Medve-szurdok túra

Egynapos buszos kirándulás

169 fahíd, 2900 lépcsőfok, a pallók alatt dübörgő víztömeg, zuhatagok, zúgók. Ausztria egyik legnagyobb szurdokvölgyében a Medve-szurdokban túrázunk egy gyönyörű alpesi túrával megfűszerezve.

Rejtett költségek és helyfoglalási díj nélkül!

Alapár tartalmazza

az utazást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a szurdokbelépőt (3 eur/fő), az étkezést és az utas valamit az útlemondási biztosítást

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
30-45 fő

Nehézség:

Azoknak ajánljuk akik szoktak túrázni, kirándulni. A túra első szakasza kaptatós széles erdei úton halad majd a bejárattól lépcsőkkel hidakkal kiépített útvonalon járjuk végig a szurdokot.

Tóth Dániel
Nincs két egyforma út, nincs két egyforma csúcspanoráma, visszatérni mindig érdemes!

Élménybeszámolók

» Medve-szurdok túra képekben - Négyesi Miklós, 2012. május. 16
» Medve-szurdok túra képgaléria - Hudanik Zsolt, 2012. május. 22
» Medve-szurdok túra: egynapos kirándulás Ausztriában - Kovács Attila, 2012. szeptember. 09

Kapcsolódó cikkek

» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Medve-szurdok túra: egynapos kirándulás Ausztriában - Kovács Attila, 2012. szeptember. 09
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2017. július. 19
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut - Kovács Attila, 2017. július. 13
» A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal - Kovács Attila, 2017. április. 17
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2016. október. 14
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein gyalogtúra - 4 nap
» Kirándulás a Hohe Wandon - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Ausztria, Rax-fennsik gyalogtúra - 1 nap
» Alpesi csúcsok: Windberg (1903 m) - 1 nap
Részletes program
1. nap - Budapest, Mixnitz, Medve-szurdok, Guten Hirten menedékház 1209 méter, Teichalm, Budapest

Reggel 05.00-kor találkozunk Budapesten a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15-kor!
Szinte végig autópályán haladva érkezünk Mixnitzbe, a Bärenschützklamm, azaz a Medve-szurdok bejáratához. Ausztria egyik legszebb szikla-szorosa ez, több mint 150 fahídon, létrán és 2900 lépcsőfokon keresztül jutunk egyre feljebb, miközben a patak zúgókon, vízeséseken keresztül morajlik alattunk. A sziklák közül kiérve, megpihenünk a tisztáson lévő menedékháznál ahol megebédelhetünk. Innen fantasztikus fenyvesekben kanyargó ösvényen keresztül ereszkedünk le a hegy másik oldalán elterülő Teichalm tóhoz, ahol még rövid levezető sétát tehetünk a tóparti ösvényen. Túránk végeztével felszállunk itt várakozó autóbuszunkra, és hazafelé indulunk. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.
Menetidő: 7-7,5 óra; távolság: 6,5 km, szint: fel: 700 méter, le: 100 méter.
Figyelem! A túra kiinduló és végpontja nem ugyanaz! Egyéni utazás esetén nincs lehetőség az autóbusz igénybevételére!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a szurdokbelépőt (3 eur/fő), az étkezést és az utas valamit az útlemondási biztosítást

Várható költőpénz szükséglet: 
10 - 30 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó lábbeli (trekkingcipő vagy bakancs), de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Egy 25 - 30 literes hátizsák, amibe a enni- és innivalót tesszük, és esetlegesen túrabolt is szolgálatot tehet. Szél- és esőálló kabát és meleg pulóver jó, ha van. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton 2-szer tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Célszerű a túrára élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet. Az útbaeső menedékháznál lehet vásárolni hideg meleg ételeket, italokat.
Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Csomagolás: 
Egy kisebb 25 - 30 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
82 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.8
Budapest
5.0
Július 1-jén jártunk itt. Egy csodás mesevilágba csöppentünk a szürke hétköznapok valóságából. Az idő is kegyes volt hozzánk. Két figyelmes, nyugodt, derűs túravezető és gyönyörű természeti környezet várt minket. Izgalmas mélységek és magasságok, változatos táj, szépséges zuhatagok örvendeztettek minket, a végén pedig figyelmes ajándékot, kedves emléket kaptunk. Augusztusban a Király-hegyre készülünk, és szeretnénk majd még hasonlóan szép helyekre eljutni az irodával.
Diósjenő
5.0
A túravezetők nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Az idő szorossága miatt kicsit sietni kellett felfele, de ezt leszámítva nagyon tetszett minden.
Ezek után más túrákhoz is kedvünk támad.
Budapest
5.0
Kiszakadtunk a valóságból egy meseországba. Fantasztikus élmény volt, ide vissza kell térni. Annyi minden benyomás ért minket, rengeteg szépséget eltárolt az agyunk, majd talán feldolgozzuk egyszer. Nyugodt, kedves, türelmes, mosolygós vezetők, gyönyörűséges, izgalmas táj, nagyon kellemes emlékkel és egy figyelmes, kedves ajándékkal lettünk gazdagabbak...
Győr
5.0
Köszönjük szépen! Nagyon jól éreztük magunkat, csodálatos nap volt. Ajánlom mindenkinek!
Budapest
5.0
Kedves utazom.com Kft.

Köszönjük a család nevében a rugalmas ügyintézést. Nagyon jól éreztük magunkat! A túra nagyon szép volt. Csodálatos kilátással és helyszínnel. Remek időt fogtunk ki, és a látvány, ami körül vett minket feledtette velünk a mászás okozta megpróbáltatásokat. Azaz a fizikai megterhelést, amit azoknak okozhatott, akik nem annyira edzettek, és nem ilyen túrára számítottak. Komoly lépcsőzés volt!

Szeretnénk kifejezni a köszönetünket a Túravezetőknek és Busz "pilótáknak", hogy bár mi egyénileg utaztunk mégis a maximális figyelmet és segítséget kaptuk meg, hogy visszajussunk az autónkhoz.

Csak javasolni tudjuk mindenkinek ezt a túrát.

Üdvözlettel és köszönettel,
"The Horvath's"
Dévaványa
5.0
Köszönöm szépen, nagyon elégedett voltam. Pontosak, kedvesek ,udvariasak voltak túravezetők, a sofőrök. Élmény volt számomra a túra.
Győr
4.5
Elégedettek voltunk az utazással, nagyon jól éreztük magunkat. Külön kiemelném a túravezetők szakmai felkészültségét, segítőkészségét, türelmét.
Budapest, XXII. kerület
5.0
Maga a túra nagyon jó volt,jó kis csapattal találkoztam a buszon senkire nem kellett várni kivéve,egy idősebb hölgyet,de még az is belefért.Külön köszönet a túra vezetőknek mindig részletesen elmondták mi merre található mi fog történni és a végén még ajándékot is kaptunk tőlük ami igen meglepő kis gesztus volt.Amint lehetőségem adódik rá szívesen megyek megint az utazom.com -mal .Jó emlékkel fogok vissza gondolni rá hiszen a jó emlékekből soha sem elég.Köszönettel:Kádár Csabáné
Érd
4.8
Csodálatos hely, felkészült, segítőkész, kedves túravezetők.
A túra nehézsége pontosításra szorul....
Százhalombatta
5.0
Koszonet a remek lehetosegert es a csodalatos elmenyert. Munkatarsaik kivaloak voltak tele empatiaval es segitokeszseggel. Ha lehetoseg nyilik akkor tovabbra is maradnek utasuk. Tovabbi sokeres munkat.
Koszom es udvozlettel: Győző
Budapest, X. kerület
5.0
Nagyon klassz túra volt, és még az idójárás is kegyes volt hozzánk. Mindenkinek ajánlom! Még szinte haza sem értünk és máris az újabb úticélokat böngészem.
Budapest
5.0
Nagy élmény volt! Kedves, mosolygós, túravezetőkkel, (Szilvi, Laci), jól szervezve. Csak ajánlani tudom! Ezt látni kell! Gyönyörű! Már nézem a következő túrát!
Budapest, XI. kerület
5.0
Nagyon jó túra, szép környezetben.
Kistarcsa
5.0
Kényelmes, kifogástalan autóbusszal, megbízható sofőrökkel indult a túra. Menetidő, pihenőidő szinte percre pontosan be volt tartva. Egyik túravezető előlről "húzta", a másik a sor végéről "tolta" a csapatot, tartva azokban a lelket, akik esetleg kicsit nehezebben bírták.
A hidak, lépcsők biztonságosak, jól meg vannak építve. A táj, a fenyőerdők és a szurdok gyönyörű, a túra jó kondícióban és problémamentes egészségi állapotban lévők számára abszolút teljesíthető. Ami megkeserítette a túrát az, hogy a megérkezéstől kezdve folyamatosan esett az eső, egészen a túra végéig (még szerencse, hogy nem "szakadt"). Emiatt inkább teljesítménytúrához hasonlított, mivel nem igazából tudtuk élvezni a táj és a szurdok, ill. a vízesések, patakok szépségét, fotót készíteni is csak elvétve volt alkalmunk. Ez természetesen nem a túravezetőknek róható fel, inkább az "égiek" áldásos tevékenységének.
Mindezek ellenére nagy élmény volt, szívesen végigjárnám újra, szép, napsütéses időben is, mivel egy csodálatos szépségű helyet ismerhettünk meg.
Köszönet a szervezőknek a programért és a sofőröknek a biztonságos megérkezésekért.
Tass
4.8
Fantasztikusan jó volt ès a hely csodálatosan szép.
Úrhida
5.0
Nagyon kellemes túra volt. Gyönyörű idő,és helyszín jó szervezés
köszönjük
Budapest
4.8
Nagyon jól éreztem magam, jól szervezett, kezdőknek is abszolút teljesíthető túra volt!!
Komárom
5.0
Köszönjük a nagyszerű kirándulást a Medve-szurdokhoz! Nagy élmény volt és ráadásul szép idő is társult hozzá. Ezt nem szabad kihagyni senkinek!!
Budapest, XIII. kerület
5.0
Minden tokeletes volt! Koszonjuk szepen!
Budapest, XV. kerület
4.5
Ha meghirdetnek 2016-ra a honlapon most még nem szereplő magas-tátrai túrákat, értesítést kérek.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!