Hófehér kisváros a sziklákon - Polignano a Mare, Puglia

Puglia az egyik legkedvesebb tartomány a változatos és gyönyörű Olaszország déli csücskében. Az itt élő, végtelenül kedves és vendégszerető olaszok egészen egyedi településeket őriztek meg az utókornak.

A nyugalmas kisváros, Polignano a Mare a hangulatos Bari városától nem messze, Lecce irányában található, akár egy könnyed egynapos kirándulás keretében is meglátogatható Bariból.

A mészkőből álló partvidéket évezredek óta mossa az Adria, így látványos, tagolt partvidéket alakított ki a hullámzás a jól oldható világos sziklákból. Polignano a Mare tündéri települése pedig egy ilyen szikla tetejére épült - a meredek partfal drámai látványát még mélyen a házak alá benyúló barlangok is fokozzák, Az egyik ilyenben - nyáron- egy híres étterem, a Ristorante Grotta Palazzese üzemel, ahol a természetes boltozat alól személhetjük a tengeri kilátást, miközben a felszolgált fogásokat ízlelgetjük:

De a kisváros is nagyon hangulatos - a keskeny utcák gyakran egy tenger fölött hirtelen véget érő teraszban végződnek, a fehérre meszelt falú házak ragyognak a napfényben. Ha már eleget sétáltunk, megnézhetünk egy római korból származó kőhidat: a magas falak egy vízmosást zárnak közre, ezen vezet át a modern viadukt mellett eltörpülő több ezer éves híd.

A szurdokot követve egy apró, kavicsos öbölbe jutunk, ahol a magas sziklafalra tapadó város látványát élvezve akár strandolhatunk is. Az esti kivilágításban különösen hangulatos Polignano rengeteg olasz filmnek szolgált díszletként, a várost a romantikus lelkületű olaszok mégis Domenico Modugno Grammy-díjas dalnok miatt tartják zarándokhelynek, kinek "Nel blu, dipinto di blu" világhírű nótáját még Önök is ismerik. Nem? Akkor csak kezdjék dúdolni a refrént: "Voláre..." -ugye, hogy megvan? Az agyunkba örökre beleégett olasz sláger szerzője itt született, szobor is emlékeztet Polignano a Mare híres lakosára.

A  városkában, ami egy picit a korzikai Bonifacora emlékeztet, kiváló halételek közül válogathatunk, és a ha már erre járunk, akkor szomszédos Monopolit is meglátogathatjuk, vagy tovább indulhatunk a tengerparton Ostuni vagy Lecce, esetleg a szárazföld irányában a trullók földje - Locorotondo és Alberobello felé.

További képek Polignano a Mare kisvárosáról:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Az olasz csizma sarkának titkai - 5 nap
» Hedonista Puglia - 5 nap

Információs oldalak

» Puglia csodái - Bari környékének látnivalói

Cikkeink

» Puglia legszebb települései - Vieste - Kovács Attila
» Egy csipetnyi középkor - Gravina in Puglia - Kovács Attila
» Kellemes strand és hangulatos kisváros - Monopoli, Puglia - Kovács Attila
» A Fehér Város Pugliában - Ostuni - Kovács Attila
» Lecce - Dél Firenzéje - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!