Most végre megtudod, miért olyan népszerű nyaralási célpont Horvátország!

Miért Horvátország a legnépszerűbb helyszín, ha nyaralásról van szó? Miért kel útra a fél ország a nyári hétvégéken a déli végek felé? Miért vállaljuk gyakran a zsúfoltságot is az utakon vagy a strandokon, ha Horvátországról van szó? Összeszedtünk 10 indokot, ami a horvátországi nyaralás mellett szól.

1. Olcsó
 
Aki már nyaralt a Balatonon, az tudja, milyen magas árakat kérnek a nem mindig kifogástalan szolgáltatásokért. Horvátországba menet megspóroljuk a reptéri taxit, a repülőjegyet,  a reptéri illetéket, ha nem akarunk, nem kell szállodában aludnunk, hiszen apartmanok és kempingek közül is válogathatunk.
 
 
Ha nem szeretnénk minden nap étteremben ebédelni vagy vacsorázni, akkor akár az autóval az itthonról hozott alapanyagokból is összeállíthatunk egy olyan vacsorát, amely épp olyan ízletes, mint otthon.
 
A Plitvicei-tavak a nyaralást és a természeti látnivalókat kedvelők körében egyaránt népszerű:
 

Horvátország-Plitvicei tavak

 Horvátország egyik legnépszerűbb természeti látványossága a lenyűgözően szép Plitvicei-tavak. A karsztos mészkővidéken áttörő, magas oldott kalcium-karbonát tartalommal rendelkező folyócska alakította ki a temészetes gátakból és vízesésekből álló, egyedülálló tóvidéket. A Plitvicei tavak vidéke annyira különleges, hogy egyszerűen vétek kihagyni, vagy újra és újra nem meglátogatni.
 
 
2.Közel van, jó a közlekedés
 
Ha korán kelünk és hajnalban indulunk, illetve elkerüljük a péntek délutáni elindulást valamint a szombat délutáni hazaindulást akkor nagy eséllyel megússzuk a hatalmas dugókat.
 
 
Ha a közeli Isztriát célozzuk meg, akkor akár öt óra alatt a fővárosból a tengerparton lehetünk! De ha a festői Dalmáciába utazunk akkor is hosszan kiváló minőségű autópályán utazhatunk. A száguldozással vigyázzunk- előszeretettel és rengeteg kunára büntetik a gyorshajtást!
 
A festői Krka Nemzeti Park is jól megközelíthető:
 

A Krka Nemzeti Park - a vízesések mesevilága

Horvátország és Dalmácia egyik legszebb természeti látványossága a Krka Nemzeti Park. A Plitvicei-tavaknál is hasonló geológiai folyamatok építették fel azokat az édesvízi mészkőgátakat, amelyekről hatalmas vízesések szakadnak a mélybe. Ha a lozovaci bejárattól érkezünk, könnyű és látványos túrát tehetünk a kiépített fapallókon a kis tavak és a hangosan zubogó habok között.
 
3. Szállások széles választéka
 
A kempingektől a luxusszállodákig mindenféle ár és minőségi kategóriában találunk szálláshelyeket. Itt kiváló szállások közül válogathatunk.
 
 
Vadkempingezni tilos, szezonban érdemes jó előre lefoglalni a szállásunkat, mert a népszerű üdülőhelyeken meglepetések érhetnek!
 
A 10 legolcsóbb horvátországi hotel:
 

A 10 legolcsóbb horvátországi hotel

A horvátországi nyaralás során a leggyakrabban apartmanokban szállunk meg, de választhatunk kempinges szállást is. Azonban abban az esetben, amikor a spórolás kényszerét felülírja a kényelem és a kellemes környezet esetleg a saját strand és a félpanziós ellátás igénye, akkor jobban járunk, ha egy olcsóbb szállodát választunk. Összeszedtük a közelben található, legolcsóbb szállodákat: Hotel Delfin, Porec
 
4. Változatos tájak, színes programok
 
A gyönyörű nemzeti parkoktól, mint a Plitvicei-tavak vagy a Krka Nemzeti Park a csodálatos tengerpartokig, eldugott szigeteken át a sziklás hegységekig mindenféle tájban gyönyörködhetünk.
 
 
Aki nem akar strandolni, városnézéssel, túrázással, Omis közelében vadvízi evezéssel vagy vitorlázással is eltöltheti az időt. Pula városában római amfiteátrumot találunk, Hum pedig a világ legkisebb városa. Horvátország lenyűgözően változatos!
 
 
Horvátország legszebb természeti értékei:
 

10 legszebb természeti érték Horvátországban

Horvátország nem csak strandjairól és Olaszország vidékeit idéző kisvárosairól híres. Déli szomszédunk csodálatos természeti tájakkal és varázslatosan szép nemzeti parkokkal rendelkezik, mind a tengerparton, mind a szárazföldön. Ezekből a látványosságokból szemezgettünk. 1. Plitvicei-tavak A Plivicei-tavak csodájához fogható tájat nehezen találunk a nagyvilágban. A nemzeti park meglátogatása életre szóló élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Képek a Plitvicei-tavakról: 2. Krka Nemzeti Park
 
5. A tenger csodálatos, a strandok gyönyörűek
 
A hozzánk legközelebb fekvő tengerpart Horvátországban található - ez tény.
 
 
A tenger itt sokkal tisztább, mint Olaszország vagy Bulgária strandjain, és természetesen jóval kellemesebb az idő mint Lengyelország vagy Németország tengerparti üdülőhelyein. Nem csoda, hogy az említett országokból is ide járnak nyaralni- igen, az olaszok is!
 
Íme 10 a homokos vagy apró kavicsos tengerpartok közül:
 

10+1 homokos strand Horvátországban

A legjobb strandok a homokkal borított fürdőhelyek - Horvátország partvidékének legnagyobb része azonban sziklás vagy kavicsos. Az Adriai-tenger horvátországi partvidéke szárazföldön 1778 kilométer partvonalat jelent, de ha a szigetek kerületét is figyelembe vesszük, összesen 5835 kilométer - írja a Wikipédia. Ebből a nagyon hosszú tengerpartból azonban csak néhány helyen talál a Horvátországban a nyaralni vágyó utazó homokos partszakasz.
 
6. Természeti szépségek, kulturális látnivalók tömege
 
Nem csak a tengerpart miatt érdemes ellátogatni Horvátországba. A mészkőhegyekben csodálatos vízeséseket és szurdokokat találunk, olyan elképesztő hegyvidékeken barangolhatunk, mint a Biokovo.
 
 
Ha pedig magas színvonalú zenei élményekre vágyunk, akkor részt vehetünk egy világhírű jazzfesztiválon Bale mesebeli településén.
 
Horvátország legszebb városai:
 

15 + 1 legszebb város Horvátországban

Horvátország gyönyörű kisvárosait meglátogatni kellemes alternatívát jelent az egész hetes strandon fekvés helyett. A fényes mészkővel kirakott utcák, velencei stílusú katedrálisok, tengerparti sétányok, varázslatos naplementék várják az utazót. A hangulatos tereken elmerülhetünk a mediterrán életérzésben, délután egy kellemes kávé este pedig egy friss tengeri halakból álló vacsora társaságában. Tavasszal és ősszel még a nyaralók tömegével sem kell megküzdenünk: egy hétvége alatt is feltöltődhetünk ezeken a mesebeli helyeken. A most következő listában a kedvenceink szerepelnek: Pula:
 
7. Családosoknak ideális
 
Aki utazott már két vagy három, a hosszú kilométerektől elnyűtt vagy a hátsó ülésen rendetlenkedő gyerekkel messzire, az jól tudja, milyen sokat számít, ha nem kell több ezer kilométert utazni a lurkókkal, aki mellett pedig végigüvöltött egy gyerek egy repülőutat, az is hálás azért, hogy Horvátországba autóval is gyorsan el lehet jutni- a repülőjegy  a család összes tagjának összegével megszorzott áráról nem is beszélve.
 
 
A strandolást a legkisebbek is élvezik, ha pedig nem kell órákat gyalogolni a partról a szállásra gyalogolni, az sem hátrány. 
 
Nézzük meg a festői Dubrovnikot a magasból:
 

Dubrovnik a magasból

Dubrovnik: az egyik legszebb hely Dalmáciában. Csodálatosan megőrződött belvárosa és hangulatos utcái messze földről vonzzák a látogatókat. A város kulturális és történelmi értékei is egyedülállóak, de a látképe igazán különleges: a városka felett magasodó hegy oldalában Montenegro felé kanyargó útról csodás kilátás kínálkozik a városra, és az azt körülölelő magas várfalakra és tengerre...
 
 
8. Hangulatos kisvárosok
 
Az Isztriai-félsziget olyan gyöngyszemei, mint Hum, Motovun vagy Gracisce, vagy a nagyobb városok, mint Pula, Rovinj olasz hangulatot idéző, csodálatos helyek.
 
 
Délebbre Zadar vagy Sibenik, Trogir vagy a csodálatos Dubrovnik kínál életre szóló emlékeket. 
 
Trogir például ilyen gyönyörű:
 

Trogir - város a nyugalom szigetén

Horvátország egyik legkedvesebb városa Trogir. Nagyon hangulatos, ahogy egy piciny szigetre érkezünk meg, ha a belvárost szeretnénk megnézni.
 
9. Jó ételek, kiváló tengerparti éttermek
 
Halételek a tengerparton, szarvasgomba és helyi termelésű olivaolaj az Isztrián: Horvátországban kiváló ételeket fogyaszthatunk.
 
 
Érdemes megkóstolni a friss, grillezett tintahalat, a különleges mártással készült garnélarákot, a tengeri halfélékből készített változatos étkeket és a burek is kihagyhatatlan!
 
Nézzük meg a látnivalókat Krk szigetén, amiket semmiképp sem érdemes kihagyni:
 

Látnivalók Krk szigetén

Ha az Adriai-tenger és Horvátország legnagyobb szigetén töltjük a nyaralásunk, felvetődhet a kérdés, hogy mivel tölthetjük el még az időt a strandoláson és a napon fekvésen kívül. A 38 kilométer hosszú sziget sok kellemes hangulatú kisvárost és falut rejt, ahol a legnagyobb nyugalomban kávézgathatunk, míg a parton nyüzsög a többi nyaraló. Krk:
 
10. Alapszintű nyelvtudás is elegendő
 
A horvát apartmanosok többsége inkább a német nyelvet beszéli, de teljesen alap angol nyelvtudással is kiválóan elboldogulunk itt. Az idősebbek bátran használhatják azokat a szavakat, amikre még az oroszórákról emlékeznek: a szláv nyelvek nagy családjának előnye, hogy egészen jól megérteti magát így az ember, de ugyanez vonatkozik azokra, akik néhány szót beszélnek csehül, szlovákul vagy szerbül.
 
 
Ezzel természetesen nem ösztönöznénk senkit arra, hogy ne tanuljon nyelveket, de biztosan könnyebben boldogulunk itt akár az anyanyelvünkkel is, mint pédául Bretagne-ban francia vagy Andalúziában spanyoltudás nélkül. Ha pedig szállodában szállunk meg, vagy itthon már előre lefoglaljuk az apartmanunkat, akkor még a szálláskeresés és alkudozás fárasztó procedúráját is megspórolhatjuk.
 
Csodáljuk meg a tengerparti tájak szépségét:
 

Horvátországi tájképek, tengerparti kilátások

Horvátország gyönyörű tájai közül is kiemelkedik a tengerpart változatos szépsége. A vad hegyek alatt kanyargó útról minden kanyarban újabb és újabb csodálatos panoráma tárul a szemünk elé, a tenger végtelen horizontja a távolság párájába veszik, mi pedig csak állunk, a csodálattól szótlanul, s csak a kabócák hangos koncertje zúg felettünk. Ez az a mással össze nem mérhető élmény, amiért évről évre visszatérünk...
 
 
 
Ez a csodás vízesés is Horvátországban található. A kiválasztottaknak megmutatjuk, hogy hol.
 
Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Hétvége a Plitvicei-tavaknál - 2 nap
» A Plitvicei Nemzeti Park varázsa - 3 nap
» Kerékpárút Szlovéniából Olaszországba - a Millenniumi vasút nyomvonalán - 3 nap
» Mandarinszüret a Neretva- völgyében - 4 nap
» Csontváry nyomán - 5 napos

Szállás ajánlatok

» Uvala Scott Apartmanok Üdülőtelep ** Kraljevica 149.350 Ft/főtől - Horvátország / Kraljevica / Kvarner-öböl / Európa
» Delfin Plava Laguna Hotel** - Porec 185.400 Ft/főtől - Horvátország / Porec / Isztria / Európa
» Hotel Pula *** Pula 194.083 Ft/főtől - Horvátország / Pula / Isztria / Európa
» Istra Hotel *** Opatija 200.850 Ft/főtől - Horvátország / Opatija / Kvarner-öböl / Európa
» Plavi Plava Laguna Hotel *** Porec 209.533 Ft/főtől - Horvátország / Porec / Isztria / Európa

Információs oldalak

» Homokos strandok Horvátországban
» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Szállásfoglalás Porec
» Látnivalók Párizsban
» Szállásfoglalás Trogir
» Látnivalók Londonban
» Last Minute Horvátország
» Tengerparti Nyaralás - 2015
» 4 napos utazások
» Olcsó Hotelek Horvátországban
» Horvátország élménybeszámolók
» Hotelek Horvátországban - Online szállásfoglalás
» Nyaralás Horvátországban
» Szállásfoglalás Sibenik
» Szállás Porec Hotel
» Szállásfoglalás Umag
» Szállásfoglalás Zadar
» Szállás Trogir Hotel

Cikkeink

» Horvátország márciusban - Kovács Attila
» Horvátország hangulata - Kovács Attila
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila
» Rovinj csodás kisvárosa: videón - Kovács Attila
» Novigrad esti hangulata - Kovács Attila

Utazások

» Korzika kalandnyaralás - 11 nap - 8 nap szabi
» Kalandtúra Andalúzia legszebb tájain - 8 nap
» El Camino zarándokút Galíciában - 9 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi csúcsok, Hochlantsch - 1.nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!