Medve-szurdok túra

Egynapos buszos kirándulás

169 fahíd, 2900 lépcsőfok, a pallók alatt dübörgő víztömeg, zuhatagok, zúgók. Ausztria egyik legnagyobb szurdokvölgyében a Medve-szurdokban túrázunk egy gyönyörű alpesi túrával megfűszerezve.

MÁR GARANTÁLT INDULÁS A 07.02. IDŐPONTBAN!

Alapár tartalmazza

az utazást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a szurdokbelépőt (3 eur/fő), az étkezést és az utas valamit az útlemondási biztosítást

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
30-45 fő
Kinek ajánljuk: 

Azoknak ajánljuk akik szoktak túrázni, kirándulni. A túra első szakasza kaptatós, meredek erdei úton halad majd a bejárattól lépcsőkkel hidakkal kiépített útvonalon haladunk felfelé, Ausztria egyik leglátványosabb szurdokában.

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Ferenczi Anita
Anita óvodás kora óta sportol, fut, kerékpározik, és persze rendületlenül túrázik két lábon és/vagy két keréken. Egy- és többnapos gyalogtúráinkon, hótalpas utakon találkozhatsz...

Élménybeszámolók

» A Medve-szurdok létráin - Nagy Árpád, 2014. augusztus. 27
» Medve-szurdok túra képekben - Négyesi Miklós, 2012. május. 16
» Medve-szurdok túra képgaléria - Hudanik Zsolt, 2012. május. 22
» Medve-szurdok túra: egynapos kirándulás Ausztriában - Kovács Attila, 2012. szeptember. 09

Kapcsolódó cikkek

» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Medve-szurdok túra: egynapos kirándulás Ausztriában - Kovács Attila, 2012. szeptember. 09
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2016. szeptember. 16
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut - Kovács Attila, 2016. szeptember. 14
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. január. 14
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein gyalogtúra - 4 nap
» Kirándulás a Hohe Wandon - 1 nap
» Alpesi kirándulás, Hinteralm - 1 nap
» Hótalpas túra Pádison - 4 nap
Részletes program
1. nap - Budapest, Mixnitz, Medve-szurdok, Guten Hirten menedékház 1209 méter, Teichalm, Budapest

Reggel 05.00-kor találkozunk Budapesten a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15-kor!
Szinte végig autópályán haladva érkezünk Mixnitzbe, a Bärenschützklamm, azaz a Medve-szurdok bejáratához. Ausztria egyik legszebb szikla-szorosa ez, több mint 150 fahídon, létrán és 2900 lépcsőfokon keresztül jutunk egyre feljebb, miközben a patak zúgókon, vízeséseken keresztül morajlik alattunk. A sziklák közül kiérve, megpihenünk a tisztáson lévő menedékháznál ahol megebédelhetünk. Innen fantasztikus fenyvesekben kanyargó ösvényen keresztül ereszkedünk le a hegy másik oldalán elterülő Teichalm tóhoz, ahol még rövid levezető sétát tehetünk a tóparti ösvényen. Túránk végeztével felszállunk itt várakozó autóbuszunkra, és hazafelé indulunk. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.
Menetidő: 7-7,5 óra; távolság: 6,5 km, szint: fel: 700 méter, le: 100 méter.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a szurdokbelépőt (3 eur/fő), az étkezést és az utas valamit az útlemondási biztosítást

Várható költőpénz szükséglet: 
10 - 30 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó lábbeli (trekkingcipő vagy bakancs), de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Egy 25 - 30 literes hátizsák, amibe a enni- és innivalót tesszük, és esetlegesen túrabolt is szolgálatot tehet. Szél- és esőálló kabát és meleg pulóver jó, ha van. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.

Nehézség

Azoknak ajánljuk akik szoktak túrázni, kirándulni. A túra első szakasza kaptatós széles erdei úton halad majd a bejárattól lépcsőkkel hidakkal kiépített útvonalon járjuk végig a szurdokot.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Célszerű a túrára élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet. Az útbaeső menedékháznál lehet vásárolni hideg meleg ételeket, italokat.
Időjárás: 
Az Alpok időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Csomagolás: 
Egy kisebb 25 - 30 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
72 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.7
Budapest, X. kerület
5.0
Nagyon klassz túra volt, és még az idójárás is kegyes volt hozzánk. Mindenkinek ajánlom! Még szinte haza sem értünk és máris az újabb úticélokat böngészem.
Budapest
5.0
Nagy élmény volt! Kedves, mosolygós, túravezetőkkel, (Szilvi, Laci), jól szervezve. Csak ajánlani tudom! Ezt látni kell! Gyönyörű! Már nézem a következő túrát!
Budapest, XI. kerület
5.0
Nagyon jó túra, szép környezetben.
Kistarcsa
5.0
Kényelmes, kifogástalan autóbusszal, megbízható sofőrökkel indult a túra. Menetidő, pihenőidő szinte percre pontosan be volt tartva. Egyik túravezető előlről "húzta", a másik a sor végéről "tolta" a csapatot, tartva azokban a lelket, akik esetleg kicsit nehezebben bírták.
A hidak, lépcsők biztonságosak, jól meg vannak építve. A táj, a fenyőerdők és a szurdok gyönyörű, a túra jó kondícióban és problémamentes egészségi állapotban lévők számára abszolút teljesíthető. Ami megkeserítette a túrát az, hogy a megérkezéstől kezdve folyamatosan esett az eső, egészen a túra végéig (még szerencse, hogy nem "szakadt"). Emiatt inkább teljesítménytúrához hasonlított, mivel nem igazából tudtuk élvezni a táj és a szurdok, ill. a vízesések, patakok szépségét, fotót készíteni is csak elvétve volt alkalmunk. Ez természetesen nem a túravezetőknek róható fel, inkább az "égiek" áldásos tevékenységének.
Mindezek ellenére nagy élmény volt, szívesen végigjárnám újra, szép, napsütéses időben is, mivel egy csodálatos szépségű helyet ismerhettünk meg.
Köszönet a szervezőknek a programért és a sofőröknek a biztonságos megérkezésekért.
Tass
4.8
Fantasztikusan jó volt ès a hely csodálatosan szép.
Úrhida
5.0
Nagyon kellemes túra volt. Gyönyörű idő,és helyszín jó szervezés
köszönjük
Budapest
4.8
Nagyon jól éreztem magam, jól szervezett, kezdőknek is abszolút teljesíthető túra volt!!
Komárom
5.0
Köszönjük a nagyszerű kirándulást a Medve-szurdokhoz! Nagy élmény volt és ráadásul szép idő is társult hozzá. Ezt nem szabad kihagyni senkinek!!
Budapest, XIII. kerület
5.0
Minden tokeletes volt! Koszonjuk szepen!
Budapest, XV. kerület
4.5
Ha meghirdetnek 2016-ra a honlapon most még nem szereplő magas-tátrai túrákat, értesítést kérek.
Tass
5.0
Problémamentes természetjárásban volt részem. Köszönet ezért a szép napért a túravezetőknek.
Dunakeszi
5.0
5**, kellemesen fárasztó túra volt és a látvány egyszerűen lenyűgőző! Bátran ajánlom mindenkinek, a túravezetőknek pedig köszönjük ezt a szuper túrát, nagyon élveztük!!
Pécel
4.8
A jó szervezésnek köszönhetően nagyon jó időnk volt.Nagyon tetszet a tùra ùtvonala, és a társaság is szuper volt.
Szeged
4.8
100%-ig tetszett a túra!
Győrújfalu
4.8
A szervezéssel, és a vezetéssel is teljesen elégedett vagyok!
Székesfehérvár
5.0
Nagyszerű volt, köszönjük.
Diósd
5.0
Nagyon kellemes és szuper program volt.
Budapest, I. kerület
5.0
Gyönyörű szép helyeken jártunk, "kicsit" fárasztó a túra, de a látvány mindent megért, az izomláz pár nap alatt elmúlik, de az élmény megmarad :) Kár, hogy nincs kicsit több idő gyönyörködni a tájban, v. a tó körül kicsit többet pihenni, de mindent maximálisan megkaptunk, ami 1 napba beleférhet. Mindenkinek ajánlom, senkit ne riasszon vissza a közel 3000 lépcsőfok, híd, létra, "könnyen" teljesíthető a túra, akkor is, ha nem egy kifejezetten sportember valaki, ha valaki átlagos, jó állapotban van, nem beteg, nyugodtan vágjon bele, a látvány mindent megér :). Azt hiszem, hamarosan találkozunk még valamelyik hasonló túrán is :)
Budapest, XXI. kerület
5.0
Nagyon èlveztük a kirándulást, megyünk máskor is.
Dunaújváros
5.0
Köszönjük, nagyon jól éreztük magunkat és köszönet a túravezetők kedvességéért és segítőkészségéért.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!