Isztambul térkép

Nyaralás

» Hotel The Lola *** Isztambul (Sultanahmet) 62.019 Ft/főtől - Törökország / Isztambul
» Hotel Divas *** Isztambul (Sultanahmet) 62.019 Ft/főtől - Törökország / Isztambul
» Hotel Deluxe Newport **** Isztambul (Sultanahmet) 64.026 Ft/főtől - Törökország / Isztambul
» Hotel Diamond Royal **** Isztambul 65.457 Ft/főtől - Törökország / Isztambul
» Hotel Sabena *** Fatih 70.826 Ft/főtől - Törökország / Isztambul

Körutazás

» Isztambult látni kell - 6 napos buszos körutazás
» Isztambul, a Boszporusz metropolisza - autóbusszal - 6 napos autóbuszos városlátogatás Törökországban
» Isztambul, a Boszporusz metropolisza - repülővel - 5 napos városlátogatás Isztambulban
» Törökország csodái I. - ősi kultúrák, iszlám emlékek, természeti csodák - 11 napos körutazás Törökországban
» Törökország csodái II. - ősi kultúrák, iszlám emlékek, természeti csodák - 12 napos körutazás Törökországban

Városlátogatás

» Isztambult látni kell - 6 napos buszos körutazás
» Hétvége Isztambulban idegenvezetéssel - 4 napos repülős városlátogatás Isztambulban idegenvezetéssel
» Hétvége Isztambulban Október 23-i hétvégén - 4 napos repülős városlátogatás Isztambulban idegenvezetéssel
» Isztambul, a Boszporusz metropolisza - autóbusszal - 6 napos autóbuszos városlátogatás Törökországban
» Isztambul, a Boszporusz metropolisza - repülővel - 5 napos városlátogatás Isztambulban

Élmények, beszámolók, látványosságok, látnivalók ...

Látnivalók Isztambulban: az Archeológiai Múzeum

Az isztambuli Archeológiai Múzeum legkorábbi anyagai még a bizánci stílusú Hagia Eirene templom falai között (Topkapi palota Első udvara) kaptak helyet a XIX. században. Csakhogy a gyűjtemény hamarosan kinőtte a terület adta lehetőségeket, így a XX. század elején átköltöztették a szomszédos, Alexandre Vallaury által tervezett épületbe. Három fő részből áll: a Régészeti Múzeum (a főépületben), az Ókori Kelet Múzeuma, valamint az Iszlám Művészet Múzeuma (a Cinili Kösk – Csempézett Kioszkban), mindegyik a Topkapi palota külső kertjeiben található.

Látnivalók Isztambulban: a Topkapi szeráj

Isztambul egyik legizgalmasabb, legrejtélyesebb látnivalója a Topkapi, vagy Ágyúkapu palota – mely szinte már város volt a városban –, s amely Isztambul talán legszebb kilátással büszkélkedő részén, az Aranyszarv-öböl és a Márvány-tenger közti kiszögellésen, az ún. Szeráj Csúcson fekszik. A négy udvart és számos épületet magában foglaló komplexum tökéletesen elszeparált világában éltek és kormányoztak az Ottomán Birodalom szultánjai 1465 és 1853 között.

Látnivalók Isztambulban: a Yerebatan Ciszterna

Isztambul egyik leglátványosabb és legkedveltebb látványossága a Yerebatan Ciszterna, más néven Bazilika Ciszterna, vagy Elsüllyedt Palota. Az ősi város alatt számos, az ó- és középkor fordulójáról fennmaradt földalatti víztározó található, melyek közül ez az egyik legjobb állapotban fennmaradt ciszterna. A Yerebatan Ciszterna alig 150 méterre húzódik a Hagia Sophiától, így megtekintését összeköthetjük ennek és a Kék Mecsetnek a meglátogatásával.

Látnivalók Isztambulban: a Kék mecset

A híres Kék mecset tökéletesen tükrözi Isztambul nagyszerűségét, eleganciáját, gazdagságát és felsőbbrendűségét. Ahogy kiérünk a Sultanahmet térre, s elénk tárul az egymással rivalizáló két fenséges épület, a rózsaszín pompában fürdő Hagia Sophia, s vele szemben a kecses Kék mecset, tökéletesen átérezhetjük az egykor hatalmas, gazdag és rettegett Oszmán Birodalom minden szívdobbanását. Itt azonnal megértjük, átérezzük azt a hatalmat, gazdagságot és előkelőséget, melyet fénykorában birtokolt.

Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái

Kevés olyan szép fekvésű vidéket tudnék elképzelni, mint a Boszporusz; a két kontinens határát képező, 30 km hosszú tengerszoros a Fekete-tengert és a Márvány-tengert köti össze, s mind földrajzi fekvését, mind történelmét tekintve stratégiailag igen fontos volt. Erről árulkodnak a két partján található erődrendszerek is: a keleti parton 1393-ban I. Beyazit által emelt Anadolu hisari (Ázsiai erőd), illetve az európai parton 1452-ben épített Rumelihisari (Európai erőd), melyet II. Mehmed szultán, Konstantinápoly elfoglalója (1453) építtetett.

Látnivalók Isztambulban: Gyakori kérdések

Vízum, úti okmányok Törökországi utazáskor Magyar állampolgárok 2014. február 9-től útlevéllel, de vízummentesen léphetnek be és tartózkodhatnak Törökország területén. A vízummentes tartózkodás időtartama: egyszerre legfeljebb 90 nap tölthető el Törökországban. Fontos, hogy útlevelünknek a belépés napján legalább 150 napnál hoszabb ideig kell érvényesnek lennie, ezt még otthon ellenőrizzük. A belépéskor 150 napnál rövidebb érvényességű útlevéllel belépni szándékozó magyar állampolgárokat a török hatóságok minden esetben visszafordítják Mikor utazzunk Isztambulba? - Éghajlat

Látnivalók Isztambulban: A Nagy Bazár és a Fűszerbazár

A keleti kézműves áruk, illatok és kelmék különleges világával csábít az isztambuli Nagy, vagy más néven Fedett Bazár, mely a világ legnagyobb ilyen jellegű intézménye. Már maga az épület is varázslatos; a hatvan fedett utcácskára tagolódó épületkomplexum csaknem ötezer üzletet rejt, melyekben ékszereket, aranyat, antik bútorokat, szőnyeget, bőrárut és ruhaneműt, kerámiákat, és fűszereket kínálnak áru fajtánként csoportosítva. A Nagy Bazárban mintegy 250-400 ezer látogató fordul meg naponta.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!