A 10 legszebb hegyi tó az utazom.com szerint

A legszebb tájképek egy akaratlan sóhajt fakasztanak torkunkból: egyszerre tör elő belőlünk a Természet csodája iránt érzett tisztelet és a vágyakozás, hogy élőben láthassuk ezeket a helyeket. Az összes tájkép közül a legtökéletesebb, ha a hegyeket még víztükör is kettőzi: a hegyi tavak a leghálásabb témák.

Nekünk néhányat sikerült lencsevégre kapni, ennek élményét osztjuk meg Veletek:

Lago Nordenskjold-Chile A Torres del Paine Nemzeti Park ékessége ez a tó, furcsa színét a gleccserből származó finom hordaléknak köszönheti. Mellette vezet a Paine-körtúra, a partját borító kavicsokon vezet az ösvény a Pehoe-tó és a Francia-völgy felé: mindkét látványosság a világ legszebb hegyi tájai közé tartozik.

Lac Blanc-Franciaország Nyugat Európa legmagasabb hegyével szemben helyezkedik el ez a piciny tavacska, partján kiváló turistaház üzemel. Ebéd közben vagy tejeskávé társaságában merenghetünk el a Mont Blanc csoport szépségén, a Mer de Glace jégfolyamán, a Chamonix völgy gyönyörű, ékszerdoboz-falvainak látványán.

Gosaikund-tó, Nepál A hindu vallás szent helye, Shiva istenségének egyik szimbóluma. Minden év augusztusában zarándokok tömegei keresik fel ezt a Langtang és a Kathmandu völgy közé ékelődő, 4000 méteres hegyekkel körülvett tórendszert, ahol tíznél is több, kisebb nagyobb tengerszem található. Az év többi szakában csak túrázók járnak erre, a kilátás a tó fölötti hágóból az Annapurnától a Sisha Pagmáig egészen elképesztő: a horizontot végig hófehér palástú, hét és nyolcezres hegyek csipkézik.

Skadarsko jezero, Montenegro/Albánia A Skhodrai-tó Albánia és Montenegró partjait mossa, madárvilága és természeti értékei egyedülállóak. Vízén csónakázva egy igazi vadonban érezhetjük magunkat: madárrajok húznak el felettünk, a hegyek koszorújában hullámzó tó tükrét számos vöcsök és kis kárókatona szántja fel leszálláskor. A környékén gyalog és bringatúrákat egyaránt tehetünk, a kis halászfalvakban pedig hangulatos éttermekben ehetünk finomat.

Laguna de Los Tres, Argentína A szívem csücske: a Fitz Roy alatt elterülő kis tengerszem, ahonnan az egyik legszebb kilátás nyílik a Los Glacieres Nemzeti Park  leghíresebb gránittűire. A hideg és a fagyos érintésű szél ellenére érdemes itt megvárni a naplementét, mert életünk maradandó emléke lesz a vöröslő sziklák esti látványa.

Csorba tó (Strbske pleso), Szlovákia Csak hogy ne kelljen messzire sem menni a szépért- a Csorba-tó meglátogatására viszont jól meg kell választani az időpontot, ha csak nem akarunk partra vetett heringek módjára hullámozni a turistatömeggel: ez van, ha kis területen zsúfolódik össze sok természeti látnivaló, amit minimum három nemzet akar látni: egyszerre. Menjünk hétköznap, olyankor béke honol a turistaparadicsomokban, és madárdaltól hangos a tátrai fenyves.

 

Lake Moraine, Kanada A Banff Nemzeti Park büszkesége, most éppen egy méter vastag jég fedi, azt  meg három méter hó. De nyáron kiváló túracélpont, tengeri kajakkal róják öbleit, nagy zsákkal járják be partjának ösvényeit. A medvekalandok itt mindennaposak, így hát kellő körültekintéssel viselkedjünk a mackók közelében!

Laghi dei Pianii(Bödenseen),  Olaszország A Dolomitok legszebb részén, a Tre Cime és a Toblin torony között található kis tavacska, a Locatelli menedékház közvetlen közelében. Ősszel, ha már nem látogat ide rengeteg turista, a sziklák évezredes némaságát és a tó felszínének nyugalmát semmi sem töri meg. Az ég színe ilyenkor még csodásabb, mint egész évben bármikor, a parton megpihenő vándor pedig a tükrében megláthatja legnagyobb barátját és legádázabb ellenségét is, vagy elmerülhet saját belső csendjében- itt még a szív is halkabban dobban.

Hintere Gosausee, Ausztria A Dachstein északi szélének egyik eldugott vidéke, télen különösen nyugodt. A tél fogalma igaz itt kicsit tágabb értelmet kap: októberben és májusban is jártam már itt, mindkét hónapban temérdek hó fogadott. A tó a gleccser vájta völgyben fekszik, és két nagyobb meder alkotja azt az összhangot, ami egyedülálló: ha erre visz az utunk, semmiképp se szalasszunk el egy könnyű sétát partjukon.

Thunersee, Svájc Svájcban számtalan gyönyörű tó található, a legszebbet kiválasztani szinte lehetetlen. Íme hát egy, ami lehet nem a legesztétikusabb, én mégis nagyon szeretem: Interlaken egyik tava, Thun városkájával az egyik sarkában.

 

További csodaszép képek itt:

Bohinji-tó, Szlovénia

Tuz-tó, Törökország

Hét-tó völgye, Szlovénia

Gosaikund tavak, Nepál

Lac Blanc, Franciaország

Bacinska tavak, Horvátország

 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Isztambul, a Boszporusz metropolisza - autóbusszal - 6 nap
» Advent Bécsben és a Schönbrunn-i kastély - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Avelina Apartman *** Pula 15.261 Ft/főtől - Horvátország / Pula / Isztria / Európa
» Zeljko Apartman *** Makarska 13.863 Ft/főtől - Horvátország / Dalmácia / Makarska / Európa
» Kresimir Apartman *** Pag 13.224 Ft/főtől - Horvátország / Kvarner-öböl / Pag / Európa / Pag-sziget
» Mauro Apartman *** Punat 17.748 Ft/főtől - Horvátország / Kvarner-öböl / Európa / Punat / Krk-sziget
» Biletic Apartmanok *** Pjescana Uvala (Pula riviéra) 17.690 Ft/főtől - Horvátország / Pula / Isztria / Európa / Pjescana Uvala

Információs oldalak

» Kalandtúra, aktív utazás
» Egzotikus utak
» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Körutazások az Egyesült Államokban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Körutazás Indiában
» Látnivalók Londonban
» Incentive utazások - üzleti utaztatás
» 4 napos utazások
» Nyaralás Törökországban

Cikkeink

» A világ 20 legszebb helye - Kovács Attila
» A világ 20 legszürreálisabb látványa, amit mindenképp meg kell nézned! - Kovács Attila
» A világ 15 legszebb hotelmedencéje - Etédi Alexa
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa
» Vulkántól sivatagig új világörökségek a listán - Etédi Alexa

Utazások

» Bakonyi kalandok - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!