Kerékpártúra Dél-Olaszországban: Puglia

6 napos aktív utazás kulturális programokkal

Olaszország kevésbé ismert, de nagyon izgalmas területére, az olasz csizma déli sarkának számító Puglia tartományába invitálunk bringázni. Puglia igazán különleges vidék - a mesebeli trullók világába cseppenünk Alberobello városában, sűrű lombos erdőkben bicajozunk, őszi napfényben fürdőző tengerpartjain kerékpározunk, érintve olya csodaszép városkákat, mint a meseszép Polignano a Mare, Trani, Vieste és nem utolsó sorban Bari.

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- teljes körű asszisztenciát biztosítunk a bringázások során
-  a kerékpározások során szervizautó gondoskodik a csomagok szállításáról
- mindössze 2 szabadnapot kell kivenned
- repülős utazás Olaszországba
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban is töltheted az éjszakákat

Nyári AKCIÓ!

10% kedvezmény a készlet erejéig (12 főig)

Alapár tartalmazza

az utazást kisbusszal, a szállásokat vendégház 2-4 ágyas szobáiban választásod szerint, a túravezetést, és a szervezés költségét.

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegy költségét, az étkezéseket, a személyes költségeket, és az biztosításokat

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
6-16 fő

Nehézség:

A napi kerékpártúrák viszonylag rövidek. (25-55 km) Hosszú, meredek kimerítő szakaszokra nem kell számítani, de néhány rövidebb emelkedő előfordul a kerékpározások során! 

Program: » Részletes program

1. nap: Budapest, Bari
2. nap: Bari, Peschici, 
Vieste
3. nap: Vieste, Lagheto d' Umbra, Trani, Bari
4. nap: Bari, Ostuni, Cisterino, Martina Franca
5. nap: Bari, Noci, Alberobello, Locorotondo, Polignano al Mare
6. nap: Bari, Budapest

További információ

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

Kapcsolódó cikkek

» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. november. 20
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2017. november. 09
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2017. október. 22
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kerékpárút Szlovéniából Olaszországba - a Millenniumi vasút nyomvonalán - 3 nap
» Toszkána kerékpárral - 7 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Bari

A Wizz Air légitársaság kora délelőtti járatával utazunk Bariba. A déli órákban érkezünk meg. A repülőtéren várnak ránk túravezetőink, kisbuszaink és kerékpárjaink. A repülőtérről szállásunkra utazunk, majd a dél-olasz kisváros felderítésére indulunk. Központi elhelyezkedése, forgalmas légikikötője és kiváló közlekedése, a történelmi belváros és a remek éttermek és kávézók mind alkalmassá teszik e várost arra, hogy itt rendezzük be pugliai bringatúránk bázisát. Miután elfoglaltuk szállásunkat az óváros felfedezésére indulunk. 1087-ben bari tengerészek hozták el Szent Miklós ereklyéit a most Törökországban található Myra városából. Az ajándékhozó szentnek szentelt San Nicola bazilika az olasz román kori építészet egyik legszebb alkotása - a hófehér épület éjjel - nappal ott ragyog a város szélén.
Bari csodálatos óvárosa a régi és új kikötő közötti félszigeten fekszik a régi városfalak által határolt területen. Az óváros labirintusszerű, szerteágazó utcácskákkal, hangulatos tereivel, katedrálisaival  önmagában is megér egy-két napot. 
Az éjszakát a város egyik vendégházában töltjük.   

2. nap: Bari, Peschici, Vieste

A reggelit követően a tartomány északi részéhez az itáliai csizma sarkantyújában fekvő kisvárosba, Peschici településre utazunk. Innen indul első kerékpártúránk, amely egy káprázatos, kis forgalmú, tengerparti úton halad érintve bájos, apró halászfalvakat és homokos strandokat. Kora délután érkezünk meg a Gargano-félsziget keleti részén az Adriai-tenger partján fekvő Vieste tengerparti kisvárosba. A városka látképét a tengerből égbetörően kiemelkedő, Pizzomunno mészkőtömb uralja.  Hangulatos belvárosa hamisíthatatlan dél-olasz hangulatot áraszt. Az éjszakát a település egyik hangulatos vendégházában töltjük. Táv kerékpárral: 30 km.

3. nap: Vieste, Lagheto d' Umbra, Trani, Bari

A reggelit követően a Gargano-félsziget belsejébe,a Lagheto d' Umbra aprócska tó partjára utazunk. A sűrű lombos erdőben megbújó tavacska lesz mai bringatúránk kiindulópontja. Az üde zöld rengetegben vezet kerékpáros útvonalunk a tengerpart irányába. Utunkat az erdőből kiérve olívaligetek és apró farmok kísérik Vieste városkáig. Itt felpakoljuk a bringáinkat, megebédelünk és Trani érintésével visszautazunk Bariba. Szállásunk egy belváros közeli vendégházban lesz. Táv kerékpárral: 28 km.

4. nap: Bari, Ostuni, Martina Franca, Cisternino, Bari

Ma a festői Ostuni településre utazunk kisbuszainkkal. A fehérre meszelt óvárosában keskeny utcák és sikátorok kanyarognak. Ebben a labirintusban néha kijutunk egy egy gyönyörű kilátást kínáló kis térre vagy teraszra - az olívaligetek zölden hullámzó lombjai felett messze tekintve egészen a türkiz színű Adriai-tengerig ellátunk. Innen indul bringatúránk. Olívaligetek között kígyózik utunk a lenyűgöző Martina Francába. A barokk templomokkal, gyönyörű terekkel büszkélkedő település nagyon szép óvárossal rendelkezik - a kanyargós utcák fehérre meszelt falú, díszes kapuval ékes házak között vezetnek egy egy apró térre. Martina Franca szerencsére nincs telezsúfolva turistákkal - az igazi pugliai hangulathoz kerülhetünk közelebb!  Ebéd után Cisternino település érintésével tekerünk vissza Ostuniba. A kerékpártúra után szállásunkra utazunk. Táv kerékpárral: 55 km.

5. nap: Bari, Noci, Arbelobello, Locorotondo, Polignano a Mare

A mai napon a trullók mesevilágába látogatunk el.  Bariból bringatúránk kiinduló pontjára, Noci városkába utazunk.Innen indul kerékpáros útvonalunk, amely mesebeli vidéken vezet! Alberobello a tartomány egyik leghíresebb látványossága - a trullók, kis, kúpos tetejű kunyhói borítják a vidéket. A szőlővel  és olívaligetekkel borított alacsony dombságból kis fehér süvegekként emelkednek ki ezek a hagyományos építésű házak, melyek közül sokat máig is laknak. A világörökség részét képező, Alberobelloban kis területen több száz ilyen törp-kunyhóból álló utcát találunk. A vakítóan fehérre meszelt falú kis házak között kanyargós utcák labirintusa vezet - a turistáknak szóló városrészben főleg ajándékboltok, borbárok nyitottak az egykori miniházakban, sőt egy trulló-templomot is találunk a domb tetején. Délután folytatjuk kerékpártúránk a mesebeli vidéken Locorotondo kisvárosig. A hangulatos kisvárosban megpihenünk, felpakoljuk kerékpárjainkat és  Polignano a Mare tengerparti kisváros érintésével utazunk vissza Báriba. Táv kerékpárral: 22 km.

6. nap: Bari, Budapest

Délelőtt még kalandozhatunk egy picit Bári szűk sikátoraiban, hangulatos terein, vagy tengerparti sétányán, majd a repülőtérre utazunk és egy menetrend szerinti járattal utazunk Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, a szállásokat vendégház 2-4 ágyas szobáiban választásod szerint, a túravezetést, és a szervezés költségét.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegy költségét, az étkezéseket, a személyes költségeket, és az biztosításokat

Kötelező költségek: 

Pugliai szállások helyszíni tax: 30 euro/fő (megérkezést követően egyben a helyszínen fizetendő.)

Helyszíni költségek leírása: 

Olaszországban az euró a hivatalos fizetőeszköz. Bankjegy automaták szinte mindenhol fellelhetők az országban. Helyszíni kötelező költség: 30 euró/fő (helyszíni tax)
Az utazás során felmerülő belépők árát a helyszínen kell kifizetne. Belépők költsége összesen: kb. 20 euró/fő

 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
30 euró/fő (szállás tax a helyszínen)
Várható költőpénz szükséglet: 
150-200 euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy egy kisméretű hátizsákba, vagy egy kerékpáros táskába pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározások során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Ruházat: strapabíró ruházat, amely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, papucs, világos napszemüveg, napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, esetleg esernyő. Ezen kívül fontos a kerékpáros sisak, kesztyű, pumpa. 
Kerékpár: Mindenki saját, megbízható és jól szervizelt kerékpárjával vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt bringát biztosítani!
Trekking, City Bike vagy Mountain Bike típusú kerékpárra van szükség. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. A kerékpárokat speciális kerékpárszállító tréleren fuvarozzuk Franciaországba, majd a túra végeztével vissza Magyarországra.
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel: Menetrend szerinti repülőjárattal a Budapest - Bari útvonalon. Célszerű irodánkra bízni a repülőjegy vásárlást, de egyénileg is elintézhető. Amennyiben egyénileg történik a jegyvásárlás, mindenképp előzetesen konzultálj irodánkkal. 
A legalkalmasabb és legolcsóbb lehetőség a Wizzair légitársaság Budapest - Bari közvetlen járatával kiutazni a kirándulás helyszínére.

Ajánlott járatok:
Budapest  → Bari 
W6 2361  2016.10.28. 10:25 - 12:00

Bari  → Budapest 
W6 2362  2016.11.02. 12:30 - 14:00

Az aktuális repülőjegyár: 40.000 Ft/fő (Illetékkel!) - A jegyár a jelentkezés függvényében változik!
 

A kerékpárokat és egy maximum 25 kg súlyú csomagot kiszállítunk Báriba a túra kiinduló pontjára, majd a kerékpártúra végén vissza Magyarországra. A pontos időpontról indulás előtt 2 héttel tudunk információt küldeni.

Pugliában két kilencfős kisbusszal utazunk.
 
Szállás: 

Utazásunk éjszakáit vendégház 2-3-4 ágyas szobáiban töltjük, előzetes választásod szerint. Kétágyas szoba felár esetén igényelhető!
Egyedül jelentkezők esetén a szobák kiosztásánál azonos neműeket helyezzük egy szobába.
Egyágyas szoba is felár esetén igényelhető. Ez ügyben kérünk, hívd irodánkat! Előfordulhat, hogy egy-egy szállás nem a programban szereplő településen található. Ilyen esetben irodánk a szállásra szállítja utasait, másnap pedig visszaszállítja az aznapi kerékpártúra startpontjára.

Étkezés: 
Önéllátó, de folyamatosan biztosítunk lehetőséget és időt reggelizni, ebédelni és vacsorázni.
Időjárás: 
Az általunk szervezett időpontokban Dél-Olaszországban enyhe időjárásra kell számítani. Mivel közel van a tenger, az eső gyakran elered, ám amilyen hamar jön, olyan hamar el is illan.
Csomagolás: 
A kerékpárokat és egy maximum 25 kg súlyú csomagot kiszállítunk Báriba a túra kiinduló pontjára, majd a kerékpártúra végén vissza Magyarországra. A pontos időpontról indulás előtt 2 héttel tudunk információt küldeni. Kérünk, hogy maximum 25 kg csomagot hozz az utazásra, mert a kisbuszok befogadó képessége korlátozott! Köszönjük!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személy igazolvánnyal utazhatnak Spanyolországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára csak az útlemondási biztosítást tartalmazza!
Vélemények, értékelések
5.0
5 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Budapest, XII. kerület
5.0
A Gargano meseszép világa, a tengerparti városokban a sokszínű dél kavargó világának lenyomatai, e mellett a szárazföldi részek egyedisége megfogják az utazót. A szállások igényessége messze túlszárnyalta a környék hírét. A program pörgős, eseménydús, ám végig követhető volt, köszönhetően a túavezetők összehangolt munkájának. Garantált élménybicajozás. Ha még nem jártál a környéken, tömény újdonság!
Budapest, IX. kerület
5.0
Tisztelt Szervezés!

Remekül éreztem magam az első pugliai kerékpártúrán,Kovács Attila és Czinke István voltak a vezetőink.Jól összeállított,átgondolt a program sok szép látnivalóval.Nem megerőltető a biciklizés rendszeresen sportoló utasoknak.Rendkívül figyelmesek a túravezetők,bármi probléma adódik kiválóan kezelik azt.Nagy szerencsénk volt a időjárással is,napsütésben telt a hét.Igazi sportos,élményekben gazdag az út,ajánlom mindenkinek!


Budapest III. ker.
5.0
*****
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
Debrecen
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!