Puglia legszebb települései - Vieste

Puglia szebbnél szebb tájai körül is kitűnik a Gargano-félsziget - lenyűgöző természeti tájai, hangulatos kisvárosai, sűrű erdei kiváló úti célok. A festői tengerpart felett magasodó, büszke sziklaszirtre épült Peschici mellett a félsziget másik híres települése Vieste.

A két falu között látványos tengerpart út vezet, ahol nem csak selymes homokkal borított fövenyeket találunk, hanem az ősi halászeszközöket, a trabucco-kat is megcsodálhatjuk. A több ezer éve használt stégek és tenger fölé nyúló póznák rendszeréből álló módszerrel a partvonal mellett vonuló halrajokat fogták ki. Vieste is egy jól védhető mészkőszirten épült, de a kikötő közelében kiépült városrész és a magaslati óváros mára összenőttek.

A hangulatos, keskeny utcák a tenger felé nyíló kilátást kínáló terek felé vezetnek, a városka felett pedig egy erőd őrködik. A túloldal geológiai érdekessége a Pizzomunno elnevezéső mészkőkúp, mely magányosan áll a közeli meredek kőfalból kipreparálódva.

A monolithoz számos legenda kapcsolódik, de mind a reménytelen szerelemhez és az örök vágyakozáshoz kötődik - annak idején még a csúcsára is fel lehetett mászni, ma már ezt a sziklaformáció védelmének érdekében nem engedik. Ez persze nem akadályozta meg a filmkészítőket abban, hogy a DC-univerzum újabb szereplője, a bátor és szépséges Wonder Woman történetének fontos pillanatait ezen falak díszlete előtt vegyék fel. A 2017-ben bemutatásra kerülő film és a hős amazon népszerűsége miatt joggal számíthatunk arra, hogy újra Vieste rivaldafénybe kerül a nemzetközi turizmus porondján. 

További képek Vieste városáról:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Az olasz csizma sarkának titkai - 5 nap
» Hedonista Puglia - 5 nap

Információs oldalak

» Puglia csodái - Bari környékének látnivalói

Cikkeink

» Egy csipetnyi középkor - Gravina in Puglia - Kovács Attila
» Kellemes strand és hangulatos kisváros - Monopoli, Puglia - Kovács Attila
» A Fehér Város Pugliában - Ostuni - Kovács Attila
» Lecce - Dél Firenzéje - Kovács Attila
» Puglia központja - Bari - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!