Medve-szurdok túra

Egynapos buszos kirándulás

169 fahíd, 2900 lépcsőfok, a pallók alatt dübörgő víztömeg, zuhatagok, zúgók. Ausztria egyik legnagyobb szurdokvölgyében a Medve-szurdokban túrázunk egy gyönyörű alpesi túrával megfűszerezve.

Főoldal Európa Ausztria StájerországMedve-szurdok túra

Alapár tartalmazza

az utazást, a szurdokbelépőt, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést és az utas valamit az útlemondási biztosítást.
Hossz: 
1 nap
Létszám: 
30-45 fő
Kinek ajánljuk: 

Ajánljuk családoknak, baráti társaságoknak, mindenkinek, aki szeretne egy szép izgalmas napot eltölteni Ausztria egyik leglátványosabb szurdokában.

Rigler Szilvia
Szilvi majd egy évtizede vezet túrákat. Bringázik, szörfözik, télen síelést oktat. Imádja a hegyeket, az Alpok az olasz Dolomitok tapasztalt túravezetője, de Korzikai túránkon is...
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.

Kapcsolódó cikkek

» A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal - Kovács Attila, 2014. január. 06
» Hótalpakkal a Stuhleck csúcsára - Szenczi Zsolt, 2013. január. 14
» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Medve-szurdok túra: egynapos kirándulás Ausztriában - Kovács Attila, 2012. szeptember. 09
» Medve-szurdok túra képgaléria - Hudanik Zsolt, 2012. május. 22
Hasonló utazások, nyaralások:
» Őszi Dachstein gyalogtúra - 3 nap
» Ausztria legszebb szurdokvölgye -
» Schneeberg (2076 méter) - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 napos túra
» Hochtor - csúcstúra az Alpokban (2369 méter) - 2 napos túra
Részletes program
1. nap - Budapest, Mixnitz, Medve-szurdok, Guten Hirten menedékház 1209 méter, Teichalm, Budapest

Reggel 05.00-kor találkozunk Budapesten a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15-kor!
Szinte végig autópályán haladva érkezünk Mixnitzbe, a Bärenschützklamm, azaz a Medve-szurdok bejáratához. Ausztria egyik legszebb szikla-szorosa ez, több mint 150 fahídon, létrán és 2900 lépcsőfokon keresztül jutunk egyre feljebb, miközben a patak zúgókon, vízeséseken keresztül morajlik alattunk. A sziklák közül kiérve, megpihenünk a tisztáson lévő menedékháznál ahol megebédelhetünk. Innen fantasztikus fenyvesekben kanyargó ösvényen keresztül ereszkedünk le a hegy másik oldalán elterülő Teichalm tóhoz, ahol még rövid levezető sétát tehetünk a tóparti ösvényen. Túránk végeztével felszállunk itt várakozó autóbuszunkra, és hazafelé indulunk. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.
Menetidő: 7-7,5 óra; távolság: 6,5 km, szint: fel: 700 méter, le: 100 méter.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
az utazást, a szurdokbelépőt, a túravezetést.
Alapár nem tartalmazza: 
az étkezést és az utas valamit az útlemondási biztosítást.
Várható költőpénz szükséglet: 
10 - 30 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó lábbeli (trekkingcipő vagy bakancs), de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Egy 25 - 30 literes hátizsák, amibe a enni- és innivalót tesszük, és esetlegesen túrabolt is szolgálatot tehet. Szél- és esőálló kabát és meleg pulóver jó, ha van. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.

Nehézség

Azoknak ajánljuk akik szoktak túrázni, kirándulni. A túra első szakasza kaptatós széles erdei úton halad majd a bejárattól lépcsőkkel hidakkal kiépített útvonalon járjuk végig a szurdokot.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Célszerű a túrára élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet. Az útbaeső menedékháznál lehet vásárolni hideg meleg ételeket, italokat.
Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Csomagolás: 
Egy kisebb 25 - 30 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
44 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.7
vecsés
4.8
Abszolút "könnyű" túra volt, már annak, aki többször részt vett már a programon. :D DE gyönyörű, csodás és felejthetetlen élményt nyújtott! :) Egyszer mindenképpen ajánlott elmenni! :)
Székesfehérvár
4.5
Nagyon tetszett a szervezés, kellemesen fárasztó program és jó hangulat jellemezte a Medve szurdok túrát. A busz kicsit zajos volt, de összességében nagy élményt adott ez a nap!
Budapest, XVIII. kerület
5.0
Fantasztikus túra volt, kiváló szervezéssel, maximálisan felkészült vezetőkkel. Életre szóló élményt szereztünk. Köszönjük!
Budapest, XVIII. kerület
5.0
Nagyon jó túrában volt részünk. A túravezetők nagyon segítőkészek voltak és minden kis problémát könnyedén megoldottak.
Budapest, IV. kerület
5.0
Minden rendben volt!!!!!
Szeged
4.0
Rövid, de kellemes túra volt.
Szeged
4.5
A túra nagyon jó volt. Az eleje, a szurdok bejáratáig megerőltető, de utána nem vészes. Kár,hogy a tó körül nem tölthettünk el több időt. A túravezetők jók voltak. Összességében meg vagyok elégedve
Győr
4.8
Mindennel meg voltam elégedve. Köszönöm az utat.
Budapest, VIII. kerület
5.0
Teljesen meg voltam elégedve az utazással.
Kecskemét
5.0
Már kinéztük a következő programot Önökkel:)
Budapest, XII. kerület
5.0
Kedves Utazom.com! Életre szóló élmény volt ez a túra, amit köszönök Önöknek! Kitűnő volt a szervezésük! Kényelmes a busz, és szimpatikusak a túravezetők! Hogy magamról is meséljek: ez volt életem első TÚRÁJA, - én azt hittem séta kirándulás lesz! Már az út első harmadában a visszafordulás gondolata járt eszemben, de tudtam, ez nem lehet, aztán jöttek a létrák, egyik a másik után. Szuszogott mindenki, folyt az izzadság mindenhol. A fényképezőknek köszönhetően néha pihenni is tudtunk és csodáltuk a víz hatalmas munkáját. Aztán felértünk a csúcsra. A túravezető Péter laza lépései nekem tempós gyaloglásnak feleltek meg. Szerencsére a csapat elejével tudtam tartani az iramot, így volt idő pihenni, míg a társaság lassúbb tagjai utólérnek minket. Hazafelé a buszban arra gondoltam, hogy másnap meg sem birok majd mozdulni, de se izomláz, se fáradtság nem jelentkezett. Büszke vagyok magamra! Most nézem az újabb - kissé lazább - egy napos túrák ajánlatait. Végül megjegyzem, hogy nagyon nagyon 60+ -os vagyok! Még egyszer köszönöm Önöknek ezt az élményt.
Szabadszállás
5.0
Köszönjük szépen, minden tökéletes volt.
Budapest
5.0
Nagyon tetszett, köszönöm a szervezést. Esetleg a tónál a túra végén jó lenne egy kicsit több időt tölteni.
Budapest, XVII. kerület
5.0
Felejthetetlen csodálatos élmény, jó kis izomtúra! Köszönöm!!
Babarcszőlős
5.0
Minden nagyon szép és jó volt, a túravezetőknek külön köszönet a profi és figyelmes munkájukért. Szuper szervezés. Köszönjük szépen.
Budapest, I. kerület
5.0
Fantasztikusan szép helyen jártunk, mindenkinek csak ajánlani tudom a túrát. Sokszor megálltunk pihenni, fényképezni, nem loholtunk a szurdokban. Igaz, a végén a tónál kevés szabadidő jutott, valószínűleg azért, hogy időben hazaérjünk. Összességében elégedett vagyok, jól éreztem magam.
Budapest
5.0
A túra nagyon jó volt. A túravezetők kedvesek és felkészültek voltak. Nagyszerű élményekkel lettünk gazdagabbak :) köszönjük.
Budapest, III. kerület
4.8
Nagyon tetszett a kirándulás, kicsit sajnáltam, hogy a tónál nem tudtunk még egy kis időt eltölteni, de egyébként minden rendben volt.
Budapest, IV. kerület
5.0
Lányommal együtt nagyon jól éreztük magunkat a túrán. A túravezetők türelmesek, megértőek voltak az edzetlenebbekhez (mint például én). Nagyon jó volt, hogy mindenki a saját tempójában mehetett. A sofőröket sem hagynám ki, hiszen nagyon jól vezettek, s biztonságban érezhettük magunkat az országúton is.
Szolnok
4.5
Sziasztok! Valamivel több időnk maradhatott volna a végén a tó melletti barangolásra és pihenésre, egyébként meg voltam elégedve mindennel. Köszönettel: Viktor
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!