Málta térkép

Nyaralás

» Seabank Resort & Spa Hotel **** Mellieha 406.873 Ft/főtől - Málta / Mellieha Bay / Európa
» Dolmen Resort Hotel **** Qawra 214.093 Ft/főtől - Málta / Bugibba / Qawra
» ST Bayview Hotel *** Sliema 198.028 Ft/főtől - Málta / Sliema / Európa
» Hotel Paradise Bay *** Cirkewwa 208.738 Ft/főtől - Málta / Cirkewwa / Európa
» Hotel 1926 **** Sliema 219.448 Ft/főtől - Málta / Sliema / Európa

Körutazás

» Málta szépségei - 6 napos városnézés Máltán, repülővel

Városlátogatás

» Málta szépségei - 6 napos városnézés Máltán, repülővel

Élmények, beszámolók, látványosságok, látnivalók ...

Mágikus Málta - miért érdemes ide utazni?

Málta: apró sziget a Földközi-tengeren Szicília szigetétől nem messze. Viharos történelme során számtalan nagyhatalom szállta meg, megtörni mégsem tudta a helyieket: az ivóvízhiánynak lehet mégis sikerül. Málta nagyon hangulatos vidékeket rejt, csodálatos terek, színes halászhajók, ízletes ételek és napsütötte tengerpart. Fővárosáról, az erődített Valetta csodáiról itt olvashatsz többet.

Gozo, a legendák szigete

Málta kistestvérén, Gozo szigetén mintha megállt volna az idő. A legendákkal teleszőtt múltú, hagyományaira büszke Gozo a csend, a béke és a nyugalom szigete. Különleges mikroklímájának köszönhetően Gozo sokkal zöldebb mint a mediterrán Málta. A szigetlakók többnyire mezőgazdaságból és halászatból élnek, ez a fő tevékenység határozza meg mindennapjaik ritmusát. A mediterrán életérzés és a nyugalom itt mindent áthat Gozo szigetén érezhetően lassabban telik az idő.

Málta ősi történelme

Málta szigetét sokan és sokszor említik az élő történelem szigeteként. Az elnevezés helytálló, hiszen Málta  első lakói több mint 7000 éve érkeztek. A három máltai világörökségi helyszín közül kettő (Hal Saflieni Hypogeum, Megalithic Temples of Malta and Gozo) a történelem hajnalából való. Az első ember a neolit korban, i.e. 5200 körül lépett a szigetre, közel 1500 évvel az első megalit építmények megalkotása előtt. Ghar Dalam barlangjában, Málta déli részén Birzebbuga közelében találták meg ennek első, máig jól látható nyomait.

Málta legfinomabb ételei

Málta mediterrán szigete nem csak gazdag történelmi múltjával kápráztatja el a látogatókat. A Földközi-tenger közepén található kis sziget messze földön híres egészséges és ízletes konyhájáról. Mivel a máltai szigetek már az ókorban a régió kereskedelmének egyik legfontosabb helyszínének számítottak, ezért a  kikötőkben gazdát cserélő rengeteg áru mellett meg messzi tájakról származó finomságok, keleti fűszerek, és természetesen rengeteg hal is kirakodásra került.

Málta és a Máltai Lovagrend

Málta szigetének gazdag történelme szinte összefonódott  a Máltai Lovagrend történetével. A most Máltai Lovagrendként ismert egyházi rendet 1070 körül alapították Jeruzsálemben. A fő célja a Szentföldre zarándoklok segítése, a betegek ápolása volt. A rendházat eleinte bencés szerzetesek kórházként üzemeltették, majd a sikeresen működő intézményt 1113-ban II. Pascal pápa pápai bullával is megerősítette, szuverén vezetőválasztási joggal ruházta fel és a Szentszék közvetlen fennhatósága alá vonta.

5 ok, amiért Máltán tanulj angolul

Az angol nyelv tudásának fontossága elvitathatatlan, az életünk minden területét sokkal könnyebbé tesszük, ha jól beszéljük ezt a világnyelvet. Az sem kérdés, hogy legkönnyebben nem az iskolapadban, hanem egy idegen országban tanuljuk meg legjobban a nyelvet, élőszóban elsajátítva, a mindennapokban használva szerezzük meg a leghasznosabb nyelvtudást. Összeszedtünk 5 kiváló érvet arra, hogy miért Málta mediterrán szigetén tanuljunk meg angolul:  

Málta fővárosa - Valetta

Málta fővárosa 2018-ban Valletta Európa kulturális fővárosa lesz. Erre a  jeles alkalomra készülve sorra nyílnak az éttermek, apró butik hotelek, turisztikai és kulturális programokkal készül ünneplőbe öltözni a város. Málta szigetének legnagyobb városa, az erődített Valletta kétségtelenül egy barokk építészeti remekmű, de  nem csak a múlt elevenedik meg itt – a város egyben kozmopolita identitást is hordoz. Építészeti értékei mellett a gazdag történelem, az élénk művészeti és a kulturális élet egyvelege jellemzi.
Top content display: 
régió és stílus oldal
Top content head: 

Az irodánk saját szervezésű útjai az utazás minden költségét tartalmazzák (repülőjegyet budapesti indulással, ellátást, transzfert, stornobiztosítást). Ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres, írjon nekünk itt!

Kereső ellátás gombok: 
tiltva
Criteo engedélyezve: 
Criteo szöveg: 
Nyaralás Máltán!
Criteo kép: 
Top content öröklés: 
engedélyezve
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!