Madeira legszebb hegyi túrája - az Encumeada-hágóból a Pico Ruivora

Madeira szigete szebbnél szebb túrákat kínál. Izgalmas, alagutakkal, vízesésekkel megfűszerezett leveda-túrák és lenyűgöző panorámával kecsegtető óceánparti séták mellett vad magashegyi tájain is csodás ösvények vezetnek. Az egyik legszebb az Encumeada-hágóból, azaz a sziget vízválasztójáról induló útvonal, amely Madeira legmagasabb csúcsára, a Pico Ruivo-ra vezet.

A hágóból induló, a Bica da Cana forrásvidékére vezető leveda túra az egyik legszebb, amit Madeira szigete tartogat - de most az ellenkező irányba, a magaslatok felé indulunk. Kiépített, de meredek lépcsősoron vezet a gyalogút egyre magasabbra - az egyik kanyarban Madeira déli partvidéke, Riberia Brava, néhány méterrel följebb, a szerpentin újabb ívéből pedig Sao Vincente, azaz az északi partvidék felé nyílik kilátás.

A babérlombú erdő lassan elmarad mögöttünk, a Pico Grande emelkedik jobbra, míg mi hatalmas, megszilárdult lávafolyások, andezitfalak útvesztőjében gyalogolunk felfelé. Ezerméteres mélységben zöldellnek alattunk Serra de Agua völgyei, majd feltűnik a legmagasabb csúcs, a Pico Ruivo fenséges csúcstömbje.

Innen még két óra kapaszkodás vár ránk Madeira legmagasabb pontjának eléréséig, de a közben elénk táruló táj szépsége kárpótol minden fáradtságért. A csúcsról több útvonal is vezet lefelé - de ha igazán elszántak vagyunk, akkor a Pico Arieiro felé vezető, elképesztően látványos útvonalat választjuk.

A könnyű és szintkülönbséget alig tartalmazó levada-túrákkal szemben ez a gyalogút fizikai és szellemi állóképességet és kitartást igényel. Útközben nincs vízvételi lehetőség, így nem csak az élelmiszert, de legalább két-három liter folyadékot is magunkkal kell cipelünk.

A közmondásosan változékony, madeirai időjárás könnyen megnehezítheti a dolgunkat - csak tökéletes időben lehet biztonságosan teljesíteni ezt az útvonalat. Az utazom.com út túrája, a Madeira átkelés gyalogtúra változatos programjának keretében ezt a kihívást is teljesíteni fogjuk! 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Madeira, az örök tavasz szigete - csoportos út magyar idegenvezetővel 2023.05.06-13. - 8 nap
» Madeira, az örök tavasz szigete - csoportos út magyar idegenvezetővel 2023.06.17-24. - 8 nap
» Madeira, az örök tavasz szigete - csoportos út magyar idegenvezetővel 2023.04.08-15. - 8 nap
» Madeira, az örök tavasz szigete - csoportos út magyar idegenvezetővel 2023.05.27-06.03. - 8 nap
» Madeirai vakáció és Lisszabon - 8 nap

Információs oldalak

» Madeira legszebb tájai és látnivalói

Cikkeink

» A virágok szigete: Madeira - Kovács Attila
» A gyönyörű Madeira - Kovács Attila
» Túrák Madeira szigetén - Kovács Attila
» Madeira kalandtúra 2017 tavasz -videó - Kovács Attila
» Madeira kisvárosai - Camara do Lobos - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!