Málta legjobb strandjai

Málta mediterrán szigete a nyaralni, pihenni vágyók álma. A mélykék ég ragyogó kupolája alatt kifeszülő végtelen horizont - az azúr árnyalataiban pompázó Földközi-tenger és a partvonal aranysárga mészkőrétegei csodálatos tájképi élményt hoznak létre.

A sziget jellegzetes színes az épületeken is megismétlődnek, de ahogyan a máltai mészkő vagy homokkő alkotja a paloták, templomom napütésben ragyogó falát, úgy rímel a szigetet alkotó üledékes kőzetek  finom porladéka a strandok fövenyének vonzó színében. Málta varázslatos strandjai selymes tört fehér vagy aranysárga homokkal borítottak, a rengeteg napsütés és az ízletes ételek mellett ezek a partszakaszok teszik Málta szigetét ideális hellyé egy tökéletes nyaraláshoz.

De Málta nem csak a víz és a homok színére, azok tisztaságára is méltán büszke lehet – az EU országai közül Málta vízminőség szempontjából a legjobb háromba sorolt strandokkal rendelkezik. Még Máltán belül is kiemelkedik a Silema környéki partszakasz, ahol hosszú, egyenletesre kopott mészkővonulat alkotja a strand hátterét – a föveny mentén hosszan sorakoznak a szórakozóhelyek, vízilabda klubok, röplabda pályák, bárok, éttermek.

Málta déli részén a Delimara Point csúcsánál felvő St. Peter’s Pool strandját a festői szépségű Marsaxlokk-öbölben, a hasonló nevű halászfalucska szomszédjában találjuk. A gyönyörű természeti táj valahogyan elkerülte az urbanizációt – viszonylag érintetlen, csodás tengerpart fogadja a fürdeni, pihenni vágyókat.

Gozo szigetén, Málta testvérszigetén két további csodás fürdőhely található. Qbajjar és Dwejra. Qbajjar a Marsalforn nevű tengerparti település kavicsos strandja, ahol nem csak a napozás és a pihenés kínál vonzó lehetőséget, hanem a helyi hagyományok megismerése és a gazdag történelmi múlt felfedezése kínál érdekes élmények. Dwejra a híres Azúr Ablak természetes sziklakapujáró volt híres – nem csak képeslapokon, de a népszerű Trónok Harca regényfolyamból készült tévésorozatban is feltűnt, többek között a Drogo és Denearys között kötött dothraki házasság híres háttereként szolgált.

Sajnos már csak ezeken a képsorokon, vagy régi fotókon élvezhetjük látványát -  ugyanannak a folyamatnak köszönhette vesztét, amely szépségének kialakulását okozta. A könnyen oldható mészkövet az évezredek alatt addig rombolta a hullámzás és a sós víz, míg létrejött a  különleges sziklaformáció – de mivel a folyamat nem állt meg, idén márciusban a tengerbe omlott a sziklahíd. A közvetlen közelében található vizek ettől függően még népszerű búvárcélpontnak számítanak.

Comino lenyűgöző strandja a híres Kék Lagúna – itt is hófehér homokot mos a mélykék tenger, és egy türkiz színben pompázó lagúnát ölel körül a víz. Ezt a szinte paradicsomi helyszínt is több filmben feltűnt már – legutóbb épp a Trója című történelmi kalandfilm képkockáin láthattuk viszont. Ha nyaralásunk napjait mindenképp homokos strandon vágyunk tölteni, akkor érdemes a máltai partok kínálatából is választani: ideális lehet Ghajn Tuffieha és a Golden Bay (Arany-öböl) a sziget nyugati végén, amely a turisták és a helyiek körében egyaránt nagyon népszerű.

Sajnos ez utóbbi főszezonban meglehetősen zsúfolt. Az előbbi ezzel szemben védett terület, amelyen alig hagyott nyomot az emberi kéz. Gyönyörű elhelyezkedésével, a türkiz tengerrel és a sziklás hegyekkel a háttérben ez az egyik legcsodálatosabb hely Máltán, s méltán választották Európa egyik legjobb strandjává. A Gozo szigetén található Ramla-öböl hatalmas, vörös homokos strandjával és a fölötte elnyúló hegyek látványos panorámájával hívogat.

Némileg félreesőbb hely a Paradise-öböl Cirkewwához közel, ahol a gozoi kompok kikötnek. Bár kicsit elszigetelt, könnyen megközelíthető, és számos élményt kínál: különösen jó a snorkelezéshez, és népszerű helyszíne a hétvégi tengerparti buliknak is. A leghosszabb egybefüggő homokos partszakasz Mellieha-nál a Ghadira Bay - a kékzászlós strand a legnépszerűbb partszakasz a szigeteken.

A strandkultúra Máltán elválaszthatatlan a sziget lakosainak mindennapi életétől, s mivel Európa legjobb strandjai közül jó néhány itt található a legtisztább, legáttetszőbb vizekkel, s hatalmas, hollywoodi produkciók helyszínének is beillő tájakkal, egyszerűen nem hibázhatunk: bármelyik tengerparti szakasz mellett döntünk, bízvást fejest ugorhatunk az élményekbe! Utazz te is Máltára személyesen átélni ezt a csodát!

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Nyárbúcsúztató Máltán - 4 nap
» Málta városlátogatás - 5 nap
» Hosszú hétvége Máltán és Gozón - 5 nap
» Málta szépségei - 6 nap
» A lovagok szigete - Málta - 6 nap

Szállás ajánlatok

» Hotel Paradise Bay *** Cirkewwa 223.510 Ft/főtől - Málta / Cirkewwa / Európa
» ST Bayview Hotel *** Sliema 226.600 Ft/főtől - Málta / Sliema / Európa
» Preluna Hotel & Spa **** Sliema 255.955 Ft/főtől - Málta / Sliema / Európa
» Seaview Hotel **** Málta, Qawra (16+) 252.865 Ft/főtől - Málta / Qawra / Európa
» Hotel Waterfront **** Sliema 277.585 Ft/főtől - Málta / Sliema / Európa

Információs oldalak

» Málta legszebb látnivalói
» Tengerparti Nyaralás - 2015

Cikkeink

» Mágikus Málta - miért érdemes ide utazni? - Kovács Attila
» 5 ok, amiért Máltán tanulj angolul - utazom.com
» Málta legfinomabb ételei - utazom.com
» Málta és Gozo - a búvárok paradicsoma - Kovács Attila
» Gozo, a legendák szigete - utazom.com
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!