Grunsee

Alpesi kirándulás Ausztriában, Grüner see

Egynapos kirándulás Ausztriába

A stájerországi Hochschwab lábánál, fantasztikus környezetben fekvő tó minden évben a hó elolvadása után olvadékvízzel telik meg és egyedi smaragdzöld színében ragyog. Túránk során bebarangoljuk környékét és izgalmas ösvényeken felkapaszkodunk a föléje magasodó kilátóba ahonnan nagyszerű panoráma nyílik az alant elterülő völgyre, a csodálatos vidékre!
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Kaló Alexandra
Szandra számára az egész Élet egy utazás.
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...

Nehézség:

Közepes nehézségű túra. Ha szoktál túrázni, sportolni nem okoz gondot a szintemelkedés és a táv teljesítése.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-40 fő
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein gyalogtúra - 5 nap
» Dolomitok gyalogtúrák kalandvágyóknak - 5 nap
» Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak - 5 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap
» Schneeberg (2076 méter) - 1 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest - Grüner see - Budapest.

Korán reggel indul autóbuszunk Budapestről. Találkozás 04.45. a BOK csarnok melletti buszparkolóban, indulás 05.00-kor 
Pár órás utazást követően érkezünk a Hochschwab lábánál fekvő kis településre, túránk kiinduló pontjára. Miután magunkhoz vettük felszerelésünket  a közeli sziklafal felé vesszük az irányt és egy izgalmas hegyi ösvényen keresztül indulunk útnak a közeli hegyoldal kilátói felé ahonnan fantasztikus panoráma fogad minket az alpok környező vonulataira, a lábunk alatt a völgyben elterülő tóra. Rövid pihenő után indulunk tovább  és egy másik kényelmes szép erdei úton érkezünk vissza a hegy lábához. Időnk hátralévő részében lehetőség lesz a tó körül sétálni fotózni. Késő délután indulunk hazafelé, és az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.
Táv: 10 km, Szint fel: 600 méter, menetidő: 5,5 óra

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

az utazás ára egy összegben, a jelentkezést követő három napon belűl fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

20-30 literes kis hátizsák a napi felszerelésnek, esőkabát,  túrabakancs, kényelmes túraruházat. Javasolt még túrabot használata. Váltás cipőt, ruhát célszerű a buszban hagyni.
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Célszerű élelmet és inni valót itthonról vinni, de az útba eső menedékházakban hideg-meleg ételt, italt tudunk vásárolni. A menedékházban a vezetékes víz nem fogyasztható, csak pénzért lehet vásárolni vizet is! A túrára minimum 1,5 liter folyadékot hozz magaddal! Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során.

Időjárás: 
A hegyek időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20-25 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed és ivóvized.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott. http://www.oep.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_kulfoldon/az_europai_egeszsegbiztositasi_kartya
Korhatár: 
10 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
5.0
35 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.9
Grunsee
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XVIII. kerület
5.0
Nekem komoly kihívás volt a Pribitz csúcs megmászása, de mivel jól sikerült, nagyon örülök hogy a csapat része lehettem.
És büszke vagyok rá hogy megcsináltam.
Az idő és a túravezetés hibátlan volt.
Nagyon jól éreztem magam.
A 11 óra buszozás picit sok. Hajnali 3-tól éjfélig kimaxoltuk a napot.
Budapest, II. kerület
5.0
Picit szoros volt az időbeosztás de rendben volt a túra, nagyon ajánlom mindenkinek. A csúcstámadást csak nagyon magabiztosaknak ajánlom! :D
Debrecen
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat! Köszönünk mindent. A túravezetők nagyon kedvesek voltak. F & K
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat! Köszönünk mindent. A túravezetők nagyon kedvesek voltak. F & K
Budapest, XII. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
Volt már alkalmam pár utazási irodával egynapos túrára utazni, de Nálatok már hazajövet után néztük a következő lehetőségeket! Először is szuper volt a busz, és nagyon jó ötletnek tartom az ültetési rendet. (Még a nevünk is ki volt írva.) Az út elején meglehetősen el voltunk keseredve az időjárás miatt, de a túravezető próbálta viccesre venni a dolgot, és felvidítani mindenkit, illetve mindenféle érdekes információt mesélt az úti célról, ez nekem nagyon tetszett! (Szerencsére mire odaértünk tisztult az idő.) De a legpozitívabb az egészben az volt, hogy nem hajtottak minket, hagytak időt fotózni, nézelődni. Nem csak az volt, hogy átszaladtunk a tájon, hanem lehetett nézelődni, gyönyörködni benne! Ez volt a legnagyobb pozitívum az egészben. A sereghajtó túravezető irtó jófej volt (amúgy mindegyik), csinált nekünk képeket, és mondta is, hogy élvezni jöttünk a tájat, nem átrohanni rajta. Másik hatalmas pozitívum, hogy több alternatívát is felajánlottak az út során, hogy aki nem bírja visszamehet az egyik túravezetővel, ilyet még nem láttam máshol, nekem ez is nagyon tetszett. Az útjelző nyilak amiket kihelyeztek, hát az valami hatalmas ötlet!!! Illetve útközben hasznos túrázási tanácsokkal is elláttak minket, ami szintén arról győzött meg, hogy jövünk még Veletek! És igaz hogy nagyon elhúztuk a végét, de még egy pohár sör is belefért a helyi vendéglőben! Csillagos ötös az egész bandának, nagyon pozitív élményekkel tértünk haza! :)
Budapest
5.0
A teljes túra remek volt, kiválló szervezés, voltak alternatívák nehezebb/könnyebb választási lehetőségekkel. A túravezetők nagyon felkészültek ( mint mindíg). Csodaálatos élmény volt.
5.0
Nagyon szerencsések voltunk az időjárással. Sok jó tanácsot kaptunk a további kirándulásokhoz. Remek lehetőség volt, hogy mindig volt választás eldönteni, hogy képességeihez mérten az ember tovább megy-e a kiránduláson vagy nem.
Budapest, XVIII. kerület
4.5
<szöveg nélkül>
5.0
Profi szervezés,és csapat. Jó hangulat.
5.0
<szöveg nélkül>
Vecsés
5.0
Mottó: Mindig a legjobbat kihozni a napból
5.0
<szöveg nélkül>
Tata
5.0
Kellemes kirándulás , nagyon szuper volt.
Budapest, XIV. kerület
4.0
Köszönöm a túravezetőknek, Eriknek és Eriknek a rengeteg támogatást. A csoport nagyon differens volt, ezért sokat kellett várni az elejének a végére. Ezért sok volt a holtidő és utána a rohanás. Ezt leszámítva rengeteg szépet láttunk, köszönöm még egyszer! :-)
5.0
Bár egy picit módosult a túra , mert a Pribitzre nem tudtunk feljutni technikai okok miatt, egy cseppet sem bántuk, hiszen a Günsee kevesebb vízzel is csodaszép volt , s mindenkinek jutott élmény: lankásabb, közepesen nehéz és végül az igencsak szuszogósra sikeredett utolsó pár száz szint is színessé és élménydússá tette a két túravezető által nagyon jól karban tartott utat. Köszönet a szervezésért, a két Erikért s persze a sofőreinkért is!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!