A Magas-Tátra legszebb tavai

Egynapos gyalogtúra Szlovákiában.

Gyönyörű fenyvesek, hatalmas sziklafalakkal körülvett, alant szelíd, fentebb vadabb völgyek, és természetesen a Magas-Tátra talán leglátványosabb tavai jellemzik ezt a gyalogtúrát. A Magas-Tátra egyik legszebb, legnépszerűbb völgyében és annak egyik felső völgykatlanában igazán közel érezhetjük magunkhoz a természetet, a lélegzetelállítóan szép tátrai tavak pedig külön emlékezetessé teszik az egyébként is magával ragadó magashegyi látványt.
“Kíváló túravezetők,gyönyörű táj ,csodálatos szikrázó napsütés felhök nélkül .....egy tökéletes nap!”
Várkonyi-Nickel Réka
Szabadidejét a természetben és a hegyek között tölti, aktív sziklamászó és terepfutó...

Nehézség:

Közepes nehézségű túra, ha szoktál mozogni, sportolni nem okoz gondot a táv és a szintemelkedés.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást autóbusszal, és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra: Túra a Krivánra (2495 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1 nap – Budapest – Poprádi-tó parkoló. Parkoló (1250 m) – Poprádi-tó (1494 m) – Békás-tavak (1919 m) – Poprádi-tó – Csorbai-tó (1345 m). Csorbató – Budapest.

Korán reggel találkozunk (04.45-kor) Budapesten a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.00-kor. Kora délelőtt érkezünk meg a Poprádi-tó villamos megállóhely melletti parkolóba, mai túránk kiindulópontjára. A parkolóból a kék jelzésen indulunk a Poprádi-tó (1494 m) felé, utunk első része erdőben, aszfaltozott úton halad. Elhaladunk a festői látványt nyújtó Poprádi-tó mellett, a tó partján álló menedékházba azonban csak visszaútban térünk be. A tó melletti kereszteződésben tartott rövid pihenő után a Menguszfalvi-völgyben, immár erdei úton folytatjuk utunkat. Szép erdei környezetben, egy kis hegyi patakot többször keresztezve, a fenyőerdők, majd a törpefenyők sávját magunk mögött hagyva egy szerpentinekkel járhatóvá tett kaptatót leküzdve érkezünk meg az elragadó magashegyi katlanban fekvő Békás-tavakhoz (1919 m). A felfelé vezető út nehézségéért kárpótol minket a Kis- és Nagy-Békás-tó, valamint a tavat körülvevő hatalmas csúcsok, így például Tátra jelzett turistaúton elérhető legmagasabb csúcsa, a Tengerszem-csúcs (Rysy) látványa. A Nagy-Békás-tó mentén tartunk egy ebédszünetet, majd a látvánnyal feltöltődve a felfelé megtett úton elindulunk visszafelé. A visszaút során rövid pihenőt tartunk a Poprádi-tónál a menedékházban, majd a piros jelzésű Felső turistaúton a Csorbai-tóhoz (1345 m) indulunk. A kis településre megérkezve megnézzük a Magas-Tátra szlovák oldalának második legnagyobb tavát, közös sétát teszünk a tó partján, majd rövid szabad programot követően elindulunk hazafelé. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Túratáv 16 km, szintkülönbség 770 méter fel, 710 méter le, a menetidő 6-7 óra.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

az utazás ára egy összegben jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó túrabakancs!! Egy 20-25 literes kis hátizsák a napi felszerelésnek, kényelmes túraöltözet, fejfedő, esőkabát, a túrabot  is jó szolgálatot tehet. 
Aktív túráinkon az autóbusz tisztaságát óvandó, váltó cipő és ruházat használata kötelező, ezt kérjük mindenképp hozz magaddal!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 

Célszerű élelmet és vizet itthonról hozni, de az útba eső menedékházakban hideg-meleg ételt, italt tudunk vásárolni. A menedékházban a vezetékes víz nem fogyasztható, csak pénzért lehet vásárolni vizet is! A túrára minimum 1,5 liter folyadékot hozz magaddal! Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túra során.

Időjárás: 
Az Magas-Tátra időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20°C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
32 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.8
Tiszaalpár
5.0
Az első Tátra túrám volt és örülök, hogy ezzel a csapattal mentem. Nagyon jól éreztem magam, igazán jó kis túra volt, tökéletes túrázós időjárással. A túravezetők nagyon kedvesek és segítőkészek voltak és nem utolsó sorban érezhető volt rajtuk a rutin és a profizmus. Még találkozunk szerintem. Köszönöm! :)
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XIV. kerület
4.8
Már sokadjára utaztunk az utazom.com-al. A program és a szervezés ezúttal is nagyon jó volt, gyönyörű útvonalon túráztunk és a vezetők nagyon tájékozottak és segítőkészek voltak.
Csak a zárt mosdó zavart minket a buszon.
Valkó
5.0
Kíváló túravezetők,gyönyörű táj ,csodálatos szikrázó napsütés felhök nélkül .....egy tökéletes nap!
Eger
5.0
Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Budapest
4.8
Nagyon látványos túra gyönyörű időben! :)

Viszont a reggeli indulást a Városligetből át lehetne gondolni így, hogy már nem lehet ott egyáltalán parkolni. Esetleg lehetne a Népligetből, vagy hasonló helyen, ahol több ember ott tudja hagyni a kocsiját, ez most elégé megnehezítette az indulást és érkezést.
Budapest, X. kerület
5.0
Csodaszép helyeken jártunk, gyönyörű időben, jófej túravezetőkkel.:)
Budapest, XI. kerület
4.3
Kellemes túrázó közösség, jó hangulat, kitartás, segítőkészség jellemzi az utazom, com legtöbb útját.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Gödöllő
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat. Profi szervezés, nagyon figyelmes, tájékozott túra vezetők. Köszönjük ezt a csodás élményt!
Budapest, XI. kerület
5.0
Minden szuper volt ,a szervezéstől az utazásig ,gyönyörű programmal.Csodás élményekkel gazdagodva tértünk haza.
Köszönjük!
Budapest, XIV. kerület
4.8
Ismét egy remek túrán vehettünk részt a tesómmal. A táj csodálatos, a túravezetés szakszerű, az időjárás pedig kegyes volt hozzánk. Mindenkinek csak ajánlani tudom. :)
Debrecen
5.0
Teljesen meg vagyok elégedve az utazással, túrával, szervezéssel. Ez volt az első alkalom, hogy a Tátrában jártam, de biztos hogy nem az utolsó! :) Köszönöm szépen a túravezetőknek azt a csodás útvonalat, melyen végigvezettek minket. Nagyszerű volt!
Budapest, II. kerület
5.0
Nagyon jól megszervezett, gyönyörű túra volt! A látvány életre szóló emlék lesz. A két túravezető nagyon jó volt, tartható ütemet diktáltak, köszönjük nekik ezt a csodás napot!
Budapest, I. kerület
5.0
A túravezetők szimpatikusak, segítőkészek voltak, akárcsak a buszvezetők.
A táj meg egyszerűen lenyűgöző, gyönyörű!!!
Budapest, I. kerület
4.8
Perfect :)
TÁPIÓSZECSŐ
4.5
A táj szépsége még a bőrig ázást is feledtette! :) Biztos lesz újabb szervezés még, amin részt fogok venni!
Budapest, IX. kerület
5.0
Profi, felkészült és türelmes túravezetők. A Tátra gyönyörű, napos és viharos, igazi arcát mutatta.
Szeged
5.0
Látványos túra profi szervezésben és kísérettel. Hihetetlenül szépek a hegyek, harapni lehet a levegőt, a szomjat pedig semmi nem oltja jobban, mint a patakok vize! Matyiéknak Szent Péterhez is jó kontaktjuk van, pont a menedékháznál voltunk amikor a vihar lecsapott, utána már csak csöpögött a visszaúton. Más Tátrás túrára is jövök, jövünk!
Budapest
5.0
Nagyon szép és jó volt. Köszönöm. Elégedett vagyok a szervezéssel és a túravezetéssel. :-D
Budapest, III. kerület
4.3
Élményekben gazdag,szép út volt.Kár hogy az időjárás a végét elrontotta.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!