Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás

A fapados repülőjárattal Budapestről is könnyen elérhető Bari városa Puglia központja. Puglia tartománya Olaszország kevésbé ismert, de nagyon izgalmas vidékének számít az olasz csizma déli sarkában. Bari környéke  mészkőből álló lágy dombokkal, széles völgyekkel és finom homokos strandokkal várja az utazni vágyókat - látnivaló van bőven és Puglia gasztronómiai értékei is megérik az utazást. Bari belvárosa önmagában is megér egy napot - a kikötőben a halászok kínálják frissen fogott zsákmányukat - polipok, különféle halak, garnélák és tengeri sünök várják a pultokon, hogy eljöjjön értük egy nagy hangú asszonyság és órákkal később feltálalja a belőlük készült levest, grillezett vagy sült tengeri finomságot. Bari városába 1087-ben hozták el a helyi tengerészek Szent Miklós ereklyéit a most Törökországban található Myra városából. Az ajándékhozó szentnek szentelt San Nicola bazilika az olasz román kori építészet egyik legszebb alkotása - a hófehér épület éjjel - nappal ott ragyog a város szélén. Erről a gyönyörű templomról  mintázták a környék legszebb román stílusú szent épületeit, többek között a Trani városát ékesítő csodát is. Bari fő temploma a San Sabino katedrális - bár a környező épületek olyan közel állnak falaihoz, hogy igazán csak távolról fogjuk fel valódi méreteit. A katedrális altemplomában is találunk ereklyét - egy mumifikált hölgy emlékeztet a mulandóság örökkévaló voltára, vastag üveglap mögött. Bari nagyon kellemes hely - kora tavasszal és késő ősszel is gyönyörűen süt a Nap, s bár a helyi vendéglátók szeretnek hosszan sziesztázni, megéri kivárni az este nyolc órás nyitást  nagyon finom ízeket kóstolhatunk. A konyhaművészet számos remeke közül kiemelkedik a  töltött tintahal és és az orecchiette tészta - a kis fülecskéket készítő nénik napközben élőben is megtekinthetők a kapualjakban. A hangulatos Bari központi elhelyezkedése, forgalmas légikikötője és kiváló közlekedése, a történelmi belváros és a remek éttermek és kávézók mind alkalmassá teszik e várost arra, hogy itt rendezzük be Puglia tartományt bejáró bázisunkat. Bari, ez a nyüzsgő éjszakai élettel és híres látnivalókkal rendelkező város egy ideális kiindulási pont, ahonnan felfedezhetjük a vidék legszebb látnivalóit.

Puglia igazán különleges vidék - a mesebeli trullók világa vár Alberobello városában,  gyönyrű arányokkal rendelkező várak koronázzák a tájat, mint a meseszép Castel del Monte, vagy épp a dombtetőről már messziről ragyogó városok mint Locorotondo és a festői Martina Franca vagy Ostuni. A tengerparton pedig egymás után sorakoznak a szebbnél szebb települések, mint a gyönyörű székesegyházzal büszkélkedő Trani vagy épp a hullámok által ostromolt sziklára tapadó Polignano a Mare, vagy a hangulatos Monopoli. Ezeket a csodákat felfedezni úgy tudjuk a legjobban, ha Bari városából indítjuk kirándulásainkat. A terület nem csak autóval, de tömegközlekedéssel is kényelmesen bejárható, akár az UNESCO Világörökség részét képező Matera barlanglakásaihoz is eljuthatunk busszal vagy vonattal.

Beutazási szabályok: Bariba érvényes útlevéllel vagy érvényes személyi igazolvánnyal utazhatunk. 2007. április 1. óta Olaszországban három hónapig tartózkodhatunk turistaként, ezt meghaladó idő esetében a helyi önkormányzat népesség-nyilvántartási hivatalában, az anyakönyvvezetőnél kell bejelentkezni. Kisállatok utaztatásához ún. állatútlevél (Pet passport) beszerzéséről kell gondoskodni. További információk a Konzuli Szolgálat – Olaszország című honlapján találhatók.

Fizetőeszköz, deviza- és vámszabályok, idegenforgalmi adó: Olaszországban, így Bariban is az euró (EUR) a hivatalos fizetőeszköz. A vámelőírások tekintetében Olaszország mindenben az uniós szabályokat követi. 2011. január 1. óta a Bariban megszálló turistáknak – az eltöltött éjszakák számának megfelelő összegű – adót kell fizetniük (kemping – 1 euró/éj, az egy-, a kettő- és a három csillagos szállodák, illetve a ’bed and breakfast’ típusú szállások – 2 euró/éj, a négy- és az öt csillagos szállodák – 3 euró/éj). Az adót a tízedik éjszaka – kempingeknél az ötödik éjszaka – után nem számolják fel. A 10 év alatti gyermekek, az ifjúsági szállók vendégei, valamint a gyógykezelésre érkezett turisták mentesülnek az adó alól, melyet a szállásdíjjal egyszerre kell megfizetni.

Időeltolódás: Bari (Olaszország) a GMT +1 időzónában fekszik, akárcsak Magyarország, tehát nincs időeltolódás.

Elektromos hálózat és áramellátás: Bariban és Pugliában a hálózati feszültség 230 V / 50 Hz, de a konnektorok többsége más típusú, mint itthon, ezért érdemes átalakítót vásárolnunk (a boltokban kaphatók), hogy a hazulról vitt elektromos árammal működő eszközöket használni tudjuk.

Általános időjárási viszonyok: Barira és Pugliárara a mediterrán éghajlat jellemző enyhe, csapadékos telekkel, és forró, száraz nyarakkal. Bár a turisták az év minden időszakában nagyon kedvelik Bari városát, talán legideálisabb időpont puglia tartomány meglátogatására a tavasz illetve az ősz. A leghidegebb hónap a január (átlag 12 C), míg a legmelegebb a július és az augusztus, amikor gyakran kúszik a hőmérő higanyszála 30 C fölé is. A havazás ritka Rómában, ősszel viszont gyakori esőkkel számolhatunk. 

Orvosi ellátás: A Bari városába utazóknak ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítást kötni, mivel az Európai Egészségbiztosítási Kártya bemutatásával kizárólag a sürgős, illetve orvosilag indokolt alapellátás vehető csak igénybe. A közegészségügyi helyzet jó, járványveszéllyel nem kell számolni, az egészségügyi ellátás színvonala jó, ennek ellenére érdemes kombinált, hepatitis A és B elleni oltást kérni, mielőtt elutaznánk.

Nyitva tartások:
A pugliai  bankok hét közben általában 8:30-13:30-ig, majd délután 14:15 és 15:00, vagy 14:30 és 15:30 között tartanak nyitva, szombat-vasárnap zárva vannak. A pénzváltók általában egész nap nyitva vannak.

Az üzletek nyitva tartása szélesebb körű. Hagyományosan hétfőtőlszombatig 9:30-13:00-ig vannak nyitva, majd a szieszta után 15:30-20:00 között.

A nagyobb boltok hétfőtől szombatig reggel 9-től este 9-ig tartanak nyitva megszakítás nélkül.

Legfontosabb olaszországi ünnepnapok:

Január 1. – Újév
Január 6. – Vízkereszt
Április 25. – A felszabadulás ünnepe
Május 1. – A munka ünnepe
Június 2. - A Köztársaság ünnepe
Augusztus 15. – Mária mennybemenetele
November 1. – Mindenszentek
December 8. – A Szeplőtelen fogantatás ünnepe
Húsvét, Karácsony

Fontos telefonszámok – Olaszországban, így Pugliában és Bari városában is az alábbi segélyhívószámokat hívhatjuk: Mentők: 118, Tűzoltók: 115, Autómentők: 116, Rendőrség: 113, Csendőrség, általános segélyhívó: 112

Magyarország római külképviselete: Nagykövetség – Róma, cím: Via dei Villini 12-16. 00161 Roma, telefon: (00)-(39) 06-442 30 598, 06-440 20 32 (munkaidőben), mobil: (00)-(39)-348-800-81-59 (sürgősségi ügyelet munkaidőn kívül)Akciók, kedvezmények, last minute Bari

Bari térkép
Bari cikkek

találat

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Bari

Az olasz csizma sarka...Puglia

8 napos buszos körutazás Dél-Olaszországban
281.597 Ft/fő

Dél-Olaszországi kalandozások: a féltve őrzött Puglia - autóbusszal

8 napos buszos körutazás Olaszországban
298.500 Ft/fő

Az olasz csizma sarkának titkai

5 napos buszos körutazás, repülős oda-, visszautazással
370.697 Ft/fő

Hedonista Puglia

5 napos körutazás
572.320 Ft/fő

Puglia és Basilicata különleges világa

8 napos körutazás
631.596 Ft/fő
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!