Dubai térkép

Nyaralás

» Hotel Millennium Place Marina **** Dubai (Emirates járattal) 280.398 Ft/főtől - Közel-Kelet / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok
» Hotel JA Beach ***** Dubai (Emirates járattal) 326.298 Ft/főtől - Közel-Kelet / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok
» Atana Hotel **** Dubai (Emirates járattal) 331.398 Ft/főtől - Közel-Kelet / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok
» Hotel JA Palm Tree Court ***** Dubai (Emirates járattal) 361.998 Ft/főtől - Közel-Kelet / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok
» Hotel Hyatt Palace Dubai Jumeirah **** Dubai (Emirates járattal) 280.398 Ft/főtől - Közel-Kelet / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok

Körutazás

» Dubai körutazás - 7 napos városlátogatás Dubaiban
» Dubai körutazás 2020.október és november - 7 napos városlátogatás Dubaiban
» India-Arany háromszög a színek ünnepén, Dubai és Abu Dhabi - 11 napos körutazás Indiában
» India - Arany háromszög, Diwalikor + Dubai - 11 napos körutazás Indiában és Dubaiban
» Dubai - Sri Lanka és Maldív-szigetek - 15 napos körutazás és óceánparti nyaralás

Városlátogatás

» Dubai körutazás - 7 napos városlátogatás Dubaiban
» Dubai körutazás 2020.október és november - 7 napos városlátogatás Dubaiban
» India-Arany háromszög a színek ünnepén, Dubai és Abu Dhabi - 11 napos körutazás Indiában
» India - Arany háromszög, Diwalikor + Dubai - 11 napos körutazás Indiában és Dubaiban
» Dubai - Sri Lanka és Maldív-szigetek - 15 napos körutazás és óceánparti nyaralás

Élmények, beszámolók, látványosságok, látnivalók ...

Dubai, a jövő városa

Dubai nem tartozik a „szokványos”, régi műemlékektől, történelmi negyedektől, évszázados építészeti csodáktól hemzsegő városok közé, ahová „szokványos” városnéző túrákat lehetne szervezni. Dubaiban nincsenek klasszikus értelemben vett építészettörténeti műremekek, melyek a világ művészettörténetének evolúcióját vonultatnák fel, mégis Dubai maga az a csoda, ahol a XXI. század (sőt, a jövő) gyakran még a legvadabb képzeletet is felülmúló építészeti gyöngyszemei sorakoznak.

Dubai kedvenc vízi vidámparkja, a Wild Wadi Water Park

A Burj al Arab ikonikus vitorlás és a Jumeirah Beach Hotel hullám formájú tömbjével szemben terül el a híres Wild Wadi Water Park, mely a világ egyik legnevesebb tematikus vízi vidámparkja. Témáját tekintve az arab folklór jól ismert alakja, Juha kalandjai köré épül. Juha, egy a VIII. századból fennmaradt, népmesékből ismert perzsa legény, akinek „unokatestvérei” további szájhagyomány útján terjedő, népi motívumokkal tűzdelt közel-keleti történetekből ismertek.

Dubai ikonikus épületei

Dubai elsősorban futurisztikus építészetéről, extrém épülettípusairól, azok magas szintű, luxus kivitelezéséről lett híres. Túlzás nélkül állíthatjuk, itt található a világ legtöbb legje, ami az építészetet illeti.

Dubai fűszerbazárja, a Deira spice souq

Dubai az a város, melynek fejlődése szinte napról napra szemmel látható; aki tavaly, vagy tavalyelőtt járt itt, nem biztos, hogy ugyanazt a Dubait látta, mint aki idén, vagy jövőre utazik a metropolisba. Dubaiban minden a legekről szól, így vásárlás terén is válogathatunk a legnagyobb, leggazdagabb, leglátványosabb épületek, bevásárló központok választékából és persze az árubőségből. Itt sorakoznak a világ legnagyobb, leghíresebb és legcsillogóbb malljai, üzletházai, ahol tényleg, szó szerint minden megtalálható.

Dubai öröksége: a Heritage & Diving Village

Aki kicsit jobban megismerné Dubai múltját, az vegye az irányt az Al Shindagha (Bur Dubai) történelmi negyed felé, a Dubai Creek mellett. Itt található ugyanis az 1997-ben alapított Heritage & Diving Village (szabad fordításban Örökség és Búvár Falu), mely – egyfajta szabadtéri múzeumként, skanzenként – a régió autentikus kézművességét, illetve tengerrel kapcsolatos örökségét, a hal- és gyöngyhalászat, a hajózás, hajóépítés és más hagyományos tengeri foglalkozások történetét mutatja be.

Ingyenes útmegszakítás, ha Dubaion keresztül repül

Tudták, hogy az Emirates több mint 140 úti célt kínál világszerte Dubaion keresztül? És azt tudták, hogy ha az Emirates járataira vásárolnak repülőjegyet, meg is szakíthatják hosszú útjukat egyszer, akár oda-, akár visszafelé, s a stopover szolgáltatásnak köszönhetően eltölthetnek néhány napot Dubaiban, anélkül, hogy repülőjegyük érvényét veszítené?

Dubai hírneves aranybazárja

A Dubai Creek deirai oldalán, nem messze a fűszerpiactól, Al Dhagayában található a város másik híres bazárja, az arany souk. Az emírség eleve híres arról, hogy igen olcsón lehet aranyat, ezüstöt, platinát, gyémántot és más nemesfémeket vásárolni. A fedett utcácskáktól keresztbe-kasul átszőtt bazár nem csak azok számára emlékezetes élmény, akik vásárolni szeretnének, hanem akár bolyongani és kirakatokat nézegetni is izgalmas itt.
Criteo engedélyezve: 
Covid info: 

Dubaiba egy 96 óránál nem régebbi, negatív eredményű PCR teszt felmutatásával lehetséges a belépés, illetve az utasbiztosítás meglétét is ellenőrzik. A második tesztet a repülőtéren végzik el, melynek eredményét (kb. 24 óra) a szálláshelyen, izolációban kell megvárni, majd indulhat a zavartalan nyaralás!

A biztonságos utazást az Emirates légitársaság biztosítja. Járataik minden egyes repülés előtt alapos takarításon és fertőtlenítésen esnek át. A legszigorúbb szintű higiénia és biztonság fenntartása érdekében a fedélzeten, ha a járat menet ideje meghaladja az 1 óra 30 percet, személyzetüket kiegészítik plusz egy fővel, aki a mosdók takarításáért felel. A kabinok légterét a kórházakban is használatos erősségű, továbbfejlesztett HEPA  légszűrők folyamatosan tisztítják. A repülőgépen arcmaszk viselése kötelező, étkezést, ivást kivéve. Az adott úti cél szabályozásaitól függően kesztyűt vagy egyéb személyes védőfelszerelés viselése kötelező lehet. 2021. január 31-ig a légitársaság Covid-19 fedezetet nyújt az utasainak, részletek az ajánlatok leírásában olvashatók.

Dubairól mindenki tudja, hogy a legek városa. Bármiről legyen szó, építészet, vendéglátás, szálláshelyek, szolgáltatások, stb. a legkorszerűbb megoldások, a legmodernebb technikai eszközök ejtik bámulatba az oda érkezőt. Ez a technikai fejlettség és a dubai turizmusban dolgozók tudatos hozzáállása biztosítja, hogy higiénikus környezetben, biztonságban kapcsolódhasson ki a nyaralása során. Az ott lakók vigyáznak egymásra, vigyáznak magukra és ezt várják el a turistáktól is. A látványosságok, attrakciók nyitva vannak, nincs tömeg, figyelnek és betart(tat)ják a távolságtartást és mindenhol kötelező a maszk használata 6 éves kor felett.

Utazásainkoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!

Honlapunkon számos ajánlat közül válogathatsz, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keresel, de akár kész útitervedet segítsünk megvalósítani, írj nekünk: ajanlatkeres@utazom.com

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!