A Dachstein - az outdoor játszótér

 Ausztria domborzati kiemelkedésekkel jól ellátott vidék. Zuhatagok, rohanó folyók, 9000 tó, havas csúcsok, gleccserek, meredek sziklafalak, mély szurdokok, hatalmas erdők, szelíd dombok, ápolt legelők: ha a tenger közepén lenne mindez, akkor talán új Új Zélandnak hívnák e helyet.

Így azonban abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy csak néhány órát kell autóznunk sógorainkhoz, hogy valami igazán nagyszerűt lássunk vagy tegyünk: kimerítő bringázások, nagyszerű hegyi túrák és klettersteigek és izgalmas vadvízi evezések várnak itt ránk.

A Dachstein régió egy helyen gyűjti össze az összes látnivalót és a szabadidő aktív eltöltésének lehetőségét. Van itt minden, amit csak egy vérbeli kalandor szeretne, de a kellemes séták, laza túrák és az evés-ivás, nyugodt pihenés kedvelői sem csalódnak. Azért ezt hagyjuk egy picit, és nézzünk valami izgalom után. Kezdjük az egyik nagyon kellemes HIas klettersteiggel, ami nagyon kényelmesen elérhető a Siberklarklamm szurdoktúra parkolójából: néhány perc séta és egy kötélhíd után már csünghetünk is a falon. Felfelé kúszva egy D nehézségű, de látványos, sok pihenőhelyet beiktató ferratat teljesítünk. A fogások, a lépések nagyon átgondoltan vannak elhelyezve a falban, éppen ott kínálkozik egy stabil pont, ahol a legnagyobb biztonságra van szükség: az átszerelési pontoknál.

Éppen ezért kiválóan alkalmas ez a ferrata azoknak, akik már stabilan másznak C nehézséget, mert itt félelemérzet nélkül tágíthatják a határaikat, csiszolhatják a tudásukat. A mászás végén csodás kilátás vár a mély szurdokra és a mögötte elterülő völgyre, majd az ösvény visszavezet a Silberklarhütte napfényes teraszára. Itt egy friss almalé-szóda kombinációval jutalmazhatjuk magunkat, a habos kakaó-rétes kettőst nem méltatom, aki elsétál az ajtó előtt úgysem bírja ki majd, hogy ne kóstolja meg e mennyei ízeket.

A másik kellemes túra már alpesi környezetben vezet. Egésznek konkrétan a Dachstein kötélvasútjának felső állomásán, 2600 méterrel a tengerszint felett. Persze, aki kőkemény, az feljuthat ide a Der Johann klettersteigen is, mi viszont "csak" a felvonótól az éppen 3000 és még 4 méter magas csúcsra szerettünk volna felmászni. Ezt meg is cselekedtük, egy rövidebb gleccserséta után  a csúcs bal oldalán vezető vállon keresztül, Az út nem túlságosan nehéz, a kilátás és a magasság érzése miatt viszont nagyon megéri felkaptatni ide.

Az osztrák hegyivadász alakulattal együtt majszoltuk el csúcscsokinkat (mogyorókrémünket) és a tavak és gleccserek panorámáját az emlékezetünkbe vésve indultunk el lefelé a csúcskereszttől. Kellemesen elpilledve cammogtunk le a felvonóhoz, és tekintettünk vissza a Dachstein hatalmas mészkőfalára. Csodás túrák voltak!

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Alpesi csúcsok: Tonion - 1 nap
» Alpesi csúcsok: a Veitsch 1981 m. - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Alpesi csúcsok: Göller (1766 m) - 1 nap
» Ausztria legszebb szurdokvölgye - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Jaeger Hotel*** - Annenheim 0 Ft/főtől - Ausztria / Karintia / Európa
» Bad & Ski Pension 0 Ft/főtől - Ausztria / Karintia / Európa

Információs oldalak

» Ausztria látnivalói
» Advent - Karácsonyi vásárok forgatagában
» Utak Március 15. idejére
» Szilveszteri utazások
» Karácsonyi utazások
» Húsvéti utazások
» Adventi utak
» Síelés Ausztriában
» Buszos körutazások Ausztriában
» Biciklitúra, kerékpártúra
» Hosszú hétvége
» Via ferrata túrák kezdőknek és haladóknak

Cikkeink

» Ausztria varázslatos tájain - Kovács Attila
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila
» Kilátás a Grossglocknerre - a Kaiser-Franz-Josefs-Höhe, Heiligenblut - Kovács Attila
» Grossglockner: a fekete hegy - Kovács Attila
» Őszi Dachstein via ferrata - Kovács Attila

Utazások

» Via ferrata túra kezdőknek - 1 nap
» Via ferrata túra a Hohe Wandon haladóknak - 1 nap
» Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig - 1 nap
» Dachstein - via ferrata hétvége - 4 nap
» Via ferrata a Garda-tó környékén - 5 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!