Via ferrata túra - Großer Priel 2515 m.

Hosszú hétvége Ausztriában

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Ez az utunk a kevésbé ismert Totes Gebirge hegycsoport fantasztikus sziklavilágát, izgalmas via ferrata útvonalait ismerteti meg a kalandvágyókkal. a "Holt-hegység" ámulatos hely, varázslatos csúcsai meredeznek a kristálytiszta vizű tavak fölött, égre törő sziklafalak alatt mélyzöld füvű legelőkön békésen legelésző tehenek és susogó fenyvesek teszik meséssé a tájat.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Nagy Geri
Kis korom óta lökött bolondóc vagyok, akinek kellettek a kalndok, az új, az ismeretlen.
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...
Szodorai Regina
Másfél évtizede aktív kalandtúrázó és világjáró, sok-sok országgal a háta mögött.

Nehézség:

Túránk haladó via ferráta utak, kitett meredek részeken vezetnek, B/C, D nehézségi szintűek. Azoknak ajánljuk ezt a túrát, akik jártak már ilyen útvonalakon, rendszeresen túráznak, mozognak.
Fontos! Ehhez a túrához via ferrata tapasztalat feltétlen szükséges, kezdőknek a Bécsi-erdő, a Hohe Wand vagy a Rax klettersteig útjainkat javasoljuk!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- garantáltan kis csoportos túrák (1 vezető max. 5-6 fővel)
- maximális odafigyelés, ezért biztonságosabb
- rugalmasabb
- élvezhetőbb
- kényelmes, szervezett buszos utazás

Részvételi díj tartalmazza

az utazást autóbusszal, szállást menedékházakban; a via ferrata felszereléseket, a via ferraták belépő díját, valamint a kiscsoportos magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, a személyes költségeket és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
10-15 fő
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Hochschwab csoport legizgalmasabb via ferrata útvonalai - 3 nap
» Dachstein - via ferrata hétvége - 4 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap Budapest, Hinterstoder, Prielschutzhaus (1420 m)

Budapestről a kora reggeli órákban indulunk el hosszú utunkra. Reggel 5 órakor találkozunk a Hősök terén lévő homokóránál. Kirchdorfig autópályán utazva Magyarországon, Ausztrián át érkezünk meg a Totes Gebirge lábához. Az autópályáról letérve csodás nyári fényektől varázslatos hegyek között kanyargó utunk mindig tartogat apró meglepetéseket: takaros települések, az Alm folyócska zúgó vize és mély völgye, sziklacsúcsán meredező várrom, bámulatos kilátások váltogatják egymást. Elbúcsúzva a gyalogtúrás útitársainktól mi még tovább utazunk bolyongva a hegyek között kicsit. Nemsokára Hinterstoderben állunk meg. Gyönyörű úton indulunk fel a Prielschutzhaushoz. A délutáni fények még jobban elvarázsolják utunkat. A Polsterlucke gyönyörű tavacskájában ott csillan a hegység tükörképe, míg utunk mellett a Krumme Steyr habjai zúgnak. Hamarosan elérünk a Kleine Ofen völgy csodáihoz, a vízesésekhez. A hatalmas lépcsőkön zúgó vízesések igazi fénypontjai a napnak. Még akkor is szemünk előtt van ez a fenséges látvány amikor már a házikó is feltűnik az ösvény végén. Az utolsó fényeket még kihasználjuk gyönyörködésre, hogy megnézzük holnap merre indulunk fel, majd gyorsan lepihenünk, hogy holnapra legyen erőnk bőven.

2. nap: Prielschutzhaus (1420 m), Bert Rinesch Klettersteig (C-D), Großer Priel (2515 m), Welser Hütte (1726 m)

Reggel kipihenten kelünk útra. A felfelé tekergő ösvényen a legnehezebb feladat talán az lesz, hogy eldöntsük a naplemente vagy a reggel fényei festőiebbek. Varázslatos az ébredő hegység. Minden pillanatban valami mást hangsúlyoznak ki a folyamatosan változó fények. Egyre messzebb lesz tőlünk a ház és egyre közelebb visz minket a beszállóhoz az ösvény. A Bert Rinesch Klettersteig a klasszikus, nagy via ferrata utak közé tartozik, amelyet nem annyira a mászás extrémsége (az útvonal maximum D nehézséget ér el), sokkal inkább vad, magashegyi jellege és hossza (700 méter szint mellett 1300 méter a klettersteig hossza) tesz azzá. Ezért a steigért rendesen meg kell dolgozni, de az útvonal igen látványos, kitett, igazi magashegyi sziklavilágban vezet, ennek minden szépségével és veszélyével. Rengeteg kaland után, létrákon át, és szédületes magasságok felett vezető vasalt út végén hamarosan megpillantjuk a gigantikus piros csúcskeresztet, melyhez hasonló nagyságú hegytetőn ritkán talál túrázó. A hegytetőn igazi csúcs-élmény fogad minket, ücsörgünk is egy darabig merengve a bámulatos kilátáson: szemben az osztrák Matterhorn a Spitzmauer csúcsa hasít bele a felhőkbe. Kipihenve magunkat ezen a fantasztikus csúcson nekivágunk hát az ereszkedésnek. Az út előbb szélesebb, majd elkeskenyedő gerincen vezet, itt érdemes odafigyelni minden lépésre, mert szakadék tátong mindkét oldalon. De nem csak a veszély miatt, hanem minden szakadék egy fantasztikus ablak, kilátással a hegység egy-egy csodás szeletére, egy mély nyeregben végcélunk Welser Hütte is látszik már. A Fleischbänke kárvölgyén leereszkedve érünk el a menedékház hatalmas épületéhez. A ház teraszáról fantasztikus kilátás nyílik az Ödseek völgyébe. A gyönyörködésre még kihasználjuk a naplemente előtti rövid időszakot, amikor a megváltozott fényviszonyok miatt mindennek kiélesedik a kontúrja, a fák besötétednek, mindennek lágy, bársonyos mélysége van. Az ember szívében ez a pár perc ágyaz meg az éjszakának. A fényjáték és a jól megérdemelt vacsora után gyorsan elalszunk, mert ennyi csoda bizony fárasztó tud lenni.

3. nap: Welser Hütte (1726 m), Tassilo klettersteig (C-D), Schermberg (2396 m), Almsee, Budapest

Utolsó napra még egy varázslatos vasaltút vár minket. Reggeli fényekkel tarkított völgyben emelkedünk felfele a Schermberg csúcsára vezető Tassilo klettersteig beszállójához. A via ferrata út nagyon látványos és változatos, igen kondícióigényes mászás igazi magashegyi környezetben. Meredek, rövid felszökések, keskeny peremek, kitett gerincszakasz teszik változatossá ezt a remek steiget. Maga a mászás pár rövid szakasz leszámítva nem túl nehéz és végig nagyon jól biztosított. A csúcsról az előző nap bejárt Fleischbank Satteltől induló úton megyünk le vissza a hüttéhez. A nyeregből még egy utolsó kilátást vetünk a hatalmas platóra, ahol néhol még aprócska hófoltok bújnak meg. A káprázatos kilátást még tovább fokozza a plató szélein meredező hegyek örök felhőjátéka. A Totes Gebirge vad sziklái alatt több gyönyörű tengerszem és nagyobbacska tó bújik meg. Levezető utunk a visszhangjáról híres sötétzöld vizű, festői környezetű, óriási fenyőfák árnyékában megbúvó Almseehez vezet. Gyorsan magunk mögött tudjuk az ereszkedést, hogy leérve a tópartra lábunkat lógathassuk az Almsee hűvös vízbe és gyönyörködhessünk a Totes Gebirge tó felett meredező sziklakoszorújának fenséges látványában. Még zárszóként kipróbáljuk milyen a híres almsee-i visszhang, majd innét elindulva már csak rövid időkre állunk meg és Budapestre az esti órákban érkezünk meg élményekkel gazdagon és a hosszú túrák miatt kicsit fáradtan.

 

 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, szállást menedékházakban; a via ferrata felszereléseket, a via ferraták belépő díját, valamint a kiscsoportos magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a személyes költségeket és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről: túracipő/túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, meleg felsőruházat, túranadrág, sapka/kalap a nap ellen, elemlámpa, napvédő krém, fürdőruha.
Sportcipő nem megfelelő a via ferráta túrák során! Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben még nyáron is hűvös lehet! Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferrátás kesztyűt!
A jó minőségű túracipő, esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! A via ferrátás felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.

Via Ferraták: Mesterségesen biztosított sziklautak. A meredek szakaszokon: drótkötelek, fémlétrák, és lépések segítik a kalandvágyó turisták haladását. Speciális biztosító felszerelés szükségesek végigjárásukhoz! A Dolomitok a via ferráták paradicsoma, de Ausztriában is népszerű. A XIX. század közepétől kezdték meg kiépítésüket, és mára igazi szabadtéri játszóterekké váltak az átlagemberek számára. Mivel az utak teljesítése alapfokú hegymászó technikai tudást igényel, gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.
Figyelem! A mászások során úgynevezett „via ferráta szett és sisak” viselése kötelező! Kizárólag az irodánk által biztosított felszerelés használható! Ezek helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák, és a túrákon folyamatosan figyelemmel kísérik! A vezetők utasításait mindenkinek be kell tartania saját és társaik biztonsága érdekében!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Időjárás: 
A hegyekben leszünk, így hűvösebb napokra kell számítani, mint az itthon megszokott. A völgyekben 15-20 C fok várható a magasabb hágókon akár 10 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!