Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm

1 napos gyalogtúra Ausztriában

A Schneealp területe csak egy karnyújtásnyira helyezkedik el a közismert Rax hegycsoportól, mégis kevesen hallottak róla. Ausztria e kevésbé ismert hegyvidéke gyönyörű fennsíkjával, alpesi legelőivel, fantasztikus panorámát nyújtó gerinceivel várják a felfedezőket. Igazi élmény csúcsteljesítmények nélkül, tavaszi bemelegítő kirándulás!
“Szuper túra, nagyon korrekt túravezetőkkel.Sokszor segítettek, bátorságot adva a gyengébb túrázóknak! Mindenkire odafigyeltek, egyértelműek...”
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...
Fekete Erik
Imád új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölti el, ha erre másokat is motiválni tud.

Nehézség:

Könnyű túra, átlagos erőnléttel teljesíthető. A túra hossza és szintemelkedése alapján a kezdőtől haladóig mindenkit várunk!

Részvételi díj tartalmazza

Az utazást autóbusszal, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

Az utas valamit az útlemondási biztosítást, és az étkezést.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak - 5 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Mürczuslag 850 méter, Spielkogel 1599 méter, Budapest

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás05.00-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15 órakor.
A kora délelőtti órákban érkezünk meg az Ausztriai Mürz falucska közelében található kiinduló pontunkra. Miután magunkhoz vettük felszerelésünket útnak indulunk a jelzett ösvényen. Gyönyörű erdei ösvényen kanyargunk egyre feljebb, majd kiérkezünk a hegyplatóra. A hamisítatlan alpesi környezetben elterülő rét szélén álló menedékházban megpihenünk, majd egy fantasztikus panorámás ösvényen kanyargunk a hegygerinc  szirtfalának  tetején.  Felejthetetlen panorámával kísérve kaptatunk fel a csúcsra. Láthatjuk innen a Schneealp, a Rax, és az Ötscher csúcsait is. Miután kigyönyörködtük magunkat a gerinc élén végigkanyargó ösvényen ereszkedünk lejjebb szép fenyveseken keresztül. Szint: fel 800 méter, le 800 méter, táv: 15 km, menetidő: 6,5 - 7  óra

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az utas valamit az útlemondási biztosítást, és az étkezést.

Előleg: 

teljes összeg jelentkezéskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről: túracipő/túrabakancs, esőkabát, kényelmes túraöltözet, kis hátizsák a napi felszerelésnek,fejfedő, minimum 1,5 liter folyadék.
A jó minőségű túracipő és esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! 
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

 

 

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Az útra pakolj szendvicset, gyümölcsöt, innivalót, és minimum 1,5 liter innivalót. Útközben menedékházban van lehetőség élelmet, italt vásárolni.

Időjárás: 
A hegyek időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20-25 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed és ivóvized.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
13 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.6
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Budapest, III. kerület
5.0
Nagyon tetszett a program, az időjárás is végig mellettünk állt. Bár számítottam rá, mégis meglepően sok hó volt még fenn a hegyen és a védettebb északi lejtőkön is. Ez a körülmény még emelte is a túrázás élményét, még ha kicsit fárasztóbb is volt így. A környék és a csúcsról a panoráma fantasztikus. Ahol a hó már elolvadt, megjelentek már a színes, tavaszi alpesi virágok és a mormoták is ébredeztek, bár csak az éles fütyülésüket hallottuk. :))))
Budapest, XIV. kerület
5.0
Az utazási iroda jóvoltából ismét gyönyörű napot tölthettem el az Alpok havas lejtőin.
Köszönöm a túravezetőknek a segitőkészségét az út teljes szakaszán, illetve a buszvezetőknek, akik szakadó esőben is biztonsággal szállítottak vissza minket utasokat Budapestre.
Az időjárás is kegyes volt, bár a vastag hótakaró kicsit nehezitette a közlekedést. Ennek ellenére csodálatos látvány volt a zöldellő rétek, a nyiló virágok, a fák teljes "levélruhában" és az utakon pedig a hó.
Ismét élményekkel feltöltődve térhettem vissza Budapestre. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a természetet, a túrázást.
Kiskőrös
4.8
A táj gyönyörű. A túravezetők sik infót adtak át.
Sajnos a tempó nagyon feszített volt, így kevés idő jutott gyönyörködni a tájban és fényképezni.
Budapest XIII.
5.0
Jól szervezett túra, felkészült túravezetőkkel.
Köszönet a túravezetőknek :Csongornak és Magdinak.

Budapest, IX. kerület
5.0
Szuper túra, nagyon korrekt túravezetőkkel.Sokszor segítettek, bátorságot adva a gyengébb túrázóknak! Mindenkire odafigyeltek, egyértelműek voltak az információk a menedékháznál is.Aki akart pihent, mi feljebb mentünk...
Vidám hangulatú túra volt,jó lendülettel haladt a csoport. :-)

Köszi.
Feri
Dunaharaszti
5.0
Köszönjük ezt a nagyszerű utat.
Budapest, VIII. kerület
4.6
Megkaptam amit akartam,Szép tájak, jó túrázás.
Budapest
4.8
<szöveg nélkül>
Zalaegerszeg
4.8
<szöveg nélkül>
Tata
4.6
<szöveg nélkül>
Nagykovácsi
4.8
<szöveg nélkül>
Dunaszentmiklós
5.0
<szöveg nélkül>
Debrecen
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!