vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Egy nap Lisszabonban

Lisszabon nem számít túlságosan felkapott városnak a hazai utazók körében, talán azért, mert jobban esik azzal villogni hétfőn az irodában, hogy a hétvégét Párizs, London   vagy Prága utcáin barangolva töltöttük. [utazom:teaser:69491] Pedig egykor Portugália fővárosa egy világbirodalom központja volt, a mai napig nagyon kellemes hely, sajátos hangulattal és vendégszerető lakosokkal... Erről a csodálatos helyről szól a most következő kisfilm, ami egy lisszaboni utazás jellemző helyszíneit mutatja be. A Day in Lisbon from Manuel Cavalcanti on Vimeo.

A virágok szigete: Madeira

Az Atlanti-óceánban található gyönyörű Madeira az egyik legszebb Portugália szigetei közül. Az Örök Tavasz szigetének elnevezése onnan ered, hogy egész évben kellemes időjárás uralkodik itt és mindenfelé különféle szebbnél szebb virágok nyílnak a buján zöldellő tájon. [utazom:csikkep:47473] Ez a csodás kisfilm a Madeira legszebb vidékeit mutatja be: MADEIRA from Darius Januskevicius on Vimeo.    

Ericeira: a portugál szörfparadicsom

Ericeria kisvárosa Portugália egyik kedvelt úti célja, különösen népszerű a szörfös társadalom körében- két kilométeres, hatalmas hullámoktól ostromolt partszakaszának köszönhetően. Nincs messze Lisszabon sem: a kisváros 35 kilométerre északnyugatra található a portugál fővárostól. [utazom:teaser:48351] A halászok minden reggel útnak indulnak az óceán távoli horizontja felé, az árnyékos délutánt pedig majd mély nyugalomba ringatja a hullámmorajlás... Ericeira Travel from Mark Waters on Vimeo.

Az Azori-szigetek szépsége

Az Azori-szigetek egy csodálatosan szép, vulkáni szigetcsoport az Atlanti-óceánon. A szigetek Portugália részét képezik. A rengeteg bennszülött növényfajjal rendelkező, különleges éghajlatú szigeteken varázslatosan szép tájakat találunk - főleg a festői Sao Miguel-en, ahol a most következő kisfilm készült:  The Azores - Sao Miguel from Carlo de Ruiter on Vimeo.  

Lisszabon a magasból

Portugália fővárosa a nagyon hangulatos Lisszabon. Az Atlanti-óceán partján, a Tejo folyó tölcsértorkolatánál fekvő település szinte teljesen elpusztult 1755-ben egy földrengés és az azt követő szökőár miatt. [utazom:search:2:regio/lisszabon] Az egységes városépítészeti tervek szerint újjáépült Lisszabon egy valódi ékszerdoboz: meredek, kacskaringós utcáin legendás villamosok közlekednek, a parton pedig az óceán látványával kísért sétákat tehetünk. A magasból pedig így fest Lisszabon: Lisbon Aerial Sights from Augusto Alves da Silva on Vimeo.  

A gyönyörű Madeira

Madeira, az Örök Tavasz szigete egészen elképesztő és vad vidékeknek ad otthont. [utazom:csikkep:51820] Találunk itt óceánba szakadó majdnem hatszáz méteres függőleges sziklaszirtet, meredek, zöld hegycsúcsokat, patakokat és páfrányosokat, de kedves kis halászfalvakat és hatalmas hullámoktól ostromolt óceánpartot is felkereshetünk, sőt egy lávabarlangba is alászállhatunk. A sziget lenyűgözi az ide érkezőket szépségével és nagyon kellmes éghajlatával. Madeira legszebb látnivalóit mutatja be a most következő kisfilm:

Madeira legszebb hegyi túrája - az Encumeada-hágóból a Pico Ruivora

Madeira szigete szebbnél szebb túrákat kínál. Izgalmas, alagutakkal, vízesésekkel megfűszerezett leveda-túrák és lenyűgöző panorámával kecsegtető óceánparti séták mellett vad magashegyi tájain is csodás ösvények vezetnek. Az egyik legszebb az Encumeada-hágóból, azaz a sziget vízválasztójáról induló útvonal, amely Madeira legmagasabb csúcsára, a Pico Ruivo-ra vezet.

Túrák Madeira szigetén

Madeira vad hegyvidékein csodálatos túrákat tehetünk. Ha a Pico Ruivo csúcsát célozzuk meg, akkor a sziget legmagasabb pontján állhatunk, ha pedig levada-túrákra vállalkozunk, akkor is nagyon izgalmas és látványos gyalogtúra ösvényeket fedezhetünk fel. A sziget minden túrázni szerető ember szívébe belopja magát buja zöld növényzetével és merész hegycsúcsaival. [utazom:csikkep:51820] Madeirai túrákon készültek az alábbi felvételek is:

Madeira kalandtúra 2017 tavasz -videó

Madeira gyönyörű zöld szigete minden évszakban elvarázsolja a látogatókat - nem okozott csalódást idén tavasszal sem. A csodás sziget legszebb arcát mutatta meg nekünk, de most még kivételesen szép időjárással is megörvendeztette a csapatot: Madeira kalandtúra 2017 tavasz from Utazom.com on Vimeo. A levadák hangulatos túrái, a Pico Ruivo vad hegyvilága éppen úgy elvarázsolja az ide érkezőket, mint az óceán végtelen horizontjának látványa a Szent Lőrinc-félsziget túrán. Este sem érnek véget az izgalmak - a híres madeirai konyhaművészet remekeit kóstoljuk meg kiváló éttermek sorában.

Madeira kisvárosai - Camara do Lobos

Madeira legnagyobb városa, Funchal tőszomszédságában találjuk a kedves kis halászfalut, Camara do Lobos teleülését. A falu neve tükörfordításban a farkasok szobáját jelenti, ami igen meglepő, tekintve, hogy Madeirán néhány madárfajt és a hüllőket leszámítva nem nagyon él gerinces élőlény, leszámítva néhány ide tévedt denevért. Nem is az ordasokra kell gondolnunk - az első felfedezők tengeri fakasokat, azaz fókákat találtak ebben a nyugodt kis öbölben, akiket szépen el is fogyasztottak, így mára csak a nevük őrzi ezen találkozás emlékét.

Madeira legszebb levada túrái - Encumeada

Madeira szigetének legszebb túráit a sziget északi részén találjuk. Az egykori vulkán kalderája erődszerű falakkal magasodik a párás, esős északi partvidék fölé. A sziget ezen része gyakran burkolózik felhőkbe, de a főgerinc legmagasabb régiói ilyenkor is kiemelkednek a felhőpaplanból.

Levada túrák Madeira szigetén - Portela

Maderia szigetén szebbnél szebb levada-túrákat találunk. A vízvezetékeket a középkortól kezdve használták először cukornád majd később banán-ültetvények öntözéséhez, de most mezőgazdálkodási jelentőségük mellett a sziget egyik legizgalmasabb látványosságait jelentik. 

Fakultatív program: Zoofari

A tökéletes nap azok számára, akik szeretik a szórakozást, kalandot és izgalmat! Élvezze a pihentető terepjárós élménytúránkat, amely Algarve kevésbé ismert ám mégis mesébe illő helyszíneire viszi el. Földutakat követve olyan helyekre látogatunk el, ahol láthatjuk a helyi hagyományokat és gyakorlatban is. Töltődjön fel az eukaliptusz fák és gyógynövények illatával teli tiszta levegővel, csodálja meg a gyönyörű kilátást és tudjon meg többet a parafák betakarításáról.

Fakultatív program: Surfari

Fedezze fel Algarve nyugati partjának a vad szépségét! Kényelmes 4 X 4 terepjáróinkkal a járt útról letérve elvezetjük egyenesen Algarve szívébe. Csodálja meg a szinte érintetlenül hagyott természeti környezetet és a káprázatos kilátást a sziklákról! A nyugati part mentén gyönyörködhet az érintetlen strandokban, melyek Algarve legszebb növényvilágát fedik fel. Látogasson el Carrapateira településére, amely olyan festői strandoknak ad otthont, mint a Praia do Amado és a Praia da Cordoama.

Fakultatív program: Ria Formosa csodái

Ma lehetőséget kínálunk keleti Algarve egyik kevésbé ismert területének felfedezésére! Először meglátogatjuk Olhãót - egy hagyományos halászfalvat, melynek kocka alakú, fehérre meszelt házai harmonikusan mutatnak az aranyszínű homokkal és az égszínkék tengerrel.  Itt lehetőség nyílik a helyi piac hatalmas hal választékának megismerésére! Olhão feltérképezése után csodálatos hajóút következik a Ria Formosa mentén!

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.7
20 értékelés alapján
4 napos egyéni városlátogatás Portugáliában

4 napos városnézés Lisszabonban Hotel ****

Budapest, IV. kerület
5.0
<szöveg nélkül>

Madeira - Az örök tavasz szigete

Bátonyterenye
5.0
Nagyon jó szervezés, kitűnő idegenvezetés,jó programok,csodálatos növényzet,rendkívüli tisztaság,

Hotel Four Views Monumental **** Funchal

5.0
Madeira csodálatos hely...egyszer mindenkinek látnia kellene.

Nagyon elégedett vagyok az utazom.com utazási irodával, a két átszállás során adódott némi kis problémánk (lekéstük a repülőgépet) de az ügyeleti telefonszámon elért hölgy nagyon kedvesen segített nekünk. Így a szállás és a transzferünk is megvolt másnap mikor a szigetre értünk.
A hotel nagyon jó helyen van Funchalban, minden egyszerűen megközelíthető a városban, akár gyalogosan vagy busszal.
A szoba tiszta rendezett, hatalmas terasszal a 11. emeleten. Imádtuk, szuper volt a kilátás.
Az ételek inkább a német turistákra vannak szabva átlagos ételek, ami egyébként nem volt rossz. Választék az van bőven, szóval sosem maradtunk éhesek.
Ha valami helyi finomságot akar az ember megkóstolni érdemes betérni az egyik étterembe.


Ha tehetnénk, már holnap visszamennénk!

5 napos városnézés Lisszabonban Hotel****

Budapest, XV. kerület
5.0
Nagyon tetszett Lisszabon, csodálatos város. Rengeteg lejtőt, dombot, lépcsőt kell megjárni, de nagyon megéri! Kirándultunk Sintra városába illetve a Cabo de Roca- hoz. Magunk mentünk mindenhová, jól áttekinthető a tömegközlekedés, a metróhálózat különösen. Megvettük három napra a Lisboa card- ot, nekünk megérte. Szívesen maradtam volna még pár napot. Az utazás szervezése/repülőgép, szállás/ teljesen rendben volt, korrekt ügyintézéssel. Köszönjük. A szálloda közös terei, és a szobához tartozó fürdőszoba valóban négy csillagos, a többi inkább három plusz. A szoba nagy, bőséges bútorzattal. Kissé kopottas, de tiszta. Mindennap takarítanak, törülközőt cserélnek. Nagyon kedves a személyzet a recepción, a bárban, és a takarítók is. Az étkezdékben viszont már nem annyira. Ott a vezetőnőt kivéve elég mogorvák, de azért segítőkészek. A reggeli jó, sokféle étel van. Kétszer vacsoráztunk a szállodában. Megfelelő, jó áron, de semmi extra. Mindent összegezve szívesen ajánlom ezt az utat. Nagy könnyebbség volt hogy készen kaptuk a kéréseinknek teljesen megfelelő beszállókártyákat és a szállás vouchert.
4 napos egyéni városlátogatás Portugáliában

4 napos városnézés Lisszabonban Hotel ****

5.0
<szöveg nélkül>

Madeira - Az örök tavasz szigete

5.0
<szöveg nélkül>
4 napos egyéni városlátogatás Portugáliában

4 napos városnézés Lisszabonban Hotel ***

Budapest, XVIII. kerület
4.3
<szöveg nélkül>

Madeira - Az örök tavasz szigete

5.0
<szöveg nélkül>

5 napos városnézés Lisszabonban Hotel***

Budapest, IV. kerület
5.0
Jól szervezett 5 napos városnéző utunk volt Lisszabonba,.....ahogy ígérték időben megküldték a szükséges dokumentumokat is. A repülőgép (Wizz Air ) indulásával oda- és visszafelé is nagyon elégedettek voltunk, mivel 3 teljes és 2 x fél napunk maradt saját szervezésű programjaink megvalósítására. A gépen odafelé egymás mellé és hazafelé egymás közelében kaptunk helyett, az elsőbbségi beszállást kértük. A privát transzfer pontos volt, névre szólóan vártak és hoztak - vittek minket a repülőtérre. Az egyszerű, de jól felszerelt 3 *-os szállodánk ( jó ár-érték arány) központ helyen a Parque metró megállónál helyezkedett el, így mindenhova könnyen és gyorsan eljutottunk. Naponta takarítottak és cserélték a törülközőket, a reggelivel is elégedettek voltunk, a személyzet mindig kedves és segítőkész volt. Az időjárás is kegyes volt hozzánk,....nagyon jól éreztük magunkat. Máskor is szívesen utazunk irodájukkal!

5 napos városnézés Lisszabonban Hotel***

Budapest, XVII. kerület
4.3
Ár érték arányban megfelelő volt .A szállás jó helyen,egyszerű,tiszta.Kontinentális reggelivel,erről nem kaptam előre informaciót.Szervezés rendben,beszállókártyát is időben küldték.

Madeira - Az örök tavasz szigete

4.4
<szöveg nélkül>

5 napos városnézés Lisszabonban Hotel****

5.0
<szöveg nélkül>

Hotel Baia Azul **** Funchal

Szilasliget
4.9
<szöveg nélkül>

Lisszaboni csoportos utazás 2020.10.27.-11.01.

4.6
<szöveg nélkül>

4 napos városlátogatás Portoban - Hotel ***

Porto
4.5
<szöveg nélkül>

Portugál el Camino zarándokút kerékpárral

Mágocs
5.0
A feleségemmel az őszi túrán tekertük le a biciklis portugál el caminot, hétköznapi, egyszerű járgányokkal. Nagy élmény és nagy kihívás volt a több mint 600 km, a sok meredek emelkedő. A csapat jó volt, a közös "nyomor" vagy nevezzük a közös küzdelemnek, hamar összehozta a csoportot. Számunkra minden nap tartogatott kihívást és sok élményt is. Napi távokat teljesíteni számunkra azért volt igazán nehéz, mert szinte semmit nem készültünk, azt mondogattuk magunknak, hogy minden fejben dől el, ez azért az 53 évünket próbára tette. Ezt ellensúlyozta a szuper szervezés, a szállások, (mindenhol kényelmes ágyak voltak) a kísérőink mindenre kiterjedő gondoskodása. Párommal már elég sokat utaztunk a világban, de ilyen vezetőkkel még nem találkoztunk. A gondoskodást olyan szintre vitte a két fiú, Cini és Gyuri, hogy egy idő után már csak őrangyalnak hívtuk őket. Nem volt olyan probléma, egyéni gond, kérés amit ők nem tudtak megoldani. Jöttek a defektes gumik, a tönkre ment fékek, a szétesett e- biciklik, ők mindenre tudták a megoldást, mindent megtudtak javítani. Egy utas számára a legfontosabb a biztonság, hogy tudja, ha baj van jön a segítség, ezt a biztonságot kaptuk meg a kísérőinktől. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az utat. Azért készülni sem árt, menet közben is lehet, csak az egy kicsit az húzósabb.

Hotel Four Views Monumental **** Funchal

Szentendre
4.0
A szálloda jó ajánlani tudom. Jó helyen van mi csak reggelit kértünk azzal nem volt gond.
Egy gond volt csak h utsó nap hajnalban indultunk ezért előző nap a konyhában kértem reggeli helyett pár szendvicset és ezt pénzért akarták adni.
Na, akkor elküldtem őket, majd a recepciós közölte h hajnalban kinyitják az éttermet és ott reggelizhetünk. Igy volt.

Portugál el Camino zarándokút kerékpárral

Debrecen
5.0
Fantasztikus élmény, hála a kiváló szervezésnek és a még kiválóbb kísérőinknek. Némelyik szállás színvonalán lehetne javítani, értem itt különösen Rabaçalt és Santiago de Compostelát. Még visszatérek!

5 napos városnézés Lisszabonban Hotel***

Gyömrő
5.0
<szöveg nélkül>

Hotel Musa D'Ajuda **** Funchal

Budapest
4.0
<szöveg nélkül>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!