Tudod, mi a zipline?

Bovec hangulatos települése a Soca folyó völgyében Szlovénia kalandfővárosának számít. Aki itt tölti szabadidejét, egy percig sem unatkozik - kajakban vagy rafting hajóban lovagolhatja meg a Soca hullámait, de a canyoning és a hydrospeed, a siklóernyőzés, a hegyi kerékpár vagy épp a via ferráta esetleg a hegymászás vagy a gyalogtúra sportszenvedélyének hódolhat.

Az elmúlt években azonban új őrület hódította meg a Kanin hegy oldalát - a zipline. A hegyoldalt szabdaló mély völgyek egyike felett átvezetett 600 méter hosszú drótkötélpályáról van szó, ahol a völgy egyik faláról a másikra csúszhatnak a bátor vállalkozók.

Így néz ki egy lecsúszás:

A kiindulási pontot egy izgalmas zsiptúra keretében közelítjük meg. A dróttúra előtt alapos balesetvédelmi oktatást tartanak a vezetők, majd egy demó-szakaszon meg is mutatják a helyes testtartást illetve a fékezés lehetőségeit. Kellő izgalmat kelt a rész vevőkben már a gondolat is, hogy 60-70 kilométeres óránkénti sebességgel száguldanak majd a több száz méteres magasságban kifeszített dróton.

Egy másik drótszakasz mozgóképen:

A szükséges felszerelést már a kezdetekkor ránk rögzítik - a sisak és a beülő valamint a csúszásra szolgáló ikercsiga és a biztosító kantár felépítése nagyon hasonlít vagy épp megegyezik a via ferrátázás során használt eszközökre. A legfontosabb követelmény, hogy zárt cipőben vágjunk neki a kalandnak, mert a kiindulási és érkezési pontok között néha meredek ösvényeken kell gyalogolnunk néhány száz métert.

A Soca-völgyének és az elsuhanó fenyők látványával kísért száguldás igazi kaland - kicsik és nagyok, egyedül vagy éppen tandemben nagyon emlékezetes élményeket élhetnek át a zipline közben.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Információs oldalak

» Síelés Szlovéniában
» Via ferrata túrák kezdőknek és haladóknak

Cikkeink

» Könnyű via ferrata Szlovéniában - a Mala Mojstrovka - Kovács Attila
» Rafting a Socán - Kovács Attila
» Szlovénia kalandfővárosa - Bovec - Kovács Attila
» Bovec télen - Kovács Attila
» Canyoning: egy korty adrenalin - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!