vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Egy nap Lisszabonban

Lisszabon nem számít túlságosan felkapott városnak a hazai utazók körében, talán azért, mert jobban esik azzal villogni hétfőn az irodában, hogy a hétvégét Párizs, London   vagy Prága utcáin barangolva töltöttük. [utazom:teaser:69491] Pedig egykor Portugália fővárosa egy világbirodalom központja volt, a mai napig nagyon kellemes hely, sajátos hangulattal és vendégszerető lakosokkal... Erről a csodálatos helyről szól a most következő kisfilm, ami egy lisszaboni utazás jellemző helyszíneit mutatja be. A Day in Lisbon from Manuel Cavalcanti on Vimeo.

A virágok szigete: Madeira

Az Atlanti-óceánban található gyönyörű Madeira az egyik legszebb Portugália szigetei közül. Az Örök Tavasz szigetének elnevezése onnan ered, hogy egész évben kellemes időjárás uralkodik itt és mindenfelé különféle szebbnél szebb virágok nyílnak a buján zöldellő tájon. [utazom:csikkep:47473] Ez a csodás kisfilm a Madeira legszebb vidékeit mutatja be: MADEIRA from Darius Januskevicius on Vimeo.    

Ericeira: a portugál szörfparadicsom

Ericeria kisvárosa Portugália egyik kedvelt úti célja, különösen népszerű a szörfös társadalom körében- két kilométeres, hatalmas hullámoktól ostromolt partszakaszának köszönhetően. Nincs messze Lisszabon sem: a kisváros 35 kilométerre északnyugatra található a portugál fővárostól. [utazom:teaser:48351] A halászok minden reggel útnak indulnak az óceán távoli horizontja felé, az árnyékos délutánt pedig majd mély nyugalomba ringatja a hullámmorajlás... Ericeira Travel from Mark Waters on Vimeo.

Az Azori-szigetek szépsége

Az Azori-szigetek egy csodálatosan szép, vulkáni szigetcsoport az Atlanti-óceánon. A szigetek Portugália részét képezik. A rengeteg bennszülött növényfajjal rendelkező, különleges éghajlatú szigeteken varázslatosan szép tájakat találunk - főleg a festői Sao Miguel-en, ahol a most következő kisfilm készült:  The Azores - Sao Miguel from Carlo de Ruiter on Vimeo.  

Lisszabon a magasból

Portugália fővárosa a nagyon hangulatos Lisszabon. Az Atlanti-óceán partján, a Tejo folyó tölcsértorkolatánál fekvő település szinte teljesen elpusztult 1755-ben egy földrengés és az azt követő szökőár miatt. [utazom:search:2:regio/lisszabon] Az egységes városépítészeti tervek szerint újjáépült Lisszabon egy valódi ékszerdoboz: meredek, kacskaringós utcáin legendás villamosok közlekednek, a parton pedig az óceán látványával kísért sétákat tehetünk. A magasból pedig így fest Lisszabon: Lisbon Aerial Sights from Augusto Alves da Silva on Vimeo.  

A gyönyörű Madeira

Madeira, az Örök Tavasz szigete egészen elképesztő és vad vidékeknek ad otthont. [utazom:csikkep:51820] Találunk itt óceánba szakadó majdnem hatszáz méteres függőleges sziklaszirtet, meredek, zöld hegycsúcsokat, patakokat és páfrányosokat, de kedves kis halászfalvakat és hatalmas hullámoktól ostromolt óceánpartot is felkereshetünk, sőt egy lávabarlangba is alászállhatunk. A sziget lenyűgözi az ide érkezőket szépségével és nagyon kellmes éghajlatával. Madeira legszebb látnivalóit mutatja be a most következő kisfilm:

Madeira legszebb hegyi túrája - az Encumeada-hágóból a Pico Ruivora

Madeira szigete szebbnél szebb túrákat kínál. Izgalmas, alagutakkal, vízesésekkel megfűszerezett leveda-túrák és lenyűgöző panorámával kecsegtető óceánparti séták mellett vad magashegyi tájain is csodás ösvények vezetnek. Az egyik legszebb az Encumeada-hágóból, azaz a sziget vízválasztójáról induló útvonal, amely Madeira legmagasabb csúcsára, a Pico Ruivo-ra vezet.

Túrák Madeira szigetén

Madeira vad hegyvidékein csodálatos túrákat tehetünk. Ha a Pico Ruivo csúcsát célozzuk meg, akkor a sziget legmagasabb pontján állhatunk, ha pedig levada-túrákra vállalkozunk, akkor is nagyon izgalmas és látványos gyalogtúra ösvényeket fedezhetünk fel. A sziget minden túrázni szerető ember szívébe belopja magát buja zöld növényzetével és merész hegycsúcsaival. [utazom:csikkep:51820] Madeirai túrákon készültek az alábbi felvételek is:

Madeira kalandtúra 2017 tavasz -videó

Madeira gyönyörű zöld szigete minden évszakban elvarázsolja a látogatókat - nem okozott csalódást idén tavasszal sem. A csodás sziget legszebb arcát mutatta meg nekünk, de most még kivételesen szép időjárással is megörvendeztette a csapatot: Madeira kalandtúra 2017 tavasz from Utazom.com on Vimeo. A levadák hangulatos túrái, a Pico Ruivo vad hegyvilága éppen úgy elvarázsolja az ide érkezőket, mint az óceán végtelen horizontjának látványa a Szent Lőrinc-félsziget túrán. Este sem érnek véget az izgalmak - a híres madeirai konyhaművészet remekeit kóstoljuk meg kiváló éttermek sorában.

Madeira kisvárosai - Camara do Lobos

Madeira legnagyobb városa, Funchal tőszomszédságában találjuk a kedves kis halászfalut, Camara do Lobos teleülését. A falu neve tükörfordításban a farkasok szobáját jelenti, ami igen meglepő, tekintve, hogy Madeirán néhány madárfajt és a hüllőket leszámítva nem nagyon él gerinces élőlény, leszámítva néhány ide tévedt denevért. Nem is az ordasokra kell gondolnunk - az első felfedezők tengeri fakasokat, azaz fókákat találtak ebben a nyugodt kis öbölben, akiket szépen el is fogyasztottak, így mára csak a nevük őrzi ezen találkozás emlékét.

Madeira legszebb levada túrái - Encumeada

Madeira szigetének legszebb túráit a sziget északi részén találjuk. Az egykori vulkán kalderája erődszerű falakkal magasodik a párás, esős északi partvidék fölé. A sziget ezen része gyakran burkolózik felhőkbe, de a főgerinc legmagasabb régiói ilyenkor is kiemelkednek a felhőpaplanból.

Levada túrák Madeira szigetén - Portela

Maderia szigetén szebbnél szebb levada-túrákat találunk. A vízvezetékeket a középkortól kezdve használták először cukornád majd később banán-ültetvények öntözéséhez, de most mezőgazdálkodási jelentőségük mellett a sziget egyik legizgalmasabb látványosságait jelentik. 

Fakultatív program: Zoofari

A tökéletes nap azok számára, akik szeretik a szórakozást, kalandot és izgalmat! Élvezze a pihentető terepjárós élménytúránkat, amely Algarve kevésbé ismert ám mégis mesébe illő helyszíneire viszi el. Földutakat követve olyan helyekre látogatunk el, ahol láthatjuk a helyi hagyományokat és gyakorlatban is. Töltődjön fel az eukaliptusz fák és gyógynövények illatával teli tiszta levegővel, csodálja meg a gyönyörű kilátást és tudjon meg többet a parafák betakarításáról.

Fakultatív program: Surfari

Fedezze fel Algarve nyugati partjának a vad szépségét! Kényelmes 4 X 4 terepjáróinkkal a járt útról letérve elvezetjük egyenesen Algarve szívébe. Csodálja meg a szinte érintetlenül hagyott természeti környezetet és a káprázatos kilátást a sziklákról! A nyugati part mentén gyönyörködhet az érintetlen strandokban, melyek Algarve legszebb növényvilágát fedik fel. Látogasson el Carrapateira településére, amely olyan festői strandoknak ad otthont, mint a Praia do Amado és a Praia da Cordoama.

Fakultatív program: Ria Formosa csodái

Ma lehetőséget kínálunk keleti Algarve egyik kevésbé ismert területének felfedezésére! Először meglátogatjuk Olhãót - egy hagyományos halászfalvat, melynek kocka alakú, fehérre meszelt házai harmonikusan mutatnak az aranyszínű homokkal és az égszínkék tengerrel.  Itt lehetőség nyílik a helyi piac hatalmas hal választékának megismerésére! Olhão feltérképezése után csodálatos hajóút következik a Ria Formosa mentén!

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.6
20 értékelés alapján

5 napos városnézés Lisszabonban Hotel***

Gyömrő
5.0
<szöveg nélkül>

Hotel Musa D'Ajuda **** Funchal

Budapest
4.0
<szöveg nélkül>

Portugália - Európa határán

Debrecen
5.0
Az utazás programja kiválóan összeállított.Külön kiemelkedő volt az idegenvezető Barnás István felkészültsége helyismerete segítő csoportösszetartó munkája. Miután már régóta készültem Portugáliába számomra ez az út örökre emlékezetes lesz és szép élmény marad.

Portugália- Az Atlanti-óceán partvidéke

Berhida
4.8
Teljes odafigyelés az egész út során. Rugalmasság, az igények maximális figyelembe vétele. A csoport vezető és az idegenvezető 100 % teljesítményt nyújtott.

Hotel Pestana Ocean Bay All Inclusive Resort **** Funchal

Mezőberény
4.3
Nagyon jó volt szálloda szolgáltatása, jól sikerült az út.

Portugália felfedezése

Budapest, VII. kerület
4.8
Nagyon jól szervezett út volt, gyönyörű látnivalókkal. Az idegenvezető és a buszsofőr alapos helyismerete nagyon hasznos volt. A szállodák színvonalát lehetne jobban egy szinten tartani. Mindazonaltal rengeteg csodálatos élménnyel gazdagodtunk és máskor is szívesen mennénk.

Portugália felfedezése

Budapest, III. kerület
4.4
Az utazás nagyon jól szervezett volt. Érdekes programok, jól felkészült idegenvezető. Mindenkinek ajánlom.

Portugália felfedezése

Budapest, III. kerület
4.8
Nagyon jól összeállított program szerint utaztunk, jól felkészült utaskísérővel.

Lisszaboni képek

Székesfehérvár
4.2
Az idegenvezető jóindulatán múlt, hogy az üres időpontokban is volt lehetőség idegenvezetés mellett nézelődni. Így számára óriási köszönet, hogy megtette és ezzel a szervezett út megítélését is erősítette. Szervezett útra azért megy az ember, mert nem egyedül szeretné felfedezni a várost, hanem idegenvezetővel. Sintra városában annyi látnivaló volt, hogy akár egy egész napos programra is elegendő lett volna. Félpanziós lehetőség megadási is jó lett volna, hiszen igény is volt rá.

Hotel Vila Nova *** Ponta Delgada

Tatabánya
4.8
Elégedettek voltunk mindennel. Ajánljuk mindenkinek!

Hotel Pestana Ocean Bay All Inclusive Resort **** Funchal

Budapest, V. kerület
4.9
Csodálatos volt minden köszönjük!

Portugália, Lisszabontól- Portóig

Kaltenleutgeben
4.8
A szervezés jó volt, minden úgy volt ahogy elvárható. A program teljes volt, ennyi idöalatt többet nem lehet megcsinálni. A szállás kényelmes, tiszta, a regeli böséges. A túravezetö csillagos ötös.Az utazás nagyon kényelmes busszal történt, A busz mindig rendelkezésünkre állt.
4 napos egyéni városlátogatás Portugáliában

4 napos városnézés Lisszabonban Hotel ****

Lisszabon
4.5
Egyéni városlátogatás volt.
4 napos egyéni városlátogatás Portugáliában

4 napos városnézés Lisszabonban Hotel ***

Közép-Magyarország
4.5
Nem először utazunk az irodával. Mindent pontosan megszerveznek. A hotel teljesen megfelelő volt, két perc sétára a legközelebbi metróállomáshoz. Lisszabon nagyon szerethető kis város. Mindenkinek ajánlom. Keresem a következő utazási lehetőséget, amit szintén az Utazom.com együttműködésével tervezek. ( A visszafelé Wizzair járat kegyetlen éjjel 12-től fél 4-ig! Kispárnát mindenki vigyen magával!)
4 napos egyéni városlátogatás Portugáliában

4 napos városnézés Lisszabonban Hotel ***

Budapest
4.3
Az Iroda szervezése kifogástalan volt. Az általuk foglalt szálloda ár érték arányban megfelelő. Kedves személyzet, egyszerű de friss konyha. Minden a célszerűséget szolgálta. A látnivalókhoz, programok eléréséhez kiváló az elhelyezkedése.
A repülőjárathoz nincs mit hozzáfűzni, sokan tudjuk, mit választunk, amikor a "fapados" járatokkal repülünk.
Nagyon nagy pozitívum, hogy az iroda ügyeleti szolgálata azonnal, késedelem nélkül precízen rendelkezésre áll 24 órában.
Ez volt a 3. iroda által szervezett utunk. Semmiben sem csalódtunk. Mindenkinek csak ajánlani tudom.


Attila & Anikó

Lisszaboni csoportos utazás 2019.10.30.-11.04.

Budapest, XIV. kerület
3.6
Csak az utazást említem negatívumként.
Természetesen nem az iroda hibája a wizzair hozzáállása, de fontosnak tartom megemlíteni.
Két óra késéssel indultunk, egy órán át álltunk a korlát mögött, de senki nem gondolta, hogy egy infó igen hasznos lenne. Majd a gépben ülve is vártunk egy órát, de akkor legalább tudtuk miért.
Visszafelé csak? egy órát ültünk felszálló pályára várva.
Igen,tudjuk nem elsőbbséggel száll fel egy fapados.

Lisszaboni csoportos utazás 2019.10.30.-11.04.

Miskolc
4.8
Az idegenvezető csodálatos személyiség volt és minden napot tökéletesen felépítetette..minden preciz volt.Amit kaptam..a történelem,a minennapi élet...az ízorgiák.a természeti csodák..és a töltekezés mindebböl az itthoni mindennapokhoz!!Köszönöm.GRATULÁLJANAK T.MÓNIKÁNAK..azaz idegenvezetömnek.szupi!!
Üdvözlettel: Andrea

Portugál el Camino zarándokút kerékpárral

Fertőrákos
4.8
Kifogástalan szervezés és ismerten jó túravezetők. Mindent megtettek a csapatért! Mindenkinek csak javasolni tudom az utat! Néhol a szállás minőségen érdemes emelni pl Lisszabon!
4 napos egyéni városlátogatás Portugáliában

4 napos városnézés Lisszabonban Hotel ****

Lisszabon
4.8
Jó elhelyezkedésű szálloda, szuper város. Rendben volt minden az utazással, a repülővel is.

Portugál el Camino zarándokút kerékpárral

Budapest, XXI. kerület
4.5
Csodálatos vidéken, szép településeken keresztül vezetett a Camino út.
A kijelölt utat biciklivel nehezen lehetett végigjárni Portugáliában, így igazi kihívás és zarándoklat volt. Mikor átmentünk Spanyolországba, ott már mindenhol lehetett biciklivel menni. Persze mindig voltak emelkedők, amit én csak biciklit tolva tudtam megtenni. Az idő nyárias volt és kiváló. A panziós szállások nagyszerűek voltak.
Bár ez volt az első szervezett út, nem volt fennakadás vagy probléma.
Cini szokásosan nagyszerű vezetőnk volt, és Gyuri is jó társ volt ehhez.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!