Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa
Kiutazás

A fapados repülőjárattal Budapestről is könnyen elérhető Bari városa Puglia központja. Puglia tartománya Olaszország kevésbé ismert, de nagyon izgalmas vidékének számít az olasz csizma déli sarkában. Bari környéke  mészkőből álló lágy dombokkal, széles völgyekkel és finom homokos strandokkal várja az utazni vágyókat - látnivaló van bőven és Puglia gasztronómiai értékei is megérik az utazást. Bari belvárosa önmagában is megér egy napot - a kikötőben a halászok kínálják frissen fogott zsákmányukat - polipok, különféle halak, garnélák és tengeri sünök várják a pultokon, hogy eljöjjön értük egy nagy hangú asszonyság és órákkal később feltálalja a belőlük készült levest, grillezett vagy sült tengeri finomságot. Bari városába 1087-ben hozták el a helyi tengerészek Szent Miklós ereklyéit a most Törökországban található Myra városából. Az ajándékhozó szentnek szentelt San Nicola bazilika az olasz román kori építészet egyik legszebb alkotása - a hófehér épület éjjel - nappal ott ragyog a város szélén. Erről a gyönyörű templomról  mintázták a környék legszebb román stílusú szent épületeit, többek között a Trani városát ékesítő csodát is. Bari fő temploma a San Sabino katedrális - bár a környező épületek olyan közel állnak falaihoz, hogy igazán csak távolról fogjuk fel valódi méreteit. A katedrális altemplomában is találunk ereklyét - egy mumifikált hölgy emlékeztet a mulandóság örökkévaló voltára, vastag üveglap mögött. Bari nagyon kellemes hely - kora tavasszal és késő ősszel is gyönyörűen süt a Nap, s bár a helyi vendéglátók szeretnek hosszan sziesztázni, megéri kivárni az este nyolc órás nyitást  nagyon finom ízeket kóstolhatunk. A konyhaművészet számos remeke közül kiemelkedik a  töltött tintahal és és az orecchiette tészta - a kis fülecskéket készítő nénik napközben élőben is megtekinthetők a kapualjakban. A hangulatos Bari központi elhelyezkedése, forgalmas légikikötője és kiváló közlekedése, a történelmi belváros és a remek éttermek és kávézók mind alkalmassá teszik e várost arra, hogy itt rendezzük be Puglia tartományt bejáró bázisunkat. Bari, ez a nyüzsgő éjszakai élettel és híres látnivalókkal rendelkező város egy ideális kiindulási pont, ahonnan felfedezhetjük a vidék legszebb látnivalóit.

Puglia igazán különleges vidék - a mesebeli trullók világa vár Alberobello városában,  gyönyrű arányokkal rendelkező várak koronázzák a tájat, mint a meseszép Castel del Monte, vagy épp a dombtetőről már messziről ragyogó városok mint Locorotondo és a festői Martina Franca vagy Ostuni. A tengerparton pedig egymás után sorakoznak a szebbnél szebb települések, mint a gyönyörű székesegyházzal büszkélkedő Trani vagy épp a hullámok által ostromolt sziklára tapadó Polignano a Mare, vagy a hangulatos Monopoli. Ezeket a csodákat felfedezni úgy tudjuk a legjobban, ha Bari városából indítjuk kirándulásainkat. A terület nem csak autóval, de tömegközlekedéssel is kényelmesen bejárható, akár az UNESCO Világörökség részét képező Matera barlanglakásaihoz is eljuthatunk busszal vagy vonattal.

Beutazási szabályok: Bariba érvényes útlevéllel vagy érvényes személyi igazolvánnyal utazhatunk. 2007. április 1. óta Olaszországban három hónapig tartózkodhatunk turistaként, ezt meghaladó idő esetében a helyi önkormányzat népesség-nyilvántartási hivatalában, az anyakönyvvezetőnél kell bejelentkezni. Kisállatok utaztatásához ún. állatútlevél (Pet passport) beszerzéséről kell gondoskodni. További információk a Konzuli Szolgálat – Olaszország című honlapján találhatók.

Fizetőeszköz, deviza- és vámszabályok, idegenforgalmi adó: Olaszországban, így Bariban is az euró (EUR) a hivatalos fizetőeszköz. A vámelőírások tekintetében Olaszország mindenben az uniós szabályokat követi. 2011. január 1. óta a Bariban megszálló turistáknak – az eltöltött éjszakák számának megfelelő összegű – adót kell fizetniük (kemping – 1 euró/éj, az egy-, a kettő- és a három csillagos szállodák, illetve a ’bed and breakfast’ típusú szállások – 2 euró/éj, a négy- és az öt csillagos szállodák – 3 euró/éj). Az adót a tízedik éjszaka – kempingeknél az ötödik éjszaka – után nem számolják fel. A 10 év alatti gyermekek, az ifjúsági szállók vendégei, valamint a gyógykezelésre érkezett turisták mentesülnek az adó alól, melyet a szállásdíjjal egyszerre kell megfizetni.

Időeltolódás: Bari (Olaszország) a GMT +1 időzónában fekszik, akárcsak Magyarország, tehát nincs időeltolódás.

Elektromos hálózat és áramellátás: Bariban és Pugliában a hálózati feszültség 230 V / 50 Hz, de a konnektorok többsége más típusú, mint itthon, ezért érdemes átalakítót vásárolnunk (a boltokban kaphatók), hogy a hazulról vitt elektromos árammal működő eszközöket használni tudjuk.

Általános időjárási viszonyok: Barira és Pugliárara a mediterrán éghajlat jellemző enyhe, csapadékos telekkel, és forró, száraz nyarakkal. Bár a turisták az év minden időszakában nagyon kedvelik Bari városát, talán legideálisabb időpont puglia tartomány meglátogatására a tavasz illetve az ősz. A leghidegebb hónap a január (átlag 12 C), míg a legmelegebb a július és az augusztus, amikor gyakran kúszik a hőmérő higanyszála 30 C fölé is. A havazás ritka Rómában, ősszel viszont gyakori esőkkel számolhatunk. 

Orvosi ellátás: A Bari városába utazóknak ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítást kötni, mivel az Európai Egészségbiztosítási Kártya bemutatásával kizárólag a sürgős, illetve orvosilag indokolt alapellátás vehető csak igénybe. A közegészségügyi helyzet jó, járványveszéllyel nem kell számolni, az egészségügyi ellátás színvonala jó, ennek ellenére érdemes kombinált, hepatitis A és B elleni oltást kérni, mielőtt elutaznánk.

Nyitva tartások:
A pugliai  bankok hét közben általában 8:30-13:30-ig, majd délután 14:15 és 15:00, vagy 14:30 és 15:30 között tartanak nyitva, szombat-vasárnap zárva vannak. A pénzváltók általában egész nap nyitva vannak.

Az üzletek nyitva tartása szélesebb körű. Hagyományosan hétfőtőlszombatig 9:30-13:00-ig vannak nyitva, majd a szieszta után 15:30-20:00 között.

A nagyobb boltok hétfőtől szombatig reggel 9-től este 9-ig tartanak nyitva megszakítás nélkül.

Legfontosabb olaszországi ünnepnapok:

Január 1. – Újév
Január 6. – Vízkereszt
Április 25. – A felszabadulás ünnepe
Május 1. – A munka ünnepe
Június 2. - A Köztársaság ünnepe
Augusztus 15. – Mária mennybemenetele
November 1. – Mindenszentek
December 8. – A Szeplőtelen fogantatás ünnepe
Húsvét, Karácsony

Fontos telefonszámok – Olaszországban, így Pugliában és Bari városában is az alábbi segélyhívószámokat hívhatjuk: Mentők: 118, Tűzoltók: 115, Autómentők: 116, Rendőrség: 113, Csendőrség, általános segélyhívó: 112

Magyarország római külképviselete: Nagykövetség – Róma, cím: Via dei Villini 12-16. 00161 Roma, telefon: (00)-(39) 06-442 30 598, 06-440 20 32 (munkaidőben), mobil: (00)-(39)-348-800-81-59 (sürgősségi ügyelet munkaidőn kívül)Akciók, kedvezmények, last minute Bari

Bari térkép
Bari cikkek

találat
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!

Puglia Olaszország egyik legkülönlegesebb tartománya. Mivel közúton messze van a fővárostól és Magyarországról is, nem túl népszerű a hazai utazók körében - de a tömegturizmus sem jellemző erre a vidékre. Pedig Puglia csodálatos, mediterrán éghajlata lehetővé teszi, hogy kora tavasztól késő őszig csodálatos utazásokat tehessünk itt  - októberben is fürödhetünk a hosszú, homokos strandokon.

Puglia legkönnyebben a Bari repülőterét Budapesttel...

Olvasson tovább! >>>

Pablo pumavadász és mindig van nála pisco, a jobb fajtából. Pabloval a Torres del Paine Nemzeti Parkban, Chilében találkoztam, mert Pablo a vadászat mellett chilei hegyi vezető is. Pablo a chilei jelzőt zsigerből utasítaná vissza, ő “patagoniai”, vagyis ahogyan ő mondja “estoy patagonico”. Pablo szerint ugyanis “Chile egyetlen problémája Santiago”. Kicsit tartottam Chilétől, azt hittem még mindig a katonai állam szigora uralja az országot, de a chileieknél lazább és kedvesebb emberekkel még...

Olvasson tovább! >>>

Az ősz legszebb napjait Puglia csodás tartományában töltöttük Dél-Olaszországban. Elsőként Bari fallal körülvett óvárosát jártuk be, este pedig megkóstoltuk a különleges pugliai konyhaművészet remekeit. 

A mediterrán éghajlat nagyon kegyes volt hozzánk - gyönyörű időben kerestük fel a Gargano-félsziget erdős hegyeit, ahol a színes lomboktól ékes erdős csúcsokról egészen a fürdésre alkalmas hőmérsékletű tengerig...

Olvasson tovább! >>>

Olaszország varázslatos tájai közül elsőként biztosan Toszkána, a színes Cinque Terre vagy a legendás városok, mint Róma, Velence vagy Firenze jutnak eszünkbe első pillanatban. Kissé utánagondolva persze...

Olvasson tovább! >>>

Patagóniában, San Carlos de Bariloche mellett fekszik az argentin tóvidéket rejtő Nahuel Huapi Nemzeti Park. Csodálatos állatvilága, összefüggő tórendszere és hatalmas hegyei vonzzák a kalandturistákat.

A Buenos Airesből húszórás autózással elérhető kisváros nem számít különösen messzi célpontnak-persze ha az argentin viszonyokat nézzük.

Itt ugyanis, ha valami 80-100 kilométerre van, akkor azt szinte a szomszédnak tekintik, és ezt a több mint másfélezer kilométeres...

Olvasson tovább! >>>

A Hawaii-szigetek legészakibb szigete a Kert-sziget névre is hallgat - buja növényzete miatt hívják így.

A varázslatos hangulatú sziget olyan, mint egy elveszett világ - nem véletlenül szolgált forgatási helyszínként a King Kong és a Jurassic Parc hollywood-i kasszasikereinél.

A trópus éghajlatú, csapadékos szigeten nagyon szép tájakat találunk: a rengeteg eső elképesztő formákat faragott a vulkáni tufából álló hegyoldalakba és gyönyörű vízeséseket táplál. A...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!