A trullók mesevilága - Alberobello, Puglia

Olaszország egyik kevéssé ismert tája a távoli Puglia. A Bari és Lecce között található Alberobello a tartomány egyik leghíresebb látványossága - a trullók kis, kúpos tetejű kunyhói borítják a vidéket.

A szőlővel  és olivaligetekkel borított alacsony dombságból kis fehér süvegekként emelkednek ki ezek a hagyományos építésű házak, melyek közül sokat máig is laknak.

A fa tetőszerkezet nélkül épült, egyetlen hatalmas zárókővel stabilizált, kívül pedig mészkőlapokkal habarcs nélkül összerótt tetejű kunyhók apró lakóteret nyújtanak csak. Locorotondo és Martina Franca környékén több ezer trulló borítja a kisparcellás mezőgazdasági művelés miatt nagyon változatos tájat - de Alberobelloban kis területen több száz ilyen törpkunyhóból álló kisvárost találunk - így ez a település lett a trullók Hollókője, ha lehet ilyet mondani.

A vakítóan fehérre meszelt falú kis házak között kanyargós utcák labirintusa vezet - a turistáknak szóló városrészben főleg ajándékboltok, borbárok nyitottak az egykori miniházakban, sőt egy trulló-templomot is találunk a domb tetején.

Szemben egy jóval csendesebb, de hasonló hangulatú negyedben már olyan süvegtetős házak között sétálhatunk, amelyekben azóta is laknak - sőt, ha kedvünk úgy tartja, mi is beköltözhetünk egy apró ablakos házikóba. 

További képek Alberobello utcáiról:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Információs oldalak

» Puglia csodái - Bari környékének látnivalói

Cikkeink

» Puglia legszebb települései - Vieste - Kovács Attila
» Egy csipetnyi középkor - Gravina in Puglia - Kovács Attila
» Kellemes strand és hangulatos kisváros - Monopoli, Puglia - Kovács Attila
» A Fehér Város Pugliában - Ostuni - Kovács Attila
» Lecce - Dél Firenzéje - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!