vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Borvidék Bécsben - a híres Grinzing

Bécs nem csak a császárváros gyönyörű épületeiről, híres múzeumairól ismert, de itt található a világ legkisebb borvidéke is. Grinzing városrész abban is egyedülálló, hogy Ausztria fővárosának közigazgatási határain belül, 700 hektáron termelnek borokat.  Erre a vidékre a fehér borok a jellemzőek, a rajnai rizling, a zöld veltelini és a pinot blanc. Grinzing hangulatos, kicsit Szentendrét idéző városrészébe villamossal is kijuthatunk a belvárosból - ez vagy egy rövid bringatúra a legjobb megoldás, ha meg is kóstolnánk az itt termelt és palackozott nedűket.

Bécs este

Bécs császárvárososának meglátogatása mindig kellemes program- ősszel és este viszont igazán látványos sétát tehetünk itt. A belváros gyönyörű utcáin vagy a Hofburg lenyűgöző épületei között barangolva egy tiszta és rendezett, igazán európai városban érezhetjük magunkat: megdöbbentő belegondolni, hogy a sokkal szebb természeti környezetben fekvő, innen csak két órányira található magyar fővárosban mennyire más viszonyokat találunk... [utazom:teaser:40069]

Bécs-Pozsony kerékpártúra emlékezetes pillanatai

A fagyosszentek utáni napsütéses hétvégén lelkesen indultunk az Osztrák fővarosba, biciklitúránk kiindulópontjára. Bécs belvárosból egy hosszabb kávészünet után a Práter árnyas fai között kerekeztünk tovább a Duna menti töltésen. Csendes, romantikus, többnyire nyílegyenes szakaszok követtek egymást, így a hangulatos települések parti vendéglőiben frissítettük fel magunkat.

Mödling és környéke - a Bécsi-erdő ékköve

Mödling környéke számos látnivalót rejt: via ferrata útvonalát kezdőknek és haladóknak is ajánljuk.A közelben található várromban a híres középkori költő (minnesanger),Walther von der Vogelweide is megfordult.A 624

Esti séta Bécsben

Úgy látszik, különleges vonzalom fűz a B betűvel kezdődő városokhoz esti séta tekintetében, Budapest után Bécs volt soron.

Fotóstúra Bécsben

Modern világunkban lényegében mindenki rendelkezik valamilyen fénykép-készítő eszközzel. Legyen az egy mobiltelefon, kompakt vagy komolyabb fényképezőgép. Előbb-utóbb odáig is eljutunk, hogy szeretnénk minél jobb fényképeket viszontlátni nyaralásunk, városi sétáink alatt elkattintott fotóiból. Ilyenkor keresni kezdjük, hogyan képezhetnénk magunkat.
Vélemények, értékelések
4.5
20 értékelés alapján

Ausztria rejtett kincsei - Hajózással

Heréd
4.8
Csodálatos helyeken jártunk, minden nagyon tetszett.

Ausztria rejtett kincsei - Hajózással

Budapest, XV. kerület
4.6
Kitűnő idegenvezető, profi sofőrök, mindent időben sikerült elérni. Köszönjük.

Ausztria rejtett kincsei - Hajózással

Veszprém
5.0
Nagyon tartalmas utazás volt, jó szervezéssel.Rendkívül aktív, reggel 8-este 8 egymást érték a programok, ahol rengeteg információt osztott meg velünk a jól képzett, nagy tudású és talpraesett idegenvezetőnk.

Adventi varázslat.... Pozsony-Prága-Bécs

Budapest, XXII. kerület
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat. Az idegenvezetőnk tudása előtt le a kalappal. Kiváló szervezés. Köszönjük szépen!

Prága - Bécs - Pozsony I. - 3 nap - 3 főváros

Budapest, XIX. kerület
4.8
Szuper út, nagyszerü szervezés és kitünő idegenvezető.

Adventi varázslat.... Pozsony-Prága-Bécs

Debrecen
5.0
Nagyon tartalmas, csodaszép kirándulás volt!!! Kicsit gyors volt a városnézés, de hihetetlen mennyiségű látványossággal gazdagodtunk! Az idegenvezető felkészült és kedves. A sofőr mellett teljes biztonságban éreztük magunkat, segítőkész és intelligens munkatárs!
Köszönjük!

Ausztria rejtett kincsei - Hajózással

Pusztavacs
5.0
Nagyon szép három napot töltöttünk el egy jól szervezett utazáson Ausztriában. A nagyon szuper módon összeválogatott úti célok csodálatosak voltak számunkra Az idegenvezetőnk Lohmüller Márta nagyon profi módon vezényelte le a programokat jó idő beosztással , pontos indulásokkal ,érkezésekkel az úton a cél elérésekor jól felkészülten tájékozatott bennünket minden fontos tudnivalóról és sok új információval, érdekességgel gazdagította ismereteinket. Nagyon jól vezette a csoportot. Köszönjük Neki! Említést érdemel az autóbuszvezető Berta Sándor is aki nagyon higgadt, barátságos szintén nagyon segítőkész és nem utolsó sorban nagyon ügyes volt . Az úton a háromnapi utaztatás során még csak egyetlen egyszer sem tévesztett irányt, nem kellett tolatni mert eltévedt volna. Nagyon jól vezetett a kanyargós hegyi utakon is. Határozottan,biztonságosan nagyon jól vezetett, mindig pontos volt. Köszönet Neki is!
A szállás az ellátás is nagyon jó volt. A jó utazáshoz azonban a szervezés a program a szállás valamint az ellátáson felül nagyon fontos az együtt utazók a csoport összetétele az egymáshoz való alkalmazkodása a tolerancia hát ez is remek volt! Így összegezve egy nagyon jó utazás volt, ha lehetőségem lesz a jövőben is utazni biztosan ezt az utazási irodát fogom választani.
köszönjük Z(s)eppelin!!!!!

Drezda-Prága biciklitúra

Budapest, XIV. kerület
5.0
Mindenkinek ajánlom. Szép tájak, kellemes kerekezés (némi hidegfronttal és esővel), jó társaság. A túravezetőknek külön köszönet a maximális szervezésért, és figyelmességért. Jól éreztük magunkat.

Drezda-Prága biciklitúra

Budapest, IX. kerület
4.6
Nagyon szép útvonal. A vezetők nagyon figyelnek mindenre, flottul, erőlködés nélkül ment minden. Ha probléma is volt, gyorsan és rutinosan reagáltak. Respect.
A bicikliutak nagyon jó minőségűek, a természet, a kis városok roppant élvezetessé tették. Feltöltő, kikapcsoló. Ajánlom :)

Drezda-Prága biciklitúra

Budapest, XI. kerület
5.0
A korábbi utakhoz hasonlóan ez a túra is tökéletes volt. Minden szempontból igen változatos úton haladtunk, sok szép, érdekes látnivalóval. A két túravezető Cini és Gyuri, valamint Tibi a buszvezető minden téren igazán figyelmes, segítőkész volt. Mindenről időben, részletes tájékoztatást kaptunk. Az időjárás tűrhető volt, az eső után olyan csodálatos szivárványt kaptunk, ami megérte a kis esőt. A szállásokat jól választották ki, tökéletesen megfeleltek a napi túra fáradalmait kipihenni. Minden szálláson volt lehetőség reggelit kérni. Összességében olyan jól éreztük magunkat (bár jól elfáradtunk), hogy tervezzük a következő utazást.

Drezda-Prága biciklitúra

Budapest, I. kerület
4.4
Kellemes túra, szép tájak és városok, jó csapat, kedves,segítőkész túravezetők, Tibi gyorsan és biztonságosan vezet. Mindent köszönök!

Drezda-Prága biciklitúra

Budapest, XI. kerület
4.8
4-5 éve minden évben megyünk biciklitúrára az Utazom.com csapatával. Cinivel és Gyurival is többször voltunk. Nagyon segítőkészek voltak most is, a gépkocsivezetővel együtt. Figyeltek most is arra, hogy a nem egyforma korú és nem egyforma fizikai állóképességű utasok se maradjanak le. Volt időnk várost nézni, Cini mindig felkészült idegenvezető. A szállások jó szinvonalúak voltak (még a prágai Hostel is), bár attól kicsit tartottam. Mindenkinek ajánlom. Kati

Drezda-Prága biciklitúra

Budapest, XIII. kerület
5.0
A túravezetőknek köszönhetően jó hangulatban telt a túra, és végig biztonságban érezhettem magam. Kár, hogy az utolsó túranap túl későn ért véget.

Ausztria rejtett kincsei - Hajózással

Budapest, IX. kerület Balázs Béla u 5
4.6
Minden nagyon jó volt a szervezés utazás stb zökkenőmentes volt de külön kiemelném a túra vezetőt Berényi Istvánt magas felkészültségéről türelméről és szIvélyességéről segItőkészségéről!! Nagyon megvagyok elégedve, köszönet mindenért.Nem csalódtam máskor is ezt az irodát fogom választani!
Üdvözlettel Bogyor Géza

Meseszép kastélyok, tündöklő kertek Alsó-Ausztriában

Budapest, XIII. kerület
3.4
A sofőrökkel szegény idegenvezetőnek mindig vitáznia kellett. A buszsofőrök nem voltak a helyzet magaslatán.
Az idegenvezető sajnos lebetegedett és egy gyorstalpaló jelleggel kapott oktatással rendelkező idegenvezető helyettesített. Egyébként ahhoz képest, elismerésem a helyettesnek!
Az iroda a helyettesítést jobban megoldhatná.

Adventi varázslat.... Pozsony-Prága-Bécs

Budapest, XVIII. kerület
4.0
Az idegenvezető nagy tudású,mindent tudott Prágáról, de végig úgy viselkedett, mintha egy tíz fős csoportot vezetne. Pedig 48-an voltunk. Nem várta meg a csoport végét, folyamatosan hagytunk el embereket. ezért folyamatosan arra kellett koncentrálnunk,hogy ne vesszünk el egy számunkra idegen országban, nem tudtuk teljesen átadni magunkat a látnivalóknak. A szállás nagyon tetszett, a sofőr profi volt, a programok is jól meg voltak szervezve. A pozsonyi helyi idegenvezető kifejezetten szuper volt!

Adventi varázslat.... Pozsony-Prága-Bécs

Budapest, XIII. kerület
4.0
Jó volt köszönjük
Adventi varázslat Bécsben

Adventi Varázslat Bécsben

Baja
5.0
Mindenkinek szívből ajánlom,mert profi volt az idegenvezető,a sofőr.

Adventi varázslat.... Pozsony-Prága-Bécs

Budapest, X. kerület
3.6
Prága gyönyörű.

Adventi varázslat.... Pozsony-Prága-Bécs

Csongrád
3.6
Tisztelt Utazom.com.

A 3 napos utazás során sajnos a kényelmes busz, kedves, udvarias sofőr, a nagyon igényes, tiszta szállás, s a feledhetetlen látványosságok sem tudták bennünk feledtetni, elvonatkoztatni a hihetetlenül gyenge, modortalan, unalmas, rohanó, szinte semmilyen (a látványosságokhoz tartozó ) információkat nem szolgáltató, magát idegenvezetőnek mondó női személyt. S még finoman fogalmazok...!!! Egy pihenőn 2 személyt majdnem ott hagyott....semmi támpontot nem hagyva az indulásokkal kapcsolatosan, s mindezt kritikán aluli idegenvezetéssel kísérte...!!
Remélem elkövetkezendő utazásaink során eme idegenvezetőt messziről sikerül elkerülnünk.... Az utazás maga remek élményeket nyújtott látványosságában...
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!