Ausztria szépségei

1 napos Wachau völgyi kirándulás

Túránk a világörökség részét képező Wachau-i völgyszoros, Duna fölé magasodó csodálatos hegyvidék ösvényeit barangolja be. Várrom, pazar kilátás, gyönyörű sziklavilág, mesés kisváros izgalmas, szép kirándulás családoknak, baráti társaságoknak egyaránt.
“A túrát nagyon szép tájon, izgalmas kis ösvényeken tettük meg. Jól volt kitalálva az útvonal, hogy élvezni lehessen a táj szépségeit. Dícséret...”
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...
Szabari Noémi
Noémi számára a túravezetés igazi hivatás. Szívvel-lélekkel végzi és képzi magát folyamatosan.

Nehézség:

Könnyű túra. A túra hossza és szintemelkedése alapján a kezdőtől haladóig mindenkit várunk!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő
Hasonló utazások, nyaralások:
» Ausztria rejtett kincsei - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap
» Schneeberg (2076 méter) - 1 nap

Élménybeszámolók

» Dürnstein őszi kirándulás - Radics Ákos, 2016. szeptember. 26
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1.nap: Budapest, Dürnstein, Vogelberg (546 méter), Fesslhütte (550 méter), Starhembergwarte (564 méter), Dürnstein, Budapest

04.45-kor találkozunk Budapesten, a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.00 órakor!
Néhány órás utazással érkezünk meg a Duna Krems utáni szakaszának partján lévő Dürnstein kisvárosába, ami túránk kiinduló pontja lesz.
Ösvényünk pazar fenyvesek között, panorámás gerinceken vezet. Első célunk a Vogelberg 546 méteres csúcsa, innen rövid pihenő után folytatjuk utunkat egészen a Fessl menedékházig, ahol lehetőség nyílik megebédelni, nagyobbat pihenni. Ezt követően felfrissülve sétálunk a közeli kilátóhoz. Kedvező időjárás esetén az Alpok távoli csúcsait is megcsodálhatjuk, majd egy szép erdei ösvényen gyönyörű sziklaformációk között  ereszkedünk vissza a szomszédos völgyön keresztül a lent várakozó autóbuszunkhoz. Haza indulás előtt még van lehetőség bolyongani egyett a kisváros utcácskáin, beülni hangulatos éttermei valamelyikébe. Budapestre a késő esti órákban érkezünk vissza.
Táv: 12 km, szint: 470 méter, össz idő: 4.5 - 5 óra
 

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

az utazás ára egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó lábbeli túracipő vagy bakancs, esőkabát, kényelmes túraöltözet. Egy kis hátizsák, amibe a enni- és innivalót tesszük, és esetlegesen túrabot is jó szolgálatot tehet. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Célszerű élelmet és inni valót itthonról vinni, de az útba eső menedékházakban hideg-meleg ételt, italt tudunk vásárolni. A menedékházban a vezetékes víz nem fogyasztható, csak pénzért lehet vásárolni vizet is! A túrára minimum 1,5 liter folyadékot hozz magaddal! Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során.

Időjárás: 
A hegyek időjárása meglehetősen változó. Napos idő esetén akár 20-25 °C fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de felhősebb, szeles időben ennél hűvösebb is lehet. Az időjárás befolyásolhatja a túrákat. Zord időjárás esetén, különösen vihar közeledtével, rossz látási viszonyok közepette vagy esőben a túra programját túravezetőink megváltoztathatják!
Csomagolás: 
Egy kisebb 20-25 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
53 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Budapest VI. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
Bár felhős, esős időt fogtunk ki, de így is gyönyörű volt a túra, nagyon jól éreztük magunkat, köszönet a kedves, figyelmes túravezetőknek.
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
Bp
5.0
Nagyon szép túra volt. Ne hagyja ki senki ezt a tájat, aki erre jár. A legjobb az irodával menni , mert ők nyújtják a biztonságot a túra alatt és a kényelmet az utazással. Köszönet érte.
Budapest, XII. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XVIII. kerület
5.0
Nagy szerencsénk volt az időjárással. Esőre számítottunk, de ideális túraidőt fogtunk ki.
Budapest, XIV. kerület
5.0
Az utazás során az Utazom.com túravezetői ismét az általam eddig tapasztalt magas szinvonalú szolgáltatást nyújtották.
Érdekes információkkal láttak el nemcsak a buszon való utazás, hanem a túra alatt is. Ügyeltek rá senki ne maradjon le, A kifejezett fotóhelyeken külön felhívták a figyelmet a fényképezés lehetőségére, illetve ahonnan csodálatos kilátás nyilt a Dunára, valamint a környező sziklákra.
Összességében élményekkel, friss levegővel, feltöltődve térhettem vissza Budapestre, amiért a busz vezetőinek is köszönet jár.
Nem először utaztam az irodával de nem is utoljára.
Győr
5.0
Iszonyú szerencsénk volt az idővel: az előrejelzés ellenére csodás túraidő volt!
Hibátlan szervezés, fantasztikus táj, minden tökéletes volt.
Budapest, VII. kerület
4.8
Tetszett a program, egynapos kirándulás volt. Elégedett vagyok a szolgáltatással.
Győr
5.0
Mint mindig, tökéletes volt minden. Köszönöm a szép élményeket!
Budapest, XXII. kerület
5.0
A túrát nagyon szép tájon, izgalmas kis ösvényeken tettük meg. Jól volt kitalálva az útvonal, hogy élvezni lehessen a táj szépségeit. Dícséret jár a túravezetésért is. Mindenkivel figyelmesen bántak. Köszönöm, hogy részt vehettem.
Budapest, IV. kerület
5.0
Minden nagyon szuper volt.
Gyönyörű volt a környezet, csodálatos a kilátás. A túra is nagyon kényelmesen megtehető volt, közben volt lehetőség fényképezni, nézelődni.
A túravezetők is kedvesek, viccesek, segítőkészek voltak, és a buszon is érdekes történeteket osztottak meg velünk a helyről.
Mindenkinek ( főleg kezdőknek) tudom ajánlani ezt a túrát.
Nyíregyháza
5.0
Nagyon kellemes kirándulás volt gyönyörű helyen! Örültem, hogy erre a vidékre is szervez az iroda túrát. Szívesen mennék még hasonló nehézségű túrákra, ez pont nekem való :)
Budapest
5.0
Ez az ami kifogástalan pontos korrekt szervezésnek tartok nem mellesleg gyönyörű élményekkel.Semmi hibát nem találtam de ezt már megszoktam harmadszor voltunk a UTAZOM.COM szervezésében és biztos,hogy még megyünk. .Értékelés:5
Esztergom
5.0
Nagyon szép helyekre jutottam el, a látvány a természet csendje illata lenyügözött. Rossz volt visszajönni. Köszönöm az élményt. Tervezem a következő túrát.
Budapest, XVII. kerület
4.5
Megszokott profi szervezés az utazom.com-től. Csodálatos időjárás, fantasztikus táj. Köszönjük, nagyon jól éreztük magunkat.
Budapest
4.5
Csodás út volt, nagyon jól éreztük magunkat. A nagy hőség, majd a jégeső kicsit vadregényessé tette a kirándulást, de mindezzel együtt is nagyon élveztük. Kezdő túrázóknak vagy az idősebb generációnak azért akadhatnak itt-ott nehézségei, de a túravezetők nagyon jól kezelik a helyzetet.
Budapest, III. kerület
5.0
Sziasztok,

Köszönjük ezt a klassz túrát, nagyon élveztük, szép helyeken jártunk...a túravezető nagyon jófej volt, a jégesőben még az esőkabátját is kölcsönadta a barátnőmnek
ilyen önfeláldozásra igazán nem számítottunk, még egyszer nagyon köszönjük, máskor is veletek utazunk, de akkor már ő sem hagyja otthon a védőfelszerelést :)

Üdv.,
Móni
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!