A Magas-Tátra legszebb tavai

Egynapos gyalogtúra a Magas-Tátra legszebb tavaihoz

Gyönyörű fenyvesek, hatalmas sziklafalakkal körülvett, alant szelíd, fentebb vadabb völgyek, és természetesen a Magas-Tátra talán leglátványosabb tavai jellemzik ezt a gyalogtúrát. A Magas-Tátra egyik legszebb, legnépszerűbb völgyében és annak egyik felső völgykatlanában igazán közel érezhetjük magunkhoz a természetet, a lélegzetelállítóan szép tátrai tavak pedig külön emlékezetessé teszik az egyébként is magával ragadó magashegyi látványt.

GARANTÁLT INDULÁS!

Alapár tartalmazza

az utazást, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő.

Nehézség:

Közepes nehézségű túra, ha szoktál mozogni, sportolni nem okoz gondot a táv és a szintemelkedés.

Tóth Dániel
Nincs két egyforma út, nincs két egyforma csúcspanoráma, visszatérni mindig érdemes!
Szopkó László
A futás, bringázás, úszás mellett a túrázás, a hegymászás, a via ferraták világának kifogyhatatlan élményeiből meríti energiáit.

Kapcsolódó cikkek

» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» Szlovák nyelvtan gyorstalpaló sörrel - magas-tatra.info, 2014. december. 10
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Gyalogtúra a Tátrában -a Téry-menedékházhoz - Kovács Attila, 2014. július. 29
» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Gerinctúrák a Lengyel-Tátrában - 4 nap - (2 nap szabadság)
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
Részletes program
1 nap – Budapest – Poprádi-tó parkoló. Parkoló (1250 m) – Poprádi-tó (1494 m) – Békás-tavak (1919 m) – Poprádi-tó – Csorbai-tó (1345 m). Csorbató – Budapest.

Hajnalban találkozunk (5.00-kor) Budapesten a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 5.15-kor. Kora délelőtt érkezünk meg a Poprádi-tó villamos megállóhely melletti parkolóba, mai túránk kiindulópontjára. A parkolóból a kék jelzésen indulunk a Poprádi-tó (1494 m) felé, utunk első része erdőben, aszfaltozott úton halad. Elhaladunk a festői látványt nyújtó Poprádi-tó mellett, a tó partján álló menedékházba azonban csak visszaútban térünk be. A tó melletti kereszteződésben tartott rövid pihenő után a Menguszfalvi-völgyben, immár erdei úton folytatjuk utunkat. Szép erdei környezetben, egy kis hegyi patakot többször keresztezve, a fenyőerdők, majd a törpefenyők sávját magunk mögött hagyva egy szerpentinekkel járhatóvá tett kaptatót leküzdve érkezünk meg az elragadó magashegyi katlanban fekvő Békás-tavakhoz (1919 m). A felfelé vezető út nehézségéért kárpótol minket a Kis- és Nagy-Békás-tó, valamint a tavat körülvevő hatalmas csúcsok, így például Tátra jelzett turistaúton elérhető legmagasabb csúcsa, a Tengerszem-csúcs (Rysy) látványa. A Nagy-Békás-tó mentén tartunk egy ebédszünetet, majd a látvánnyal feltöltődve a felfelé megtett úton elindulunk visszafelé. A visszaút során rövid pihenőt tartunk a Poprádi-tónál a menedékházban, majd a piros jelzésű Felső turistaúton a Csorbai-tóhoz (1345 m) indulunk. A kis településre megérkezve megnézzük a Magas-Tátra szlovák oldalának második legnagyobb tavát, közös sétát teszünk a tó partján, majd rövid szabad programot követően elindulunk hazafelé. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Túratáv 16 km, szintkülönbség 770 méter fel, 710 méter le, a menetidő 6-7 óra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Előleg: 

az utazás ára egy összegben jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó túrabakancs!! Egy 20-25 literes kis hátizsák a napi felszerelésnek, kényelmes túraöltözet, esőkabát, a túrabot  is jó szolgálatot tehet. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Célszerű élelmet és vizet itthonról hozni, de az útba eső menedékházakban hideg-meleg ételt, italt tudunk vásárolni. A menedékházban a vezetékes víz nem fogyasztható, csak pénzért lehet vásárolni vizet is! A túrára minimum 1,5 liter folyadékot hozz magaddal! Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túra során.
Időjárás: 
Az Magas-Tátra időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20°C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
25 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.7
Utazás értékelése
4.6
Budapest, XI. kerület
4.3
Kellemes túrázó közösség, jó hangulat, kitartás, segítőkészség jellemzi az utazom, com legtöbb útját.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Gödöllő
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat. Profi szervezés, nagyon figyelmes, tájékozott túra vezetők. Köszönjük ezt a csodás élményt!
Budapest, XI. kerület
5.0
Minden szuper volt ,a szervezéstől az utazásig ,gyönyörű programmal.Csodás élményekkel gazdagodva tértünk haza.
Köszönjük!
Budapest, XIV. kerület
4.8
Ismét egy remek túrán vehettünk részt a tesómmal. A táj csodálatos, a túravezetés szakszerű, az időjárás pedig kegyes volt hozzánk. Mindenkinek csak ajánlani tudom. :)
Debrecen
5.0
Teljesen meg vagyok elégedve az utazással, túrával, szervezéssel. Ez volt az első alkalom, hogy a Tátrában jártam, de biztos hogy nem az utolsó! :) Köszönöm szépen a túravezetőknek azt a csodás útvonalat, melyen végigvezettek minket. Nagyszerű volt!
Budapest, II. kerület
5.0
Nagyon jól megszervezett, gyönyörű túra volt! A látvány életre szóló emlék lesz. A két túravezető nagyon jó volt, tartható ütemet diktáltak, köszönjük nekik ezt a csodás napot!
Budapest, I. kerület
5.0
A túravezetők szimpatikusak, segítőkészek voltak, akárcsak a buszvezetők.
A táj meg egyszerűen lenyűgöző, gyönyörű!!!
Budapest, I. kerület
4.8
Perfect :)
TÁPIÓSZECSŐ
4.5
A táj szépsége még a bőrig ázást is feledtette! :) Biztos lesz újabb szervezés még, amin részt fogok venni!
Budapest, IX. kerület
5.0
Profi, felkészült és türelmes túravezetők. A Tátra gyönyörű, napos és viharos, igazi arcát mutatta.
Szeged
5.0
Látványos túra profi szervezésben és kísérettel. Hihetetlenül szépek a hegyek, harapni lehet a levegőt, a szomjat pedig semmi nem oltja jobban, mint a patakok vize! Matyiéknak Szent Péterhez is jó kontaktjuk van, pont a menedékháznál voltunk amikor a vihar lecsapott, utána már csak csöpögött a visszaúton. Más Tátrás túrára is jövök, jövünk!
Budapest
5.0
Nagyon szép és jó volt. Köszönöm. Elégedett vagyok a szervezéssel és a túravezetéssel. :-D
Budapest, III. kerület
4.3
Élményekben gazdag,szép út volt.Kár hogy az időjárás a végét elrontotta.
Budapest
4.0
Gyönyörű volt a hegyek között, vadvirágokkal szegélyezett utakon járni. Lenyűgözött minket a táj szépsége! Örülünk, hogy ott lehettünk a túratárs-barátaimmal.Köszönjük a szervezést! Apró észrevétel: kicsivel több információnak örültünk volna: a buszból látott tájról, amik mellett elhaladtunk, a Tátráról, illetve túra közben pl. nem tudtuk, hogy milyen hosszú a táv, mennyi idő van rá; hány km-t kell még megtennünk egyik tótól a másikig.... Arról kaptunk csak információt, hogy hány óra alatt kellene/ kellett volna megtennünk az utat. Lehet, csak minket érdekeltek volna a kilométerek, de mi itthon is gyakran túrázunk, és a tempónkat is a km-hez tudjuk beállítani, ehhez tudunk viszonyítani. :)
Pócsmegyer
4.8
Először is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki a túra szervezésében és lebonyolításában részt vett. Teljes mértékben elégedett voltam mindennel, egy dolgot kivéve, ez pedig az utazás volt. A busszal és a sofőrökkel az ég világon semmi gond nem volt, sajnos a szlovák oldalon történő útkarbantartások miatt viszont elég sokat késtünk oda-vissza. Ebből adódóan kevés idő maradt arra, hogy egy kicsit szét tudjunk nézni az árusok között. A táj gyönyörű, változatos, úgy mint az időjárás. "Lentről" indulva, gyönyörködhetünk a csodás fenyvesekben dús aljnövényzettel. Majd először ritkulni kezd és egyre magasabbra érve a táj átvált törpefenyőkbe és végül csak a kövek és sziklák maradnak. Egyszóval gyönyörű és csak ajánlani tudom mindenkinek. Ha ezt a túrát nem csináltuk volna végig, most ennyivel szegényebbek lennénk. Az egyetlen zavaró az volt, "ez is csak azért, mert gyakorlott túrázók vagyunk" hogy sokszor meg kellett állnunk bevárni a csoport végét .
A bizonyíték rá, hogy nagyon jól éreztük magunkat az, hogy a buszon hazafelé már azt terveztük, melyik túrára menjünk el legközelebb.
Még egyszer köszönjük és további sikeres utat kívánok mindenkinek.
Budapest
4.8
Ez volt az első ilyen jellegű túrám (csoporttal és vezetőkkel), de már most a következőt tervezgetem. Minden tetszett; az útvonal, a hangulat, a társaság, de legfőképpen a pazar látvány, amit a Tátra nyújtott. Leírhatatlan volt a kopár csúcsok között barangolni, ahová csak néztem mindenhol elképesztő látvány tárult a szemem elé. Természetesen a gyönyörű panorámáért meg kellett dolgozni, nagyon jó érzés volt izomlázzal térni haza, nem pedig úgy, mintha egy kis könnyű ,,séta-mászás" lett volna. Kicsit megtapasztalhattam, milyen egy magashegyi hegymászónak lenni. Az utazom.com túráit mindenkinek ajánlom, aki szeretne felejthetetlen élményekkel gazdagodni! Én gazdagodtam egy ilyen élménnyel, ezt pedig köszönöm!
Budapest, XI. kerület
4.8
Köszönjük, nagyon szép volt, akár ma is újra elmennénk!
Csömör
5.0
Gyonyoru helyen voltunk,koszonok mindent a turavezetoknek,ismet jol ereztem magam. :)
Budapest, XIII. kerület
4.4
Köszönöm, a túra nagyon jó volt.
Pócsmegyer
4.8
A túra szuper volt, a vezetők szintén (bár mi szinte csak az elöl lévő Matyival talàlkoztunk). A táj a Pilishez szokott szemeinknek leírhatatlan gyönyörűség. Van minden: fenyves, virágok, sziklák, hegyi patak, tó és körülöttünk csúcsok amerre ellátsz. A nehézséggel, hosszúsággal nem volt gond, pont amire számítottunk bár egyhuzamban ennyi felfelé uttal még nem volt dolgunk a gyerekek mégis elől haladtak. Hatalmas élmény, ne hagyjátok ki!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!