London repülőjegy foglalás - 1.500 Ft kedvezménykuponnal

Több száz fapados és hagyományos légitársaság árai, hogy a legjobban dönthessen utazásáról
Szakértő magyar ügyfélszolgálat és törődés az utazás végéig
Egyszerű repülőjegy keresés és foglalás, akciós árakon

London repülőjegy árak trendmutatója

Oda-vissza útra szóló tájékoztató repülőjegy átlagárak.
Mások ezeket a repülőjegyek találták az elmúlt napokban London úti célra. Próbálja ki a szűrőt!
Nem talál jó dátumot? Indítson új keresést!
24.656 Ft / fő
 Odaút:  2023. nov. 08., szerda
Budapest  London
Wizz Air Wizz Air
 Visszaút:  2023. nov. 11., szombat
London  Budapest
Wizz Air Wizz Air
27.935 Ft / fő
 Odaút:  2023. okt. 11., szerda
Budapest  London
Wizz Air Wizz Air
 Visszaút:  2023. okt. 11., szerda
London  Budapest
Wizz Air Wizz Air
28.180 Ft / fő
 Odaút:  2023. nov. 16., csütörtök
Budapest  London
Wizz Air Wizz Air
 Visszaút:  2023. nov. 19., vasárnap
London  Budapest
Wizz Air Wizz Air
További találatok megjelenítése
28.222 Ft / fő
 Odaút:  2023. nov. 11., szombat
Budapest  London
Wizz Air Wizz Air
 Visszaút:  2023. nov. 13., hétfő
London  Budapest
Wizz Air Wizz Air
28.623 Ft / fő
 Odaút:  2023. okt. 10., kedd
Budapest  London
Wizz Air Wizz Air
 Visszaút:  2023. okt. 17., kedd
London  Budapest
Wizz Air Wizz Air
29.280 Ft / fő
 Odaút:  2023. okt. 23., hétfő
Budapest  London
Wizz Air Wizz Air
 Visszaút:  2023. okt. 30., hétfő
London  Budapest
Wizz Air Wizz Air
30.019 Ft / fő
 Odaút:  2023. okt. 06., péntek
Budapest  London
Wizz Air Wizz Air
 Visszaút:  2023. okt. 08., vasárnap
London  Budapest
Wizz Air Wizz Air
30.180 Ft / fő
 Odaút:  2023. dec. 02., szombat
Budapest  London
Wizz Air Wizz Air
 Visszaút:  2023. dec. 06., szerda
London  Budapest
Wizz Air Wizz Air
30.382 Ft / fő
 Odaút:  2023. okt. 13., péntek
Budapest  London
Wizz Air Wizz Air
 Visszaút:  2023. okt. 14., szombat
London  Budapest
Wizz Air Wizz Air
31.280 Ft / fő
 Odaút:  2023. nov. 15., szerda
Budapest  London
Wizz Air Wizz Air
 Visszaút:  2023. nov. 19., vasárnap
London  Budapest
Wizz Air Wizz Air

London repülőterei / Repülőjegyek Londonba

 

Egy londoni utazás során mi is átvehetjük azt a lendületet és lüktetést, ami a brit fővárosban élőket és ideérkezőket jellemzi. A Temze mentén elterülő London évszázadokon át igazodási pont volt a világ számára, a város befogadta a világ sokszínűségét, de mindvégig megmaradt angolnak. Ezt a mutatványt nem sok városnak sikerült, London azonban közel ezer éve így működik: a brit fővárosba folyamatosan és nagy számban érkező bevándorlók energiát és dinamizmust adnak a városnak.

London repülőterei:

A világ legnagyobb légi forgalmát lebonyolító London hat nagyobb reptérrel igyekszik kiszolgálni a nemzetközi és belföldi légi közlekedést:

  • London Heathrow
  • Gatwick
  • Stanstead
  • Luton
  • London City
  • London Southend

A város az Egyesült Királyságba érkező járatok többségét fogadja, közel 400 nemzetközi kapcsolattal rendelkezik.

A repterek közül a legjelentősebb a Nyugat-Londonban található London Heathrow Airport (LHR), mely a világ legnagyobb nemzetközi légi forgalmát lebonyolító légikikötő, emellett a nemzeti légitársaság, a British Airways központja. Heathrow-ra Budapestről a British Ariways közvetlen járataira lehet repülőjegyet vásárolni. Átszállással azonban számos más légitársasággal is elérhető a repülőtér, például a KLM, Air France, LOT, stb. A Heathrow repülőtér Hayesben, Hillingdon kerületben van, megközelíthetősége tömegközlekedési eszközökkel: a sötétkék színnel jelölt Piccadilly line négy megállóval szolgálja ki a repteret, London központjáig nagyjából egy óra a menetidő. A repülőtér a 6-os zónába esik, ezért viteldíjak szempontjából ezt kell figyelembe venni; ára felnőttek számára 5,50 font, gyerekeknek 10 éves korig ingyenes. A Heathrow Express csak a végállomáson, a Paddington pályaudvaron áll meg, a menetidő 15-20 perc, árai 20-52 font között, gyerekeknek 10-26 font között mozognak. A Heathrow Connect vonatai több megállóval 25 perc alatt érnek a Paddington pályaudvarra, a jegyárak 5,60-19 font között mozognak. Emellett több buszvonal is összekapcsolja a várossal; jegyárak 2,40 fonttól elérhetőek. 

 

Hasonló forgalmú, de néhány olcsóbb, rövidtávú járatot is kiszolgáló repülőtér a Londontól délre, Nyugat-Sussexben található Gatwick Airport (LGW). Budapestről hetente 11 járatra vehetünk repülőjegyet; az Easy Jet és a Norwegian közvetlen, míg a KLM/British Airways amszterdami csatlakozással indít járatokat. Megközelítése tömegközlekedési eszközökkel: a Gatwick Airport vasútállomásról Észak-Londont (Victoria és London Bridge pályaudvarok) lehet elérni, míg a Gatwick Express a Victoria pályaudvarral köti össze a repteret. A First Capital Connect vonataival a Luton repülőtér érhető el átszállás nélkül, míg a National Express távolsági buszaival a Heathrow és a Stansted repterek érhetők el Gatwickről. AZ EasyBus minimuszokat közlekedtet a londoni Victoria pályaudvarra.

A Londontól északra, Essexben található Stansted Airport (STN) elsősorban diszkont légitársaságok rövidtávú járatait fogadja. Budapestről naponta három járatra vehetünk jegyet, melyeket a Ryanair légitársaság üzemeltet. Tömegközlekedéssel megközelíthető a Stansted Express vonataival, melyek 45-60 perc alatt érnek a reptérre a londoni Liverpool Street pályaudvarról. Menetrend szerinti expressz vagy távolsági buszok közlekednek a reptér és London legnagyobb pályaudvarai között, menetidejük 45-75 perc között mozog, áruk nagyjából a vonatjegy felébe kerül, míg az EasyBus és a Terravision London belvárosával köti össze a repülőteret.

Szintén főként diszkont légitársaságok rövidtávú járatait fogadja a Londontól mintegy 45 km-re északra, Bedfordshire-ben fekvő Luton Airport (LTN), ahová Budapestről napi öt járatot üzemeltet a Wizz Air. Tömegközlekedéssel megközelíthető: vasúton a Luton Airport Parkwayről a St Pancras pályaudvarra juthatunk el, míg közvetlen buszjáratok (EasyBus) közlekednek a repülőtér, valamint a Victoria Coach pályaudvar, és a Liverpool Street Station között. 

London Luton repülőtér

London Luton repülőtér

A városon belül, Newham-ben található London City Airport (LCY) a hat közül a legkisebb. Ez a reptér elsősorban rövid távú menetrend szerinti járatokkal, az üzleti céllal utazókat szolgálja ki. Erre a repülőtérre 2019 februártól közvetlen járatot indít Budapestről a legyel LOT légitársaság, naponta kétszer. Átszállással repülőjegyet olyan légitársaságok járataira vehetünk például, mint a KLM, a Swiss, vagy a Lufthansa. Megközelítése tömegközlekedéssel: a repülőteret a Docklands Light Railway vasút köti össze a város pénzügyi központjaival, a Canary Wharffal és a Cityvel. 

A Londontól keletre, Essexben található, s nem régiben jelentős felújításon átesett London Southend Airport (SEN) szintén olcsóbb, rövidtávú járatokat fogad. Budapestről ide FlyBe légitársaság járatai repülnek.

London repülőterei

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Hírek