Dachstein gyalogtúra

4 napos túra Ausztriában

A Schladming-Dachstein régió nem csak a síelők előtt ismert, Ausztria egyik legszebb, legváltozatosabb túraterepe. Tengerszemek, hegyi tavak, hósapkás csúcsok, alpesi rétek teszik változatossá a térséget. A könnyű, látványos túrák bárki számára teljesíthetők, felejthetetlen élményt biztosítva!

GARANTÁLT INDULÁS!

Vannak még helyeink vendégházban, felár ellenében!

JÓ HA TUDOD!

Ez a programunk párhuzamosan halad a via ferrátás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk és ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást, a 3 éjszaka szállást kempingben, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az étkezést, az esetleges belépőket, a felvonót valamint az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.
Korlátozott számban a vendégházas szállás felárát. Ezt a szállás pont alatt találod!

 

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
kemping
Létszám: 
20-30 fő

Nehézség:

Nem kell tapasztalt túrázónak lenned, már az is elég, ha sportosabb lendületű vagy. Itt nincsenek olyan nagy szintkülönbségek, és nagyon hosszú túrák. Ez a program inkább a kellemes túrázásról, és a természet csodálatos „alkotásairól” szól. A napi túratávok kis kitartással mindenki által teljesíthetőek.

Program: » Részletes program

1. nap: Budapest, Gosau tavak (940-1160m), Hallstatt, Schladming
Első napi túránkon az Alpok egy csodás részét és kisvárosát fedezzük fel ezen a napon. 

2. nap: Schladming, Dachstein felvonó (1692m), Südwandhütte (1871m), Tor (2033m), Bachlalmhütte (1490m)
A mai nap elérjük túránk legmagasabb pontját, azaz 2000 méter fölé túrázunk.

3. nap: Schladming, Bodensee, Filzscharte, Schladming
Mai túránk igazi alpesi környezetben kanyarog, tavakkal, hágóval, csúcsokkal kísérve... 

4. nap: Schladming,  Riesachsee, Budapest
Hazaérkezés előtt teszünk még egy izgalmas túrát egy szurdokon keresztül a hangulatos Riesachseehez.

További információ

Bankó Erika
Erika gyerek kora óta mozgásban van. Talajtornától az úszásig sok sportot kipróbált. Mostanában fut, kerékpározik.

Kapcsolódó cikkek

» Felhőszakadás után sárlavina öntötte el az UNESCO világörökségi várost, Hallstattot - Etédi Alexa, 2013. június. 26
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2016. október. 14
» Medve-szurdok túra: egynapos kirándulás Ausztriában - Kovács Attila, 2012. szeptember. 09
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2017. szeptember. 16
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2017. szeptember. 14
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
Részletes program
1. nap: Budapest, Gosausee, Hallstatt, Schladming

Reggel 05.00-kor találkozunk a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15-kor. Ausztriában utazva a kora délutáni órákban érjük el Ausztria „outdoor” játszóterét a Dachstein régiót. Célpontunk a turisták által kedvelt alsó Gosau-tó, ahonnan gyalogosan indulunk tovább. Túránk először a fenséges tópart mentén, majd egy kis tengerszemet érintve, a felső tó irányában halad. A sziklák, az erdő és a tó együttese lélegzetelállító! Megpihenünk, majd visszafelé a már ismert útvonalon haladunk. Azért, hogy Gosau teljes panorámáját élvezhessük, a tó másik oldalán közelítjük meg a menedékházat, ahol autóbuszunkat hagytuk. Miután ismét együtt a csapat Ausztria ékszerdobozához, Hallstattba utazunk, sétát tenni a páratlan fekvésű, gyönyörű kisváros utcáin. Az esti órákban érkezünk  szállásunkra.

Túratáv: 7 km, 210 méter szint fel/le, menetidő: 4 óra Szállás: kemping (felárért vendégház  is választható).

2. nap: Schladming, Dachstein felvonó (1692 méter), Südwandhütte (1871 méter), Tor (2033 méter), Bachlalmhütte (1490 méter), Dachstein felvonó

Reggel korán együtt indul a csapat a Dachstein déli fala alatt található felvonóállomáshoz. A túra előtt van lehetőség egy rövid fakultatív program keretében  felvonóval felmenni  a híres sky walk kilátóhoz illetve végigmenni Ausztria legmagasabban található függő hídján ahonnan felejthetetlen kilátás nyílik az Alpok közeli csúcsaira. Miután társaink visszatértek a kilátóból felszereléseinket magunkhoz véve közösen vágunk neki az útnak. Első célunk a Südwandhütte, ahol szusszanunk egyet, majd folytatjuk utunkat és több száz méteres falak tövében haladva érjük el a Tor tövét. Innen fantasztikus a kilátás a völgyre, és a felettünk tornyosuló csúcsokra. Miután kinézelődtük magunkat, már lefelé folytatjuk utunkat a dimbes-dombos ösvényen. Egy elragadó alpesi fennsíkon álló menedékháznál megpihenünk, falatozunk, majd egy kellemes hegyi ösvényen ereszkedve térünk vissza autóbuszunkhoz. A nap hátralevő részét Schladmingban töltjük.

Túratáv: 15 km, 650 méter szint fel/le, menetidő: 6 óra Szállás: kemping (felárért vendégház  is választható).

3. nap: Schladming, Bodensee, Filzscharte 2213 méter, Schladming

Reggeli után buszra szállunk és mai túránkra indulunk az alacsony Tauern meseszép zugába, a Seewigtal völgy természetvédelmi területére. Első célunk a középső tó partján csodálatos környezetben álló Hans-Wödl-Hütte (1528 méter) Vízesések  morajlásával kisérve kanyarog ösvényünk a völgybe, miközben  elhaladunk  a Bodensee tó festői szépségű partján. Rövid kapaszkodás után érkezünk a Hans-Wödl-Hüttéhez. A ház fantasztikus helyen, a középső tó partján áll ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a völgy végébe a felső tóból alázúduló vízesésre. Itt megpihenünk, megebédelhetünk majd új erőre kapva kapaszkodunk fel a Filzscharte 2213 méter mgas hágójába. Csodálatos panoráma bontakozik ki a alattunk elterülő tóra, és a Dachstein régió csúcsaira. Rövid pihenő után továbbindulunk és a hegy túloldalán ereszkedve érintjük a Maralmsee kis tavacskáját ahonnan igazi alpesi környezetben túrázva térünk vissza a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. A kora esti órákban van lehetőség a városban vásárolni, vacsorázni.
Túratáv: 14km, szint fel/le  1000 méter,  menetidő: 5-6 óra.

4. nap: Schladming, Riesachsee, Budapest

Reggel összepakolunk és buszra szállunk. Utolsó napi levezető túránkra indulunk a gyönyörű környezetben fekvő Riesachsee tóhoz. Egy izgalmas függőhídon keresztül jutunk a szurdokvölgybe ahol létrákon lépcsőkön kapaszkodunk egyre feljebb, vízesések  morajlásával kísérve. A szurdokból kikapaszkodva érkezünk a hegyekkel körülvett tóhoz ahol megpihenünk, elfogyasztjuk búcsú ebédünket és egy kényelmes erdei úton visszatérünk a parkolóban várakozó buszunkhoz.   A délutáni órákban érkezünk vissza autóbuszunkhoz, és a késő esti órákban érkezünk haza Budapestre.Túratáv: 7 km, szint fel/le  300 méter,  menetidő: 3 óra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a 3 éjszaka szállást kempingben, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az étkezést, az esetleges belépőket, a felvonót valamint az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.
Korlátozott számban a vendégházas szállás felárát. Ezt a szállás pont alatt találod!

 

Helyszíni költségek leírása: 

1. nap: nincs
2. nap: fizetős út, - a napi programban található alternatív felvonó használata esetén ingyenes -  egyébként 5,00 euró/ felnőtt vagy 2,50 € per gyermek
    Alternatív - Dachstein felvonó: Kempinges szállás esetén kedvezményes  18 Euro/fő, vendégházas szállás esetén 33 euro/fő
    Alternatív - Jágpalota + függőhíd: 3 euro/fő
3. nap: 3 tó völgye 2 euro/fő
4. nap: nincs

 

Várható költőpénz szükséglet: 
40-50 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 30-35 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém, fürdőruha. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad!
További szükséges felszerelések: sátor, derékalj, hálózsák (5 C komfortfokozattal), kis gázfőző, pohár, evőeszközök, némi tartós élelmiszer.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Szállás: 

Kempinges szállásunk a városhoz közel egy patak partján helyezkedik el. A vizesblokkok tiszták, hideg meleg vizes fürdésre van lehetőség. Sátor, derékalj, hálózsák mindenképpen szükséges, ha fázósabb vagy tegyél be egy plusz takarót, júliusban is hűvösek lehetnek az éjszakák.
a vendégházas szállás felára:
- 6 db. Komfort szoba: 2 személy francia ágy, WC, mosdó, tusoló 4000 Ft/fő/éj
- 3 db. családi szoba: 4 személy,1  francia ágy, 1 emeletes ágy, WC, mosdó, tusoló, erkély 3 fő esetén 4000/Ft/fő/éj, 4 fő esetén 3500 Ft/fő/éj
- 2 db. Eco szoba: 2 személy, 1 emeletes ágy, mosdó, a wc-tusoló külön helységben de egyéni használatra. 3000 Ft/fő/éj
Ezt jelentkezéskor a megjegyzés rovatba jelezni kell!

A vendégházas szobákhoz teljessen felszerelt konyha tartozik.

 

Étkezés: 
A túra önellátó, de minden nap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. Kempingünkben kisbolt és pizzéria található. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a mászások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz az utazásra. Műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, gázfőző, palack, gyufa, konyharuha, szalvéta, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nejlonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs jó szolgálatot tesz a napi étkezések lebonyolítása során.
Időjárás: 
Mint bármely más hegynél, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Mivel nyár végén utazunk ide, így napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 3–10 C fokra is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
A túrák során a kis, kb. 30 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz,- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
41 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.7
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.7
Szeged
5.0
Minden jó volt. Üdv. Éva
Kazincbarcika
4.0
Tulajdonképpen nagyon szép helyeken jártunk. A Dachstein túra talán lehetett volna kicsit hosszabb. A túravezetők nagyon kedvesek voltak. Az időjárás viszont nem volt mindig kegyes hozzánk.
Herceghalom
4.8
Élveztem minden pillanatát.
Budapest
5.0
hozta az iroda a megszokott profizmust.
nagyon jó volt minden. különösen, az 'iglu' :-)
Budapest, IV. kerület
4.4
Szuper túra volt az időjárási körülményeknek megfelelő változtatásokkal. A túravezetők mindenkire figyeltek, azokra is akik nem tartottak velünk a napi program során. Néha már kusza volt, ki mit csinál, hogyan és mikor (a ferrátások is velünk jöttek, ill. sokan, akik más programot szerettek volna), de azért elveszni semmiképp nem lehetett. A vendégház nagyon tetszett, tiszta volt és tökéletesen vidékies (szerintem ez hozzátartozott az élményhez) :-) A Tornál volt egy kis bizonytalanság, szerintem simán belefért volna a hegy megkerülése, mert szép volt az idő és senki sem szenvedett (látványosan) a túrán, bár az alternatív útvonal is gyönyörű volt. Mindent összevetve elégedett voltam az úttal, jövök máskor is! :-)
Szeged
5.0
Szuper program volt.
Budapest, III. kerület
4.8
Csodás őszi időjárás, meseszép vidék, tartalmas és szép túrák, nagyszerű túravezetés és ráadás grillparty..... :)
Budapest, XIII. kerület
4.6
Nagyon szép túra volt, változatos programokkal! A kemping igényes volt, a túravezetők jól tájékozottak voltak és sok érdekes információval láttak el minket és még a jó hangulatról is mindig gondoskodtak. A napi túrák lehettek volna kicsivel hosszabbak.
Buidapest
5.0
Minden nagyon szép és jó volt. A túravezetők kedvesek és segítőkészek voltak. Időjárás is kedvező volt. És a társaság is nagyon barátságos, nevetős volt. :) :)
Budapest, IX. kerület
5.0
Minden nagyon jó volt! Meg volt a gyönyörű környezet, a kedves emberek, napsütés, szép kilátással rendelkező vendégház, az időnként kihívást is jelentő túrák, és természetesen a profi túravezetői csapat, ami olyannyira megszokott az utazom.com-tól, hogy az lenne fura, ha nem így lenne:) Úgy érzem, mintha nem csak 4 napot, de legalább 1 hetet lettem volna távol otthonról. Köszönöm az élményt, érkezésem után már ismét a kínálatot böngésztem!:)
Szeged
4.6
Kiváló szervezés, nagyon szép helyen lévő szállás, szakszerű túravezetés jellemezte az utunkat. A időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, eső csak éjszaka esett, így minden tervezett program megvalósulhatott. Köszönjük szépen az utat Ákosnak, Szilvinek és Csongornak.
Budapest, III. kerület
4.8
Remekül kiválasztott helyszínek.
A gondos szervezésnek és rugalmas megvalósításnak köszönhetően, minden programra volt elég időnk, ami ritkaság az ilyen utak során.
Kiemelném túravezetőik kedvességét, felkészültségét és kifogyhatatlan humorukat, mellyel szórakoztattak az út során.
A hab a tortán, a csodálatos időjárás volt, ami még szebbé tette élményeinket.
Ez úton is, köszönök mindent a csapatnak!
Budapest
4.4
Gyönyörű helyeken túráztunk profi túravezetőkkel. Fizikai erőnlétem miatt nem tudtam mindegyik túrát végig csinálni. Próbálgattam a fizikai határaimat. Mindenki nagyon készséges, rugalmas és figyelmes volt. Köszönöm a bíztatást és türelmet. Profi volt a csapat. Sokat tanultam tőlük. Nagyon szép élmény volt számomra.Köszönöm.
Budapest, X. kerület
5.0
Szépséges, nagyon jó hangulatú út volt, Jó társaság, jó helyek, jó idő !
Örülök, hogy jelentkeztem!
Siófok
4.8
Csak így tovább,remélve legközelebbi viszontlátást !
Szeged
4.6
Az egyik legprofibb szervezet túra, amin eddig részt vettem. A túratervezők teljesen képbe vannak, barátságosak, segítenek, ahol és amiben tudnak. Két dolgot említenék, de csak azért, mert azt mondták, hogy adnak az ember véleményére és szeretnék jobbá tenni a túrát, ha lehet.
1) A kemping kilátása nem volt az igazi. A legtöbb időt itt tölti az ember, szerintem ez is számít. Szerencsére a kemping maga nagyon színvonalas volt.
2) Bizonyos esetekben kevés volt az idő élvezni a kilátást, átélni a pillanatot. Ilyen volt Hallstat és Dachstein vagy amikor egy hosszabb túrát követően megpihentünk volna.

Mindenesetre köszönöm az élményt, a jövőben utazni fogok veletek biztosan, de ezekre figyeljetek. :)
Budapest
5.0
Minden fantasztikusan indult, az idő csodálatos volt, épp ezért sajnálom, hogy a nagy gyalogtúrát a végén a csoport nem szavazta meg és lerövidült. Ennek ellenére az egyik legszebb túra volt, ahol valaha is jártam.
Budapest, III. kerület
5.0
Minden tökéletes volt: a programok, a szervezés, a túravezetők felkészültsége, rugalmassága, a vendégház, sőt még az időjárás is! Köszönjük a fantasztikus élményt!
Törökszentmiklós
5.0
Köszönöm szépen a csodálatos élményt, Szilvinek es Csongornak a türelmet es a biztatást! Nagyon szép élményt kaptunk!!
Debrecen
5.0
10/10!
A túravezetők nagyon jól értve dolgukat az esős idő ellenére is egy nagyszerű alternatív programot szerveztek a szombati napon.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!