Málta fővárosa - Valetta

Málta fővárosa 2018-ban Valletta Európa kulturális fővárosa lesz. Erre a  jeles alkalomra készülve sorra nyílnak az éttermek, apró butik hotelek, turisztikai és kulturális programokkal készül ünneplőbe öltözni a város. Málta szigetének legnagyobb városa, az erődített Valletta kétségtelenül egy barokk építészeti remekmű, de  nem csak a múlt elevenedik meg itt – a város egyben kozmopolita identitást is hordoz. Építészeti értékei mellett a gazdag történelem, az élénk művészeti és a kulturális élet egyvelege jellemzi.

Amikor Jean Parisot de la Valette nagymester lefektette a város első alapkövét 1566-ban, új székhelyet álmodott meg a Szentföldről elűzött Jeruzsálemi Szent János Lovagrend számára. A lovagok a hivatalos Citta’ Umilissima (a Legalázatosabb Város) nevet adták a helynek, majd a lélegzetelállítóan szépséges és fenséges kertjei, palotái, fogadói és templomai miatt Európa uralkodóházai hamarosan a Superbissima (Legbüszkébb) névre keresztelték. Az “egy város, amelyet úriemberek építettek úriemberek számára” néven is közismert Valletta tökéletes helyszínt nyújt egy izgalmas, hosszú hétvégés kikapcsolódáshoz.

Már a Valetta főkapuja is impozáns látvánnyal fogad. A neves építés Renzo Piano tervei alapján és felügyelete mellett 2014-ben átadásra került a City Gate, a város kapuja az új Parlament és Opera épületegyüttesével. Hálós elrendezésű, mérnöki munkát dicsérő utcahálózata szeli ketté a félszigeten lévő dombot, elegáns terekkel, amelyek az ország számos fő közigazgatási épületeinek adnak helyet – itt található az Auberge de Castille, a St. James Cavallier Kreatív és Művészeti Központ.

A South Streeten a Szépművészeti Múzeum hívogatja a látogatókat, míg a főútvonal mentén, a Republic Streeten egymás után sorakoznak az elegáns üzletek és  kávéházak. A díszes utca egy felbecsülhetetlen értékű barokk drágakőhöz, a Szent János katedrálishoz vezet. Ez a katedrális ad otthont többek között Caravaggio híres, Szent János lefejezése című freskójának. Egyedülálló koncerteket és színházi előadásokat láthatunk a lovagok által épített Manoel Színházban és a lenyűgöző Sacra Infermeria épületében – ez a régi Lovagrend kórházépülete, ma a Mediterrán Konferencia Központ nevet viseli. 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Málta városlátogatás - 5 nap
» Málta szépségei - 6 nap
» A lovagok szigete - Málta - 6 nap
» Máltai Körutazás - 8 nap

Szállás ajánlatok

» Hotel Paradise Bay *** Cirkewwa 223.510 Ft/főtől - Málta / Cirkewwa / Európa
» ST Bayview Hotel *** Sliema 226.600 Ft/főtől - Málta / Sliema / Európa
» Hotel 1926 **** Sliema 248.230 Ft/főtől - Málta / Sliema / Európa
» Seaview Hotel **** Málta, Qawra (16+) 252.865 Ft/főtől - Málta / Qawra / Európa
» Preluna Hotel & Spa **** Sliema 255.955 Ft/főtől - Málta / Sliema / Európa

Információs oldalak

» Málta legszebb látnivalói
» Tengerparti Nyaralás - 2015

Cikkeink

» Mágikus Málta - miért érdemes ide utazni? - Kovács Attila
» Málta legjobb strandjai - utazom.com
» 5 ok, amiért Máltán tanulj angolul - utazom.com
» Málta legfinomabb ételei - utazom.com
» Málta és Gozo - a búvárok paradicsoma - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!