A Magas-Tátra legszebb tavai

Egynapos buszos kirándulás Szlovákia gyöngyszemeihez

Hatalmas fenyvesek, óriási sziklafalakkal körbe ölelt völgyek jellemzik ezt az egynapos kirándulásunk. A Magas-Tátra egyik legszebb szakaszán igazán a természet közelében érezhetjük magunkat, a lélegzetelállító tavak pedig külön megfűszerezik az egyébként is magával ragadó látványt.

Főoldal Európa Szlovákia TátraA Magas-Tátra legszebb tavai

Alapár tartalmazza

az utazást, és a túravezetést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, és az utasbiztosítást.
Hossz: 
1 nap
Létszám: 
30-46 fő.
Kinek ajánljuk: 

Egynapos túránkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik még nem jártak, vagy nem túráztak ezen a vidéken és szeretnék megismerni a Magas-Tátra világát.

Pluhár Mátyás
Matyi ha teheti a természetben keres felüdülést. Túrázik, via ferratázik, bringázik vagy fényképezővel a nyakában próbálja meg elkapni a különleges pillanatokat.
Bankó Erika
Erika gyerek kora óta mozgásban van. Talajtornától az úszásig sok sportot kipróbált. Mostanában fut, kerékpározik.

Kapcsolódó cikkek

» Szokások a hegyekben - Nagy Árpád, 2015. augusztus. 31
» Kapor-csúcs / Kôprovský štít - magas-tatra.info, 2015. június. 01
» 10 év után ismét téli Nagyszalóki – avagy túra Kóka Tamás emlékére! - Nagy Árpád, 2015. április. 13
» Nyáron tilos a Tátrában a szabadban éjszakázni - magas-tatra.info, 2015. április. 13
» Lavina - A második fokozat a legveszélyesebb - magas-tatra.info, 2015. március. 04
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - 1 nap
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1964 méter) - 1 napos túra
» Magas-Tátra hágótúrák Vörös-torony-hágó (2352 m) - 1 nap
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
Részletes program
1 nap – Budapest, Csorbató (1346 méter), Poprádi-tó (1494 méter), Békás-tavak (1919 méter), Budapest

Találkozás 5.00-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 5.15-kor.
Kora délelőtt érkezünk meg túránk kiindulópontjára, a Csorba-tó alatti parkolóba, ahonnan már gyalogosan folytatjuk utunkat. Hangulatos ösvényen haladva kellemes tempóban érjük el a festői látványt nyújtó Poprádi-tavat. Rövid pihenő után a Menguszfalvi-völgy felső szakaszán folytatjuk tovább az utunkat. Pompás környezetben haladunk néhol keresztezve egy kis hegyi patakocskát. A völgykatlan szépsége garantáltan magával ragadja az ott túrázókat. A Békás-tavakhoz egy kaptatót leküzdve jutunk, ahol idilli környezetben megtartjuk az ebédszünetünk. Minden percét kiélvezzük a ritkán adódó lehetőségnek, hogy ennyire a természet közelségében fogyasszuk el az otthonról hozott szendvicseinket. Fájó szívvel, ám annál boldogabban hagyjuk magunk mögött a csodás panorámával rendelkező völgyet, hogy a már jól ismert útvonalon visszatérjünk az autóbuszunkhoz.
Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk (22-23 óra).
Túratáv 18 km, szintkülönbség 600 méter fel és le, a menetidő 6-7 óra.
 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
az utazást, és a túravezetést valamint az útlemondási biztosítást.
Alapár nem tartalmazza: 
az étkezéseket, és az utasbiztosítást.
Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
20-30 Euro/fő.
Előleg: 

az utazás ára egy összegben jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó lábbeli (trekkingcipő vagy bakancs), de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Egy 25-30 literes hátizsák, amibe az  enni- és innivalót tesszük és esetlegesen túrabot  is jó szolgálatot tehet. Szél- és esőálló kabát és meleg pulóver jó, ha van. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.

Nehézség

A túra hossza és szintemelkedése alapján a kezdőktől haladókig mindenkit várunk!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Célszerű élelmet és vizet itthonról hozni, de az útba eső menedékházakban hideg-meleg ételt, italt tudunk vásárolni. A menedékházban a vezetékes víz nem fogyasztható, csak pénzért lehet vásárolni vizet is! A túrára minimum 1,5 liter folyadékot hozz magaddal! Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túra során.
Időjárás: 
Az Magas-Tátra időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20°C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Csomagolás: 
Egy kisebb 25-30 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
15 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.7
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.7
Utazás értékelése
4.5
Budapest, I. kerület
5.0
A túravezetők szimpatikusak, segítőkészek voltak, akárcsak a buszvezetők. A táj meg egyszerűen lenyűgöző, gyönyörű!!!
Budapest, I. kerület
4.8
Perfect :)
TÁPIÓSZECSŐ
4.5
A táj szépsége még a bőrig ázást is feledtette! :) Biztos lesz újabb szervezés még, amin részt fogok venni!
Budapest, IX. kerület
5.0
Profi, felkészült és türelmes túravezetők. A Tátra gyönyörű, napos és viharos, igazi arcát mutatta.
Szeged
5.0
Látványos túra profi szervezésben és kísérettel. Hihetetlenül szépek a hegyek, harapni lehet a levegőt, a szomjat pedig semmi nem oltja jobban, mint a patakok vize! Matyiéknak Szent Péterhez is jó kontaktjuk van, pont a menedékháznál voltunk amikor a vihar lecsapott, utána már csak csöpögött a visszaúton. Más Tátrás túrára is jövök, jövünk!
Budapest
5.0
Nagyon szép és jó volt. Köszönöm. Elégedett vagyok a szervezéssel és a túravezetéssel. :-D
Budapest, III. kerület
4.3
Élményekben gazdag,szép út volt.Kár hogy az időjárás a végét elrontotta.
Budapest
4.0
Gyönyörű volt a hegyek között, vadvirágokkal szegélyezett utakon járni. Lenyűgözött minket a táj szépsége! Örülünk, hogy ott lehettünk a túratárs-barátaimmal.Köszönjük a szervezést! Apró észrevétel: kicsivel több információnak örültünk volna: a buszból látott tájról, amik mellett elhaladtunk, a Tátráról, illetve túra közben pl. nem tudtuk, hogy milyen hosszú a táv, mennyi idő van rá; hány km-t kell még megtennünk egyik tótól a másikig.... Arról kaptunk csak információt, hogy hány óra alatt kellene/ kellett volna megtennünk az utat. Lehet, csak minket érdekeltek volna a kilométerek, de mi itthon is gyakran túrázunk, és a tempónkat is a km-hez tudjuk beállítani, ehhez tudunk viszonyítani. :)
Pócsmegyer
4.8
Először is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki a túra szervezésében és lebonyolításában részt vett. Teljes mértékben elégedett voltam mindennel, egy dolgot kivéve, ez pedig az utazás volt. A busszal és a sofőrökkel az ég világon semmi gond nem volt, sajnos a szlovák oldalon történő útkarbantartások miatt viszont elég sokat késtünk oda-vissza. Ebből adódóan kevés idő maradt arra, hogy egy kicsit szét tudjunk nézni az árusok között. A táj gyönyörű, változatos, úgy mint az időjárás. "Lentről" indulva, gyönyörködhetünk a csodás fenyvesekben dús aljnövényzettel. Majd először ritkulni kezd és egyre magasabbra érve a táj átvált törpefenyőkbe és végül csak a kövek és sziklák maradnak. Egyszóval gyönyörű és csak ajánlani tudom mindenkinek. Ha ezt a túrát nem csináltuk volna végig, most ennyivel szegényebbek lennénk. Az egyetlen zavaró az volt, "ez is csak azért, mert gyakorlott túrázók vagyunk" hogy sokszor meg kellett állnunk bevárni a csoport végét . A bizonyíték rá, hogy nagyon jól éreztük magunkat az, hogy a buszon hazafelé már azt terveztük, melyik túrára menjünk el legközelebb. Még egyszer köszönjük és további sikeres utat kívánok mindenkinek.
Budapest
4.8
Ez volt az első ilyen jellegű túrám (csoporttal és vezetőkkel), de már most a következőt tervezgetem. Minden tetszett; az útvonal, a hangulat, a társaság, de legfőképpen a pazar látvány, amit a Tátra nyújtott. Leírhatatlan volt a kopár csúcsok között barangolni, ahová csak néztem mindenhol elképesztő látvány tárult a szemem elé. Természetesen a gyönyörű panorámáért meg kellett dolgozni, nagyon jó érzés volt izomlázzal térni haza, nem pedig úgy, mintha egy kis könnyű ,,séta-mászás" lett volna. Kicsit megtapasztalhattam, milyen egy magashegyi hegymászónak lenni. Az utazom.com túráit mindenkinek ajánlom, aki szeretne felejthetetlen élményekkel gazdagodni! Én gazdagodtam egy ilyen élménnyel, ezt pedig köszönöm!
Budapest, XI. kerület
4.8
Köszönjük, nagyon szép volt, akár ma is újra elmennénk!
Csömör
5.0
Gyonyoru helyen voltunk,koszonok mindent a turavezetoknek,ismet jol ereztem magam. :)
Budapest, XIII. kerület
4.4
Köszönöm, a túra nagyon jó volt.
Pócsmegyer
4.8
A túra szuper volt, a vezetők szintén (bár mi szinte csak az elöl lévő Matyival talàlkoztunk). A táj a Pilishez szokott szemeinknek leírhatatlan gyönyörűség. Van minden: fenyves, virágok, sziklák, hegyi patak, tó és körülöttünk csúcsok amerre ellátsz. A nehézséggel, hosszúsággal nem volt gond, pont amire számítottunk bár egyhuzamban ennyi felfelé uttal még nem volt dolgunk a gyerekek mégis elől haladtak. Hatalmas élmény, ne hagyjátok ki!
Budapest
4.8
A buszos út hosszúsága ellenére nagyon tetszett a program, köszönöm a szervezőknek, hogy időben szóltak a közelgő vihar miatt, hogy indulás lefelé:).
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!