Vueling Airlines repülőjegy foglalás 22.830 Ft-tól

Több száz fapados és hagyományos légitársaság árai, hogy a legjobban dönthessen utazásáról
Szakértő magyar ügyfélszolgálat és törődés az utazás végéig
Egyszerű repülőjegy keresés és foglalás, akciós árakon

Utasaink értékelései a(z) Vueling Airlines légitársaságról

A(z) Vueling Airlines légitársaság átlagos értékelése

3.2 4 értékelés alapján
Pontosság
2.8
Fedélzeti kiszolgálás
3.3
Ülőhely
3.3
Légiutas-kísérők
3.5

Utasaink értékelése

2.0
Bényi László Szentkirályszabadja - 2018. október
A légiutas kísérők nagyon kedvesek, figyelnek az utasokra, a kiszolgálás viszont kevésnek bizonyult, 2 és fél óra késéssel indult a gép, egészen addig, semmi kiszolgálás nem volt, étel ital nélkül várakoztak az utasok. Az ülőhely kényelmetlen, szűk. Összességében senkinek sem ajánlanám hogy a Vueling Airlines-t válassza.
 
3.8
Debreczeni Zoltán Budapest, XII. ker. - 2017. január
A legiutaskiserok feladatukat ellattak, viszont ha probaltam valamit kerni, azt figyelmen kivul hagytak. Nehezkes volt a kommunikacio, nem mindegyikojuk beszelt angolul, vagy legalabb is ez nem derult ki az ut soran.
 
4.5
Móri István Péter Budapest, XVI. ker. - 2016. október
Gyakorlatilag mindennel elégedett voltam. Persze a légitársaság által megszabottak szerint készültünk. Sajnos budapesti indulással az on line check-in nem érhető el, de fennakadás a check in pultnál nem volt. Összességében ajánlom mindeninek a légitársaságot!
 
3.5
Sipos Sándorné Almásfüzitő - 2016. július
A gép két óra késéssel indult Budapestről-Barcelonába. Nem volt lehetőség az online check in-re. A beszállókártyát Barcelonáig állították ki (én Nantesba mentem), Barcelonában pedig egyetlen ember sem volt, aki az átszállókkal foglalkozott volna. Minden átszálló utas értetlenül járkált föl-le. A Vueling pultnál azt írták ki, hogy menjünk a másik társaság pultjához. Ott azt írták, hogy nézzük a információs táblát. Az éppen arra járó reptéri munkatársak azt mondták reggel hatkor nyit majd módosították később 7 órára. Végül az információs pult alapján a kapuhoz mentem, ahol egy darab papírra felírták az ülésszámot és beengedtek a 7.20-kor induló gépbe. KÁOSZ-os volt az egész.
 
1.0
Klimó Lejla Fonyód - 2016. július
A járatot törölték, erről csak e mailben tájékoztatták az embert...és még kérdőívet is küldenek...minimum az ilyenről a telfonos értesítés... Van mit fejlődni, akár egy fapados szintre is...
 

Kezdje el utazása megtervezését nálunk

Keressen olcsó repülőjegyeket