vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Könnyű via ferrata Szlovéniában - a Mala Mojstrovka

Szlovénia meseszép tájai közül is kiemelkedik a Júliai-Alpok gyönyörű hegyvilága. A hegység és Szlovénia legmagasabb csúcsára, a Tirglav hármas koronájára minden szlovénnak kötelező felmásznia - több via ferrata út is vezet ide. A vasalt utak a környező hegyek falain is számtalan kalandot kínálnak - egy könnyen megközelíthető és egyszerűen teljesíthető kihívás a Mala Mojsrovka.

Tudod, mi a zipline?

Bovec hangulatos települése a Soca folyó völgyében Szlovénia kalandfővárosának számít. Aki itt tölti szabadidejét, egy percig sem unatkozik - kajakban vagy rafting hajóban lovagolhatja meg a Soca hullámait, de a canyoning és a hydrospeed, a siklóernyőzés, a hegyi kerékpár vagy épp a via ferráta esetleg a hegymászás vagy a gyalogtúra sportszenvedélyének hódolhat.

Rafting a Socán

A rafting vagy más néven vadvízi evezés az egyik legizgalmasabb időtöltés, amivel Szlovénia meseszép tájain tölthetjük szabadidőnket. A Soca folyó vadul tomboló habjain kipróbálhatjuk bátorságunkat és kalandvágyunk. Az élményszerzés közben szakavatott túravezetők vigyázzák minden mozdulatunkat, hogy csak a kalandok átélésével kelljen foglalkoznunk. A Soca folyó gyönyörű tájakon halad, ahol nem csak vadvízi kalandokban, de via ferrata, canyonig, vagy éppen barlagtúra közben élhetünk át újabb izgalmakat

Szlovénia kalandfővárosa - Bovec

Szlovénia bővelkedik a szebbnél szebb látnivalókban. A hangulatos kisvárosok és a Triglav magas csúcsa mellett az ország büszkesége az Soca völgye és Bovec települése - ez a vidám helyet nyugodtan hívhatjuk Szlovénia kalandfővárosának is.  Via ferrata útvonalak kapaszkodnak fel mészkő sziklák taréján, gyalogtúra ösvények vezetnek a hegyek oldalában, az erdő mélyén izgalmas kanyonokban próbálhatjuk ki bátorságunkat és a Soca habjait rafting hajókban szelhetjük kedvünkre. [utazom:teraser:65647]

Bovec télen

Bovec, a gyönyörű vögyben fekvő, nagyon hangulatos település Szlovénia valódi izgalmakat és változatos programokat kínáló kalandfővárosa. [utazom:csikkep:50051] Aki szereti a vadvízi evezést, a kiváló gyalogtúra ösvényeket vagy egy izgalmas via ferrata esetleg a látványos biciklitúra hozza lázba, az biztosan ismeri Bovec nevét. Télen sokkal nyugodtabb, mint a tavasztól kora őszig tartó vadvízi evezős szezonban, de ilyenkor is érdemes idelátogatni. A hó és a csend ilyenkor vastagon beburkolja a tájat, a nyáron vad habokkal rohanó Soca vize jégpáncél alatt csörgedezik.

Canyoning: egy korty adrenalin

Nem idegen tőlem a kaland: régóta járom a hegyeket, kaptatok fel havas csúcsokra, túrázok messzi tájakon. Ellenben a folyékony elem nem a kedvencem: a vízparton maximum a naplemente fényeit fotózom, vagy a parti szórakozóhelyen szürcsölök hűtött üdítőitalt. A vízbe nem nagyon merészkedtem be, ezért aztán némileg meglepően hangzik, hogy bevállaltam ezt a canyoning nevezetű őrületet.  A Susec-kanyon az egyik legizgalmasabb, mégis az egyik legkönnyebb szurdoktúra a Soca-völgyében, Bovec településétől nem messze. 

Boka-vízesés, Szlovénia

A Boka-vízesés Szlovénia, sőt, egész Európa legmagasabb vízesése. A hatalmas víztömeg 144 méteres magasságból zuhan a mélybe, messziről hallani dübörgését. A Szlovénia kaland-fővárosának számító Bovec településétől 3 kilométerre található természeti látványosság két irányból is megközelíthető, az oda vezető ösvény néhol meredek, de nagyon megéri a fáradtságot, ha felkaptatunk a kilátópontra. További képek:

A Mangart megmászása képekben

Szlovénia egyik emblematikus hegye a Mangart. 2679 méter magas csúcsát kétféleképpen is elérhetjük: egy könnyű, néhol drótkötéllel biztosított sétával, és egy izgalmas via ferrata ösvény is felvezet a magaslatra. Bármelyiket is választjuk: nem fogunk csalódni, a fentről élvezhető körpanoráma csodálatos.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!