Veli Losinj, Horvátország

Horvátország legértékesebb részei nem az autópályáról könnyedén elérhető nyaralóhelyek. Ha el szeretnénk kerülni a tömeget és a zsúfoltságot, akkor jobban tesszük, ha a szigetekre utazunk.

15 + 1 legszebb város Horvátországban

Horvátország gyönyörű kisvárosait meglátogatni kellemes alternatívát jelent az egész hetes strandon fekvés helyett. A fényes mészkővel kirakott utcák, velencei stílusú katedrálisok, tengerparti sétányok, varázslatos naplementék várják az utazót. A hangulatos tereken elmerülhetünk a mediterrán életérzésben, délután egy kellemes kávé este pedig egy friss tengeri halakból álló vacsora társaságában. Tavasszal és ősszel még a nyaralók tömegével sem kell megküzdenünk: egy hétvége alatt is feltöltődhetünk ezeken a mesebeli helyeken. A most következő listában a kedvenceink szerepelnek: Pula:

Ahogy egyre többet kell kompozni az áhított földdarab felé, úgy növekszik az ott található nyugalom mennyisége: azokon a helyeken, ahová csak kishajó jár, szinte idilli környezetben pihenhetünk.

Cres és Losnij-sziget még éppen olyan távolságra fekszik a szárazföldtől, hogy nem kell fél óránál sokkal többet a tengeren ringatózni: viszont jóval nagyobb eséllyel találunk magunknak egy mesebeli kis öblöt, egy magányos partszakaszt vagy egy kellemes kisvárost, ahol nem hullámzik a tömeg nyáron sem.

Cres hosszúkás, hegyekkel és erdővel borított szigetéről Osornál átkelve a római időkben mesterséges csatornával elszakított Losinj szigetre még hosszan kell délnek mennünk, mire elérjük a megtévesztő Mali Losinj városát.

Ez a település, bár a neve szerint ő számít a kisebbnek, sokkal népesebb, mint a tőle 5 kilométerre fekvő Veli Losinj. Kiváló minőségű aszfaltúton érhetjük el, de egy kellemes séta keretében is meglátogathatjuk a városkát.

Igaz, hogy itt nem találunk hatalmas kikötőt, rengeteg éttermet és csak egy fagyizó teraszának árnyékában nézhetjük a délutáni fényben ringatózó csónakokat: de mégis, ez az álmos halászfalu nagyon kellemes meglepetés. Színes házai a olaszországi Cinque Terre vidékét idézik, a tenger mélykék és csodálatosan tiszta, a túlméretes templom mögött a látóhatáron a Velebit hegység látszik - nehéz betelni a képeslapra kívánkozó látvánnyal.

A település felett emelkedő Kalvaria hegyről jól látható a sziget és a kis öböl, aminek a partján Veli Losinj található, a településről kellemes sétautak vezetnek fenyőkkel övezett öblökbe, kiváló bringatúrákat tehetünk itt vagy csak élvezhetjük a Losinj nyugalmát.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Információs oldalak

» A Losinj-sziget legszebb tájai

Cikkeink

» Losinj, az életteli sziget - Kovács Attila
» A varázslatos Losinj-sziget - Kovács Attila
» Mali Losinj, Horvátország - Kovács Attila
» Homokos tengerpart Horvátországban: Cikat - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!