Vueling Airlines repülőjegy foglalás - 1.500 Ft kedvezménykuponnal

Vueling Airlines repülőjegy foglalás - 1.500 Ft kedvezménykuponnal

Több száz fapados és hagyományos légitársaság árai, hogy a legjobban dönthessen utazásáról
Szakértő magyar ügyfélszolgálat és törődés az utazás végéig
Egyszerű repülőjegy keresés és foglalás, akciós árakon

Utasaink értékelései a(z) Vueling Airlines légitársaságról

A(z) Vueling Airlines légitársaság átlagos értékelése

3.2 13 értékelés alapján
Pontosság
2.2
Fedélzeti kiszolgálás
3.4
Ülőhely
3.0
Légiutas-kísérők
4.1

Utasaink értékelése

3.0
Zita Baja - 2019. szeptember
2 óra késéssel indult a gép, mert már az előtte lévő járatuk is késve érkezett, majd lekéstük az idősávunkat Bp-en. A pilóta kedvesen tájékoztatott mindenről, de azért fejenként 1-1 pohár vizet még elvártunk volna egy ilyen várakozás során.
 
  • Tetszik (0)
  • Nem tetszik (0)
4.0
Andó Erzsébet Kistarcsa - 2019. augusztus
A gép 3 óra késéssel indult ami a 22óra 55-ös indulásnál nem volt kellemes, a reptéren már minden zárva volt, semmit nem lehetett csinálni. A beszállástól már zökkenőmentes volt az utazás,a személyzet kedves volt, nem volt gond, a késésből fél órát behoztak. Kellemetlen volt, hogy az utasok alkoholos italokat, sört, bort fogyasztottak, amitől az egész repülőn undorító kocsmaszag terjengett. Ez nyilván nem a légitársaság hibája, de esetleg általánosan átgondolható szabály lehetne, hogy büdös italok élelmiszerek fogyasztása ne legyen lehetséges, mert másokat zavarhat.
 
  • Tetszik (0)
  • Nem tetszik (0)
2.3
Babicz család Nyíregyháza - 2019. július
A párom lábtörése miatt , a nyaralást megszakítva hamarabb kellett visszajönnünk. A barcelonai repülőtéren a becsekkolásnál nem adtak kellő segítséget és információt , hogy hogyan tudunk eljutni asszisztensi segítséggel a beszálló kapuhoz, illetve beszállni a gépbe. nagyon nehezen jutottunk kerekes székhez, később az elektromos kocsi vezetője felismerte a helyzetünk nehézségeit. Az ő veszekedéseinek köszönhetően végre olyan segítséget kaptunk, hogy feljutottunk a gépre. bár volt teljesen üres sor a légi kísérők nem ültették oda a sérültet, hogy vízszintesbe kerülhessen a gipszes láb, ráadásul a gép másfél óra késéssel indult. Amikor kértük, hogy értesítsék a budapesti repteret, hogy kapjunk megfelelő asszisztensi segítséget, azt mondták, hogy majd mi kérjük megérkezéskor. Szerencsére a családtagok tudtak telefonálni és megfelelő segítséget kaphattunk Budapesten. Ilyen hozzáállást látva a későbbiekben nem lesz bizalmunk az Önök légitársaságához.
 
  • Tetszik (0)
  • Nem tetszik (0)
1.8
Albert Etelka Emese Budapest - 2019. június
Ibiza -Barcelona járaton a biztonsági ővön hagyott rágógumi okozott kellemetlenséget mert belegagadt a ruhámba. A Barcelona- Budapest járattal nem érkezett meg a bőröndöm, amit azóta is várok. Nincs túl jó véleményem ezzel a légitársasággal kapcsolatban.
 
  • Tetszik (0)
  • Nem tetszik (0)
3.3
Radics Attila Paks - 2019. június
Mivel első alkalommal utaztam repülőgépen, meglepett, hogy mind az odaúton, mind a visszaúton több, mint 1 órás késéssel indult a gép. Ez természetes? Ezen kívül a jegyrendelés, a ,,becsekkolás'', a repülőút rendben ment. Ami nem közvetlenül a repüléshez tartozik, a barcelonai érkezés után az előre lefoglalt bérautó átvétellel akadtak problémák. Üdv Radics Attila
 
  • Tetszik (0)
  • Nem tetszik (0)
Előző

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Kezdje el utazása megtervezését nálunk

Keressen olcsó repülőjegyeket

Légitársaság hírek