Dubaj utazás - Információk

2020. július 7-től Dubaj újra megnyitja a kapuit a turisták előtt. Nincs életkorbeli utazási korlátozás érvényben. Az Egyesült Arab Emírségek világelső a COVID-19-re adott hatékony és eredményes reakciók területén, Dubai pedig a világ egyik legbiztonságosabb városának bizonyult a járványidőszak alatt.

Sajnos az Ermirates légitársaság Budapestről nem repül Dubajba, emiatt csak átszállással vagy a Wizzair discount légitársaság heti két járatával juthatunk el az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és második legnagyobb városába.

Wizzair repülőjegy foglalás Budapestről Dubajba itt.

Várhatóan az Emirates légitársaság csak szeptembertől fog repülni a Budapestről, de a bécsi reptérre már járnak járataik.

EMIRATES repülőjegy foglalás Bécsből Dubajba itt.

 

Az Emirates légitársaság számos újítás vezetett be, hogy biztonságosabbá, rugalmasabbá, kedvezőbb áruvá téve az utazást. Összegyűjtöttük a változásokat.

 • Flex Economy, Business és First Class ártípusaik mostantól ingyenesen módosíthatók utazási időszaktól és desztinációtól függetlenül. A rendszerünkben már foglaláhatóak ezekkel a rugalmasabb feltételek Emirates repülőjegyek.
 • Továbbra is utasaik és a dolgozók biztonsága a legfontosabb a légitársaságnál. Folyamatosan figyelik a higiéniai fejlesztéseket és eszerint alakítják a szolgáltatásaikat.
 • A gépeken a személyzet átalakított egyenruhánkat kaptak és járataikat fokozottan fertőtlenítik.
 • Akciós árú Businesse class. Kedvezményes árakhoza megszokott kiemelkedő fedélzeti élmény és 40kg-os poggyászkeret párosul, azonban bizonyos szolgáltatások mint a lounge, a sofőrszolgáltatás és az előzetes ülésfoglalás korlátozottak.
 • Economy Special foglalása esetén 15 kg helyett a jövőben már 20 kg feladott poggyász vihető. 12 év alatti gyermekek számára a súlyhatárok megegyeznek a felnőttekével. A csecsemőkkel utazó utasaink további 10 kg-ot adhatnak fel

Emirates járatokról, biztonságról a Dubaj reptérről egy kis videó:

 

Dubajba utazás feltételei:

 • Nemzetiségtől függően kaphat vízumot érkezéskor, illetve utazás előtt is igényelhet látogatói vízumot a Dubaji Bevándorlási Hatóságtól.
 • Rendelkeznie kell a koronavírussal kapcsolatos költségeket fedező utasbiztosítással vagy utazás előtt nyilatkoznia kell róla, hogy állja az esetleges kezeléssel és karanténnal kapcsolatos költségeket. Vigye magával a check-inhez a koronavírussal kapcsolatos költségek fedezését igazoló utasbiztosítást.
 • Járatának indulása előtt 96 órával PCR-tesztet kell végeztetnie magán és utazáskor magával kell vinnie negatív koronavírus teszteredményét. Ez vonatkozik az összes utasra, beleértve a gyermekeket is.
 • PCR-tesztet érkezéskor Dubajban is végeztethet, ha szülőhazájában nem tette meg.
 • Ha érkezéskor elvégezteti magán a PCR-tesztet Dubajban, a teszt eredményének megérkezéséig önkéntes karanténba kell vonulnia. 
 • Ha a teszt negatív, elhagyhatja a szállodát és a szokásos módon élvezheti utazását.
 • Ha a teszt eredménye azonban pozitív, be kell tartania a Dubaji Egészségügyi Hatóság utasításait és önkéntes karanténba kell vonulnia.

 

Az Ön dubaji utazási ellenőrzőlistája:

 • Ellenőrizze, hogy szüksége van-e vízumra utazás előtt
 • Járat foglalása
 • Vásároljon a koronavírussal kapcsolatos költségeket fedező utasbiztosítást vagy nyilatkozzon róla, hogy állja az esetleges kezelés és karantén költségeit.
 • Csináltasson PCR-tesztet utazás előtt 96 órával

A Dubajba való repüléskor szükséges dokumentumok

A Dubajba utazóknak ki kell tölteniük az egészségügyi nyilatkozatot, valamint a karanténba vonulási kötelezettséget vállaló nyilatkozatot. Mindkét űrlapot ki kell nyomtatni, ki kell tölteni és át kell adni a Dubaji egészségügyi hatóság munkatársának érkezéskor.
 
 

A 341/2020 (VII.12.) Korm.rendelet alapján az Országos Tisztifőorvos által piros kozkázatú területté nyílvánította az Egyesült Arab Emírséget. Hazautazás esetén  érvényes szabályzások:

Kevésbé súlyos (sárga) vagy súlyos (piros) fertőzöttségi kockázatú ország területéről történő belépés során kötelező egészségügyi vizsgálaton esik át a magyar állampolgár, illetve magyar állampolgársággal nem rendelkező családtagja, s fertőzési gyanú esetén hatósági karanténban, vagy – ha nincs járványügyi kockázat - hatósági házi karanténban kerül elhelyezésre. Ha a vizsgálat fertőzési gyanút nem állapít meg az érintett 14 napra hatósági házi karanténba kerül lakó- vagy tartózkodási helyén, lakó vagy tartózkodási hely hiányában pedig a járványügyi hatóság által kijelölt karanténban.

A járványügyi megfigyelés nem szükséges, ha a belépni kívánó személy a belépést megelőző 5 napon belül két darab, 48 óra különbséggel elvégzett molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-CoV-2 teszt – negatív eredményét igazoló angol vagy magyar nyelvű okiratot tud bemutatni.

Pontos szabályzás, és besorolás itt:  https://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-a-magyar-allampolgarok-magyarorszagra-torteno-hazateresenek-rendkivuli-szabalyairol-a-covid-19-jarvany-miatt

 
Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt