Isztambul városlátogatás

5 napos körutazás Törökországban

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodában
 • Félpanziós ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést a helyszínen
 • A repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Baleset, betegség, poggyász biztosítást,
 • belépőket,
 • fakultatív programokat,
 • egyéb személyes kiadásokat.
Hossz: 
5 nap

Szállás

4 csillagos szállodákban

Program: 

1. NAP. BUDAPEST – ISZTAMBUL
Menetrend függvényében érkezünk meg Isztambulba, ahol vár bennünket magyar idegenvezetőnk. Programunkat az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló Fedett Bazárban (Nagy Bazár) indítjuk. A világ egyik, ha nem a legismertebb bazárja, melyet 24 kapun lehet megközelíteni és kb. 4.000 üzlet várja az idelátogató helyieket, turistákat. Késő délután elfoglaljuk szállásunkat (4 éj).

2. NAP: ISZTAMBUL
Egész napos városnézés a két kontinensen elterülő Isztambulban. A bizánci építészet csúcsának is tartott Haghia Sofia katedrális­ban (ma dzsámi) kezdünk. Építészetileg úgy jellemezhető, mint az összes akkor ismert építészeti elem tökéletes szintézise. Innen folytatjuk sétánkat az Elsüllyedt Palotához, mely egyike a város alatt húzódó több száz víztározónak. Többek között forgattak itt már James Bond filmet is. Majd a híres Ahmet szultán dzsámiját (Kék-mecset) tekintjük meg, mely nevét a káprázatos kék fajansz­ról kapta. Falai közt iskola, kórház, I. Ahmet szultán és feleségé­nek síremléke található meg. Végül a Topkapi Palotát látogatjuk meg, mely az Oszmán Birodalom adminisztratív központja is volt. Kertjéből fantasztikus panoráma tárul elénk a Boszporuszra. Este fakultatív török est hastánc bemutatóval, korlátozott italfogyasztással, vacsora nélkül: 45 €.

3. NAP: ISZTAMBUL – FAKULTATÍV BURSA KIRÁNDULÁS
Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás Bursába, az Oszmán birodalom első fővárosába. Megnézzük a citadel­lát, majd az Oszmán és Orhan fejedelmek türbéjét. Innen a Nagy Dzsámi épületéhez megyünk, mely négyszögletes alaprajzú, 20 kupoláját, négy sorban 12 oszlop támasztja alá. Bursa másik híres épülete a Zöld Mecset: homlokzata gyönyörű fehér márvány­ból készült, az imaterem pedig ritka zöld fajansz díszítést kapott. A Selyem Bazárban alkudozhatunk az árusokkal. Este visszaérkezés a szállodába. Bursa fakultatív kirándulás ebéddel: 100 €.

4. NAP: ISZTAMBUL
Szabadprogram vagy a város további felfedezése fakultatív program keretében. Első megálló, Isztambul történelmi negye­dében elhelyezkedő Nagy Szulejmán komplexum, ahol a dzsá­min kívül több jóléti intézmény is található: többek között utazók és kereskedők részére karavánszeráj, a birodalom leg­nagyobb szegénykonyhája, kórházak, menhelyek, medre­szék, illetve a napjainkban is működő törökfürdő, a Hamam. Legfőbb látványossága a 4 minarettel rendelkező dzsámi, melynek 53 méter magas kupolája is a legmagasabbak közé tartozik. A temetőkertben Nagy Szulejmánnak és feleségé­nek, Hürremnek mauzóleuma, türbéje található. A Szulejmán alapítvány által fenntartott komplexumot annak idején a Magyarországról befolyt adó tartotta fenn. Ezután a Héttorony erődhöz megyünk, melyben egykor sok magyar hazafi is rabos­kodott. Meglátogatjuk a Çamlica Dzsámit is Isztambul legma­gasabb dombján. A neoklasszikus épület Ázsia legnagyobbjai közé tartozik 63 ezer fős befogadóképességével, 6 minaretjével. A fakultatív program ára: 70 €.

5. NAP: ISZTAMBUL – BUDAPEST
Szabadprogram vagy fakultatív kirándulás, amit a gazdagon díszí­tett Dolmabahce palota megtekintésével kezdünk. Ugyanaz a belső építész tervezte, mint a párizsi operaházat. Majd a Boszporuszon hajózunk, mely összeköti a város két oldalát. Utána irány a Fűszerbazár és a Galata-híd lábánál elhelyezkedő Új Dzsámi épülete. Dolmabahce palota és hajózás a Boszporuszon: 100 €. A kirándulás után felvesszük a szállodánál azokat, akik a sza­badprogramot választották. Ezt követően transzfer a reptérre. Menetrend függvényében utazunk Budapestre.

Az útlevélnek még legalább 180 napig kell érvényesnek lennie a Törökországba történő belépést követően.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

 • Egy világváros, mely két földrészen fekszik
 • Az isztambuli nagy bazár mindenkit elkápráztat
 • Iszlám emlékek, épületek, mecsetek, törökfürdők

Az útlevélnek még legalább 180 napig kell érvényesnek lennie a Törökországba történő belépést követően.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodában
 • Félpanziós ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést a helyszínen
 • A repülőjegy alapárát
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Részvételi díj nem tartalmazza: 
 • Baleset, betegség, poggyász biztosítást,
 • belépőket,
 • fakultatív programokat,
 • egyéb személyes kiadásokat.
Helyszíni költségek leírása: 
Topkapı palota + Hárem 1500 TRY
Aya Sofia 25 €
Ciszterna 600 TRY
Aya Irini bizánci templom 250 TRY
Belépők ára: kb.: 100 € + 315 € fakultatív kirándulás
A fakultatív programok árai minimum létszámhoz kötöttek. Amennyiben nincs meg az adott minimum létszám, a fakultatív programok árai módosulhatnak vagy nem kerülnek megrendezésre. 
 
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
 
Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 5-6 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!