Kirándulások Karintiában

Barangolás a Wörthi-tó és a Karavankák mesés tájain

Karintiai túránkat a változatosság jellemzi. Hegyek, tavak, vízesések és kulturális látnivalók színesítik immáron kibővített, öt napos programunkat, könnyű és nehéz gyalogtúrákkal fűszerezve. A Wörthi-tó nyáron nemcsak Karintia, de egész Ausztria egyik legnépszerűbb desztinációja, ami kiegészítve Klagenfurt városával és a gyönyörű Karavankák hegyláncai között tett túrákkal a természet és a kultúra kedvelőinek is pompás lehetőséget adnak e csodás régió megismerésére.
“Nagyon jól éreztem magam. Profin megszervezett és változatos program volt. A túravezetők figyelmesek és türelmesek voltak. Csak ajánlani tudom...”
Fekete Erik
Imád új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölti el, ha erre másokat is motiválni tud.
Vira Nickel Réka
Szabadidejét a természetben és a hegyek között tölti, aktív sziklamászó és terepfutó...

Nehézség:

közepes nehézségű túra. Ajánljuk mindenkinek akik szeretnék megismerni Ausztria e fantasztikus vidékét

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, 
4 éj szállást 2 ágyas fürdőszobás szobában reggelivel,
a túravezetést,
a szervezést.

 

Részvételi díj nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket,
a belépőket,  
az utas biztosítást,
az útlemondási (storno) biztosítást. Nem kötelező, kérés esetén nem kerül felszámolásra!

Hossz: 
5 nap /3 nap szabi
Létszám: 
35-40 fő

Szállás

Klagenfurt központjában lévő ifjúsági szállás 2 ágyas fürdőszobás szobáiban reggelivel. A szálláson internet, törölköző biztosított.
Egyágyas felár: 24.000 Ft/4 éj

Hasonló utazások, nyaralások:
» Alpesi csúcsok: Göller (1766 m) - 1 nap
» Ausztria rejtett kincsei - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Maria Wörth, Pyramidenkogel kilátó- Wörthi-tó

Korán reggel találkozunk Budapesten 04:45-kor indulás 05:00-kor. 12:00h körül érkezünk meg a Karintia tartományban található, alpesi Riviérának is nevezett Wörthi-tóhoz. Első napi programunk keretében egy kellemes gyalogtúrára indulunk a Wörthi-tó déli partján fekvő Maria Wörth településről. Először a tó szimbólumaként is ismert kápolnát tekintjük meg, majd egy árnyékos, erdőben vezető ösvényen túrázunk fel a Föld legmagasabb (100m), fából készült kilátójába, a 841 m tengerszint feletti magasságon felépített Pyramidenkogel-be. A kilátóról pazar panoráma tárul elénk: Északról a Wörthi-tó, délről a Karavankák hegyláncai biztosítanak tökéletes lehetőséget a remek fotók elkészítéséhez. A kilátóról a bátrabbak csúszdán is lecsúszhatnak. Érkezés a szállásra várhatóan 18:00-19:00 között.
Gyalogtúra- Maria Wörth-Pyramidenkogel kilátó; 5,5km, fel: 408m, 2,5h
Kilátó jegyárak 2024: - Felnőtt: 17 EUR/fő - Diák, 16-17 évesek: 11 EUR/fő - Gyerek (6-15 év kor között): 8 EUR/fő - Csúszda: 5 EUR/csúszás (130cm testmagasságtól megengedett)

2. nap: Gyalogtúra a Dobratsch Natúrparkban, a Dobratsch csúcsára (2166m)

Mai napunkon egy megerőltető, ámde rendkívül szép, egész napos túrára indulunk, a Karavankákba, ahol a hegylánc 2024m magas csúcsát, a Kosiakot, német nevén Geißberget vesszük célba. A döntően mészkőből és dolomitból felépülő Karavankák a Déli-Alpok tagja, hegylánca közel 120km hosszan fekszik az osztrák-szlovén határ mentén. Kora délelőtt kezdjük meg gyalogtúránkat Bodental hegyi falucskából indulva. Idilli környezetbe csöppenünk, hamisítatlan alpesi táj fogad minket. Rövid időn belül több nagyon szép látnivalót is érintünk: először a kristálytiszta Meerauge tengerszemet, majd a nemcsak nevében, de hangulatában is mesés Märchenwiese mezőt ejtjük útba. Egy viszonylag hosszabb, meredek szakaszon jutunk fel az Ogrisalmhoz, ahol pihenőt tartunk, majd tovább folytatjuk utunk a Stinzesteig-on át, ahol drótkötelek segítségével küzdjük le a terep adta nehézségeket (Figyelem, a drótköteles szakaszon szédülésmentesség és lépésbiztonság szükséges!). Innen már csak egy bő fél óra és el is érjük a pazar fekvésű Klagenfurter Hüttét, ahol a csoport azon részével, aki nem kíván a Kosiak csúcsára feltúrázni, megpihenünk. A csoport elszántabb része még a hütte elérése előtt letér a Kosiak felé vezető ösvényre. A csúcsról csodás panoráma nyílik mind a Karavankák legmagasabb hegyormaira, mind az északi irányban húzódó Dráva-völgyre. A csúcshódítás után, ha időnk engedi, tartunk egy pihenőt a menedékháznál, majd a már megtett úton indulunk vissza Bodentalba.  Visszaérkezés a szállásra 19:00h körül.
Alap túra: Bodental-Klagenfurter hütte-Bodental: oda-vissza 13-14km; szint fel: 851m; szint le: 851m; időben kb. 6h
Opcionális csúcshódítás, megerőltető szakasz! Klagenfurter hütte - Kosiak csúcs - Klagenfurter hütte: oda-vissza 3km; szint fel: 320m; szint le: 320m; időben kb. 2h

3.nap: Egész napos gyalogtúra a Karavankákban

A harmadik napon Villachnak vesszük az irányt és a város felett emelkedő 2167m magas Dobratsch hegytömbjét fedezzük fel. Buszunk hosszú szerpentines úton 1732m magasságig repít minket, így a csúcsig mindössze 400m szintemelkedést kell megtennünk. A túrán két alternatíva közül lehet választani: a csoport egy része nehezebb, néhol kitett terepen juthat el a Dobratsch menedékházig a Jägersteig ösvényen keresztül (lépésbiztonság és szédülésmentesség szükséges!), míg aki a könnyebb opciót választaná, erdészeti úton  túrázik fel a menedékházig.  A csúcsról és a csúcsig vezető utakon is nagyszerű panoráma tárulkozik elénk, tiszta időben láthatjuk a környék nagy tavait, a Júliai-Alpokot és az Alpok más jelentős hegyláncait is. A menedékházban megtett pihenőt követően mindkét csoport a erdészeti úton elindulva érkezik vissza a buszhoz.

 A túra után visszaindulunk Klagenfurtba és fakultatív programként lehetőség nyílik a város felfedezésére vagy éppen csobbanni egyet a kristálytiszta, gleccservájta Wörthi-tóban.

Gyalogtúra: Dobratsch a Jägersteig-on keresztül szintemelkedés: 500m; lejtés: 500m; időben oda-vissza 4h; Dobratsch a normál úton: szint fel és le: 424m; oda-vissza 3h; Táv: összesen: 8,5km

Belépők 2024: Felnőtt: 3,90 EUR/fő - Gyerek (6-15 év kor között): 1,90 EUR/fő

4.nap: Gyalogtúra a Koschuta menedékházhoz- Karavankák

A délelőtt folyamán ismét a Karavankák hegyláncai között túrázunk, ezúttal azonban a hegység keleti részén. A festői fekvésű Zell hegyi településkéről indítjuk túránkat, célpontunk pedig a Koschuta menedékház lesz. A Freibach patakot követve, fokozatosan emelkedő, kellemes terepen, alpesi mezőkön és erdőkön keresztül vezet utunk, míg meg nem érkezünk a Koschuta masszívum lábánál, 1280m-en fekvő Koschuta menedékházhoz. A hüttében pihenünk egy nagyot, megkóstolhatjuk a ház ételkülönlegességeit. Lefelé egy másik úton térünk vissza a faluban várakozó buszunkhoz. A túra után visszaindulunk Klagenfurtba és fakultatív programként lehetőség nyílik a város felfedezésére vagy éppen csobbanni egyet a kristálytiszta, gleccservájta Wörthi-tóban.
Gyalogtúra: Táv: 11km oda-vissza; szint fel: 650m; szint le: 560m; 4h

5. nap: Tscheppaschlucht szurdok

Utolsó napunkon egy szurdoktúrára indulunk, a ferlachi Tscheppaschluchtba. Kora délelőtt érkezünk meg a szurdok parkolójába, ahonnan rövid séta után jutunk el a szurdok bejáratához. Eleinte még szelídebb arcát mutatja a Loibl-patak, mely több millió év alatt vájta be magát a mészkőtérszínbe. Néhány száz méter után végül belevetjük magunkat a szurdok szűk járataiba, ahol lépcsők, létrák és hidak segítségével teljes biztonságban haladhatunk. A túra csúcspontját a 26m magas Tschaukofall vízesés jelenti, amit egy függőhídon való átkelés után érünk el. Fokozatos emelkedőn, végig a Loibl-patak mentén sétálva érünk be a második napon már megismert Bodental településre. Itt a helyi étteremben hosszabb pihenőre, ebédre is van lehetőség. 14:00-15:00 körül búcsút intünk Bodentalnak, ill. Karintiának és autóbuszunkkal haza indulunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
Túra: 7-8km; Fel: 350m, le: 60m; kb. 3,5 h
Belépők 2024: felnőtt: Felnőtt: 9,50 Euro, Nyugdíjas, diák: 7,50 Euro, Gyerek (15 éves korig): 6,50 Euro

Képek szállásunkról:
Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, 
4 éj szállást 2 ágyas fürdőszobás szobában reggelivel,
a túravezetést,
a szervezést.

 
Részvételi díj nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket,
a belépőket,  
az utas biztosítást,
az útlemondási (storno) biztosítást. Nem kötelező, kérés esetén nem kerül felszámolásra!

Helyszíni költségek leírása: 

2020 árak:
1.nap: Pyramidenkogel kilátó belépő: Felnőtt: 14EUR/fő; Diák (16-17 év vagy tanuló nemzetközi diákigazolvánnyal): 10EUR/fő; Gyerek (6-15éves korig): 6,5EUR/fő
2. nap: nincs
3.nap: Dobratsch belépő: Felnőtt 4EUR/fő; Gyerek (15éves kor alatt): 2EUR/fő  Fakultatív- Hochosterwitz várkastély: Belépő: Felnőtt: 15EUR/fő; Gyerek (6-15éves korig): 8EUR/fő; Diák (Nemzetközi diákigazolvánnyal): 10EUR/fő; Nyugdíjas (65+): 13EUR/fő
4.nap: nincs
5. nap: Szurdokbelépő: Felnőtt: 8,5EUR/fő; Nyugdíjas, diák, ÖAV tag: 6,5EUR/fő; Gyerek (15éves korig): 5,5EUR/fő

idegenforgalmi adó: 2,10 eur/fő/éj  8,4 eur/fő a 4 nap.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

 
Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről:  túracipő/túra bakancs; esőkabát; kényelmes túraöltözet; kis hátizsák a napi túrákra, fejfedő, túrabot.
Aktív túráinkon a busz tisztaságát megóvandó, váltócipő - váltóruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

A részvételi költség reggelit tartalmaz, vacsora rendelhető a helyszínen minimum 30 fő esetén, ami 2 fogásos menüt tartalmaz (főétel, desszert + salátabüfé) Szállásunkon a la cart étkezésre nincs lehetőség! Vásárlási lehetőség adott, a közelben egyéb éttermek állnak rendelkezésre.

Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. A határ 1 db.15-18 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhet a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!), vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 év
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
4.9
11 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Budapest, XI. kerület
5.0
Tisztelt Iroda!
Remekül éreztem magam a Kirándulások Karintiában 2019. augusztusi túráin. A sziklamászást a Stinzesteigen különösen izgalmasnak találtam. A Tscheppaschlucht szurdok látványa pedig elbűvölt. Egyszerűen nem tudtam betelni vele. A szállásunk kellemes volt, közel Klagenfurt központjához, a vacsorák pedig nagyon ízletesek.
Köszönöm az iroda minden munkatársának, aki részt vett a megszervezésében.
Külön köszönettel tartozom túravezetőinknek: Eriknek és Gellértnek maximális segítőkészségükért s nem utolsósorban kellemes személyiségükért.
Marcsi
Szigetszentmiklós
4.8
Ezúttal sem csalódtam a program összeállításában. Klagenfurt tiszta, csendes, szerethető kisváros. A Klagenfurter Hüttéhez és a Kosiak csúcsra vezető túra csodaszép. Gyönyörű a kilátás a Pyramidenkogelről - bár a csúszda kissé félelmetes. A szurdok vízesései pedig nagyon attraktívak. A Wörthi tó vize igazi felüdülést jelentett a nagy melegben. Köszönet a túravezetők munkájáért!
Budapest, V. kerület
4.8
Nagy várakozással néztem a 4 napos út elébe, melynek során Karintia legszebb részeit sikerült megismernem. A program nagyon jól el lett találva, hiszen volt benne könnyebb bemelegítő túra panorámával a Wörthi-tóra, magashegyi élmény dolomitok látképét idéző környezetben és a 4. napon egy csodálatos, vadregényes szurdokot is bejártunk. 3. napon várlátogatás és egy különleges kilátó felkeresése volt az úticél, de a szervezők kellő rugalmassággal kezelve a programot, ezen a napon lehetőséget adtak fakultatív élménykeresésre is (pl: városnézés, fürdőzés). A túrázást így kiegészítve némi kellemes kultúrprogrammal, lett igazán pihentető számomra az utazás. Mindehhez társult a profi szintű túravezetés és az emberileg maximálisan segítőkész és felkészült hozzáállás, amely mind a túravezetőket, mind a sofőröket jellemezte. Családias hangulatban, sok nevetéssel de sajnos túl hamar elröppent ez a 4 nap. Izgatottan várom a következő kalandtúrát!
Budapest, XI. kerület
5.0
Nagyon jól éreztem magam. Profin megszervezett és változatos program volt. A túravezetők figyelmesek és türelmesek voltak. Csak ajánlani tudom ezt az utat.
Budapest
5.0
Karintia: Csodás élmény! Köszönet, a jól és igényesen szervezett utazásért!
A Túravezetők: Fekete Erik, Leinemann Gellért, két remek embert ismerhettünk meg. Rugalmasan gardírozták a csipet csapatot. Mindenkinek ajánlom az utat, aki szereti a hegyekben a kihívásokat... :)

Székesfehérvár
5.0
Nagyon elégedett voltam ezzel az úttal, örülök neki, hogy mint új túra bekerült a kínálatba. Szép volt, látványos volt. Volt benne kihívás annak, aki szereti. Külön jó, hogy volt alternatív lehetősége annak, aki kevesebbet szeretett volna menni. Így a csoport többi tagját sem hátráltatta.
A túra vezetők végig az utasok igényeit tartották szem előtt. Kedvesek, segítőkészek és jól felkészültek voltak. Sok érdekes dolgot meséltek az egész út alatt. Szállás kifejezetten tetszett. Reggeli bőséges volt. Semmi kifogásom nem lehet az úttal kapcsolatban.
Ezen az úton csak az nem érezhette jól magát aki nem akarta :))))
Várpalota
4.8
Nekem mindenben megfelelt.
Budapest, XXII. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest, III. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
Jászladány
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!