Ryanair repülőjegy foglalás 8.662 Ft-tól - Utazom.com

Ryanair repülőjegy foglalás 8.662 Ft-tól - Utazom.com

Több száz fapados és hagyományos légitársaság árai, hogy a legjobban dönthessen utazásáról
Szakértő magyar ügyfélszolgálat és törődés az utazás végéig
Egyszerű repülőjegy keresés és foglalás, akciós árakon

Légitársasági információk

Ryanair kézipoggyász

A Ryanair repülőjegyekkel ingyenesen kisméretű táska (laptop táska, kameratáska, stb) kapcsolódik.

A 1 db 55x40x20cm / fő | 10kg  méretű kézipoggyász szállításáért 2018. november 1-ét követő utazásokon minden esetben fizetni kell. Ez a kézipoggyász méret sztandard kézipoggyász csomag méretnek felel meg.

A poggyászok méretét szigorúan ellenőrizhetik, a megadott méretet és súlyt meghaladó poggyász esetén pótdíjat kell fizetni a beszálláskor.

Fontos! Ha nem vásárolt elsőbbségi beszállást Ryanair repülőjegye mellé, akkor kézipoggyászát a repülőre beszálláskor le kell adnia, és amelyet a megérkekezéskor a repülőtéri terminál csomagszalagjáról vehet fel ismét. Ha bármely okból fontos önnek, hogy kézipoggyászát magával vigyel a Ryanair repülőgép fedélzetére, repülőjegye mellé vásároljon Elsőbbségi beszállást is. Az elsőbbségi beszállás szolgáltatás egyik előnye, hogy kézipoggyászát így (különleges helyzeteket leszámítva) magával viheti a fedélzetre.

 

Ryanair feladott poggyász

Ryanair repülőjegye alaphelyzetben nem tartalmaz feladott poggyász-szállítási lehetőséget.

A Ryanair járatokra (kivételek lehetnek) általában 3 db max 20 kg-os poggyász vásárolható meg.

A feladott poggász szállításának díja a legtöbb esetben függ a megvásárlásábak időpontjától. Az utolsó pillanatban, a repülőtéren megvásárolt feladott poggyász díja minden esetben a legdrágább. Ha már repülőjegye lefoglalásakor tudja, hogy szükséges lesz poggyász szállításra, az a legjobb, ha akkor rögtön meg is vásárolja.

Ryanair ülőhely foglalás

A Ryanair repülőjegyek megvásárlásakor alaphelyzetben nem jár lehetőség, hogy az utazó válassza ki a járatra bejelentkezés során (check-in), hogy hova szeretne ülni, az ülőhelyek kiosztását a Ryanair rendszere végzi el. Ez akkor jelenthet kisebb gondot, ha többen utaznának együtt, mert a mai gyakorlat alapján szinte biztos, hogy Ryanair rendszere nem ülteti egymás mellé az utazókat.

Ahhoz, hogy egymás mellett üljenek, előre le kell foglalni az ülőhelyeket. Többféle árú ülőhely közül lehet választani.

A legdrágább ülőhelyek (ezek korlátozott számban állnak rendelkezésre) a nagyobb lábtérrel rendelkező ülőhelyek, melyek az első sorban illetve a vészkijáratoknál helyezkednek el.

A legolcsóbb ülőhelyek a gép hátsóbb részében találhatóak, mert tapasztalat alapján a kiszállításkor innen lehet legkésőbb elhagyni a repülőgépet.

Speciális szabályok érvényesek a Ryanair járatain gyermekekkel utazókra. 12 éves kor alatt gyermekkel együtt utazó felnőttek közül legyelább egy főnek kell ülőhelyet vásárolnia, hogy a gyermek mellé ülhessen. 12 év felett a gyermek külön ülhet, és a tapasztalatok alapján a Ryanair rendszerek külön is fogja ültetni, ha nem rendeleznek előzetes helyfoglalással.

Ryanair check-in

A Ryanair repülőutak esetén az indulást megelőző 48 órával nyílik meg a járatra bejelentkezés (check-in) lehetősége. Az online check-in a Ryanair weboldalán ingyenes, 2 órával a menetrend szerinti indulás előtt zárul az online check-in lehetősége. Ezután már csak díj ellenében, a repülőtéren lehetséges a kötelező check-in elvégzése.

Az otthon elvégzett chek-in után ki kell nyomtatni vagy telefonjára letölteni a beszállókártyát (boarding pass), ez minden esetben szükséges már a repülőtérre érkezéskor is.

Fontos tudnia, hogy ha oda-vissza útra szóló repülőjegye van, a check-in-t repülésenként el kell végeznie, így a visszaúti check-in-re is csak 48 órával a tervezett repülési időpont előtt lesz lehetősége.

Ha azonban előre megvásárolt ülőhellyel rendelkezik, a check-in lehetőség már 60 nappal az indulás előtt megnyílik. Ez nagyon jelentős könnyebbséget jelent.

Ryanair étkezés

A Ryanair repülőjegyek nem tartalmaznak fedélzeti étkezést vagy ital fogyasztást.

A repülés során a légiutas kíséről szolgálnak fel italokat, kávét/teát és egyszerű ételeket, de ezekért minden esetben fizetni kell.

Ryanair kiegészítő szolgáltatások

A legtöbb fapados légitársasághoz hasonlóan a Ryanair repülőjegyei sem tartalmaznak számos megszokott szolgáltatást.
Ezen szolgáltatások megvásárolhatók a foglaláskor, de utólag is hozzá lehet adni a repülőjegyhez.
A kiegészítő szolgáltatásokat lehetséges útirányonként megvásárolni.

A repülőjegyhez vásárolható legnépszerűbb kiegészítő szolgáltatások:
- poggyász. A repülőjegyhez alaphelyeztben kis táska (laptop, kamera, női táska) tartozik. Kézipoggyász, nagyobb méretű, feladott poggyász vagy poggyászok
vásárlása szükséges lehet, ha például italokat szeretne szállítani.

- úlőhely választás. Az ülőhelyek egy részre nagyobb kényelmet biztosít (extra lábtérrel rendelkező ülések, első sor ülései),
de akkor is javasoljuk az ülőhely választást, ha fontos Önnek, hova ül a gépen (ablak- vagy éppen folyosó mellé).
Ha többen utaznak együtt, a Ryanair rendszere külön ülteti az utazókat. Ülőhely választással, felár ellenében, biztosítani
tudják, hogy együtt utazhassanak.

- elsőbbségi beszállás. Az elsőbbségi beszállás biztosítja, hogy kevesebbet kelljen várakozni és az elsők között foglalhassa
el ülőhelyét. A másik jelentős előny az elsőbbségi beszállás megvásárlásának, hogy a Ryanair a kézipoggyász fedélzetre vitelét csak
azon ügyfeleinek garantálja, akik megvásárolták ezt a szolgáltatást.

Ryanair kiemelt úti célok

A legnépszerűbb Budapestről elérhető célpontok: London, Róma, Barcelona, Berlin

Néhány olyan úticél, amelyre a Ryanair közvetlenül repülő Budapestről, és ahova más légitársasággal csak átszállással lehet eljutni: Nürnberg, Santander, Gran Canaria, 

Utazom.com megjegyzése, javaslata

Amit az utazók leginkább kedvelnek a Ryanair repülőjegyeinél és repülésnél: az olcsó ár. A Ryanair működése során törekszik, hogy mindenkor a lehető legalacsonabban tartsa működési költségeit és így repülőjegy árait is. Az alacsony repülőjegy árak miatt azonban nagyon vonzóak a Ryanair repülőjegyei.

Amit az utazók nem szeretnek a Ryanairben: a Ryanair által magas szinten űzött fapados modell hátulütője, hogy a repülés során nagyon kevés figyelemet kap az utas. Ez különösen akkor ütközik ki, az utazónak valamilyen speciális odafigyelésre van szüksége. Ugyancsak sokan panaszkodnak arra, hogy ha valamilyen késés, járattörlés következik be, kevés információt kapnak az utazók.

 

 

Utasaink értékelései a légitársaságról

A légitársaság átlagos értékelése

4.2 429 értékelés alapján
Pontosság
4.0
Fedélzeti kiszolgálás
4.3
Ülőhely
4.0
Légiutas-kísérők
4.5

Utasaink értékelése

4.3
Bata házaspár Szolnok - 2018. október
Mostani út soran a járatok oda- vissza út soran pontosak voltak. Egyedüli kellemetlenség, hogy Ferihegyen az indulas és az érkezés is külső sátorba történik.
 
  • Tetszik (0)
  • Nem tetszik (0)
4.8
Antalóczy Ildikó Dunaújváros - 2018. szeptember
Kedves, udvarias, segítőkész személyzet. Pontos indulás és érkezés. Gyors kiszolgálás. Bátran ajánlom!
 
  • Tetszik (0)
  • Nem tetszik (0)
5.0
Ildiko Budapest - 2018. augusztus
Nagyon jól utaztunk???? Kedves kiszolgálás ,kedves személyzet,jol elfértünk. Időben pontosan érkezett a gép.
 
  • Tetszik (0)
  • Nem tetszik (0)
3.8
Berg Henriknė Ujszentivan - 2018. augusztus
25 perces késéssel indult Egyébként mindennel ezen kívül elégedett voltam.Az utazás előtt látható hírek után Jó irányba csalódtam
 
  • Tetszik (0)
  • Nem tetszik (0)
3.5
Ági Budapest - 2018. augusztus
Késett a repülőgép 2,5 órát. Megérkezéskor fél órát vártunk a bezárt!!!! gépbe, mert nem jött a kisbusz. Igazán kiengedhettek volna minket a szabadba, mert a 2,5 óra várás + 4 óra utazás után már nagyon nem hiányzott még fél óra klausztrofóbia. Az ülőhelyek szűkek és kényelmetlenek voltak. A felszolgált étel finom, de nagyon drága volt. Egy nagyon hangos társasággal utaztunk együtt, ami még rontotta az élményt. A pilóta folyamatosan tájékoztatott, ez megnyugtató volt és a légikísérők is figyelmesek, kedvesek voltak.
 
  • Tetszik (0)
  • Nem tetszik (0)
Előző

 

A Ryanair repülőjegyeit budapesti irodánkban és foglalási központunkban személyesen is megvásárolhatja.

Az 1985-ben alapított ír Ryanair Európa egyik legjelentősebb és legnagyobb forgalmat bonyolító diszkont légitársasága. Központja a Dublin melletti Sword, míg legfontosabb bázisrepterei a Dublin Airport és a londoni Stansted Airport. 303 gépből álló flottáját Boeing 737-800 típusú repülőgépek alkotják, s további 175-re adtak le megrendelést. A légitársaság 29 ország 57 bázisáról 180 úti célt köt össze 9 ezer fős személyzettel, akik 81,5 millió utast szolgálnak ki minden alkalommal, első sorban Európába és Észak-Afrikába. 2012 óta a budapesti bázisról 20 európai városba indulnak gépei. A Ryanair üzletpolitikájának legfontosabb jelmondata: a legolcsóbb árak és a legpontosabb járatok.

 

 

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?

Kezdje el utazása megtervezését nálunk

Keressen olcsó repülőjegyeket

Légitársaság hírek