Mágikus Málta - miért érdemes ide utazni?

Málta: apró sziget a Földközi-tengeren Szicília szigetétől nem messze. Viharos történelme során számtalan nagyhatalom szállta meg, megtörni mégsem tudta a helyieket: az ivóvízhiánynak lehet mégis sikerül. Málta nagyon hangulatos vidékeket rejt, csodálatos terek, színes halászhajók, ízletes ételek és napsütötte tengerpart. Fővárosáról, az erődített Valetta csodáiról itt olvashatsz többet.

Málta szigetét már évezredek óta laka az ember, erre több szakrális építmény és régészeti lelet is emlékeztet, a sziget hírnevét mégis a Máltai Lovagrend alapozta meg. A Málta és Gozo erődített városai, ahogy a főváros, Valetta csodás barokk városa is a lovagrend uralkodása alatt nyerte el mostani formáját, ekkor épültek azon építészeti értékei, melyekre ma is büszke. A Lovagrend történetéről itt olvashatsz többet.

De Málta nem csak az épületek és a történelem, hanem a csodás strandok miatt is vonzó nyaralási célpont. Kristálytiszta, kék zászlós strandjai, sárga és fehér homokkal borított, selymes fövenyei kiváló helyszínt jelentenek a nyaraláshoz. Míg Máltán a fürdőhelyekre nem csak lágy hullámok, hanem esténként pörgő éjszakai élet jellemző, addig Gozo szigetén is varázslatos, de jóval nyugalmasabb strandokat találunk. Itt találod Málta és Gozo legjobb strandjait.

Málta szigetén nem csak a partok, nem csak a napozás kötődik a vízhez - messze földön híres búvárközpontnak számít a sziget és a szomszédos Gozo is. A rengeteg merülőhely és a számtalan búváriskola nem csak a profiknak kedvez, hanem kiváló lehetőséget nyújt azok számára is, akik itt szeretnék elsajátítani a búvárkodás alapjait. Málta leghíresebb merülőhelyeiről itt olvashatsz.

Málta a legnagyobb és leghíresebb tagja a szigetcsoportnak, de nem csak ide koncentrálódnak a látnivalók. Ha erre járunk, semmiképp se hagyjuk ki a többi sziget felfedezését. A szomszédos Gozo szigetén mintha megállt volna az idő - a helyiek mindennapjainak lassú ritmusát felvéve mi is kiválóan kipihenhetjük magunkat. Olvass többet a varázslatos Gozo szigetről. 

Málta híres mediterrán konyhájáról, amelyre számtalan hódító és kereskedő kultúra hagyománya hatott, így egy nagyon egyedi és különleges konyhaművészeti stílus alakult ki itt. Nem csak a helyi sajtok és zöldségek jellemzőek, hanem a tengeri halászat által felszínre hozott, majd a helyi szakácsnők által ízletesen elkészített tengeri finomságok is vonzerőt jelentenek. Tudj meg a jellegzetes máltai ételekről többet itt.

Málta szigetén nem csak nyaralás vagy búvárkodás szempontjából tökéletes célpont - mivel az angol uralom évei nem múltak el nyomtalanul, a sziget két nyelven beszél - a máltai mellett az angol a másik hivatalos nyelv. Nyelvtanulás céljából is kiváló helyszín a sziget, hiszen nem csak a nyelviskolákban, hanem a mindennapi életben is gyakorolhatunk, élő, hasznos tudást szerezve, míg a klíma sokkal jobb, az árak pedig jóval alacsonyabbak, mint Londonban vagy New Yorkban. Olvass tovább arról, hogyan kötheted össze a nyaralást és a nyelvtanulást Máltán! 

Málta árfekvése kedvező, de itt összeszedtük akciós ajánlatainkat is, ezen a linken megtalálod a legolcsóbb máltai nyaralást. A máltai látnivalókat bemutató kisfilm után további képeket találsz Málta és Gozo legszebb részeiről!

Magical Malta from Petrus Film on Vimeo.

További csodás képek Málta és Gozo szigetéről:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Málta szépségei - 6 nap
» Málta városlátogatás - 5 nap
» A lovagok szigete - Málta - 6 nap
» Máltai Körutazás - 8 nap

Szállás ajánlatok

» Hotel Paradise Bay *** Cirkewwa 223.510 Ft/főtől - Málta / Cirkewwa / Európa
» ST Bayview Hotel *** Sliema 226.600 Ft/főtől - Málta / Sliema / Európa
» Seaview Hotel **** Málta, Qawra (16+) 237.415 Ft/főtől - Málta / Qawra / Európa
» Soreda Hotel *** St. Paul's Bay 236.720 Ft/főtől - Málta / St. Paul's Bay
» Santana Hotel **** St. Paul's Bay 288.220 Ft/főtől - Málta

Információs oldalak

» Málta legszebb látnivalói
» Tengerparti Nyaralás - 2015

Cikkeink

» Málta legjobb strandjai - utazom.com
» 5 ok, amiért Máltán tanulj angolul - utazom.com
» Málta legfinomabb ételei - utazom.com
» Málta és Gozo - a búvárok paradicsoma - Kovács Attila
» Gozo, a legendák szigete - utazom.com
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!