Horvát nemzeti parkok (Plitvice - Krka)

3 napos utazás Horvátországban

Sokan csak a csodálatosan tagolt tengerpartjáról ismerik Horvátországot, pedig hatalmas vízesésekben (Plitvice Nemzeti Park, Krka Nemzeti Park) és látnivalókban gazdag és vadregényes túraösvényekkel ellátott, védett parkjai a szépség minden jegyét magukon hordozzák. A több száz éves múlttal rendelkező, rendkívül hangulatos ódon utcácskákkal tarkított tengerparti kisvárosok után pedig egy érzés biztosan kavarogni fog benned: szeretnél majd ide visszatérni.

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal, a szállást 2×2 fős apartmanházakban, a szervezést és a magyar nyelvű utaskíséretet,

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, az utas és az útlemondási biztosítást, valamint a belépők árát.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
bungaló
Létszám: 
30 - 45 fő

Nehézség:

Könnyű, teljesen kiépített útvonalakon kirándulhatunk a Krka és a Piltvicei tavaknál is.
 

Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.

Élménybeszámolók

» Horvátország, Plitvice képekben - Kovács Attila, 2012. július. 02
» Zadar hangulata - Kovács Attila, 2012. március. 26

Kapcsolódó cikkek

» Az egyik legszebb kisváros Dalmáciában - Trogir - Kovács Attila, 2014. január. 21
» Türkiz csoda: A Plitvicei-tavak - Etédi Alexa, 2013. augusztus. 30
» Főszezoni akció Horvátországban: nyaralás akár 30% kedvezménnyel! - Kovács Attila, 2013. július. 29
» Ismét ideiglenes konzuli szolgálat Splitben - Etédi Alexa, 2013. június. 18
» Horvátország márciusban - Kovács Attila, 2018. július. 14
» Horvátország hangulata - Kovács Attila, 2018. április. 30
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila, 2017. december. 12
» Zadar hangulatos városa Horvátországban - Kovács Attila, 2017. október. 12

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap – Budapest, Zadar, Starigrad-Paklenica

Találkozás 05.00-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15 órakor. Az első állomásunk az egykori Zára tengerparti városa, ami most Zadar néven ismert. A belváros hangulatos utcáinak felfedezése után megcsodáltajuk a kikőtőből a szemünk elé táruló tengeri kilátást . Innen a szállásunkra utazunk, Starigrad-Paklenicába ami két éjszakára lesz majd az otthonunk. A tengerparti séta után beülhetünk egy helyi étterembe, és kiváló vacsorát fogyaszthatunk.
. Nézegess képeket Zadarról.

2. nap - Krka Nemzeti Park, Sibenik

A reggeli órákban kelünk útra a Krka Nemzeti Park felé.  A nemzeti park területét  könnyen bejárhatjuk: kiépített, pallókkal megerősített túraösvény vezet az egyik gyönyörú tavacskától a másikig. A vízesések csodavilága mellett egykori vizimalmok maradványaival is találkozunk, ami mára már étteremként funkcionál. Több látványos kilátópontról szemlélhetjük meg felülről a vízesésrendszert. . Innen Sibenikbe utazunk, ahol a Szent Jakab-székesegyház, Szent Anna-erőd, Ferences kolostor megtekintető. A hangulatos dalmát kisváros utcáit bejárjuk, megpihenünk apró terein, iszunk egy finom kávét egy árnyas teraszon, majd visszaindulunk a szállásunkra.

3. nap - Plitvicei Nemzeti Park, Budapest

A korai reggeli után indulunk Plitvicei Nemzeti Parkba.  A nemzeti parkban hatalmas vízeséseket, gyönyörű tavakat és hatalmas erdőket láthatunk majd, ahogy a jól kiépített túraösvényen bejárjuk a területet. A kristálytiszta tavakban pisztrángok úszkálnak, közelről szemlélhetjük meg a tórendszert kialakító geológiai folyamatokat. A tavak között gyalogosan és hajóval közlekedünk, a túra végéről egy különleges jármű szállít vissza minket a kiindulópontra. A túra hossza 8 kilométer, nagyon könnyű és látványis kirándulás. Délután indulunk tovább Budapestre ahová a késő esti órákban érkezünk meg.

Szállás
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a szállást 2×2 fős apartmanházakban, a szervezést és a magyar nyelvű utaskíséretet,

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést, az utas és az útlemondási biztosítást, valamint a belépők árát.

Helyszíni költségek leírása: 

A helyi fizetőeszköz a horvát Kuna (1 Kuna kb. 43-45 Ft).

Belépők (2017-es árak, változások előforulhatnak):
Krka Nemzeti Park: kb. 90 Kn/fő
Sibenik, Szent-Anna erőd: kb. 25 Kn/fő
Plitvicei Nemzeti Park: kb. 110 Kn/fő
(Az árak tájékoztató jellegűek, a belépők teljes árú felnőtt árak.)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Utazótáska/bőrönd  (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami a napi túrákra nem szükséges) kis hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), kényelmes  túracipő, túraöltözet sapka, esőkabát,  napszemüveg, fejfedő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 
Figyelem! Utaskísérőnk tájékoztatást, ismertetőt ad  a meglátogatott térségről, helyekről, de idegenvezetés a helyszíneken nincs! 
Jelzett egyszerű útvonalak, tájékozódást segítendő térképet biztosítunk a parkokhoz, városokhoz.

Szállás: 

Starigrad-Paklenicaban tengerparti 2×2 fős apartmanházakban, 50 méterre a tengerparttól. Az apartmanok jól felszereltek, konyhával és fürdőszobával vannak ellátva.. Egy apartmanházhoz két különálló szoba tartozik. 
Egyágyas felár 7.500 Ft/fő/éj.

Étkezés: 
Az alapár nem tartalmaz étkezést. A pár percre lévő szállodában vagy a közeli éttermekben van lehetőség vacsorázni. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben van lehetőség vásárolni a benzinkutaknál alapélelmiszereket. Helyben több kis élelmiszerbolt, és pékség is üzemel, így a napi túrákra itt is fel lehet készülni élelemmel.
Időjárás: 
Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. Jellemző a tengerparti kellemes időjárás, azonban rövid esőre néha számíthatunk!
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. A határ 15 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhet a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!), vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
31 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.8
Budapest, I. kerület
4.6
Előtte attól tartottam, mindig mindenre kevés lesz az idő: én még maradnék, amikor már menni kell - szerencsére nem így lett! A gyönyörű idő meg külön ajándék volt...
Péteri
5.0
Mindegyik helyszín csodaszép volt, nagyon jól éreztük magunkat. Ez egy aktív pihenés volt, legközelebb olyan útra megyünk ahol több idő lesz tengerparti fürdőzésre is :)
Martfű
5.0
Másodjára utaztam az UTAZOM.COM-mal és, egyetlen alkalommal sem csalódtam! A szervezés és, a túravezető(k) is kiváló(ak)! Az ár-érték arány is kifogástalan. Mindig többet kapok mint amit elvárok. Csodálatosak vagytok! Legközelebbi útjaim során is kizárólag az UTAZOM.COM jöhet szóba! Köszönöm!
Érd
5.0
Remek út volt, köszönöm a szervezést és a túravezetés is fantaszitkus volt. Egyéni véleményem, hogy kicsit több idő kellene a Plitvicei Nemzeti Park körbejárására.
Martfű
5.0
Az utazom.com sohasem okoz csalódást! Legközelebbi útjaim során is őket fogom választani!
Bátonyerenye
5.0
jó programmok,elegendő idő a kirándulásokra,kítűnő idegenvezető
Budapest
5.0
Remek túravezető Erik személyében, szuper szervezés és program! :)
Pásztó
4.8
Nagyon szép és gazdag volt a program,nem a programpontok mennyisége ,hanem a minősége és a mélysége (tartalma ) miatt.Kiváló volt a csoportvezető,bőséges országismerettel rendelkezik,alaposan előkészített minden egyes programot,udvarias, türelmes volt.

A tematikus utak csak az utóbbi időben kezdtek el szaporodni,nagyon jók azok számára,akik már sokszor voltak egy-egy országban,de néhány fontos célpont kimaradt.

További jó munkát kívánok
Pásztó
5.0

Nagyon jó.
Deszk
5.0
Nagyszerű kirándulás volt. Talán csak annyit észrevételként, hogy a Plitvicei tavak meglátogatására legalább két órával többet kellene szánni (lehetne hamarabb indulni Starigradból)), hogy ne csak úgy átrohanjunk a parkon, hanem több idő jusson szemlélődésre, kávézásra vagy éppen egy uzsonnára.
Budapest, XIII. kerület
4.6
Jó lett volna, ha Zadarban tudunk még +1 órát eltölteni, hisz utána csak a szállásra mentünk, ahol meg nem sok látnivaló volt. Ezt leszámítva tetszett a program.
Budapest
5.0
Mind a túravezető, mind a sofőrök kiváló minősítést érdemelnek! Néhány utas sajnos nem, mert az indulási időpontot elég lazán értelmezték. Nem tudom, hogy lehetne megértetni azt, hogy 45 perc késve indulás, és az utastársak ilyen mértékű várakoztatása nem fér bele a kultúra fogalmába, de az is igaz, hogy a jelentkezésnél nem kellett IQ tesztet kitölteni. Ezt leszámítva, ami nem a szervezők hibája, nagyon szép út volt. Remélem jövőre egy hosszabb nyaraláson is részt tudok venni az irodával, nagyon profik!
Dunaföldvár
4.8
Nagyon szép volt ez a három nap. Nekem személyesen az idővel bolt problémám. Én még egy órát ajánlanék minden progrhoz.
Nagyon szép városokat hegyeket , várakat , tengert láttunk.
Nagyon szépen köszönöm! Remélem még utazunk őnökel.
Kisbér
5.0
Mindenkinek ajánlom!
Nagykovácsi
5.0
Köszönjük a túravezető és a sofőr urak rugalmas és önzetlen hozzáállását a váratlanul felmerülő problémák kezeléséhez, és hogy ezáltal lehetővé tették, hogy maradéktalanul teljesüljön minden tervezett program, és minden utas elégedetten térhessen haza. Sőt még bónuszt is kaptunk! Igazi élmény volt!
Kaba
4.6
Nagyon jól éreztük magunkat már másodszor is. Egy probléma van mégpedig az hogy Debrecenben nincs idulási lehetőség és így nekünk mindíg döl és haza kell utazni ez elég nagy teher. Ettől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük szépen.
Ócsa
3.6
Alapjában véve jól éreztük magunkat, csak egy kicsit elfáradtunk.
Budapest, IV. kerület
5.0
Minden eszméletlen jó volt ha lehetne még feljebb értékelnék. Sokkal többet kaptunk minden téren mint amire számítottunk. Az túravezetőnk is szuper volt! :)
Köszönjük ezt az élményt ! :)
2475.Kápolnásnyék
4.8
Köszönöm, hogy figyelembe lett véve a kérésem, hogy a buszban előre ülhettem. Az idegenvezető és a sofőrök is figyelmesek voltak, nagyon jól vezettek.Örültem a sok tájékoztató és térképes anyagnak, a meglepetés ajándéknak. Minden nagyon jó és szép volt. Üdvözlettel Tolnai Béláné
Budapest, VI. kerület
3.8
Jó kis kirándulás volt, köszönjük szépen! Volt részünk nagy melegben a Krka NP-ban, hűvös-esős időben Plitvicén, tengeri fürdésben a szálláshelyen. A NP-okban korábban már jártunk,most a tengerparti fürdés és Sibenik városa tetszett a legjobban, ahol több időt is el lehetne tölteni. A szállás egyszerű, praktikus és tiszta, az étteremben kedvesek a vendéglátók. Viszontlátásra!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!