KEMPINGES SZÁLLÁS.

Dolomitok gyalogtúrák kalandvágyóknak

5 napos gyalogtúránk, új programmal!

Új programunk a Dolomitok szerelmeseit szeretné megismertetni a hely kevésbé ismert, ám lenyűgöző részeivel. Izgalmas, kalandos ösvényeken barangoljuk be a környék útvonalait, derítjük fel eldugott, hangulatos menedékházait.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.

Nehézség:

Közepes nehézségű túra.

Miért minket válassz?

- 20 év tapasztalat a Dolomitokban!
- megszámlálhatatlan elégedett, boldog utastárs! 
- maximális odafigyelés
- kényelmes, szervezett buszos utazás.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a 4 éjszaka szállást kempingben saját sátorral, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést,az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
35-45 fő

Szállás

Kempinges szállásunk (4 éj) a belvároshoz közel egy patak partján helyezkedik el, ahol kisbolt és pizzéria is található. A vizesblokkok nagyon szépek, hideg meleg vizes fürdésre van lehetőség. Sátor, derékalj, hálózsák szükséges, ha fázósabb vagy rakj be még egy takarót, hűvösek lehetnek az éjszakák.

Hasonló utazások, nyaralások:
» Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak - 5 nap
» Gyalogtúra a Garda-tónál - 6 nap / 3 nap szabadság

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Lago di Braies, Cortina d' Ampezzo

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről és a  délutáni órákban érkezünk meg Észak-Olaszországba a csodálatos környezetben fekvő Lago di Braies tóhoz. Itt rövid séta keretében fotózhatunk, nyújtózkodhatunk majd újra buszra pattanva érkezünk meg a Dolomitok gyöngyszemének is nevezett Cortina d' Ampezzo mellett található szállásunkra. 

2. nap: Cortina d' Ampezzo, M. Piana

A Monte Piana! Ez a 2324 méter magas kettős hegycsúcs egy igazi első világháborús történelmi emlékhely a Dolomitokban. Reggel rövid utazást követően érkezünk a Lago di landro tóhoz, ami túránk kiinduló
pontja lesz. Miután magunkhoz vettük a felszerelésünket, a tó partjáról kapaszkodva indulunk útnak a fantasztikus, izgalmas háborús ösvénynek. Ezt az útvonalat használták a hegyplatón kiépített bunkerek megközelítésére
az ide vezényelt katonák is. A hegyplatóra érve lépte nyomon találkozunk a lövész árkok, lőállások kusza szövevényével amik behálózzák a területet. Bemerészkedhetünk a sziklákba vájt folyosókba, harcállások romjaiba is.
Miután kifotóztuk magunkat, pihentünk, egy másik útvonalon ereszkedünk vissza az alattunk elterülő tóhoz ahol buszunk vár ránk. Innen visszautazunk szállásunkra.
Táv: 13 km. Szint: 950 m.  túraidő: 6-6,5 óra

3. nap: Cortina d' Ampezzo, Tre Croci hágó, Sorapiss-tó, Ciadin hágó

A túránk a Tre Croci hágóból indul ahova egy rövid buszozás után érkezünk meg. Meglepő módon nem nekiugrunk egyből a hegynek hanem egy kellemes szekérúton , többségiben fenyőerdőn keresztül haladva melegítjük be izmainkat. Mikor elhaladunk egy régi háborús erődítmény mellett az út  leszűkül majd természeti akadályok egész sora gördül elénk. Elkezd meredeken emelkedni az út, patakmedren kelünk át aztán sziklapárkányok mentén haladunk ahol rövidebb szakaszokon drótkötél segíti a biztonságos előre jutásunkat. Közben kinyílik előttünk a táj ahol a hosszan elnyúló fenyvesekkel borított Auronzo völgyből már csak a kopár sziklatömbök magasodnak ki. A lenyűgöző Sorapiss cirkuszvölgybe érve feltűnik előttünk az „ Isten ujja „ sziklatorony és az alatta megbúvó lehetetlen türkíz színű Sorapiss tó. Partjától nem messze a Vandelli menedékháznál pihenünk egyet majd nekivágunk, hogy elérjük a Landó gerincet melyhez törpefenyővel borított törmelékes és karos területen haladunk át, miközben vissza vissza tekintünk a magunk mögött hagyott csodálatos völgyszorosra. Átbukunk a hegy másik oldalára ahol ismét rövid drótos szakasz segít majd újabb lenyűgöző látvány fogad minket a Malquóira csúcs tövében. Keresztülszeljük  a többségiben fűvel borított mormotákban gazdag szűk völgyet, és egy rövid emelkedővel és egyben látványos gerincúttal felérünk a napunk legmagasabb pontjára Ciadin hágóba ( 2378m ). Előttünk a Cristallo hatalmas tömbje emelkedik, mögöttünk a Sorapiss elővonulata mi pedig egy kiszögelésen állunk. A látvány fenséges!!! Innen még egy rövid ideig a sziklaformák között bolyongunk aztán szép lassan elindulunk lefelé a kezdetben füves réteken keresztül majd egy gyönyörű cirbolyafenyvesbe érve hamarosan elérjük kiindulási pontunkat.
Táv: 13 km  Szint:700 m. menetidő  8 óra

4.nap: Cortina d' Ampezzo, Valparola hágó

Az első világháborús kiállítást bemutató Tre Sassi erőd a Valparola hágóban található, melyet Cortina-tól nyugatra érünk el egy rövid buszozás után. Túránk a Lagazuoi tömbje alól indul és a cél, hogy fel is jussunk rá. Ehhez szükség van arra, hogy egy meredek kaptatóval feljussunk a Salares hágóba, ahonnan végig belátjuk Alta Badia csodás tornyait. Majd szélesebbé válik a völgy, ehhez mérten szelídül az emelkedő, így jutunk fel a Lagazuoi hágóba.Egy újabb meredek kaptató leküzdésével, lőállások és alagutak mellett elhaladva, a Falzarego hágóból induló végállomásához és egyben menedékházhoz is érünk. A csúcs innen már csak 10 percre van és a lenyűgöző panoráma okot ad arra, hogy itt töltsük el a pihenő és egyben ebéd időnket. Ezután a Tofonák hármas tömje felé elindulva ereszkedünk le a hegyről, kezdetben kopár-sziklás terepen, majd egyre bujább növényzettel borított táj mellett érjük el buszunkat. Táv: 12km    Szint: 700m     6-6,5óra

5. nap: Cortina d' Ampezzo, Fanes völgy, Budapest

Reggel összepakoljuk felszereléseinket és rövid buszozást követően érkezünk meg a közeli Fanes völgy bejáratához.. A via ferratas csapattal együtt indulva gyönyörű fenyőerdőn kanyargunk  a Fanes zuhataggal szembeni kilátóig. Innen egy izgalmas ösvényen ereszkedünk le a zuhatag dübörgő lábához. Elképesztő érzés a karnyújtásnyira zúgó víztömeg párát fújó tövéből felnézni a 20-25 méter magas vízfalra. Miután kigyönyörködtük magunkat a már ismert úton térünk vissza autóbuszunkhoz. Budapestre a késő esti órákban érkezünk.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a 4 éjszaka szállást kempingben saját sátorral, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést,az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 25-30 literes hátizsák használatát a napi túrák felszerelésének szállítására, kényelmes túraöltözet, túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túrabakancs, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. További szükséges felszerelések: sátor, derékalj, hálózsák (5 C komfortfokozattal), kis gázfőző, pohár, evőeszközök, némi tartós élelmiszer.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás a jelentkezés, és az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek.
Menetkközbeni felszállóhelyek:
Budaörs, Agip/McDonalds benzinkút (gyaloghidas)
BAH csomópont, Budaörsi út 21. sz. előtti buszmegálló
Székesfehérvár autóspihenőhely  M7 Shell benzinkút
Balatonlelle, autóspihenőhely M7 MOL/Marsche benzinkút
Zalakomárom, autóspihenőhely M7 INA benzinkút
A felszállási időpontokról az indulás előtti héten kiküldött utastájékoztatóban küldünk információt.

Étkezés: 

A túra önellátó, de több nap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. A kempingnél pizzéria található, illetve a városban is tudsz étteremben étkezni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túrák során. Főzni akkor tudsz ha hozol magaddal kempingfőzőt. 

A területről: 
Dolomitok a Keleti-Alpok egyik hegyvonulata. Nevét egy francia geológus, Déodat Gratet de Dolomieu-ról kapta, aki az 1700-as évek végén vizsgálta az itt található kőzetek anyagát, és megállapította, hogy kis mértékben magnéziumot is tartalmaznak. Felfedezésének emlékére ezt a mészkőfajtát, a dolomitot és az Alpok ezen szegletét azóta így nevezik. A vidék vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének. A Dolomitok az Alpok észak-olaszországi területe, Trentino, Dél-Tirol és Belluno tartományokban, nyugatról az Adige folyó határolja. Triászkori gyűrt hegység, legmagasabb pontja: Marmolada (3344 méter).
Időjárás: 
A Dolomitok 3000 méter fölé emelkedő csúcsai nyár kivételével szinte minden évszakban hóval borítottak. Mint bármely más hegynél azonban, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Mivel nyár derekán utazunk ide, így napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 2 – 8 C fok körülire is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
A napi túrák során a kis, kb. 20-25 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 évtől
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!