest
4.0
Jól éreztük magunkat, hasonló utat a későbbiekben valasztanánk.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!