vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

A Nápolyi-öböl szigetei

Nápoly: pulzáló dél-olasz város, ennek minden romantikájával és hátulütőjével együtt. Ha egy kis nyugalomra vágyunk, vagy menekülnénk a hangosan élő taljánok és a városi forgalom sűrűjéből, akkor szálljunk hajóra és látogassuk meg a Nápolyi öbölt szigeteit. [utazom:teaser:37590] Capri, Ischia,  Nisida és Procida lakói jóval lassabban élik a mindennapjaikat, mint a magukat napi öt-hat eszpresszóval pörgető városiak. Így tett a most következő úti film készítője is: Naples Islands from Massimo Amici on Vimeo.

Döbbenetes képek a nápolyi metróból - a Toledo állomás

Nem csak Budapesten gyönyörű a 4-es metro néhány díjnyertes állomása: a Nápoly legfontosabb bevásárlóutcájában, a Via Toledo-n található metróállomás is igen komoly művészeti értéket képvisel. A leginkább a mi Gellért téri megállónkra emlékeztető, gyönyörű mozaikokkal kirakott állomás Oscar Tusquets Blanca spanyol tervező munkáját dicséri. Míg nálunk a Fővám téri állomás és a Kálvin téren található megálló is gyönyörű látvány, a nápolyiaknak is komoly vizuális élményben lesz részük, ha a mozgólépcsőn utazva felnéznek:  A mi 4 metrónk pedig ilyen szép:

Nápoly és nevezetességei

Nápolyt látni és meghalni - tartja a mondás, s talán nem véletlenül. Mert - bár Campania székhelyének kétségtelenül voltak, vannak kellemetlenebb pillanatai is - addig valóban nem érdemes meghalni, amíg e rendkívül színes, pezsgő, hosszú történelemmel és kultúrával bíró várost nem láttuk. A csodálatos természeti környezetben, a Nápolyi-öböl északi partján, a Campaniai-síkság szélén, a Vezúv lábánál elterülő Nápollyal kissé mostohán bánt a sors, hiszen Olaszország számos lenyűgöző tájegysége és városa mellett nehéz lépést tartani a turisták kegyeiért.

Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért

A La Repubblica olasz napilap összegyűjtötte a magánszemélyek és vállalatok által kibérelhető múzeumok árait. Vacsora a firenzei Akadémia nagytermében 20 ezer euró, esküvő a Pitti-palota kertjében 40 ezer euró. Semmi sem lehetetlen: akinek pénze van, kibérelheti a firenzei Akadémia nagytermét és Michelangelo Dávidja alatt vacsorázhat. A páratlan élmény húszezer euróba (5,86 millió forint) kerül.
Vélemények, értékelések
4.5
20 értékelés alapján
A Vezúvtól az amalfi partokig (Caserta, Capri, Sorrento, Positano, Ravello, Ferrara)

A Vezúvtól az Amalfi partokig

Budapest, XVI. kerület
4.2
Vezúv-Amalfi partra utaztunk a Zseppelin szervezésében. A szervezés jó volt, buszos csatlakozások, kishajók a megbeszélt időpontban vártak ránk,a szálláson az étkezés egyeztetve volt, hogy reggel időben tudjunk indulni és esti program se maradjon el. Egyetlen kifogásolni valóm a szervezést,főleg a programszervezést illetően, hogy szerepelt néhány program az utazási tájékoztatóban ami kimaradt, mert állítólag pont felújították az épületet, vagy pont ott nyaralt a tulajdonos, vagy csak úgy mellesleg megemlítették, hogy ott van a másik utcában és érdekes módon mindhárom az utolsó napon. Az internet világában elég hamar kiderítettük, hogy mindhárom épület látogatható lett volna. Azért nem mentünk repülővel,hogy a vissza úton ne maradjunk le ezekről a nem akármilyen látnivalókról. Ha a buszsofőrök meg az idegenvezető utolsó nap már türelmetlen és siet haza, akkor ne tegyenek be programot. De ne húzzák el a mézesmadzagot az emberek orra előtt. Engem az is zavart, hogy órákat töltöttünk el azzal, hogy le fel sétáljunk megnézni, hogy hol vásárolnak a milliomosok meg a sztárok, ahelyett, hogy bementünk volna egy-egy nevezetesebb templomba, épületbe, múzeumba.
A szállás nagyon gyenge volt, az ételekről nem is beszélve. Értem én, hogy az olaszok keveset esznek reggelire, az is főleg édes croissant, nem bánom ha meg akarják ismertetni velünk az olasz ételeket, de könyörgöm: minden reggel 1 db keményre száradt zsemleféle, 2 szelet agyon sózott gépsonka meg 2 szelet műsajt jutott fejenként. Na meg az édes croissant, amit ha összenyomtál úgy maradt és jó ha nem volt teljesen megégve. Tényleg ezt eszik az olaszok? A vacsora minden este tészta al dente, annyira al dente, hogy az utolsó este össze sem lehetett rágni, majd utána valami hús, amit kitettek egy tálon az asztal közepére, 6 személyre 7 darabot. Küzdjünk meg érte, hogy ki egyen 2 szeletet? Mellé valami bébi adag zöldségféle. Minden vagy agyon sózott volt vagy agyon cukrozott. 7 napig se leves, se saláta(azt csak a glutén érzékenyek kaptak, lehet, hogy legközelebb én is az leszek), néha desszertnek egy-egy sápadt gyümölcs, 6 szeméyre 2 alma,2 körte, 2 szilva. Osszuk el igazságosan. Kérdeztük a személyzetet, hogy tényleg csak ezt lehet itt enni, mire azt válaszolták, hogy ezt kérte az utazás szervező,ez a legolcsóbb. Köszönjük szépen!
Ezeket leszámítva csodás helyeken jártunk, élményekkel és barátságokkal gazdagodtunk, az idegenvezető hölgy maximálisan felkészült volt, rengeteg információt kaptunk, a sofőrök rendkívül felkészültek voltak és biztonságosan vezettek. De azért maradt egy kis keserű szájíz.
Sorrentói félsziget gyöngyszemei

Sorrentói félsziget gyöngyszemei

Budapest, XI. kerület
4.8
Rendben volt minden.
Körutazás Olaszországban: Itália gyöngyszemei

Itália gyöngyszemei

Budapest, XX. kerület
3.6
Ki kell emelni a sofőrök teljesítményét, nyugodtak, kedvesek, profik.
Az út gyönyörű, de sokkal többe kerül, mint aminek először látszik. A befizetett vacsora egyhangú, én többet vártam az olasz ételektől. Zöldség pl. egyáltalán nincs.
Az ár-érték arány nagyon rossz, ennyi pénzért másik úticélt is választhatunk, all inclusive ellátással.
Körutazás Olaszországban: Itália gyöngyszemei

Itália gyöngyszemei

Budapest, XX. kerület
4.0
Kiemelkedő a sofőrök teljesítménye. Az út gyönyörű, de sokkal drágább, mint aminek előszőr látszik. Ár-érték arány nagyon rossz.
Körutazás Olaszországban: Itália gyöngyszemei

Itália gyöngyszemei

Kassa, Szlovákia
4.6
Idegenvezetőnk Seemann Krisztina nagyfokú szakmai hozzáértéssel, sok tapasztalattal, kedvesen és nagyon rugalmasan végezte a munkáját az út folyamán, a kulturális-művészeti információkon kívül az olyan praktikus tudnivalókat is közölte, amelyek egy ilyen útnál biztosítják a nagyobb kényelmet és tájékozottságot (árak, helyi szokások, toalettek minősége stb.) Nagyon gazdag tudással rendelkeztek a helyi idegenvezetők is (Rómában, Firenzében és Pompejiben). Két buszvezetőnk nagy rutinnal és igazán higgadtan vezetett. Amit a kínálatban feltüntettek, azt maradéktalanul teljesítették, a program gazdag volt, változatos, és ügyesen állították össze. A szállások egy kivételével (Rimini) megfeleltek. Az utazás lefoglalása körüli intézkedés kevésbé volt gördülékeny.
A Vezúvtól az amalfi partokig (Caserta, Capri, Sorrento, Positano, Ravello, Ferrara)

A Vezúvtól az Amalfi partokig

Nyíregyháza
5.0
Remekül éreztük magunkat, az idegenvezetők nagyon felkészültek és kedvesek voltak, a látnivalókból pedig nem volt hiány!
Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence

Itália szívében: Róma, Firenze, Velence

Kál
5.0
Kiváló utazás, nagyszerű idegenvezető- Horváth Zoltán kiemelkedő hozzáállása, szakértelme felejthetetlenné és élménygazdaggá tette számunkra. Köszönjük!!
Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence

Itália szívében: Róma, Firenze, Velence

Budapest, XX. kerület
4.4
Az utazás során nagyon sok élménnyel gazdagodtunk. Köszönet az Vivaldi Travelnek és dolgozóinak. A három éjszaka szállás rendben volt. Az egy-egy éjszaka nem. Volt ahol nem működött a klíma. A reggeli kritikán aluli volt. Száraz kenyér, száraz sütemény, egy szelet sonka, egy szelet sajt stb. Szerintem az utazási irodának tájékoztatni kéne az utasokat erről, mert a magyar ember nem ennyit és ilyen minőségben szokott reggelizni. Biztosítani kéne supert market látogatási lehetőséget is a, csak reggeliző utasoknak.
Összességében mindenkinek ajánlom ezt az utazást és a Vivaldi Travel utazási irodát is.
Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence

Itália szívében: Róma, Firenze, Velence

Budapest, XX. kerület
4.4
Jól éreztük magunkat. Az idegenvezetők külön dicséretet érdemelnek.
Sorrentoi nyaralás & Procida szigete

Sorrentoi nyaralás & Procida szigete

Budajenő
4.2
Kiemelkedőnek értékelem az idegenvető munkáját. Köszönjük az élményt.
Sorrentoi nyaralás & Procida szigete

Sorrentoi nyaralás & Procida szigete

Érd
4.6
Az idegenvezető munkája kiváló. A szállás ár/érték arányban kiváló. Az elhelyezkedése tökéletes. (egy késői program után is le lehet ugrani egyet fürdeni a tengerhet).

A programot lehetne módosítani: Procida helyett Capri / Procida szigetére túl sok az utazás, a látnivaló kevés, túl sok erre egy egész napot áldozni.

Szuper, hogy volt egy nap szabadprogram/egy egész nap strandolási lehetőség.

Sofőrök (Mátyás és Pál) kiválóan vezettek, udvariasak és profik voltak.

Néhány program túl sietős volt. Inkább kevesebb, de nyugodtabb városnézések lennének jók. A szabadidő ne csak 3/4 órát jelentsen, mert az nem sok mindenre elég, picit kapkodós.

Összességében nagyon tetszett.
Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence

Itália szívében: Róma, Firenze, Velence

Pilismarót
4.8
Kedves leendő utazó!

Most jártunk életünkben először Olaszországban, ezért különösen boldogok vagyunk, hogy ilyen sok élménnyel tudtunk gazdagodni, és ilyen sok helyre eljutottunk alig 1 hét alatt. Jól éreztük magunkat, minden zökkenőmentesen ment, a szállás megfelelő volt, az olasz emberek nagyon kedvesek és barátságosak. Hálásak vagyunk a szervezők, az autóbuszvezetők és a túravezetők munkájáért.

Véleményünk szerint, amin érdemes lenne változtatni az a reggeli minősége és mennyisége, ez ugyanis eléggé szegényes kivitelű volt, ezt többen megjegyeztük.
Továbbá fel kell készülni arra is, hogy az út során lévő autópálya melletti pihenőhelyeken (ahol lehet vásárolni vizet, hideg és meleg ételt) elég magas árak lesznek. Az önálló szabadidő, ha engedi (ami ilyen sűrű program mellett nem sok lesz) és nem rest az ember sétálni egy kicsit, akkor lehet találni hipermarketet, ahol jóval olcsóbb minden (csak példaként: autópálya melletti pihenőhelyen 0,5 l víz kb. 3 euró, hipermarketben 1,5 l víz 0,22 euró).
Sok helyen lehet kártyával fizetni, ahol általában 10 euró a limit, de ezt mindenhol el is mondták miután rákérdeztünk. Mindent összevetve, érdemes lehet itthonról vinni egy kisebb túlélőcsomagot. :)

Élményekben gazdag jó utazást kívánunk!

Üdvözlettel:
Nóri és Attila
Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence

Itália szívében: Róma, Firenze, Velence

Budapest,
4.4
Tökéletes
Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence

Itália szívében: Róma, Firenze, Velence

Dány
4.8
Idegenvezetőnk Julika, fantasztikus tudással rendelkezik, aki folyamatosan mesélt menetközben a látnivalókról érdekességekről. Csodálatos energiákkal rendelkezik, óriási türelemmel és odafigyeléssel, szeretettel végzi feladatát! Gépkocsivezetők, felkészültek, rutinosan vezettek. Amit náluk hiányoltam, leszálláskor sosem éreztük a segítséget. Idősebb kolléga kedvességén volna mit csiszolni! A háromnapos szállás teljesen rendben volt, az egy-egy éjszakások nem voltak a toppon. A reggelik sehol nem voltak változatosak, zöldség is egyszer volt és vadászni kellett, hogy jusson! A vacsora helyi étkezési szokásoknak megfelelően alakult. Ami mindenkinek problémát jelentett, hogy túl későn volt vacsora. A programok fantasztikusak voltak, idegenvezetők ügyesen és jó humorral fűszerezetten vezettek minket! Kicsit túl sűrű volt a program. Szabadidő kissé másképp kellene szervezni. Összességében nagyon tartalmas volt, kicsit sok utazással fűszerezve. Köszönjük szépen!

A Nápolyi-öböl kincsei

Gyál
4.8
A helyi túravezetők szervezettek, felkészültek, és érdekesek voltak :) Nati szájából kicsit sokszor hangzott el "nem tudom", de összességében rendkívül élvezetes utazás volt, néhány döccenőtől eltekintve nem estek szét a programok. :)
Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence

Itália szívében: Róma, Firenze, Velence

Érd
4.8
Csodálatos élményt kaptam.
Olasz Körutazás: Róma - Firenze - Velence

Itália szívében: Róma, Firenze, Velence

Budapest, XI. kerület
4.8
Az utazásra elsősorban a gazdag program miatt jelentkeztünk - de az út még a vártnál is többet adott. Ez elsősorban a kiváló idegenvezetőknek, elsősorban Horváth Zoltánnak köszönhető, aki kedvességével, maximális odafigyelésével, pontosságával - és persze széleskörű tudásával lenyűgözte a csoportot. Ez azért is figyelemre méltó teljesítmény, mert a csoportban 9-84 évesig minden korosztály képviseltette magát.
Tehát: program, idegenvezető, buszvezetők: csillagos ötös. Köszönet az irodának is a remek szervezésért - mindenkinek ajánlani tudom.
Sorrentói félsziget gyöngyszemei

Sorrentói félsziget gyöngyszemei

Gyula
4.8
Elégedett voltam a programmal. Az idegenvezetők és a sofőrök megbízhatóan végezték munkájukat.
Az étkezés kapcsán a kiszolgálás rendben volt, az étel lehetne változatosabb. Hiányzott a zöldség.
További sikeres programokat kívánok.

5 napos városlátogatás Nápolyban - Hotel ***

Tordas
3.3
Nápoly gyönyörű, nyüzsgő város. Mindenért kárpótolt az élmény.
Körutazás Olaszországban: Itália gyöngyszemei

Itália gyöngyszemei

Körmend
5.0
Minden nagyon tökéletes volt: szervezés, szállás, gyönyörü tájak, ill idegenvezetés.jol éreztem maganat
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!